Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Μνημόνιο και Αμνήμονες
Δεν μπορούμε πια να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ σ’ αυτήν την χώρα. Αυτό το άτιμο το Μνημόνιο, με τις εκατό παραλλαγές και νυχτικιές του, φταίει ΓΙΑ ΟΛΑ. Γιατί όμως δεν μας το ορίζει κανείς ; Τι σημαίνει μνημόνιο ;

Σύμφωνα με το Βικιλεξικό, "σημαίνει μνημείο, σημαίνει μνήμη.

Σαν ουδέτερο ουσιαστικό σημαίνει υπόμνημα, λατινιστί memorandum. Και πρόκειται κατ’ ουσίαν για επίσημο διπλωματικό έγγραφο με το οποίο ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ κυβερνήσεων, ή μεταξύ διεθνούς οργανισμού και κυβέρνησης, κι όχι για το καθεαυτό έγγραφο διμερούς ή πολυμερούς συμβάσεως διεθνούς δικαίου."


Μάλιστα. Γι’ αυτό δηλαδή γίνονται όλα. Γι’ αυτό γύρισε ο χρόνος ανάποδα και είδαμε τον ουρανό σφοντύλι. Για ένα μνημείο, και λίγη μνήμη. Δεν μπορεί να είναι έτσι.... αποκλείεται.

Πάμε πάλι να το ορίσουμε ΕΜΕΙΣ. Ας πούμε ότι είναι ένα σύνολο κανόνων οικονομικής συμπεριφοράς μεταξύ κράτους και πολιτών. Ποιου κράτους πάλι ; Ας πούμε του Ελληνικού. Λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα μας.

Και με τι σκοπό ;;; Την αποπληρωμή του Χρέεεεεους μας, είπαν εκείνοι που το υπέγραψαν και εκείνοι που το υποστηρίζουν. Εντάξει, αν το δεχτούμε και αυτό, κάτι αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε.

Ποιου Χρέους ΟΜΩΣ ; Πως δημιουργήθηκε ; Είναι το πραγματικό ή τα τρισέγγονα των αρχικών τόκων, άρα ένα ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ; Και γιατί ένα Χρέος να γλύφει Τόκους ; Τι είναι οι τόκοι ; Παγωτό ή βουλευτές ; Άρα, πάνω που κάτι καταλάβαμε, πάλι μπερδευόμαστε.

Περαιτέρω, οι μίζες και οι υπερκοστολογήσεις συμπεριλαμβάνονται σε αυτό ;; Ε;;;; Και γιατί να πληρώσει ένα κράτος εκείνα που εισέπραξαν, και μάλιστα ΠΑΡΑΝΟΜΑ, δηλαδή ΕΚΛΕΨΑΝ, συγκεκριμένοι πολίτες, και δη πολιτικοί και λοιποί σχετικοί ; 
Δηλαδή ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ... Που ΕΚΛΕΨΑΝ. ΕΜΑΣ. Γιατί να πληρώνει ο κλεμμένος τους κλέφτες ;
Δεν εξηγείται εύκολα αυτό το πράγμα, ας το αφήσουμε για τώρα... μην μας στρίψει εντελώς.

Και με ποιους κανόνες ; Ποιος θα πληρώσει τελικά ; Το εξαθλιωμένο σύνολο ή οι ένοχοι, οι πράσινοι και μπλε αλλά και κόκκινοι κλέφτες και οι βολεμένοι πολυθεσίτες και κομματο-προσκυνημένοι σε ατελείωτους άχρηστους και σπάταλους οργανισμούς ; 
Και η δημόσια περιουσία με τι κριτήρια αξιολογείται, αλλά και αξιο-ποιείται ;;;


Γιατί ΟΛΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ;;;;; Με τραπουλόχαρτα σημαδεμένα ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.


Και γιατί, ΓΙΑΤΙ (;;;!!!), απο-δεχόμαστε ότι χρωστάμε σε αυτούς που ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, αλλά και τις ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ;;; Γιατί αυτό ψηφίστηκε, ή καταλάβαμε λάθος, παρεξηγήσαμε ίσως ; Δεχόμαστε ότι χρωστάμε στους χρωστούντες, ναι ;;; 
ΝΑΙ.


ΑΡΑ :

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ο – Όποιος το στηρίζει, το μνημόνιο, όπως έγινε αποδεκτό, όπως ορίστηκε, όπως υπερ-ψηφίστηκε, είναι είτε ηλίθιος, είτε προδότης.
Και ... Δυστυχώς, Έχουμε πολλά κι απ’ τα δύο φαινόμενα, ΕΔΩ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ο – Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αφού όλα μυρίζουν πλιάτσικο. Έστω πλιάτσικο νο-5, αφού μας τελείωσε η Σανέλ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ο – Κύριοι, ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ γιατί δεν σας βλέπουμε καθόλου καλά, και δεν φταίει η μυωπία μας. Τα φοράμε πάντα τα γυαλάκια μας, για να βλέπουμε καλά, εμείς δεν παριστάνουμε τον λύκο ντυμένο γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ο – Επιστρέφουμε στον αρχικό ορισμό : Μνημόνιο = Μνήμη.
Κι εμείς ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕΠΟΛΛΑ.


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣSee You in the ΚάλτσεςΦορέστε τα καλσόν σας και προσοχή μην σας φύγει πόντος, δεν είναι δύσκολο, δεν θέλει κόπο, θέλει ΤΡΟΠΟ.
Ξέρετε εσείς.


Κι εμείς θα ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ: Ύψιστε, Θεέ μας, κάνε μας έξυπνους την μέρα των εκλογών και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, κι αν δεν μπορείς, έστω .... κάνε τους δόλιους προδοτικούς και ύπουλους και ψεύτες κλέφτες και απατεώνες κλπ, κλπ, κλπ, (μην λέμε συνέχεια τα ίδια) πολιτικούς μας .... βλάκες. Ή, ακόμα καλύτερα, αν δεν σε βάζουμε σε μεγάλο κόπο, κάνε τους ... ΑΟΡΑΤΟΥΣ.

Εσύ μπορείς να το κάνεις καλύτερα, και πιο ευγενικά, από εμάς.

ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: