Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΦΟΒΟΣΌποιος ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ τον Φόβο του, νικάει τον Θάνατο. Και ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τα άλλα, όλα, είναι περιττά.

Η Ζωή δεν είναι αυτό που νομίζαμε πολλοί. ΕΥΤΥΧΩΣ. Αλλά και δυστυχώς, γιατί θα την κερδίσουμε μόνο αν, και όσοι, δεν φοβηθούμε να την χάσουμε.

Που είναι ο Ηγέτης ;; αναρωτιούνται πολλοί. Και γιατί να είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ; Να είναι πολλοί, πάρα πολλοί, ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ σε μια πορεία άγνωστη αλλά πιθανά νικηφόρα. Σίγουρα προκλητική. Και Πολεμική.

Ο ΦΟΒΟΣ. Δηλητήριο, παραλύει τα πάντα. Κάτι ξέρει το σύστημα, είναι πάντα τρομοκρατημένο, γι’ αυτό και τρομοκρατικό. Αν το πιστέψουμε, χαθήκαμε. ΑΝ ΟΧΙ, θα εξαερωθεί μέσα σε μια έκρηξη άγριας ομορφιάς, βροχή τα κομμάτια του, κι εμείς με χαρά δεν θα κρατάμε ομπρέλες.

Ο Θυμός. Μας παρέλυσε, 2,5 χρόνια τώρα, τουλάχιστον. Μας μπλόκαρε, αρχικά απορήσαμε, μετά τον αρνηθήκαμε, μετά προσπαθήσαμε να μας εξαπατήσουμε, δεν μπορεί να είναι έτσι....
Τώρα μας ΘΡΕΦΕΙ. Τονωτικό μας γίνεται, απέκτησε σταθερότητα, ρυθμό και μόνιμη παρουσία. Την στιγμή που θα συντονιστεί με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και την αποφασιστικότητα ΜΑΣ, ΟΛΑ θα έχουν τελειώσει. 
Με πολύ πόνο.
Για ΕΚΕΙΝΟΥΣ.

Οι πολιτικοί της ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Ψεύτες. Δειλοί. ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Απατεώνες. Υπάνθρωποι Μισέλληνες. Κλέφτες. Εξαπατητές και Καταπατητές μιας ΙΣΤΟΡΙΑΣ που ΔΕΝ τους ανήκει !

Μιας Πατρίδας που γέννησε, για παράδειγμα, Αυτόν, και τους Πολεμιστές του (έστω στην κινηματογραφική εκδοχή μιας συνταρακτικής ιστορικής μάχης) :

"For the Glory of Greece"

Ή, Εκείνον. Εκείνους :
"For Immortality"

Κι άλλους πολλούς, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ αντάξιους εκείνων. Εκείνους που αρκεί να τους φανταζόμαστε μόνο για να νιώθουμε ΔΕΟΣ. Και ΧΡΕΟΣ.

Και μετά αντικρύζουμε τους πολιτικούς «μας» και νιώθουμε αναγούλα, αηδία και απέχθεια. Ανθρωπάκια αλαζονικά, που έγιναν Εφιάλτες γιατί ξέρουν ότι ΔΕΝ υπάρχει ο Λεωνίδας μέσα τους. 
ΔΕΝ υπάρχει.

Αυτοί οι άθλιοι που θέλουν, επιμένουν, και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ, να μας κυβερνήσουν. Ξανά.
Με απύθμενο Θράσος, δίχως ίχνος Θάρρους.

Στήνουν κάλπες με ...έναν υποψήφιο που έχει σαρώσει κάθε έννοια Δημοκρατίας στο πέρασμά του. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι ξεχάσαμε και τους προ-ηγούμενους (πολλοί εκ των οποίων ακόμη παρόντες) και τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους.
Ότι η ΝΕΜΕΣΗ είναι μια φαντασίωση. Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !

Οι άλλοι πάλι, αντιπολιτεύονται κυβερνώντας, και μας απειλούν με ακυβερνησία αν δεν τους δώσουμε αυτοδυναμία.

Δεν συμβαδίζει ΟΜΩΣ η αυτοδυναμία με την παντομίμα μας ετερόφωτης ανακολουθίας, της μόνιμης εδώ και δεκαετίες και θλιβερής ατάλαντης πρωταγωνίστριας του πολιτικού σκηνικού. Σε όλα του τα σημεία. Και στημένα θεατρικά δρώμενα.
Δεν έχουμε αυτοδυναμία, κύριοι, να σας δώσουμε, σε κανέναν σας. Μας κλέψατε την δύναμη μας, και την χάσαμε στον δρόμο. Άντε αλλού να την αναζητήσετε.

Ωραίο πράγμα ακούγεται η ακυβερνησία, δεδομένων των εναλλακτικών, αν και «η Δημοκρατία, δεν έχει αδιέξοδα». Οι ίδιοι οι παρόντες, τρέχοντες, «ηγέτες» μας μας το είπαν άπειρες φορές. Τι να κάνουμε κι εμείς, το πιστέψαμε.
Γιατί έτσι είναι. Και άμα αποκτήσουμε Δημοκρατία, μια ευλογημένη ημέρα, θα το διαπιστώσουμε.

Δεν κοιτάμε λένε πίσω, οι μελλοντικοί ηγέτες «μας». ΝΟΜΙΖΟΥΝ, πάλι. Ότι θα είναι κιόλας. Ηγέτες.

ΕΜΕΙΣ όμως κοιτάμε πίσω, γιατί νιώθουμε τα μαχαίρια που μας στοχεύουν πισώπλατα, και τρέχουν ΑΙΜΑ οι πληγές από αυτά που ήδη καρφώθηκαν στην Ζωή μας. ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ.

Μπροστά θα κοιτάξουμε, μόνο όταν κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με την ΠΡΟΔΟΣΊΑ. Όταν τελειώσει ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Γιατί αλήθεια είναι, ότι έχουμε πόλεμο.

Αλλά ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ πια. Πάντα υπήρχε πόλεμος ΕΔΩ. Κι όταν "έλειπαν" οι εχθροί, δυστυχώς πολεμούσαμε ο ένας τον άλλον. Ή τον εαυτό μας.
Τώρα όμως έχουμε ΕΧΘΡΟΥΣ, πολλούς, δίπλα και μπροστά μας.

Και αυτές οι συνήθειες δεν ξεχνιούνται. Σαν το ποδήλατο.

Ένα μένει. Να αναγνωρίσουμε τον ΕΧΘΡΟ. Εντός, εκτός και επί τα αυτά.

Αυτός που μας φοβάται, αυτός που μας τρομοκρατεί, αυτός που μας ΑΠΕΙΛΕΙ, ΥΠΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ, αυτός που μας ζητά να υποταχθούμε, να σκύψουμε το κεφάλι, να είμαστε "λογικοί" και υπάκουοι στα ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ, αυτός που μας παρουσιάζει την ΥΠΟΤΑΓΗ ως ΣΩΤΗΡΙΑ και ζητά να εγκρίνουμε και νομιμοποιήσουμε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, δικά του και άλλων, πολλών, σκοτεινών, και ανελεύθερων, είναι ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.

Και ΔΕΝ κρύβεται εύκολα πια. ΟΠΟΥ και να σταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: