Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

"Μια διαφορετική αγγελία ΙΙ"Το ΧΩΝΙ κρατάει η Έλσα Σπυριδοπούλου: Σου έγραφα την προηγούμενη φορά για αγγελίες αναρτημένες σε κολώνες στο δρόμο, από αυτές που κάνουν τη διαφορά μέσα στο «πλήθος». Μια ακόμη τέτοια αγγελία «αντάμωσα» και πάλι.

Σε ένα περιβάλλον που όλοι, μα όλοι πλέον έχουν τα νεύρα πάνω από το κεφάλι και μοιάζουν έτοιμοι να ξεσπάσουν ανα πάσα στιγμή στο διπλανό τους, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα αιτία, το να βλέπεις μια αγγελία που σου λέει «πάρε ό,τι χρειάζεσαι» αν μη τι άλλο σου δίνει ένα δρόμο να ηρεμήσεις και να σκεφτείς ορισμένα πράγματα.Τι χρειάζεται αλήθεια κανείς περισσότερο; Τι του λείπει; Και δεν αναφέρομαι σε υλικά πράγματα. Αυτά λίγο πολύ ο καθείς τα ορίζει με βάση τον τρόπο ζωής του. Ποιος όμως θα έλεγε όχι στο θάρρος, στην ελευθερία, στην πίστη, στην αγάπη, στην ειρήνη, στο πάθος, στην ομορφιά;

Αυτά 'πρόσφερε' η αγγελία που βρήκα. Αργότερα ανακάλυψα ότι τέτοια χαρτάκια κυκλοφορούν και στο εξωτερικό. Μα σημασία δεν έχει ποιος δανείστηκε την ιδέα από ποιόν. Σημασία έχει ότι μια ιδέα όπως αυτή μεταδίδεται. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, μοιάζει με ένα μικρό αντίδοτο στην κατήφεια.

Μοιάζει λίγο αυτή η κίνηση με αυτήν του «μοιράζουμε αγκαλιές». Έχεις συναντήσει ίσως κατά καιρούς στο δρόμο ομάδες ανθρώπων που κρατάνε ένα χαρτόνι όπου αναγράφεται «θέλεις μια αγκαλιά;». Εσύ δεν έχεις παρά να ανταποκριθείς. Εξάλλου το λένε και οι ειδικοί. Η καλύτερη τροφή για έναν άνθρωπο είναι η αγκαλιά. Και χρειάζεται πολλές τη μέρα για να γλυτώσει από τη σκοτεινή πλευρά του νου!

Έτσι και αυτή η αγγελία. Στεκόμουν παράμερα για να δω πόσοι θα σταματήσουν το βλέμμα τους, πόσοι θα κόψουν ένα χαρτάκι που έδινε 'αγκαλιά' στην ψυχή.

Και πίστεψε με ήταν πολλοί. Όλοι έφευγαν με ένα χαμόγελο και όσοι πρόλαβαν με ένα τόσο δα κομματάκι χαρτί στο χέρι, σαν να ήταν ένα πολύτιμο πετράδι που βρήκαν στα πόδια τους. Σε πολύ λίγη ώρα δεν είχε μείνει τίποτα...

Έλσα Σπυριδοπούλου

Πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια: