Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΜΑΣΟΝΙΑ - ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Μέρος 2ον

ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ




"Οι μυστικές εταιρείες υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους, στις πρωτόγονες και εκπολιτισμένες κοινωνίες, από την απαρχή της
ανθρώπινης ιστορίας".
Manly P. Hall, "Το Μυστικό Πεπρωμένο της Αμερικής", 1944


Ενότητα α΄


Η Μασονία ή Ελευθεροτεκτονισμός, είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη μυστική εταιρεία και παραμένει μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις. Στο παρελθόν ήταν αδύνατο για κάποιον να έχει ισχυρή κοινωνική θέση, εκτός και αν ήταν μυημένος στις τελετουργίες του Μασονισμού ή κάποιας άλλης σχετικής μυστικής εταιρείας.



Μια σύγχρονη πηγή αναφέρει ότι, δεκαεπτά Αμερικανοί πρόεδροι ήταν Μασόνοι: Washington, Madison, Monroe, Jakson, Polk, Buchanan, Andrew, Johnson, Garfield, McKinley, Teddy Roosvelt, Taft, Harding, Franlin D. Roosvelt, Truman, Lyndon Johnson, Ford kai Reagan(1) Σύμφωνα με την έκδοση του 1951 της Αγίας Γραφής, Μασονική Έκδοση, υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι ο Thomas Jefferson, ο Pirce και ο Taylor ήταν επίσης Μασόνοι.(2)


Αν και οι Μασόνοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν μέλη της οργάνωσης σε κάθε γωνιά της γης, η τεράστια πλειοψηφία των έξη εκατομμυρίων μελών παγκόσμια, είναι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας. Οι Μασόνοι, αισθάνονται περηφάνεια, για την ισχυρή τους επιρροή. Ένας βαθμοφόρος Μασόνος, ο Manly Hall, έγραψε:

"Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι, οι μυστικές εταιρείες σε όλες τις εποχές είχαν σημαντική πολιτική επιρροή...(3) Ο Hall, στη συνέχεια συστήνει στους αναγνώστες να"...ενωθούν με αυτούς που είναι η πραγματική δύναμη, που βρίσκεται πίσω από την εξουσία των σύγχρονων κρατών και των διεθνών υποθέσεων."(4)

(Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Χάρρυ Τρούμαν που εγκαινίασε το Μέγαρο της Ελληνικής Μασονίας της οδού Αχαρνών. Αυτός έδωσε την εντολή για την καταστροφή της Χισοσίμα με εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα. Μέγας προστάτης του Πατριάρχη Αθηναγόρα. Ο Αθηναγόρας από Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκλέγεται Οικουμενικός Πατριάρχης και μεταφέρεται αεροπορικώς στην Κων/πολη, στις 25/01/1949 με το προσωπικό αεροπλάνο του Τρούμαν, το επονωμαζόμενο "Ιερή Αγελάδα").


Το ίδιο υποστηρίζουν και άλλες Μασονικές πηγές. Η Μασονική Βίβλος υποστηρίζει ότι: "για περισσότερο από 150 χρόνια, το πεπρωμένο της Αμερικής καθοριζόταν από ανθρώπους που ήταν μέλη της Μασονικής Αδελφότητας."(5)




Ένας μελετητής, πρώην αξιωματούχος της στρατιωτικής αντικατασκοπίας, ο Paul A. Fisher, στη λεπτομερέστατη, βασισμένη σε αποδείξεις έρευνα του με τίτλο "Πίσω από την Πόρτα της Στοάς: Η θρησκευτική Κατάσταση και ο Ελευθεροτεκτονισμός στην Αμερική", λέει ότι μια Μασονική εφημερίδα, υποστήριξε το 1984 ότι το 10-20% του ενήλικου πληθυσμού της Αμερικής βρίσκονται έμεσα στη σφαίρα της Μασονικής επιρροής..."(6)





(Ο Ήλιος, ο θεός Ρα, που λατρεύουν οι αποκρυφιστές, κατάγεται από την Αρχαία Αίγυπτο. Ο Ήλιος είναι σύμβολο σήμερα του κινήματος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ).

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ


Η Μασονία θα μπορούσε να έχει τις ρίζες της στις πάνω από 5.000 χρόνων μυστικές εταιρείες των ιερέων της αρχαίας Αιγύπτου. Οι Μασόνοι που επισκέπτονται τους αρχαίους Αιγυπτιακούς τάφους, μένουν κατάπληκτοι από τα θρησκευτικά σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα στους τοίχους. Μπροστά τους βλέπουν τα ίδια με τα δικά τους σύμβολα, σημεία, ακόμα και τον μανδύα που χρησιμοποιούν στις μυήσεις τους.(7)

Ωστόσο μερικοί Μασόνοι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η Μασονία είναι πολύ πιο αρχαία. Ένας από αυτούς υποστηρίζει ότι, είναι η αρχαιότερη από όλες τις θρησκείες και ότι η καταγωγή της βρίσκεται στα "πανάρχαια χρόνια... Η Τάξη υπήρχε...σαν ένα συμπαγές, καλά οργανωμένο σώμα πολύ πριν κτιστεί η αρχαιότερη πυραμίδα"(8) Ο Στρατηγός Albert Pike, που ήταν επικεφαλής της Αμερικανικής Μασονίας στα τέλη του 1800 και που ακόμα θεωρείται σαν διαφωτιστής της σύγχρονης Μασονίας λέει:

"Οι παραδόσεις της Μασονίας ξεκινούν από τα πανάρχαια χρόνια και με τα σύμβολα της, που χρονολογούνται πολλά χρόνια πριν από την ιστορία των μνημείων της Αιγύπτου...υπήρχαν στο λίκνο της ανθρωπότητας, όταν κανένας άνθρωπος δεν είχε ακόμα πατήσει το πόδι του στην Ασσυρία και την Αίγυπτο."(9)
Ο Manly Hall, ένας Μασόνος τριακοστού τρίτου βαθμού, υποστηρίζει ακόμα ότι η Μασονίαέχει την καταγωγή της στο μυθικό βασίλειο της Ατλαντίδας:
"Η ηλικία της Μασονικής σχολής δεν μπορεί να υπολογιστεί με εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, γιατί ποτέ δεν είχε την καταγωγή της σε ιστορικούς χρόνους. Είναι η σκιά της Μεγάλης Μυστηριακής Σχολής της Ατλαντίδας, που διατηρήθηκε με όλη την λαμπρότητά της στην αρχαία Πόλη των Χρυσών Πυλών.(10)


ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Η τεράστια πλειοψηφία των Μασόνων πιστεύει ότι η εταιρεία τους είναι ένας οργανισμός αδελφότητας, με τελετουργικές παραδόσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Hall, οι πεφωτισμένοι της Μασονίας θεωρούν τους Μασόνους, σαν τους φύλακες των αρχαίων μυστικών της ζωής, που μαζεύτηκαν και εξασκήθηκαν από τους σπουδαιότερους φιλοσόφους και ειδήμονες. Τα μυστικά αυτά είναι γνωστά σαν τα "Μυστήρια". Τι είναι αυτά τα "Μυστήρια";. Είναι τα απόκρυφα μυστικά που βασίζονται σε τελετουργίες μαγείας που μαθαίνουν σ΄ όσους τις εξασκούν, πως να αποκτήσουν δύναμη και πλούτη, πως να ελέγχουν τη μοίρα των ανθρώπων και των εθνών γενικότερα και το σπουδαιότερο, πως να πετύσουν την αθανασία. Ο Στρατηγός Alder Pike, αποκαλύπτει:

"Η Μασονία, διάδοχος των Μυστηρίων, συνεχίζει να ακολουθεί τον πανάρχαιο τρόπο διδασκαλίας...η Μασονία ταυτίζεται με τα αρχαία Μυστήρια, από ποιοτική άποψη, δεν παριστάνει παρά την τέλεια εικόνα της λαμπρότητας τους και ένα σύστημα που υπέστη προοδευτικές εναλλαγές.(11)

ΟΣΙΡΙΣ ΚΑΙ ΙΣΙΔΑ







Στην ιστορία της αρχαίας Μασονίας, σημαντικοί είναι οι Αιγυπτιακοί θεοί Οσίρις και Ίσιδα. Στη Μασονική βιβλιογραφία υπάρχει πληθώρα αναφορών στις δύο αυτές θεότητες.

Η Ίσιδα θεωρήθηκε σαν το οδγφό φως στο επάγγελμα της εκπόρνευσης. Ο Όσίρις ήταν ο θεός του κακού. Ο συγγραφέας Robert K.G. Tempe παραθέτει ένα ¨μαγικό" Αιγυπτιακό πάπυρο όπου αναφέρεται ότι "ο Οσίρις είναι σκοτεινός θεός" και ότι η Ίσιδα είναι παντρεμένη με αυτόν "που είναι ο Κύριος του τέλειου σκότους". Ο Οσίρις ήταν για τους αρχαίους Αιγύπτιους, ο θεός του κάτω κόσμου, ο πρίγκηπας του θανάτου.(12)



ΤΟ ΜΑΤΙ



Ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα σύμβολα της Μασονίας είναι το Αιγυπτιακό ιερογλυφικό που παριστάνει το μάτι ή το "δαιμονικό μάτι". Συμβολίζει τον θεό Οσίρι.(13) Αυτό το "Μάτι του Οσίρι" είναι επίσης σύμβολο της σύγχρονης Μασονίας. Κυριαρχεί στα περισσότερα Μασονικά έγγραφα και τώρα βρίσκεται και στο πίσω μέρος της Μεγάλης Σφραγίδας των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε κάθε Αμερικάνικο χαρτονόμισμα του ενός δολλαρίου. Θα αποδείξω ότι η παρουσία του συμβόλου αυτού στη Μεγάλη Σφραγίδα, υποδηλώνει ότι οι μυστικές εταιρείες υπήρξαν οι βάσεις όπου οικοδομήθηκε το νέο Αμερικανικό έθνος, και ότι εξακολουθούν να επιρρεάζουν σημαντικά τη ζωή μας.

ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΣΤΡΟ



Το αστέρι με τα πέντε άκρα που είναι το έμβλημα της Μασονίας, έχει μια καταπληκτική, αν και λιγότερο γνωστή, προιστορία που έχει επίσης τις ρίζες; της στην αρχαία Αίγυπτο. Ο Albert Pike, που υπήρξε ηγέτης της Μασονίας στον προηγούμενο αιώνα, δέχεται ότι το Μασονικό πεντάκτινο αστέρι συμβολίζει την "Νοημοσύνη", καθώς και ότι έχει επίσης μια σκοτεινότερη έννοια που συνδέεται με τον Σείριο, το λαμπρότερο αστέρι του ουρανού. Το 1871 ο Pike, έγραψε στο βιβλίο του "Ηθική και Δόγμα της Αρχαίας και Παραδεκτής Σκωτικής Ιεροτελεστίας του Ελευθεροτεκτονισμού", που θεωρείται το εγχειρίδιο της Μασονικής τάξης, την παρακάτω επεξήγηση για το πεντάκτινο αστέρι:

...ο ΚΟΜΗΤΗΣ με τα πέντε άκρα..αρχικά συμβόλιζε τι Σείριο τον πρόδρομο της πλημμύρας του Νείλου,...ο Κομήτης θεωρήθηκε σαν το έμβλημα του θεού ή του Οφθαλμού που τα πάντα ορά, και ήταν για τους Αιγύπτιους μυημένους, το έμβλημα του Οσίρι, του Δημιουργού.(14)
Στην αρχαία Αίγυπτο, οικοδομήθηκαν γιγάντιοι ναοί για να δείξουν το πρώτο πρωινό της Αιγυπτιακής καινούργιας χρονιάς, που οφειλόταν στο Σείριο. Τότε, ο Σείριος, γνωστός στους Έλληνες σαν Σόθις, θα φαινόταν ότι να ανάτελλε σαν ένα λαμπρό κόκκινο άστρο ακριβώς μπροστά από τον ήλιο. Ο Σείριος όταν είναι ψηλά στον ουρανό έχει χρώμα μπλε-έ-λευκό, όταν όμως βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, είναι το μοναδικό αστέρι που είναι τόσο λαμπερό ώστε να φαίνεται κόκκινο. Το φαινόμενο αυτό εξακολουθεί να παρατηρείται και σήμερα και οφείλεται στην εκτροπή του φωτός του Σείριου που γίνεται διαμέσου της ατμόσφαιρας της γης.
Στα λατινικά κείμενα του 16ου αιώνα, ο Σείριος αναφερόταν και σαν Ρουμπεόλα (Rummbeola), που σημαίνει "κόκκινος ή σκουριασμένος".(15) Αυτή η Λατινική αναφορά που λέει ότι ο Σείριος ήταν γνωστός σαν κόκκινο αστέρι, δημιούργησε μεγάλη σύγχυση στους σύγχρονους αστρονόμους που έδειξαν ότι θα ήταν αδύνατο ο Σείριος να έχει αλλάξει από κόκκινος γίγαντας σε λευκό νάνο μέσα σε 1400 χρόνια, χρονικό διάστημα πολύ μικρό για τα αστρονομικά δεδομένα. Οι Μασόνοι που γνωρίζουν άπταιστα την αιγυπτιολογία, θα διασκέδασαν πολύ με την αστρονομική αυτή σύγχυση.
Αυτή η εμφάνιση του Σείριου πριν την αυγή είναι γνωστή σαν ηλιακή ανύψωση. Το γεγονός αυτό ήταν η βάση για το Αιγυπτιακό ημερολόγιο καθώς και ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά σύμβολα της Αιγυπτιακής θρησκείας. Οι μέρες που ακολουθούσαν μετά την ηλιακή ανύψωση του Σείριου έγιναν γνωστές με το όνομα "dog days" ή σαν οι θερμότερες μέρες του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο.(16)



Ο ΗΛΙΟΣ




Το σύμβολο που παριστάνει προσωπικά τον Μασόνο, είναι το σύμβολο του Ήλιου, που είναι ένας κύκλος με μια τελεία στο κέντρο. Σύμφωνα με τον Manly Hall, το σύμβολο του ηλίου παριστάνει την "σοφία" που "ακτινοβολεί" κάθε Μασόνος. Είναι συμβολική παράσταση της πίστης των Μασόνων ότι ο θεός βρίσκεται μέσα μας και μιλά με το στόμα των "πεφωτισμένων" Μασόνων:

Ο Δάσκαλος Μασόνος είναι στην πραγματικότητα ένας ήλιος, ένας μεγάλος ανακλαστήρας, που ακτινοβολεί με τον οργανισμό του - που εξαγνίστηκε μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας - την ένδιξη δύναμη που είναι το φως της Στοάς. Ο Μασόνος, στην πραγματικότητα, είναι ο εκπρόσωπος του Υψίστου. Βρίσκεται ανάμεσα στο ζωηρό φως της φωτιάς και τον κόσμο. Μέσα από αυτόν περνά η Ύδρα, το μεγάλο φίδι, και μέσα από το στόμα του δίνει στον άνθρωπο το φως του θεού. Το σύμβολο του Μασόνου είναι ο ανυψωμένος ήλιος...(17) Η Μασονία είναι αιώνια αλήθεια... η υπομονή είναι ο φύλακάς της και ο φωτισμός ο κύριος της.(18)
Όταν ο Μασόνος οικοδομίσει μέσα του όλες αυτές τις δυνάμεις, τότε ακτινοβολείται από τον εαυτό του μια ζωντανή φωτιά, σαν αυτή που περίβαλλε τον Κύριο Ιησού την στιγμή της μεταμόρφωσης του.(19)



ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ






Η Μασονία δίνει μεγάλη έμφαση στον αριθμητικό συμβολισμό. Οι αριθμοί τρία, πέντε και επτά φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στην πραγματικότητα, οι περιττοί αριθμοί θεωρούνται ότι έχουν ανδρικές ιδιότητες. "Γιατί οι Περιττοί Αριθμοί κάνουν μια Στοά; Επειδή όλοι οι Περιττοί Αριθμοί είναι πλεονέκτημα των Ανδρών κατά τις μυστικιστές θεωρείες".(20)

Έτσι λοιπόν, οι περιττοί αριθμοί χρησιμοποιούνται όπου είναι δυνατό, στην Μασονία για να συμβολίζουν την αρσενική τους αποκλειστικότητα, ενώ οι ζυγοί αριθμοί θεωρείται ότι έχουν θηλυκά χαρακτηριστικά.(21) Παραθέτω ένα ενδιαφέρον παράδειγμα από ένα Μασονικό κείμενο:
Ο αριθμός επτά είναι ένας ιδιαίτερα ιερός αριθμός...Σημαδεύει την ύπαρξη σας και αυτό γιατί, στα επτά σας χρόνια δείξατε για πρώτη φορά ότι αντιλαμβάνεστε, στα δεκατέσσερα ολοκληρώνεται η ήβη, στα εικοσιένα ενηλικιώνεστε, στα εικοσιοκτώ οριμάζετε, στα τριανταπέντε έχετε την μεγαλύτερη φυσική δύναμη, στα σαρανταδύο αρχίζει η παρακμή, στα σαρανταεννέα ο άνθρωπος φθάνει στο ψηλότερο σημείο πνευματικής δύναμης και στα εβδομήντα φτάνει στα φυσιολογικά όρια της ζωής.(22)
Πολλοί Μασόνοι ίσως θεωρήσουν ανόητο αυτό το είδος του αριθμητικού εξορκισμού, ωστόσο όσοι έχουν μελετήσει την φιλολογία τους έχουν συναντήσει πάμπολλους τέτοιους συμβολισμούς. Τέτοιοι συμβολισμοί δεν υπάρχουν μόνο στη Μασονική φιλολογία αλλά γενικότερα σε όλη τη Μασονική τέχνη.




ΙΛΛΟΥΜΙΝΙΣΜΟΣ



Η Μασονία, όπως και όλες οι μυστικές εταιρείες, συνηγορούν για μια "θρησκεία", που μερικές φορές ορίζεται σαν Ιλλουμινισμός. Αυτό είναι απλά ένα εύφημο όνομα για τον Εωσφορισμό. Επαναλαμβάνω, μην συγχίζετε τον όρο Ιλλουμι-νισμός με τον όρο Ιλλουμινάτι του 18ου αιώνα. Οι οπαδοί του Ιλλουμινισμού είναι γνωστοί και σαν Ιλλουμινιστές ή Εωσφοριστές. Ο Ιλλουμινισμός διαφέρει ουσιαστικά από τον Σατανισμό. Ο Στρατηγός Albert Pike είπε στις "Όδηγίες" του προς τους εικοσιτρείς Εξέχοντες Συνέδρους της Παγκόσμιας Μασονίας το 1889, "Η Μασονική θρησκεία πρέπει να διαφυλλακτεί, από εμάς που είμαστε μυημένοι στους ανώτερους βαθμούς, στην αγνότητα του δόγματος του Εωσφορισμού"(21)

Το 1889, ο Pike κατείχε ταυτόχρονα την θέση του Μεγάλου Δασκάλου της Κεντρικής Διεύθυνσης της πολιτείας της Ουάσινγτον. (κεφαλή της Μασονίας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον), του Ανωτάτου Αξιωματούχου του Έξοχου Συμβουλίου του Τσάρλστον (κεφαλή της Αμερικανικής Μασονίας) και του Ηγεμόνα Ποντίφικα του Παγκοσμίου Ελευθεροτεκτονισμού (κεφαλή της παγκόσμιας Μασονίας).(24)

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΟΣ


Ο Ιλλουμινισμός -η Εωσφορική θρησκεία-, διδάσκει ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός, ότι μπορεί να βελτιωθεί, μέσα από τις βαθμίδες μύησης και να φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο. Αν και τα λόγια του Pike γράφτηκαν το 1889, θεωρούνται ακόμα σαν οι μεγαλύτερες Μασονικές αρχές αν λάβουμε υπ΄ όψιν το γεγονός ότι το βιβλίο του "Ήθη και Δόγμα", είναι απαραίτητο για τους Μασόνους του Σκωτικού Δόγματος. Ο Pike είπε: "Οποιοσδήποτε βοηθά την Αλήθεια...βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Μωυσή και με Αυτόν που πέθανε πάνω στον σταυρό, και έχει μια πνευματική σχέση με την θεότητα Εαυτό του".(25)

Φυσικά, μόλις εξελιχθείτε σε Θεοί, μπορείτε να διαμορφώσετε τους δικούς σας κανόνες, την δικιά σας ηθική. Αυτή η φιλοσοφία χρησιμοποιήθηκε σ΄ όλους τους αιώνες για να δικαιώσει πολυάριθμα εγκλήματα και ακολασίες.
Οι Ιλλουμινιστές πιστεύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει περισσότερη σοφία και πνευματική πρόδο μελετώντας την δική τους μυστική γνώση, παρά μελετώντας μια οποιαδήποτε τυπική θρησκεία. Η Μασονική αυθεντία, ο Manly Hall έγραψε:
Ελεύθερος από περιορισμούς μιας θρησκευτικής πίστης και αίρεσης, ο Μασόνος είναι κύριος όλων των πίστεων. Ο Ελευθεροτεκτονισμός... δεν είναι μια πίστη ή ένα δόγμα, είναι μια παγκόσμια έκφραση της Θείας Σοφίας... είναι μια πολύ μυστική και ιερή φιλοσοφία που υπάρχει από πάντα, και είναι η έμπνευση όλων των υγιών και συνετών ανθρώπων όλων των εποχών, η τέλεια σοφία του Θεού, που αποκαλύπτεται από μια μυστική ιεραρχία πεφωτισμένων ανθρώπων.(26).

Είναι πολύ δύσκολο να οριστεί η φιλοσοφία της Μασονίας. Κάθε θέμα της Μασονίας φαίνεται να έχει την καλή και την κακή του πλευρά, μια δαιμονική ερμηνεία και μια καλοκάγαθη ερμηνεία. Αυτοί που εύχονται να βρουν μια Χριστιανική ερμηνεία στα σύμβολα της Μασονίας, μπορούν να βρουν μια εκτενή δημοσίευση Μασονικών δικαιολογιών. Αυτοί που θέλουν να δείξουν ότι η Μασονία είναι πραγματικά μια μορφή θεισμού -για κάθε θρησκεία και πίστη-, μπορούν εύκολα να το κάνουν. Ακόμα και οι Μουσουλμάνοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτήν την Μασονική, θρησκευτική απάτη:

Αν βρει κανείς οποιαδήποτε αλήθεια στην Αγ. Γραφή, οι Μασόνοι λένε "αυτό είναι Μασονία". Αν ένας Μουσουλμάνος ερμηνεύσει κάτι στην επιστήμη του AL-Islam αυτή η επιστήμη ονομάζεται "Μασονία". Μερικοί Μασόνοι συγγραφείς λένε ότι ο Αδάμ ήταν Μασόνος, επειδή η Αγία Γραφή λέει ότι κάλυψε τα απόκρυφα σημεία του σώματός του με φύλλα, πράγμα που παριστάνει τον "Μασονικό Μανδύα". Τέτοιοι ισχυρισμοί γίνονται από αυτούς που θέλουν να δείξουν ότι η "σοφία όλων των εποχών" μπορεί να βρεθεί μόνο στην Μασονία.(27)

Ωστόσο, αυτοί που θέλουν να αποδείξουν ότι η Μασονία έχει για βάση τον Εωσφορισμό ή τον Σατανισμό, δυσκολεύονται να βρουν αναφορές και στοιχεία γιατί είναι κρυμμένες στις πιο μυστικές πηγές τους. Η Μασονία η ίδια δημιούργησε αυτήν την σύγχηση. Ένας Βρεττανός Μασόνος, ο Colin F.W. Dyer, έγραψε το 1976 στο βιβλίο του, peculative Craft Masonry:

Είναι δυματόν να δοθεί μια Χριστιανική ερμηνεία σ΄ όλη την Μασονία... αλλά μπορεί επίσης να υπάρχει και μια μη Χριστιανική ερμηνεία και να είναι το ίδιο ορθή.
Υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας... καθώς τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι... υφαίνουν καινούργιους μύθους για τα παλιά έθιμα ή απλώς δανείζονται τους μύθους άλλων πιστεων. Αυτή η τάση υπάρχει με πολλούς τρόπους και στην Μασονία. Στα δικά μας σιωπηλά εμβλήματα βρίσκονται κρυμμένα περισσότερα από ένα νοήματα, και η φαινομενική ερμηνεία που τους δίνεται στις τελετές δεν είναι συνήθως ούτε το πρωταρχικό ούτε το πιο πρόδηλο νόημα τους.(28)

Έτσι, στον "Χριστιανό Μασόνο", η Μασονία είναι ένα ακέραιο μέρος της Χριστιανικής πίστης. Σύμφωνα με τον Dyer "Ο Πρώτος Βαθμός της Μασονίας διδάσκει στον υποψήφιο, ότι οι πράξεις του πρέπει να καθοδιγούνται από τα διδάγματα που περιέχονται στην Αγ. Γραφή που πρέπει να την μελετούν συνέχεια".(29)

Όπως θα δούμε στην συνέχεια, οι "Χριστιανοί" υποψήφιοι, αποσπούνται σιγά σιγά από τον Χριστιανικό δρόμο και χωρίς να το καταλάβουν, μπαίνουν στον δρόμο του Θεϊσμού - του πρόδρομου του σύγχρονου Μονοθεϊσμού.(30) Οι θεϊστές πιστεύουν σε ένα Θεό που υπήρξε απλώς για να δημιουργήσει το σύμπαν και που μετά αποχώρησε και δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις των ανθρώπων. Θεωρούν, επίσης τον Ιησού σαν τον καλύτερο προφήτη ή σαν ένα σοφό άνδρα και όχι σαν το Υιόν του Θεού. Για τους Θεϊστές, ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τον Θεό, στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν Θεοί οι ίδιοι, με την μύηση στην μυστική γνώση ή τον φωτισμό.


ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΟΓΜΑ

Πως μπορούν μερικοί Μασόνοι να πιστεύουν ότι η Μασονία είναι Χριστιανικός οργανισμός όταν οι άλλοι μπορούν να αντιληφθούν τους σκοτεινούς της στόχους; Το κλειδί για την σύγχυση αυτή βρίσκεται στο ζήτημα του "εσωτερικού και εξωτερικού" δόγματος. Η Μασονία, σαν τις άλλες μυστικές εταιρείες, άρχισε με ένα "εξωτερικό" δόγμα που προορίζεται για ευρεία κατανάλωση και με ένα "εσωτερικό" μυστικό δόγμα γνωστό μόνο σε λίγους εκλεκτούς.

Οι Μασόνοι καθώς προχωρούν στις μυήσεις της Μασονίας, περνάνε μέσα από διάφορα επίπεδα μέχρι τελικά να φτάσουν στην αλήθεια, στην καρδιά της Μασονίας. Σύμφωνα με τα λόγια του Adam Weishaupt, ιδρυτή των Ιλλουμινάτι - της Γερμανικής μυστικής εταιρείας του 18ου αιώνα-, "Πρέπει κανείς να μιλάει μερικές φορές με τον ένα τρόπο και άλλες φορές με άλλον τρόπο, έτσι ώστε ο πραγματικός μας σκοπός να παραμένει αδιαπέραστος από τους κατώτερους μας".(31)
Σ΄ ένα βιβλίο, τόσο σπάνιο έξω από τους Μασονικούς κύκλους που δεν θα μπορούσε να βρεθεί στην γοητευτική συλλογή της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσσου, ο Στρατηγός Pike, είναι ξεκάθαρος αποκαλύπτοντας μέρος του Μασονικού εσωτερικού δόγματος, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι μια πρόοδος στον Χριστιανισμό:
Ο Χριστιανισμός δίδαξε το δόγμα της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, όμως απέρριψε αυτό της πολιτικής ΙΣΟΤΗΤΑΣ, δείχνοντας συνεχή υποταγή στον Καίσαρα και σε όσους έχουν νόμιμα την εξουσία. Η Μασονία ήταν ο πρώτος απόστολος της ΙΣΟΤΗΤΑΣ.*(32) (Φυσικά όλα αυτά θεωρητικά μόνο).
Ο Pike, εξήγησε επίσης ότι η Μασονία πρέπει να εξαπατά τα μέλη της εν όσο είναι στους τρεις πρώτους βαθμούς, τους λεγόμενους "Κυανούς Βαθμούς".
Οι Κυανοί Βαθμοί δεν είναι παρά το προαύλιο ή το προστύλιο του Ναού. Στο επίπεδο αυτό, παρουσιάζεται στους μυημένους ένα μέρος από τα σύμβολά μας, αλλά ο μυημένος σκόπιμα παραπλανάται με ψεύτικες ερμηνείες. Δεν προορίζονται για να τα καταλάβει ο μυημένος, αλλά για να φανταστεί ότι τα κατάλαβε. Η αληθινή εξήγηση τους επιφυλάσσεται για τους Ειδήμονες, τους Πρίγκηπες της Μασονίας.(33)


Αυτή η βασική εξαπάτηση της Μασονίας απεικονίζεται τέλεια με την Σφίγγα.

Είναι καλό γι΄ αυτούς που ονομάζονται Μασόνοι, να φαντάζονται ότι όλα περιέχονται στους Κυανούς Βαθμούς: Αυτοί που θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν την ΑΠΑΤΗ θα εργαστούν ΜΑΤΑΙΑ...

Η Μασονία είναι η πραγματική Σφίγγα, θαμμένη στην άμμο που συσσωρεύτηκε γύρω της μέσα στον χρόνο.(34)

Οι Μασόνοι πρέπει να δίνουν όρκους, γνωστούς σαν "όρκοι αίματος", διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τα μυστικά του τάγματος τους, με ποινή βάρβαρο θάνατο σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο. Μετά από μελέτη και αποστήθιση των Μασονικών γνώσεων και της φιλοσοφίας της, ο υποψήφιος μυείται σε αυτό που είναι γνωστό σαν Στοά. Αρχικά, λέγονται στα μέλη λίγα πράγματα σχετικά με τους σκοπούς τους. Ο αληθινός σκοπός της Μασονίας τους αποκαλύπτεται μόνο όταν περάσουν μέσα από διάφορους βαθμούς ή στάδια μύησης. Μια Μασονική πηγή είπε: "Η Μασονία πρέπει να υπάρχει παντού αλλά να μην αποκαλύπτεται πουθενά. Η ολοκληρωτική δύναμη της Μασονίας βρίσκεται σ΄ αυτήν την εχεμύθεια. Οι εχθροί μας, μας φοβούνται όλο και περισσότερο, γιατί ποτέ δεν αποκαλύψαμε τις μεθόδους που ενεργούμε"".(35)

Καθώς ο νέος Μασόνος εμπλέκεται, όλο και περισσότερο, γίνεται πιο έμπιστος και βαθμιαία γίνεται ικανός να αποδεχτεί τις "αλήθειες" της νέας του θρησκείας. Την στιγμή που ένας Μασόνος δεν αποδεχτεί μια από τις αρχές της "νέας ηθικής", η πρόοδος του, κατά μυστήριο τρόπο, παγώνει.


ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Αν η Μασονία ήταν πρεσβευτής της αγνής αλήθειας, όπως ισχυρίζεται, τότε γιατί χρειάζεται να κρατάνε τα αρχαία μυστικά τους κρυμμένα; Γιατί, όπως είπε ο Ιησούς: "Εγώ φανερά εμίλησα στα πλήθη των ανθρώπων, εγώ εδίδαξα εις μέρη δημόσια, εις την συναγωγή και το ιερόν, όπου συναθροίζονται όλοι οι Ιουδαίοι και κρυφά δεν είπα τίποτε". (Ιωάννη ΙΗ΄, στιχ. 20). (36)

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο λόγοι για Μασονική μυστικότητα. Πρώτα απ΄ όλα, αν η σύζυγος κάθε Μασόνου γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των "όρκων αίματος" όπου ο σύζυγος της συμμετείχε, τότε η Μασονία θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα. Αντι-ΜασονικΈς έρευνες και ανακρίσεις γίνονταν κάθε φορά που αποκαλύπτονταν μυστικά τους.
Δεύτερο, η μυστικότητα κάνει τα μέλη να αισθάνονται ότι είναι μέρος μιας εκλεκτής ομάδας. Αυτό αποσκοπεί στο να τους ενώσει σε μια μονάδα. Ο Adam Weishaupt, πατέρας της ομάδας των Ιλλουμινάτι του 18ου αιώνα -που τελικά μετετράπηκε σε Ευρωπαική Μασονία-, έγραψε:
Η Τάξη μας θέλει να είναι μυστική και να εργαζόμαστε σιωπηλά, γιατί έτσι μόνο εξασφαλιζόμαστε από την καταπίεση των ρυθμιστικών δυνάμεων και επειδή αυτή η μυστικότητα δίνει μεγαλύτερο ενθουσιασμό σε όλους μας... Οι πολύχρονες μελέτες δείχνουν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αύξηση του ζήλου των μελών, όσο μια μυστική ένωση.(37)

Το ειρωνικό είναι ότι, οι περισσότεροι Μασόνοι δεν γνωρίζουν ποτέ τα πιο σκοτεινά μυστικά της τάξης τους, γιατί η Μασονία είναι δομημένη σαν μια μυστική εταιρεία μέσα στα πλαίσια μιας στενότερης μυστικής οργάνωσης υψηλόβαθμων διδασκάλων. Το εξωτερικό δόγμα είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να προσελκύει το πλήθος των ανθρώπων και να φαίνεται σχετικά ανώδυνη στην πλειοψηφία των μελών της. Παρ΄ όλα αυτά, ο στόχος ενός οποιουδήποτε πετυχημένου οργανισμού, είναι να προσελκύει καλούς ανθρώπους, αν θέλει να επιβιώνει. Το εσωτερικό δόγμα, είναι μόνο για τους μυημένους στους ανώτερους βαθμούς.

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της Μασονίας και όλων των μυστικών εταιρειών, είναι κάτι που ονομάζεται "Μεγάλο Σχέδιο", οι λεπτομέρειες του οποίου είναι γνωστές μόνο σ΄ αυτούς που φθάνουν στο εσωτερικό δόγμα. Όπως εξήγησε ένας Μασόνος διανοούμενος:
Ολόκληρη η έκταση και η καταγωγή του σχεδίου ήταν γνωστά σε πολύ λίγους μύστες, τα μέλη της εξωτερικής τάξης υποβάλλονται σε μια επιλεκτική μέθοδο με την οποία μπορούν να ανέλθουν τους βαθμούς και ανάλογα να εμβαθύνουν στο έργο. Αυτό με τη σειρά του, τους παρακινεί να προσπαθούν περισσότερο στο χώρο της εργασίας τους και σε κάθε δραστηριότητα της ζωής τους, και να γίνουν έτσι χρήσιμα όργαν.(38)

Το εξωτερικό δόγμα, επιτρέπει στο μέσο μέλος να δει τον οργανισμό αυτό σαν μια κοινωνική αδελφότητα που κάνει αγαθοεργίες. Ωστόσο, αυτή η ιδεαλιστική πρόφαση, καταρρέει για αυτούς που κρίνονται έτοιμοι ή άξιοι να δεχτούν το εσωτερικό δόγμα. Όπως θα δούμε, αυτό το εσωτερικό δόγμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα καρκίνωμα που αναπτύσσεται στον πολιτισμό, που στηρίζουν χωρίς να το γνωρίζουν, τα περισσότερα από τα μέλη τους.

Η σύνδεση αυτή ανάμεσα στη Μασονία και τον Εωσφόρο, ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τον αποκρυφιστή Μασόνο Manly Hall, που ισχυρίζεται ότι, όταν ο Μασόνος μάθει να χρησιμοποιεί την απόκρυφη δύμαμη έχει μάθει και τι μυστήριο του ιδρύματος του. Η ενέργεια του Εωσφόρου βρίσκεται στα χέρια του και προτού προχωρήσει προς τους ανώτερους βαθμούς, πρέπει να αποδείξει την ικανότητα του να χρησιμοποιεί σωστά την ενέργεια αυτή.(39)
Έτσι όπως είδαμε, το να αποκτήσουν τις "ζωντανές ενέργειες του Εωσφόρου", δεν είναι παρά το πρώτο σκαλοπάτι. Για να δείξει ότι είναι άξιος να προχωρήσει, ο Μασόνος πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει σωστά τη Γνώση αυτή. Ο Hall, αναφέρει ένα τυπικό παράδειγμα της στάσης της Μασονίας απέναντι στη θρησκεία:
Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι μια φιλοσοφία που ουσιαστικά δεν έχει θρησκευτική πίστη. Οι αδελφοί που ανήκουν σ΄ αυτή, υποτάσσονται στην αλήθεια άσχετα με το ποιος την μεταφέρει. Υπηρετούν το φως χωρίς να λογομαχούν για το ποιος το έδωσε... Δεν υπάρχει πιο αληθινή θρησκεία από την παγκόσμια συντροφικότητα και αδελφότητα.(40) Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν είναι κάτι υλικό, είναι επιστήμη της ψυχής... μια θετική συμβολική γλώσσα που διαιωνίζει, με συγκεκριμένα σύμβολα τα ιερά μυστήρια των αρχαίων.(41)




Το YIN - YANG (MANTALA) σύμβολα της Νέας Εποχής και όλων των αποκρυιφιστών.

ΕΩΣΦΟΡΟΣ Η ΣΑΤΑΝΑΣ;

Μέρος 3ον

(Ενότητα β΄)
Είναι οι Μασόνοι Σατανιστές; Καθόλου. Αν και λίγοι Μασόνοι το ξέρουν, ο θεός της Μασονίας είναι ο Εωσφόρος. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Εωσφόρο και τον Σατανά; Οι οπαδοί του Εωσφόρου πιστεύουν ότι κάνουν το καλό. Οι Σατανιστές ξέρουν ότι είναι δαιμονικοί. Σύμφωνα με την Αγ. Γραφή, ο Εωσφόρος ήταν ο πιο αγαπητός άγγελος στου Θεού, "καθ΄ όλα τέλειος... γεμάτος από σοφία και τέλεια ομορφιά"(42)

Αν και ήταν ο ανώτερος άγγελος, ο Εωσφόρος ήθελε περισσότερα. Ήθελε να πάρει τη θέση του Θεού και έκανε έτσι την πρώτη επανάσταση και στασίασε κατά του Θεού. Ο Θεός έδιωξε γρήγορα τον Εωσφόρο από τα ουράνια, τιμωρώντας συγχρόνως και το ένα τρίτο των αγγέλων.(43)
Ο Εωσφόρος, ο καλός άγγελος του φωτός, έγινε για πάντα ο Σατανάς, ο δαιμονικός άγγελος του Σκότους:
"Πως έπεσες εκ του ουρανού, Εωσφόρε, υιέ της αυγής, συνετρίβης κατά γης, συ ο καταπών τα έθνη. Σύ δε έλεγες εις την καρδιά σου, θέλω ανεβή εις τόν ουρανό, θέλω υψώσει τον θρόνο μου υπεράνω των άστρων του Θεού (Ησαία, ΙΔ΄, στιχ. 12-15) Ωστόσο, στην ουσία της η Μασονία και όλες οι θρησκείες που λατρεύουν τον Εωσφόρο, αρνούνται τη βιβλική αυτή αναφορά. Το πραγματικό μυστικό όλων των μυστικών εταιρειών είναι το ότι πιστεύουν ότι ο Εωσφόρος ποτέ δεν έπεσε στη γή, ότι ο Εωσφόρος είναι πραγματικά Θεός και υπάρχει από την αυγή της δημιουργίας. Αποκαλούν ειρωνικά τον Θεό των Χριστιανών με το όνομα Adonay και πιστεύουν ότι είναι ο πραγματικός θεός του κακού γιατί  εξαναγκάζει τους ανθρώπους να είναι δουλικοί στις προσταγές του.
Έτσι λοιπόν για τους οπαδούς του Εωσφόρου, ο θεός έχει δυαδική φύση, είναι ο καλός θεός ο Εωσφόρος και ο κακός θεός ο Adonay. Και οι δύο θεωρούνται ισότιμοι στην δύναμη αλλά αντίθετοι. Η ιδέα αυτή συμβολίζεται με το κυκλικό γιν-γιανγ το σύμβολο του Βουδισμού ή το ασπρόμαυρο μωσαϊκό που έχουν τα πατώματα των Μασονικών Στοών και κτιρίων.
Ο Εωσφόρος υποδιαιρέθηκε στην Ίσιδα -το θηλυκό στοιχείο- και στον Οσίρι -το αρσενικό στοιχείο-. Ο μύθος ότι υπάρχει ένας καλοκάγαθος Εωσφόρος, είναι ο πυρήνας όλων των μυστικών εταιρειών. Παρουσιάζουν τον Εωσφόρο σαν διαφορετικό από τον Σατανά -σαν ένα καλοκάγαθο θεό που ευνοεί τους οπαδούς του ανάλογα με το επίπεδο του "φωτισμού" τους. Αντίθετα ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι, η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι η καθοριστική προϋπόθεση για να πετύχουμε την αιώνια πνευματική ζωή.
Οι Μασόνοι έχουν δικό τους ημερολόγιο που βασίζεται στον Εωσφόρο. Το δικό μας Δυτικό ημερολόγιο απαριθμεί τη χρονολογία με βάση τα χρόνια πριν και μετά τον Χριστό, π.χ. που σημαίνει πριν από τον Χριστό και μ.χ. που σημαίνει αφ΄ ότου γεννήθηκε ο Χριστός (μετά Χριστό). Το Μασονικό ημερολόγιο απαριθμεί την χρονολογία με το πρόθεμα A.L. που σημαίνει Anno Lusis - "τη χρονιά του Εωσφόρου" ή αλλιώς τη "χρονιά του φωτός" - τη χρονιά της Μασονικής Δημιουργίας.(44)
Οι Μασόνοι δεν απαριθμούν τη χρονολογία τους από τη χρονιά του θανάτου του Χριστού, διότι κατά ένα περίεργο λόγο την θεωρούν τραγωδία. Στην τελετή μύησης που γίνεται για τον δεκατοόγδοο βαθμό, ο Ιππότης των Rose Crucis, γνωστό και σαν Roce Croix, Red Cross ή "Ροδόσταυροι" (45), οι Μασόνοι ντύνουν συμβολικά το δωμάτιο στα μαύρα και κάθονται σιωπηλοί στο πάτωμα, ακουμπάνε τα κεφάλια στα μπράτσα τους με ψεύτικη θλίψη, και περιβάλλουν ένα βωμό όπου υπάρχουν τρεις σταυροί. Θλίβονται όχι για τον θάνατο του Υιού του Θεού, αλλά σύμφωνα με τον Γάλλο Μασόνο ιστορικό Abbe Augusten de Barruel, θρηνούν συμβολικά γιατί η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός ήταν η μέρα που γεννήθηκε ο Χριστιανισμός, ο αιώνιος ανταγωνιστής της Μασονίας:
Είναι η ώρα που το πέπλο του ναού σχίστηκε στα δύο, όταν το σκοτάδι και η ταραχή απλώθηκαν σ΄ όλη τη γη, όταν το φως έγινε σκοτάδι, όταν καταστράφηκαν οι στοές των Μασόνων, όταν το φλεγόμενο αστέρι εξαφανίστηκε, όταν έσπασε η κυβική πέτρα, όταν ο λόγος χάθηκε. (46)

Είναι πράγματι περίεργο και παράδοξο το γεγονός ότι και οι Χριστιανοί και οι Σατανιστές πιστεύουν ότι η Αγία Γραφή είναι ο λόγος του Θεού. Κανένας δεν πιστεύει στον Εωσφόρο. Και οι Χριστιανοί και οι Σατανιστές πιστεύουν ότι ο Εωσφόρος υπήρξε μόνο πριν την πτώση του. Και οι μεν και οι δε πιστεύουν ότι ο καλοκάγαθος Εωσφόρος δεν υπάρχει πια, ότι είναι τώρα μια δαιμονική ύπαρξη γνωστή ως Σατανάς.

Οι Σατανιστές ωστόσο, λατρεύουν τον δαίμονα και κάνουν έτσι ακριβώς το αντίθετο από ότι διδάσκει η Αγία Γραφή. Οι Σατανιστές ξέρουν ότι ο Σατανάς είναι δαιμονικός και ότι προσπαθεί να σύρει στην κόλαση όσες περισσότερες ψυχές μπορεί. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Σατανάς δεν είναι σε τίποτε καλός, δεν απαιτούνται για το αντίθετο. Γνωρίζουν ότι ο Εωσφόρος είναι απλά ένας μύθος του Σατανά, που σκοπό έχει να απομακρύνει τους ανθρώπους από τον αληθινό Θεό και τις διδασκαλίες του, χρησιμοποιώντας τις πιο αποτελεσματικές απάτες.
Έτσι λοιπόν, οι οπαδοί του Εωσφόρου και οι Σατανιστές έχουν μια βασική διαφορά: οι μεν πρώτοι προσποιούνται ότι είναι καλοί, οι δε δεύτεροι δέχονται ότι είναι κακοί υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει "καλό". Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο Εωσφόρος και ο Σατανάς μπερδεύονται συχνά και από τους ειδικούς. Για παράδειγμα, το 1908, ο Γάλλος ειδικός σε θέματα μυστικισμού Copin Albancelli, μπέρδεψε τον Εωσφόρο με τον Σατανά περιγράφοντας την πίστη των ανώτερων βαθμών της Μασονίας:
Οι Μασονικές εταιρείες που υπάρχουν είναι Σατανικές, όχι με την έννοια ότι ο δαίμονας προεδρεύει στις συναντήσεις τους... αλλά για το ότι οι μύστες ομολογούν ότι λατρεύουν τον Εωσφόρο. Τον λατρεύουν σαν να είναι ο αληθινός θεός και ενθαρρύνονται να μισούν τον θεό των Χριστιανών. (47)

Σύμφωνα με τον Webster, ο Albancelli συνεχίζει δείχνοντας ότι η Μασονική Επιγραφή αλλάζει από το "Για τη δόξα του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος", στα χαμηλώτερα επίπεδα της Μασονίας, στο "Δόξα και Αγάπη για τον Εωσφόρο! Μίσος! Μίσος! Μίσος! στο θεό, τον Καταραμένο! Καταραμένο! Καταραμένο!" (48) Ο Albancelli, εξήγησε επίσης την έννοια των Δέκα Εντολών μιας Γαλλικής έκδοσης της Μασονίας:

Είναι ομολογούμενο σ΄ αυτές τις μυστικές εταιρείες, ότι όλες οι εντολές του Χριστιανικού θεού είναι δυσάρεστες για τον Εωσφόρο. Αντίθετα όλα όσα απαγορεύει είναι ευχάριστα για τον Εωσφόρο. Συνεπώς, πρέπει κανείς να κάνει όλα αυτά που απαγορεύει ο Θεός του Χριστιανισμού και να αποφεύγει σαν τη φωτιά αυτά που προστάζει. (49)

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι μερικοί Μασόνοι, ιδιαίτερα οι Βρεττανοί και οι Αμερικανοί Μασόνοι, ισχυρίζονται οργισμένοι ότι δεν ασπάζονται κανένα Σατανικό ή Εωσφορικό δόγμα. Στην πραγματικότητα, πολλοί ισχυρίζονται ότι η Γαλλική Μασονία είναι "κακή" ενώ η Βρεττανική και η Αμερικάνικη είναι καλοκάγαθη. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι Μασόνοι, άσχετα σε ποια χώρα ζουν, έχουν ορκιστεί να δίνουν όλο και περισσότερους "όρκους αίματος" καθώς περνάνε από τους διάφορους βαθμούς μύησης.

Οι Μασόνοι παραπονιούνται με πίκρα ότι αυτοί οι όρκοι είναι απλά τελετές, και χωρίς νόημα τουλάχιστον για τον σημερινό κόσμο. Αν είναι έτσι, τότε γιατί τους διαιωνίζουν; Οι ομοιότητες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή και Αγγλο-Αμερικανική Μασονία, είναι τόσο ουσιαστικές και καλά τεκμηριωμένες, ενώ οι ευκολοαπόδεχτες διαφορές τους είναι ελάχιστες, γεγονός που επιβάλλει στην Μασονική αδελφότητα να αποδείξει ότι υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά.
"Και ο Εωσφόρος και ο Σατανάς υποκινούν επανάσταση εναντίον όλων των μορφών εξουσίας, ο σύζυγος εναντίον της συζύγου του, το παιδί εναντίον των γονιών του, ο πολίτης εναντίον της κυβέρνησης. Ανταρσία εναντίον οποιασδήποτε μορφής εξουσίας είναι η σφραγίδα όλων των Μασόνων. Σε αντίθεση με αυτή την Σατανική διδασκαλία, η Αγία Γραφή, διδάσκει υπακοή:
Σαν παιδιά που μητέρα έχουν την υπακοή και δεν απειθούν εις την αλήθεια, χωρίς να συμμορφώνεστε προς τα επιθυμίας, αι οποίαι σας διηύθυναν εις το παρελθόν, όταν είσασταν εις την άγνοιαν και δεν ηξέρατε τον Χριστόν και το Ευαγγέλιον, αλλά σύμφωνα με το παράδειγμα του αγίου Θεού που σας εκκάλεσε, γίνετε και εσείς άγιοι εις κάθε περίπτωσιν και εις κάθε τρόπον της συμπεριφοράς σας. (50)

Ο Ιλλουμινισμός διδάσκει το αντίθετο της υπακοής -την επανάσταση. Οι Ιλλουμινιστές ζουν με την πιο θλιβερή ΑΠΑΤΗ του ανθρώπινου είδους, την πίστη ότι ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από το Θεό, ούτε χρειάζεται να τον υπακούει:

Διότι πάντα ο Σατανάς μεταμορφώνεται σε άγγελο φωτός. Δεν εκπλήσσει το ότι οι υπηρέτες του μεταμορφώνονται επίσης σε υπηρέτες του καλού. (51)



Η πανάρχαια διαμάχη ανάμεσα στον Σατανά και το Θεό για τις ψυχές των ανθρώπων, έχει επηρεάσει κάθε άνθρωπο σε κάθε λαό σ΄ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, από την εποχή του Κήπου της Εδέμ, όπου η Εύα δελεάστηκε και εξαπατήθηκε από το φίδι να "φάει από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού..." γιατί τότε θα γινόταν θεός. "Δεν θα πεθάνετε ποτέ... γιατί τότα τα μάτια σας θα ανοίξουν και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό. (52)



Όλες οι μυστικές εταιρείες εκμεταλλεύονται την λαχτάρα των ανθρώπων που επιδιώκουν την αθανασία της ψυχής τους. Το δόγμα των οπαδών του Εωσφόρου υπόσχεται ΦΩΤΙΣΜΟ διαμέσου του Εωσφόρου. Υπόσχεται ότι ο άνθρωπος θα γίνει θεός μέσα από την μυστική γνώση που αποκτά στις εταιρείες αυτές.


ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η βασιλική φιλοσοφία του Ιλλουμινισμού βρίσκεται σε κάθε πολιτισμό αρχαίο ή σύγχρονο, μόνο τα ονόματα των θεών αλλάζουν. Η Ίσιδα και ο Όσιρις και μερικοί άλλοι από τους θεούς των Αιγυπτίων, απόκτησαν άλλες ταυτότητες καθώς περνούσαν σε διαφορετικά έθνη και σε διαφορετικές εποχές.

Στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, η Ίσιδα μετατράπηκε σε πολυάριθμες άλλες, ελαφρά διαφορετικές μορφές, τέτοιες όπως Ντιάνα, Αθηνά, Αφροδίτη και Βένους. Ο Οσίρις έγινε Ζεύς, Ποσειδώνας και Άρης. Γιατί είναι σημαντική αυτή η μυθολογία; Διότι η λατρεία τέτοιων ειδωλολατρικών θεών εξακολουθεί και υπάρχει.
Πως κρατούνται ασφαλή τα μυστικά των εταιρειών; Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιείται προκειμένου να διαφυλλακτεί η μυστικότητα σε κάθε μυστική εταιρεία, είναι το από κοινού έγκλημα. Μπορούμε να δούμε ένα τέτοιο παράδειγμα σε ένα από τα πιο τεκμηριωμένα σκάνδαλα της προ-Χριστιανικής εποχής. Η λατρεία της Ίσιδας άκμασε στην αρχαία Ελλάδα και τα μυστήρια της λατρείας κρατήθηκαν, όπως γίνεται συνήθως, μυστικά από τις μυστικές εταιρείες. Όμως το μυστικό αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε το "Μυστηριώδες Σκάνδαλο" στην αρχαία Αθήνα.
Φαίνεται ότι μια μεγάλη ομάδα αριστοκρατών συνωμότησε για την ανατροπή της Αθηναικής δημοκρατίας. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα της επιχείρησης αυτής ανάμεσα στους συνωμότες, έγινε ένα κοινό έγκλημα όπου κάθε μέλος έπρεπε να συμμετάσχει. Η δημόσια εγκληματικότητα υπήρξε πάντα το αναγκαίο μέτρο για την εξασφάλιση της μυστικότητας των ανώτερων "μυστηρίων" των μυστικών εταιρειών.
Μια βραδιά οι συνωμότες Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης, οπλισμένοι με σφυριά και σμίλες και κατέστρεψαν, κόβοντας τα γεννητικά όργανα, σε πολλά αγάλματα του θεού Ερμή. Τη μέρα εκείνη, τίποτα δεν μπορούσε να θεωρηθεί πιο βέβηλο και σίγουρα ο λαός της Αθήνας δεν θα ασχολιόταν με τίποτα χειρότερο. Έτσι, ήταν εξασφαλισμένο ότι αν κάποιο μέλος πρόδιδε την συνωμοσία, θα φορτωνόταν με ένα έγκλημα για το οποίο υπήρχαν πολλοί μάρτυρες, που είχαν επιρροή, να καταθέσουν εναντίον του.
Η υπόθεση βγήκε στο φώς εξ΄ αιτίας της επιμονής του Αθηναϊκού λαού. Έγιναν έρευνες σε βάθος και τελικά οι συνωμότες έσπασαν. Ανακαλύφθηκαν οι δράστες που εξευτελίστηκαν σε μια σειρά από δίκες και αργότερα εξορίστηκαν από την Ελλάδα.


ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, οι μυστικές εταιρείες υπήρχαν στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, κράτη. Ο Manly Hall, ισχυρίζεται ότι μία υπέρ-μυστική εταιρεία, ανώτερη από την Μασονική τάξη, ήταν η ραχοκοκκαλιά όχι μόνο των αρχαίων πολιτισμών της Ελλάδος και της Ρώμης, αλλά και του πολιτισμού των αυτοκρατοριών του Ισλάμ και των Μογγόλων. Ο Hall, ονομάζει αυτή την υπέρ-μυστική ομάδα "Τάξη των Πεφωτισμένων", "Τάξη της Αναζήτησης" ή "Τάξη των Αρχαίων Φιλοσόφων".

Στα αρχαία χρόνια, οι λόγιοι δένονταν μεταξύ τους με "μυστικοσμούς", σε αδελφότητες πλατειάς έκτασης, προσελκύοντας υποψήφιους από όλες τις Μυστικές Σχολές, τους Μασόνους, τους Ροδόσταυρους, τους Κυμβαλιστές (παραδοσιακά εβραϊκή Μυστική Σχολή), και άλλες. Αυτοί, οι "ιερείς-φιλόσοφοι" από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ινδία, την Κίνα και από όλον τον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο, διαμόρφωσαν ένα κυρίαρχο καθοδηγητικό σώμα.(53)
Από που κατάγεται αυτή η αρχαία τάξη; Ο Hall, ισχυρίζεται ότι κατάγεται από την μυθική Ατλαντίδα. Ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι της Ατλαντίδας κληροδότησαν ένα σχέδιο -ένα "Μεγάλο Σχέδιο"-, που θα καθοδηγούσε τα παγκόσμια γεγονότα που θα γινόταν χιλιάδες χρόνια αργότερα. Το σχέδιο αυτό, περιείχε και ένα μυστήριο αντίγραφο γι΄ αυτό που θα γινόταν αργότερα στην Αμερική. Ο Hall, είπε ότι οι μυστικές εταιρείες των αρχαίων Αιγυπτίων, κληρονόμησαν αυτό το Μεγάλο Σχέδιο και ήξεραν πολύ καλά για την ύπαρξη μιας γης στο Δυτικό Ημισφαίριο, που ξέρουμε ότι ονομάζεται Αμερική, πολύ πριν "ανακαλυφθεί" από τον Κολόμβο.(54) Ο Hall λέει:
Οι εξερευνητές που ανακάλυψαν τον Νέο Κόσμο, λειτούργησαν με βάση ένα καθοδηγητικό σχέδιο και ήταν οι μεσολαβητές της επανα-ανακάλυψης παρά ερευνητές. Ο χρόνος θα αποκαλύψει ότι η ήπειρος που είναι γνωστή σαν Αμερική, στην πραγματικότητα είχε ανακαλυφθεί και εξερευνηθεί χιλιάδες χρόνια πριν την αρχή της Χριστιανικής εποχής. Η αληθινή ιστορία φυλαγόταν στις Μυστικές Σχολές και δόθηκε στις Μυστικές Εταιρείες του Μεσαίωνα. Οι Εσωτερικές Τάξεις της Ευρώπης, Ασίας και Εγγύς Ανατολής βρίσκονταν σε επικοινωνία με την ιεροσύνη των πιο εξελιγμένων Ινδοαμερικανικών εθνών. Τα σχέδια για την ανάπτυξη του Δυτικού Ημισφαιρίου διαμορφώθηκαν στην Αλεξάνδρεια, την Μέκκα, το Δελχί και τη Λάσα (Θιβέτ), πολύ πιο πριν μάθουν οι Ευρωπαίοι πολιτευτές το Χιμαιρικό πρόγραμμα.(55)

Ο Hall, ισχυρίζεται ότι ο μετωπικός στόχος όλων των μυστικών αυτών εταιρειών ήταν να δημιουργήσουν μια "Νέα Ατλαντίδα" στην Αμερική:

Η τολμηρή αυτή απόφαση πάρθηκε ώστε η δυτική αυτή ήπειρος να γινόταν το λίκνο της φιλοσοφικής αυτοκρατορίας. Ακριβώς πότε έγινε αυτό είναι αδύνατο να πούμε τώρα, αλλά σίγουρα η απόφαση αυτή πάρθηκε πολύ πιο πριν από την εποχή του Πλάτωνα.(56)

Η Αμερική, σύμφωνα με το Μεγάλο Σχέδιο, έμελλε να γίνει το πρώτο έθνος που θα εγκαθίδρυε μια "Παγκόσμια Δημοκρατία", ή "Παγκόσμια Ευδαιμονία". Η υπόθεση αυτή παρουσιάστηκε σαν ο πιο ευγενικός σκοπός για τον οποίο ο άνθρωπος θα μπορούσε να αφιερώσει τον εαυτό του. Θεωρήθηκε σαν η πιο τέλεια έμπνευση που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα:

Ο μηχανισμός για την εκπλήρωση της ιδέας αυτής άρχισε να λειτουργεί στους αρχαίους ναούς της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Ινδίας. Το σχέδιο ήταν τόσο λαμπρό και διαχειρίστηκε τόσο σωστά ώστε να υπάρχει και στις μέρες μας, και θα συνεχίσει να υπάρχει και να εφαρμόζεται μέχρις ότου εκπληρωθεί το μεγάλο έργο.(57)
ΠΕΦΩΤΙΣΜΟΣ

Λοιπόν, τι έιναι πεφωτισμός; Ανάφερα την έννοια αυτή με κάπως πιο αόριστους όρους όπως "φως και μυστική γνώση". Ωστόσο, ο πεφωτισμός δεν είναι μόνο η γνώση που αποκτιέται με την ανάγνωση βιβλίων, ή με την προφορική καθοδήγηση ή και με την μυστική γνώση ακόμα, που αποκτιέται με την μύηση. Ο πεφωτισμός εμπεριέχει επίσης, μια ζωηρή λάμψη ενόρασης φωτός ή κατανόησης, άσχετα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να το πετύχει κανείς:

Οι σοφοί άνθρωποι της αρχαιότητας, πίστευαν ότι ήταν μια ξεχωριστή φυλή και ότι η γέννηση τους ήταν αναγκαία για να αναπτυχθεί ο νους και να φτάσει στο επίπεδο της πεφωτισμένης διάνοιας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι δίδασκαν ότι η φυσική γέννηση είναι ένα τυχαίο συμβάν, γιατί οι άνθρωποι, γεννιούνται σε διαφορετικές φυλές εθνότητες σύμφωνα με το νόμο του γένους. Όμως υπάρχει και μια δεύτερη γέννηση που δεν είναι τυχαία, αλλά είναι συνέπεια μιας προκαθορισμένης συνειδητής πορείας. Με την δεύτερη αυτή γέννηση, ο άνθρωπος που έχει πεφωτισμένη διάνοια, γεννιέται άσχετα από το έθνος και την φυλή, μέσα σε ένα παγκόσμιο έθνος και μια παγκόσμια φυλή. Είναι το μεγάλο επερχόμενο γένος που κάποια μέρα θα κληρονομήσει την γη. Ο άνθρωπος όμως, μόνο αν ξαναγεννηθεί με τον πεφωτισμό αυτό θα μπορέσει να λάβει μέρος στην φιλοσοφική αυτή αυτοκρατορία.(58)

Είναι φανερό, ότι αυτή η άποψη είναι μια εκδοχή του Χριστιανικού όρου "αναγεννημένος". Το ζήτημα αυτό είναι βασικό για την Μασονία και όλες τις άλλες μυστικές εταιρείες, ότι δηλαδή η σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής επιτυγχάνεται με την μυστική γνώση ή τον πεφωτισμό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχει κανείς τη φώτιση. Η πιο βασική μέθοδος για τους Ιλλουμινιστές είναι η μυστικιστική έμπνευση που επέρχεται κατά την διάρκεια των απόκρυφων τελετών. Η Φώτιση μπορεί να επιτευχθεί, επίσης χορεύοντας εξοντωτικά στους ρυθμούς φυσικών τυμπάνων. Μπορεί επίσης να επιτευχθεί με σεξουαλικές τελετές σαν αυτές που κάνουν στην Τάντρα Γιόγκα. Για τους Σατανιστές μπορεί να επιτευχθεί με τελετουργικές θυσίες. Σ΄ όλη την διάρκεια της ιστορίας, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η παραφυσική μυστικιστική εμπειρία, χρησιμοποιήθηκαν ουσίες που μετασχηματίζουν την διάνοια όπως μαριχουάνα, χασίς και LSD. Η Ελληνική λέξη για την μαγεία είναι "φαρμακία" από όπου προέρχεται και η λέξη φαρμακείο.


ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Ένας άλλος κλάδος του Ιλλουμινισμού, που εξακολουθεί και επιβιώνει στις μέρες μας είναι ο Γνωστικισμός. Ανέτειλλε τον πρώτο και δεύτερο αιώνα μ.χ., και δίδασκε ότι η μαγική γνώση ήταν ο μοναδικός δρόμος για την σωτηρία της ψυχής. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούσε κανείς να φτάσει σ΄ αυτά τα "θεϊκά μυστήρια" ήταν τα σεξουαλικά όργια που παρουσιάζονταν σαν θρησκευτικές τελετές.

Η έμφαση που δίνουν οι Γνωστικοί στην γνώση, που αποκτιέται με μαγική έμπνευση, οδήγησε στην περιφρόνηση της ηθικής, γιατί σύμφωνα με το Γνωστικισμό, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει στα ουράνια ζώντας μια καλή ζωή, ή έχοντας πίστη αλλά μόνο αποκτώντας και κατέχοντας τη Γνώση. Όποιος έπαιρνε τη Γνώση στην πραγματικότητα εξελισσόταν σε θεό και τίποτα δεν μπορούσε να τον εμποδίσει να το πετύχει. Εξασφαλίζοντας την ιδιότητα τους σαν υπέρτατα όντα, οι Γνωστικοί αποπλανούσαν τις γυναίκες οπαδούς τους και ικανοποιούσαν όλες τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Μερικοί Γνωστικοί είπαν ότι το καλό και το κακό ήταν χωρίς νόημα έννοιες και ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στην τελειότητα ήταν να δοκιμάζει τα πάντα.
Οι διανοούμενοι της εποχής μας αυτό το ονομάζουν "εμπειρία των πάντων". Το σύνθημα αυτό ήταν πλατιά διαδεδομένο ανάμεσα στους "χίππυς" και "τα παιδιά των λουλουδιών" της δεκαετίας του 60΄.
Δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον Γνωστικισμό και τον Σατανισμό. Ο ερευνητής Richard Canandish, συγγραφέας του βιβλίου The Black Arts (Μαύρες τέχνες), έγραψε:" Όλες αυτές οι Γνωστικές ιδέες ταιριάζουν με το γενικό πρότυπο του Σατανισμού, στην πραγματικότητα το έχουν υποκαταστήσει".
Ο Nesta Webster, σημαντικός Βρεττανός ιστορικός της δεκαετίας του 1920, ανέφερε ότι οι νωστικές τελετές, διαμόρφωναν "τη βάση της μαύρης μαγείας στη περίοδο του Μεσσαίωνα", περιελάμβαναν επίσης και τον "δοξασμό του κακού που παίζει σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο επαναστατικό κίνημα".(59) Σύμφωνα με τον Webster, "ο ρόλος των Γνωστικών ήταν να μετατρέψουν την διαστροφή σε σύστημα, όπου οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους σε αιρέσεις που εργάζονται με το πρόσχημα της διαφώτισης, προκειμένου να υποβαθμίσουν όλες τις αναγνωρισμένες ηθικές και θρησκευτικές αξίες".(60)
Οι Γνωστικοί ήταν από τους πρώτους γνωστούς υποστηρικτές της φιλοσοφικής άποψης "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Πίστευαν ότι δεν υπάρχει η έννοια της απόλυτης ηθικής, ότι οι κακές πράξεις ήταν εύλογες όταν εξυπηρετούσαν ένα ανώτερο σκοπό.
Η μυστική εταιρεία θεωρεί τον άνθρωπο σαν θεό και ότι δεν χρειάζεται καμία καθοδήγηση, το μόνο που χρειάζεται είναι ο νόμος της δικής του φύσης. Και επειδή η φύση αυτή είναι θεϊκή, όλα όσα πηγάζουν από αυτήν είναι αξιέπαινα και οι πράξεις που συνήθως θεωρούνται σαν αμαρτίες δεν πρέπει να τιμωρούνται.(61)

Ο Γνωστικισμός έχει σαν βασικό πυρήνα την ίδια πίστη στον Εωσφόρο όπως όλες οι Ιλλουμινιστικές φιλοσοφίες. Η ειδική σε αποκρυφιστικά θέματα. Edith Star Miller, επισήμανε ότι οι Γνωστικοί πιστεύουν ότι είναι θεοί. Στο βιβλίο της "Occult Theocracy" (Απόκρυφη Θεοκρατία), έγραψε:

Ήταν τέτοια η λαμπρότητα της γνώσης και της φώτισης τους, που περήφανα ονομάζονταν Γνωστικοί, ώστε να πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από τον Πέτρο και τον Παύλο και από οποιονδήποτε μαθητή του Χριστού. Αυτοί μόνο που γεύτηκαν την ανώτερη γνώση, που βρίσκονται πάνω από Ηγεμονίες και Εξουσίες, θα εξασφαλίσουν την σωτηρία της ψυχής τους: και γι΄ αυτό το λόγο είναι ελεύθεροι να ενεργούν κατά βούληση, καθώς και να εξουσιάζουν και να διαφθείρουν όλες τις γυναίκες.(62)

Οι Γνωστικοί θεωρούν τον εαυτό τους Θεό ή ημίθεο. Με την ΑΠΑΤΗΛΗ υπόσχεση ότι θα αποκτήσουν μυστική γνώση, εξαπατούν τους οπαδούς - θύματα τους να ενδώσουν στο σύστημα σεξουαλικής διαστροφής που λαμβάνει μορφή τελετουργίας. Υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στον Γνωστικισμό και τις αποκρυφιστικές οργανώσεις του 20ου αιώνα; Πράγματι υπάρχουν. Σύμφωνα με τον Miller:

Ο Γνωστικισμός σαν η Μητέρα της Μασονίας έχει τοποθετήσει το σήμα της το γράμμα G σαν έμβλημα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς μόλις μπει σε μια Μασονική Στοά, είναι το γράμμα G. Το έμβλημα αυτό μπαίνει επίσης στις Μασονικές σφραγίδες, σε κάθε τελετουργία, εμφανίζεται επίσης στο Κέντρο του περιπλεγμένου ορθογωνίου χάρακα και του διαβήτη, στο κέντρο της Μασονικής πεντάλφας (ή πεντάκτινου αστεριού) και σχεδόν σε κάθε Μασονικό αντικείμενο.

Στους μύστες δίνονται διάφορες εξηγήσεις για το γράμμα G, ανάλογα με το επίπεδο μύησης τους. Στους μύστες των χαμηλότερων βαθμών λένε ότι το γράμμα G, συμβολίζει την Γεωμετρία (Geometry), μετά ότι συμβολίζει τον Θεό (God), μετά τον Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Great Architect of the Universe) (Μ.Α.Τ.Σ.):

Στους αδελφούς που συχνά δέχονται και γυναίκες στις στοές τους, αποκαλύπτουν ότι το μυστικό γράμμα G, σημαίνει Γενεά (Generation)... Τελικά, μόνο με όσους, κριθούν άξιοι να προχωρήσουν στα άδυτα των Ιπποτών του Kadosch τους αποκαλύπτεται, ότι το αινιγματικό γράμμα G σημαίνει Γνωστικισμός (Gnosticism), το "αρχικό δόγμα των μυστών".
Ο Γνωστικισμός, είναι η αληθινή σημασία του γράμματος G που βρίσκεται μέσα στο ζωρόχρωμο αστέρι, γιατί, μετά τον βαθμό του Kadosch οι Ελευθεροτεκτονιστές αφιερώνουν τον εαυτό τους, στις διδασκαλίες του Γνωστικισμού (καθαρά αντιχριστιανικές) σκοπός που ορίστηκε από τον Albert Pike, σαν "η ψυχή και ο μυελός του Ελευθεροτεκτονισμού".(63)

"Καμουφλαρισμένο Σιωνιστικό άστρο, που έχει στη μέση το άστρο του Εωσφόρου και το αρχικό της Μασονίας G. Τι κοινό έχουν αυτά τα σήματα με το Λαό μας, το ιστορικό του παρελθόν και την πίστη των πατέρων του.



ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ (ILLUMINATI)





Διάφορα ιστορικά κείμενα και εγκυκλοπαίδειες αναφέρουν γενικά ότι οι Illouminati προέρχονται από την Βαυαρία το 1776. Ωστόσο, η γέννεση τους έγινε πολύ πιο πριν. Οι Illouminati, συνδέονται άμεσα διαμέσου της Μασονίας με τη λατρεία του ήλιου και της Ίσιδας της αρχαίας Αιγύπτου.

Ο όρος "Illouminati" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον συγγραφέα Mendenez Pelayo, το 1492, και αποδόθηκε σε μια ομάδα γνωστή σαν "Alumbrados" της Ισπανίας. Λέγεται ότι οι "Alumbrados" λάμβαναν μυστική γνώση από μια ανώτερη άγνωστη πηγή και γίνονταν ανώτερα ανθρώπινα όντα. Η ομάδα αυτή καταδικάστηκε με διάταγμα της μεγάλης Ιερής Εξέτασης το 1623, σε μια διαμάχη ανάμεσα στη Καθολική Εκκλησία και τις μυστικές εταιρείες.(64)
Μερικοί συγγραφείς ισχυρίζονται ότι η ομάδα αυτή, γνωστή σαν "Οι Ιλλουμινάτοι", ιδρύθηκε από τον Joachim of Floris τον 11ο αιώνα και δίδασκε ένα αρχέγονο, υποτιθέμενο Χριστιανικό, δόγμα της "φτώχειας και ισότητας". Η τακτική της μεταμφίεσης των "Ιλλουμινάτι" πίσω από ένα "Χριστιανικό" μανδύα εφαρμόστηκε με επιτυχία. Αργότερα όμως, η ομάδα αυτή, λέγεται ότι έγινε πολύ βίαιη, λεηλατούσε τους πλούσιους και δυσφημούσε τον Χριστιανισμό στο σύνολο του.
Άλλοι συγγραφείς τοποθετούν την προέλευση των Ιλλουμινάτι στην τρομερή Ισμαιλική αίρεση του Ισλάμ, που είναι επίσης γνωστή και σαν η "Τάξη των Δολοφόνων". Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 1090 από τον Χασσάν Σάμπαχ που συνδύαζε την χρήση χασίς με δολοφονίες, πίστευε ότι ο συνδυασμός αυτός ήταν απαραίτητος για να οδηγηθεί κάποιος στην "φώτιση".
Ο φόνος ήταν μια μυστική εμπειρία για το παρακλάδι αυτό των Αποκρυφιστικών Σχολών. Όχι μόνο διέπρατταν αδίστακτα φόνους, αλλά πίστευαν ότι ο δολοφόνος θα μπορούσε να αποκτήσει τη γνώση ή την ενέργεια της ψυχής του θύματος. Αυτή είναι και η θεωρία που κρύβεται πίσω από τις ανθρωποθυσίες και τις θυσίες ζώων που γίνονται από τους Σατανιστές.
Πρωτόγονες θρησκείες δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα με το χορό και τις τυμπανοκρουσίες. Η επεδίωξη αυτής την μορφής "φωτισμού", ήταν ο κύριος λόγος που πολλοί έφηβοι στην δεκαετία του 60-70΄προσελκύθηκαν στη χρήση ναρκωτικών, όπως μαριχουάνα, χασίς και LSD. Οι Βουδιστές πετυχαίνουν την ίδια "φώτιση", μέσα από τις σεξουαλικές τελετές γνωστές σαν Τάντρα Γιόγκα, ή μέσα από διάφορες μορφές διαλογισμού. Στις συναντήσεις τους οι οπαδοί της μαγείας, είναι γυμνοί και συμμετέχουν σε ομαδικές σεξουαλικές τελετές για να πετύχουν το ίδιο. Ένας άλλος τρόπος για την απόκτηση της γνώσης είναι η μαζική συμμετοχή σε θυσίες ζώων ή ανθρώπων.
Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι ενώ αυτοί οι λεγόμενοι "υγιείς αποκρυφιστές" πιστεύουν ότι το σεξ, τα ναρκωτικά, ο χορός και οι τυμπανοκρουσίες προσφέρουν πολλή "γνώση", οι Σατανιστές πιστεύουν ότι τίποτα δεν προσφέρει περισσότερη γνώση από τις θυσίες. Το πόσο σκοτεινή και ποταπή είναι η πανουργία των Πεφωτισμένων - 'όλων των μορφών - φαίνεται από την διεστραμμένη τους, αυτή διδασκαλία. Νομίζουν ότι θα οδηγηθούν, στην "γνώση" και την ¨φώτιση" με όλες τις παραπάνω διαστροφές, καθοδηγούμενοι, φυσικά, από τον Πατέρα του Ψευδούς, Εωσφόρο.
Αυτή είναι μια μικρή περιγραφή των μυριαδών μορφών Πεφωτισμού που γινόταν μέχρι τον 18ο αιώνα μ.χ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο Πεφωτισμός είναι πράγματι η θρησκεία του καλοκάγαθου Εωσφόρου - και όχι του Κακού Σατανά. Οι Πεφωτισμένοι - από τον Εωσφόρο - μεταμφιέζονται έτσι σε πολιτικούς ιδεαλιστές (δημοκράτες, φιλελεύθερους, επαναστάτες) με απώτερο σκοπό το ξερίζωμα της Θρησκείας και της μοναρχίας γενικά και την καταστροφή του Χριστιανισμού ειδικότερα. Επιδιώκουν καμουφλαρισμένοι πίσω, από τα πιο απατηλά συνθήματα, την Παγκόσμια Κυριαρχία όλου του κόσμου για μια δήθεν "Ευημερία των Εθνών" διαμορφώνοντας μια δήθεν "Παγκόσμια Δημοκρατία".
"Και δεν είναι αυτό περίεργο, γιατί ο ίδιος ο Σατανάς μεταμφιέζετε σε άγγελο φωτός. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράδοξο, που και οι υπηρέτες του μεταμφιέζονται, σε υπηρέτες δικαιοσύνης, των οποίων όμως το τέλος θα είναι σύμφωνο με τα έργα τους". (65)


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
Μέρος 4ον

 Το Πεπρωμένο και τα Μυστήρια πρέπει να νικήσουν γιατί βρίσκονται από την πλευρά του Μεγάλου Σχεδίου Manly P. Hall, 1951(1)

(Ενότητα α΄)



Σ ύμφωνα με τις Μασονικές πηγές, το σημαντικότερο μυστήριο των μυστικών εταιρειών, είναι ένα πανάρχαιο σχέδιο, που παραδόθηκε με προφορική παράδοση εδώ και χιλιάδες χρόνια, και που στοχεύει στην εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης μιας -"Παγκόσμιας Δημοκρατίας"- μιας "Νέας Ατλαντίδας". Στις αρχές του 1600, το σχέδιο αυτό, που αφορά την Νέα Παγκόσμια Τάξη, φυλασσόταν από του Μασόνους στο μεγαλύτερο κράτος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, στην Βρεττανική Αυτοκρατορία. Οι Άγγλοι Μασόνοι, πίστευαν ότι η Βόρεια Αμερική ήταν η ήπειρος από όπου θα πήγαζε η Νέα Ατλαντίδα τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο θρύλος της Ατλαντίδας είναι απλά ένας μύθος. Οι ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις πληροφορίες για την καταστροφή της Ατλαντίδας και τις βιβλικές αναφορές, σχετικά με τον κατακλυσμό είναι πράγματι αξιοσημείωτες. Φαίνεται ολοκάθαρ, ότι μιλούν για το ίδιο γεγονός. Η διαφορά βρίσκεται στο πως βλέπει κανείς τις δύο απόψεις. Κατά την άποψη των μυστικών εταιρειών, η καταστροφή της Ατλαντίδας ήταν μια τραγωδία. Ο Manly Hall, υποστήριξε ότι ο θρύλος της Ατλαντίδας είναι στο κέντρο της φιλοσοφίας όλων των μυστικών εταιρειών. Περιγράφει την Μασονία σαν μια παγκοσμιότητα που διδάσκει φιλελεύθερες τέχνες και επιστήμες της ψυχής. Είναι η σκιά της μεγάλης Μυστηριακής Σχολής της Ατλαντίδας, που υπήρξε μ΄ όλη τη λαμπρότητα στην αρχαία πόλη των Χρυσών Πυλών.(2) Από την σκοπιά της Αγίας Γραφής η καταστροφή ήταν αναγκαία γιατί ο προκατακλυσμιαίος κόσμος είχε διαφθαρεί από την αμαρτία:



Και είδε ο Θεός τη γή, και ιδού, ήταν διεφθαρμένη, διότι κάθε σάρκα είχε διαφθείρει την οδό αυτής επί της γής... Εγώ δε ιδού, επιφέρω τον κατακλυσμό των υδάτων επι της γής δια να εξολοθρεύσω πάσαν σάρκαν... πάν ότι είναι επι της γής, θέλει αποθάνει.(3)


Ο Ignatius Donnelly, ειδικός περί Ατλαντίδας, έγραψε το 1882 ότι οι μοιότητες ήταν τόσο ουσιαστικές, πράγμα που ενίσχυε την άποψη ότι επρόκειτο για το ίδιο ιστορικό γεγονός:


Ο κατακλυσμός αναφέρεται πολλές φορές στην καταστροφή της Ατλανίδας, και αυτό συμφωνεί με πολλά σε σημαντικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην αφήγηση του Πλάτωνα. Ο κόσμος καταστράφηκε και στις δύο περιπτώσεις, η αρχαία φυλή που δημιούργησε τον πολιτισμό, και που άλλοτε ζούσε ευτυχισμένη, χωρίς αμαρτίες έγινε μετά αμαρτωλή και καταστράφηκε, τιμωρούμενη για τις αμαρτίες της. Καταστράφηκε μάλιστα από το νερό.(4)


Πράγματι, δεν είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι οι αποκρυφιστές θέλουν να αποκαταστήσουν, αυτόν ακριβώς, τον προκατακλυσμιαίο κόσμο;

Όπως επίσης είναι σύμπτωση και τυχαίο το γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός είπε ότι θα επανέλθει στην γη, στην Δευτέρα Του Παρουσία, όταν θα έχει διαμορφωθεί ίδια κοινωνική κατάσταση, που υπήρχε, στην εποχή που ζούσε ο Νώε: Ο Απόστολας Ματθαίος στο Κεφ.24 στ. 37-39, μας λέει:



"¨Οπως ήσαν αι ημέραι του Νώς, έτσι θα είναι και ο ερχομός του Υιού του ανθρώπου. Όπως δηλαδή, κατά τας ημέρας εκείνας, προ του κατακλυσμού, οι άνθρωποι έτρωγαν και έπιναν, ενυμφεύοντο και υπανδρεύοντο έως την ημέρα που εμπήκε ο Νώε εις την κιβωτό και δεν υπωπτεύονταν τίποτε έως ότου ήλθε ο κατακλυσμός και τους άρπαξε όλους, έτσι θα συμβή και κατά τον ερχομόν του Υιού του ανθρώπου."


Άσχετα αν πιστεύει κανείς στο θρύλο της Ατλαντίδας, το γεγονός αυτό αναφέρεται σε διάφορα βιβλία. Υπάρχει μόνο μια πηγή, που αφορά το θρύλο της Ατλαντίδας, έξω από Μασονικές πηγές -η αναφορά που έγραψε ο Πλάτωνας 400 περίπου χρόνια προ Χριστού. Η αφήγηση του Πλάτωνα, λέγεται ότι διαδόθηκε από μια παλαιότερη προφορική αφήγηση που αποδίδεται στον Έλληνα αρχαίο φιλόσοφο Σόλωνα, που είναι γνωστός σαν ο πατέρας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Σόλωνας άκουσε την ιστορία της Ατλαντίδας γύρω στο 595π.χ., ενώ μελετούσε με τους ιερείς στο Ναό της Ίσιδας στο Sais της Αιγύπτου. Ο θρύλος εξακολουθούσε να διαδίδεται προφορικά για πολλές γενιές, προτού τον ακούσει ο Πλάτωνας, που στη συνέχεια τον κατέγραψε σ΄ένα "διάλογο", παραδοσιακό τρόπο συγγραφής την εποχή εκείνη. Ο διάλογος αυτός είναι γνωστός σαν Κριτίας.
Αν και η αφήγηση στον "Κριτία", είναι η αρζαιότερη διαθέσιμη αναφορά στο μυθικό βασίλειο, φαίνεται ότι οι μύστες των ανώτερων βαθμών των μυστικών εταιρειών, κατέχουν επιπρόσθετες πληροφορίες για την Ατλαντίδα. Ο Hall, που είναι Μασόνος 33ου βαθμού. ο ανώτερος βαθμός της δημόσια γνωστής Μασονικής ιεραρχίας, μας έδωσε μια λεπτομερή αναφορά της δικής του άποψης για το πως ακριβώς ο Σόλωνας έμαθε για την Ατλαντίδα, στο βιβλίο του "Το Μυστικό Πεπρωμένο της Αμερικής" το 1944.
Αν και στο βιβλίο του δεν αναφέρει την πηγή της ιστορίας του. ο Hall αφηγείται ξανά ότι ο Σόλωνας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αίγυπτο όπου ερευνούσε τη σοφία, έγινε δεκτός από τους ιερείς στο Ναό της Ίσιδας σαν αδελφός - μύστης όπου και του έδειξαν τα μυστικά τους.
Σύμφωνα με αυτή την μη τεκμηριωμένη, αλλά ωστόσο ενδιαφέρουσα αφήγηση του Hall, οι ιερείς κατέβασαν τον Σόλωνα από δια μέσου μιας αρχαίας πέτρινης σκάλας, σε μια τεράστια υπόγεια αίθουσα, μέσα στην οποία έρρεε μέρος του Νείλου ποταμού. Η ομάδα μπήκε σε μια βάρκα που οδηγούνταν από τυφλούς άνδρες και πήγαν σε ένα πολύ μικρό μησί, πολύ κάτω από το έδαφος. Στο νησί αυτό βρίσκονταν δύο κίονες φτιαγμένοι από σπάνιο υλικό, που λέγεται ότι ήταν από ορείχαλκο, το μυθικό άφθαρτο υλικό της Ατλαντίδας, που ούτε σκουριάζει, ούτε φθείρεται. Πάνω σ΄ αυτούς τους τεράστιους, ανέπαφους κίονες υπήρχαν κείμενα γραμμένα σε μια μυστηριώδη γλώσσα, άγνωστη στον Σόλωνα.(5)
Ειπώθηκε στον Σόλωνα ότι οι κίονες τοποθετήθηκαν εκεί πριν από χιλιάδες χρόνια, από χαμένους ανθρώπους, που είχαν εξαφανιστεί για πάντα. Του είπανε ότι, οι μυστηριώδεις επιγραφές πάνω στους κίονες ήταν οι νόμοι των ανθρώπων της αρχαίας Ατλαντίδας, που τους άφησαν για να καθοδηγούν την ανθρωπότητα μέχρι τον καθορισμένο χρόνο που ο πολιτισμός της Ατλαντίδας θα ξανανθήσει ξανά.
Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, κάπου 10.000 χρόνια πριν από τον Ελληνικό πολιτισμό, η Ατλαντίδα κυβερνιόταν απόλυτα αρμονικά από ένα συνασπισμό βασιλειών, γνωστών σαν Ατλαντική Κοινοπολιτεία. 7 από τα βασίλεια αυτά, κυβερνούσαν τα 7 νησιά, που αποτελούσαν αυτά που ονομάστηκε "Ήπειρος της Ατλαντίδας". Τα άλλα 3 βασίλεια, της Ατλαντικής Κοινοποίτείας, κυβερνούσαν τις άλλες 3 γνωστές ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Αφρική.(6)
Μια μέρα οι επτά βασιλιάδες της Ατλαντίδας αποφάδισαν να κατακτήσουν τις άλλες 3 ηπείρους. Εισέβαλλαν στην Ελλάδα και σ΄ όλη την Ευρώπη το 10.000π.χ. Η φανερή αυτή παραβίαση του νόμου της Ατλαντίδας εξόργισε τον πατέρα των θεών. Σ΄ ένα μόνο βράδυ, ο Δίας έκανε ολόκληρο το νησί της Ατλαντίδας, με περίπου 60.000.000 κατοίκους, να πνιγεί κάτω από τα κύματα.(7)
Πράγματι, στις γραφές σχεδόν κάθε αρχαίου πολιτισμού όπου υπάρχουν οι αρχαίοι θρύλοι, το μόνο γεγονός που όλοι αναφέρουν, είναι ένας κατακλυσμός, που συνέβει πολύ παλιά. Το 1933, ο ιστορικός Σμανουήλ Βελικόφκι (Immanuel Velikovsky), απόδωσε τον κατακλυσμό σε ένα κοινό αστρονομικό φαινόμενο -το πέρασμα είτε του πλανήτη Αφροδίτη είτε του Αρη, πολύ από την Γη.
Σύνφωνα με τον Hall, με την μεταβίβαση της διακυβέρνησης της Ατλαντίδας μεταβιβάστηκε και η "ιδανική διακυβέρνηση", τα μυστικά της οποίας, διαφύλλαξαν οι Μασόνοι με τις προφορικές τους παραδόσεις:

Η καταστροφή αυτή ήταν τόσο ολοκληρωτική που σβύστηκε από την μνήμη των ανθρώπων, ότι ηπήρχε κάποτε ένα άλλος καλύτερος τρόπος Ζωής και έτσι ξέπεσαν, αναπόφεχτα στον πόλεμο και τις μάχες. τα εγκλήματα και την φτώχεια...


Η παλαιά Ατλαντίδα ξεχάστηκε διαλύθηκε στην θάλασσα της ανθρώπινης αμφισβήτησης.


Όμως η φιλοσοφική αυτοκρατορία θα μπορούσε να επανέλθει σαν η <<δημοκρατία σοφών ανδρών>>.(8)


Στον Σόλωνα ειπώθηκε ότι, οι επιγραφές πάνω στους μυστηριώδες κίονες περιείχαν οδηγίες που άφησε ο αρχαίος πολιτισμός της Ατλαντίδας, για να καθοδηγεί τη μελλοντική "λυβέρνηση των εθνών"(9) Ο Hall και οι μασονικές αυτές απόψεις ωστόσο, απέτυχαν στο να δώσουν μια επαρκεί εξήγηση στο γιατί, το υποτιθέμενο "ιδανικό πρότυπο κυβέρνησης" οδήγησε την αρχαία Ατλαντίδα στην καταστροφή. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ίδια και χειρότερη καταστροφή, αναμένει την ανθρωπότητα αν μια τέτοιου είδους δήθεν <<ιδανική κυβέρνηση>>, ανέλθει στην εξουσία.

Ο Manly Hall, εξήγησε επίσης το γιατί ο μύθος της Ατλαντίδας, είναι τόσο πολύ σημαντικός για την κατανόηση των στόχων που έχουν θέσει αυτοί που εξακολουθούν να εργάζονται για να φέρουν μια Νέα Παγκόσμια Τάξη στην Αμερική:

Η ένωση των 10 βασιλέων είναι το ομοσπονδιακό πολίτευμα της ανθρωπότητας, η φυσική και σωστή μοσρφή διακυβέρνησης των ανθρώπων. Ο θρύλος της Ατλαντίδας, είναι το αρχέτυπο ή πρότυπο της κυβέρνησης, που υπήρχε στα αρχαία χρόνια και που καταστράφηκε από τον εγωισμό και την αχαριστία των ανθρώπων.(10)


Σήμερα η ελίτ των μυστικών εταιρειών εξακολουθεί να διδάσκει ότι η εγκαθίδρυση μιας νέας Συνομοσπονδιακής δημοκρατίας για όλη την ανθρωπότητα -μια νέα Ατλαντική Ένωση- είναι η φυσικότερη και ορθότερη μορφή διακυβέρνησης της ανθρωπότητας, και είναι το υψηλότερο ιδανικό στο οποίο ο άνθρωπος θα μπορεί να αφιερώσει τον εαυτό του.

Οι Χριστιανοί που μελετούν την Αγία Γραφή, πιστεύουν ότι η καλούμενη "Συνομοσπονδιακή δημοκρατία της ανθρωπότητας", είναι στην πραγματικότητα η δικτατορία του Αντίχριστου, που προφητεύτηκε στην Αποκάλυψη. Υπάρχει μια καταπληκτική ομοιότητα ανάμεσα στο μύθο της Ατλαντίδας και την προφητεία της Αγίας Γραφής. Στην Αποκάλυψη στο κεφάλαιο 3 εδάφιο 1 αναφέρεται:

Και στάθηκα εις την ακτήν της θάλασσας. Και είδα να ανεβαίνη από την θάλασσα θηρίον με δέκα κέρατα και επτά κεφάλια. Επάνω εις τα κέρατα του ήσαν δέκα στρέμματα, και εις τα κεφάλια του ονόματα βλάσφημα.


Σύμφωνα με τον σημαντικό μελετητή της Αγίας Γραφής, Charis Ryrie, τα δέκα κέρατα του θηρίου είναι οι δέκα βασιλιάδες που αναφέρθηκαν από τον Δανιήλ στο κεφάλαιο 7 εδάφιο 24, που θα κυβερνήσουν δέκα έθνη. Ο Ryrie, ερμηνεύοντας την Αγία Γραφή, λέει ότι ένας από αυτούς τους βασιλιάδες, θα είναι πιο σκληρός και βίαιος από τους άλλους και θα καταστρέψει τρεις από τους υπόλοιπους βασιλιάδες.(11) Η Αγία Γραφή λέει ότι ο πιο σκληρός βασιλιάς, ονομαζόμενος Αντίχριστος, θα "...Θα λαλήσει λόγους, εναντίον του Ύψιστου Θεού, και θα καταδιώξει τους άγίους του Θεού και θα προσπαθήσει να αλλάξει όλους τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα. Οι άνθρωποι του Θεού, θα είναι αβοήθητοι στα χέρια του για 3,5 χρόνια.(12)

Ο μύθος της Ατλαντίδας φαίνεται να είναι η θεμελιώδης ιδεολογία όπου βασίζονται όλες οι υπόλοιπες μυστικές εταιρείες. Άσχετα από τις διαφορετικές ονομασίες όπως "Συνομοσπονδιακή Δημοκρατία των δέκα βασιλείων", ή "Φιλοσοφική Αυτοκρατορία", ή Νέα Ατλαντική Κοινωνία", ή "Νέα Παγκόσμια Τάξη", ή η "Νέα Ατλαντίς", η ουσία είναι πάντα η ίδια: η εγκατάσταση της λεγόμενης "Πεφωτισμένης" Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Τι είναι η "Πεφωτισμένη" Παγκόσμια Κυβέρνηση; Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για την ερμηνεία της, ωστόσο η λέξη "Πεφωτισμένη" εννοεί μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από θρησκεία, ή, όπως συνήθως εξηγούν οι υπερασπιστές της, είναι μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από "θρησκευτικές προκαταλήψεις" ή "δεισιδαιμονίες". Ο Hall έδωσε την Μασονική εξήγηση, γράφοντας το 1944 κάτω από τον τίτλο "Η Δημοκρατική Παράδοση που Διαφυλλάκτηκε από τις Μυστικές Εταιρείες", τα ακόλουθα:

Για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια, οι μυστικές εταιρείες έχουν μοχθήσει πολύ για να δημιουργήσουν το υπόβαθρο της γνώσης που είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση μιας πεφωτισμένης δημοκρατίας, ανάμεσα σ΄ 'ολα τα έθνη του κόσμου...Η γέννηση και ανάπτυξη της Εκκλησίας ανάγκασε τις μυστικές εταιρείες να κρατάνε μεγαλύτερη μυστικότητα, ωστόσο, όλες συνέχιζαν να αναζητούν την ευτυχία του ανθρώπου στις διάφορες τελετουργίες και σύμβολα και εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα.(13)


Στις μέρες μας η άποψη αυτή, είναι πολύ διαδεδομένη ανάμεσα σε πολιτικούς ηγέτες ολόκληρου του κόσμου, και έχει ενσωματωθεί στο πνεύμα του (Ο.Η.Ε.). Στη συνέχεια θα ρίξουμε μια ματιά στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι μυστικές εταιρείες στη γέννηση και ανάπτυξη της Αμερικής.


ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ


Οι μυστικές εταιρείες δρούσαν στους περισσότερους πολιτισμούς από τότε που άρχισε να καταγράφεται η ιστορία. Υπήρξαν πρωτόγονες μυστικές τάξεις ανάμεσα στις φυλές της Αφρικής, ανάμεσα στους Εσκιμώους, στην Ανατολική Ινδία και την βόρεια Ασία. Οι Αμερικανοί Ινδιάνοι, οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Άραβες ακόμα, είχαν θρησκευτικούς οργανισμούς και αδελφότητες.

Πάντοτε στις ομάδες αυτές υπήρχε μεγάλη μυστικότητα για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον για να αποφύγουν την καταδίωξη και την καταδίκη, στην περίπτωση που οι τελετές τους μαθεύονταν. Ο δεύτερος λόγος ήταν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για την διαιώνιση, από γενιά σε γενιά, της πολιτικής, των βασικών αρχών των συστημάτων μάθησης, που προορίζονταν για μια περιορισμένη ομάδα εκλεκτών μυστών.(14)
Οι αρχαίες Μασονικές Στοές, ανακαλύφθηκαν στους Αμερικανούς Ινδιάνους. Ένας πρώην εκδότης εφημερίδας και Μασόνος 32ου βαθμού, ο John Loughran, ανακάλυψε πρόσφατα κάτι που το ονομάζει αρχαία Ινδιάνικη Μασονική Στοά σε μια αρχαιολογική περιοχή των Anasazi Ερυθρόδερμων. Ο Loughran γράφει:

Η επίπλωση ήταν ίδια, και η περιοχή όπυ γίνονταν οι κύριες τελετουργίες έμοιαζαν κατά 80% με τις σύγχρονες Μασονικές Στοές της Αμερικής. Η μόνη διαφορά ήταν ότι, αυτοί οι ναοί είχαν κυκλικό σχήμα. Στη συνέχεια έκανα κάποιες έρευνες και διαπίστωσα ότι στην βόρεια Αφρική πο Μασονικοί ναοί γίνονταν κυκλικοί.(15)


Στην αρχαία Στοά, ο Loughran, μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει σύμβολα που άφησαν οι Anasazi Μασόνοι, που τον οδήγησαν σε ένα "συγκεκριμένο έμβλημα". Το έμβλημα αυτό στην συνέχεια τον οδήγησε σε μια κρυμμένη βιβλιοθήκη. Μέσα στην βιβλιοθήκη αυτή, υπήρχαν πενήντα πέτρινες και αργιλλώδεις πλάκες -τις τοποθετεί χρονικά, ανάμεσα στο 1000 και 1200μ.χ.-, όπου υπήρχαν επιγραφές σε μια γλώσσα που είναι μάλλον η Αραβική. Είναι ενδιαφέρον να σηημειώσω ότι, το όνομα Anasazi σημαίνει "οι αρχαίοι".

Ακόμα και η ονομασία "Αμερική" μπορεί να είναι παράγωγο των αρχαίων Αμερικανικών μυστικών εταιρειών. Σε ένα τεύχος του 1895, του περιοδικού με το όνομα "Lucifer" (Εωσφόρος), που εκδόθηκε από την θεοσοφική Εταιρεία που προάγει τον αποκρυφισμό, ο συγγραφέας James Pryse, ανακάλυψε μια ενδιαφέρουσα σημασία της λέξης "Αμερική". Είπε ότι ο υπέρτατος θεός του πολιτισμού των Μάγια της Κεντρικής Αμερικής, γνωστός άλλου σαν Quetzalcoalt, ήταν γνωστός στο Περού σαν Αμαρού (Amaru). Η επικράτεια του Αμάρου ήταν γνωστή σαν Αμαρούκα. Σύμφωνα με τον Pryse:

Από το Αμαρούκα προέρχεται η λέξη Αμερική Η λέξη Αμαρούκα μεταφράζεται γνωσσολογικά "Η Γη του Φτερωτού Φιδιού". Οι Ιερείς αυτού του Θεού της Ειρήνης, κυβέρνησαν κάποτε τους Αμερικανούς. Όλοι οι Ερυθρόδερμοι που έμειναν πιστοί στην αρχαία θρησκεία εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την εξουσία τους.(16)


Οι περισσότεροι ιστορικοί αποδίνουν το όνομα Αμερική στον εξερευνητή Αμερίκο Βεσπούκιο, όμως ο Manly Hall ισχυρίζεται ότι, αφού το φίδι συμβολίζει συχνά τον Εωσφόρο, δεν είναι καθόλου υπερβολή να έπεται από αυτό, ότι Αμερική μπορεί πολύ σωστά να σημαίνει "Η Γη του Εωσφόρου".

Στις μυστικές εταιρείες, ο Εωσφόρος απεικονίζεται πάντα σαν ένα καλοκάγαθος, ειρηνικός θεός με τις καλύτερες προθέσεις για το ανθρώπινο είδος. Στην Ελληνική μυθολογία ήταν ο Προμηθέας, ο τιτάνας που προκάλεσε τον Δία να δώσει το δώρο της φωτιάς στους ανθρώπους, πράξη για την οποία βασανίστηκε βάναυσα. Παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι, η πρωταρχική γνώση των μυστικών εταιρειών αναφέρεται συχνά σαν "φώς" και συνδέθηκε με την φωτιά. Για τους οπαδούς του Εωσφόρου, ο Θεός θεωρείται σαν κακός που προσπαθεί να αποκρύψει την γνώση από τους ανθρώπους. Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε και στον Κήπο της Εδέμ, όπου το φίδι εξήγησε στον Αδάμ και την Εύα ότι ο Θεός δεν ήθελε να έχουν την γνώση που θα τους έκανε σοφούς.
Στην Κεντρική και Νότια Αμερική, σε μια περιοχή όπου ζούν μαύροι ιθαγενείς, λέγεται ότι ο Quetzalcoatl, ήταν ένας λευκός άνδρας με πολύ δυνατό κορμί, φαρδύ μέτωπο, μεγάλα μάτια και μακριά γένεια. Στο κεφάλι του φόραγε ένα στολίδι, παρόμοιο με το στόλισμα που φόραγε στο κεφάλι της η Αιγυπτιακή θεά Ίσις στις αρχαίες Αιγυπτιακές παραστάσεις.
Ο Quetzalcoatl, φόραγε μακριούς άσπρους χιτώνες όπου ήταν σχεδιασμένοι κόκκινοι σταυροί.(17) Αυτό μας θυμίζει τα ρούχα των Βρεττανών "σταυροφόρων" και, όπως ξέρουμε, το σύμβολο του Rose Croix (Κόκκινος Σταυρός) είναι το σύμβολο των Ροδόσταυρων, μια άλλης σύγχρονης μυστικής εταιρείας.
Ο Quetzalcoatl, εγκατάλειψε τους Αμερικανούς, και εμπιστεύτηκε τις διδασκαλίες του και τον σκοπό της αποστολής του σε μια μυστική "Τάξη Ιερέων" μέχρι την μέρα που θα επέστρεφε για να κυβερνήσει ξανά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθαγενείς υποδέχτηκαν τους Ισπανούς εξερευνητές, μόλις έφταναν στην Κεντρική Αμερική, με ζητωκραυγές και τιμές. Τους υποδέχτηκαν σαν τους Θεούς που περίμεναν σύμφωνα με τον θρύλο που προφήτευε την επιστροφή του λευκού Quetzalcoatl.

Συνεχίζεται...





Πηγή :http://el-lhnwndikaion.blogspot.gr/2011/09/1_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: