Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ- Ω!! ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8

Ζόφος είναι η έκφραση που θα μπορούσε να έχει κάποιος στο μυαλό του όταν προσπαθήσει να περιγράψει τον τρόπο σκέψης όχι μόνο των πολιτικών αλλά και του λαού. Επαναστάτες χωρίς αιτία και επανάσταση χωρίς αιτιατό. Ο καθένας παίρνει ένα όπλο και βγαίνει βόλτα χαρακτηρίζοντας εαυτόν επαναστάτη. Βάση αυτής της λογικής και της νέας υπόστασης στην λέξη επανάσταση οι ήρωες του 1821 έπλεκαν την κάλτσα του φαντάρου αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν πρώτα το λαό για να μη βρίσκουν οι Τούρκοι υπηκόους.


Σκέψεις διάσπαρτες στο μυαλό των ανθρώπων και εικόνες που προσπαθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να επηρεάσουν τι και ποιον;

Επαναστάτες του γλυκού νερού που άρπαξαν ένα καλασνίκοφ μπήκαν σε μια τράπεζα έπιασαν έναν Έλληνα όμηρο και λήστεψαν για να πριμοδοτήσουν τους άλλους επαναστάτες οι οποίοι με βόμβες στο Mall και γενικότερα όπου μπαίνει προσπαθούν να χτυπήσουν το κεφάλαιο και καλά.

Άρα δεν μιλάμε για επανάσταση του λαού εναντίον της κατοχικής κυβέρνησης όπως υφίσταται, αλλά για μια ταξική επανάσταση στους κατέχοντες , από ποιους, από τους ίδιους τους γόνους.

Λογικό τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε 5-6 . Σαφώς με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς του θείου και της θείας γίνομαι και εγώ επαναστάτρια. Όταν οι καλύτεροι δικηγόροι θα με υπερασπιστούν μπορώ και γω να κοροϊδέψω το σύστημα. Όμως ο πραγματικός επαναστάτης αυτός ο οποίος διαρρηγνύει για την πατρίδα του εκτός από τα ''ιμάτια'' του και το δέρμα του, αυτός που νοιάζεται για το λαό του δεν στρέφει το όπλο προς αυτόν αλλά προς εκείνους που τον καταπιέζουν.
Για πείτε μου,  που μάθατε την επανάσταση από τα χλιδάτα σαλόνια του σπιτιού σας έχετε μπει σε σπίτι που το ψυγείο είναι άδειο ;

Έχετε δει στα μάτια παιδιά που έχουν να φάνε 3 μέρες και λιποθυμάνε στα σχολεία ή απλά και εσείς σαν νέοι δεν αντέξατε την υπερβολική χλιδή που ζούσατε και αντιδράσατε στην ίδια την κοινωνική τάξη την οποία ζείτε και απο την οποία η πατρίδα μας έχει καταντήσει έρμαιο του καθενός δωσίλογου τοκογλύφου με την ευγενική χορηγία ενός μαζολαού. 

Και ακόμα…Και έτσι αν είναι, γιατί δεν αρνηθήκατε το χαρτζιλίκι του πατέρα και της μάνας; Γιατί δεν βγήκατε στην δουλειά να δείτε πως είναι η σκληρή πραγματικότητα;
Τι σόι επαναστάτες είστε που αντιδράστε στην ίδια την έννοια της επανάστασης; Σαφώς όλα εξαρτώνται από την παιδεία που έχει κάποιος και κατά πόσο γνωρίζει την ουσιαστική έννοια της επανάστασης και όχι της αντίδρασης για την αντίδραση.

Η ιστορία της Ελλάδος έχει να επιδείξει πολλές επαναστάσεις, επαναστατικές κινήσεις και επαναστάτες μόνο που θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί και να διαβάσει ιστορία ακόμα και αν πρέπει να αναλώσει πολύτιμο χρόνο από την σοβαρή ενασχόληση του με πιστολάκια, που το μόνο που κάνουν είναι να αφαιρούν ζωές ανθρώπων που δεν εμπίπτουν στην ανατροπή της κατοχής, αλλά στην εκδήλωση των καταπιεσμένων συναισθημάτων παιδικών ψυχών που κάποιοι πιθανόν, θεώρησαν ότι ικανοποιούνται με τα υλικά και μόνο αγαθά.

Βέβαια τι περιμένουμε από ένα κράτος και συνάμα μεγάλο μέρος του λαού το οποίο υποστηρίζει τους εκάστοτε λαθρομετανάστες για να μη θεωρηθεί ρατσιστικό .

Τι μπορούμε να περιμένουμε από ένα κράτος που ξέχασε να ‘’χαϊδέψει’’ τους κυρίους που σκότωσαν τον σύζυγο που πήγαινε να δει το νεογέννητο παιδί του για μια κάμερα.

Για ένα κράτος που έφτιαξε έναν διάτρητο φάκελο για την υπόθεση Marfin .

Για ένα κράτος που έχει και χαϊδολογά τους γνωστούς άγνωστους πάνω από 20 χρόνια λες και δεν μπορούσε να τους βρει.

Για ένα κράτος που τον Πακιστανό δράκο τον έβγαλε πρώτη μούρη στο καβούρι χωρίς αμυχή μετά το φρικτό έγκλημα και το μόνο για το οποίο κόπτονταν όλοι οι φιλελεύθεροι δημοκράτες και ανθρωπιστές της ηλίθιας Ελληνικής μάζας ήταν αν είναι ή δεν είναι ανήλικος.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι η Διεθνής αμνηστία τι θα έλεγε ;

Οι διάφορες οργανώσεις τι θα έλεγαν;

Γι αυτό λέω ζόφος απίστευτος ζόφος στα μυαλά και στις ψυχές όλων.
Οι πραγματικοί επαναστάτες κύριοι (θεωρητικά) πέθαναν για την πατρίδα και τα πιστεύω τους , φυλακίστηκαν και πήραν πάνω τους όλη την επανάσταση …Δεν άρπαξαν ένα καλάσνικοφ και μετά οι γονείς έτρεχαν από πίσω να υπερασπιστούν τα κακόμοιρα τα παιδιά, τα οποία έγιναν παιδιά στην πληρωμή του κόστους και επαναστάτες όταν αντιδρούσαν.

Όσο για την αστυνομία ας δείξει το ίδιο ‘’ενδιαφέρον’’ και στους λαθρομετανάστες και τότε θα μιλάμε επί ίσοις όροις. Αλλά ξέχασα οι προϊστάμενοι έχουν κόστος και το κόστος είναι πολιτικό και οι διάφοροι πολιτικάντηδες που ξέρουν μόνο τα δικαιώματα των ξένων ενώ με επαγγελματική συνέπεια ξεχνούν των Ελλήνων τους περιμένουν στην γωνία. Βλέπετε ο ένας κρατάει τον άλλον από το παντελόνι για να μη πω τίποτα πιο βαρύ.

Επαναστάτης ήταν ο Κολοκοτρώνης, ήταν ο Καραϊσκάκης, ήταν οι τόσοι γνωστοί και άγνωστοι Έλληνες σε όλους τους πολέμους για την απελευθέρωση της πατρίδας και όχι για την εξωτερίκευση της ψευτοκουλτούρας .

Άρα καλό θα είναι να προσέχουμε πια που και για πιο λόγο χρησιμοποιούμαι την λέξη επαναστάτης .Ισοπεδώσαμε την πατρίδα, τις αξίες αλλά ας κρατήσουμε τους νεκρούς που πραγματικά μας έδωσαν την ελευθερία, ως επαναστάτες και ας μη τους κάνουμε απλά φανοστάτες μιας άλλης ιστορίας.Λίγη τσίπα ρε παιδιά λίγη αιδώς αίσχος πια...Επαναστάτες όλοι του γλυκού νερού ....
Ας διαβάσουμε ιστορία μήπως και διδαχτούμε κάτι.


Απο Χριστίνα Δ.

2 σχόλια:

Κ.Δ είπε...

Το προσυπογράφω...

Χριστίνα είπε...

Και είπα να είμαι και επιεικής. Βέβαια αναλόγως της εκβάσεως αυτής της δίκης που κάτι μου λέει ότι κατά τη διάρκειά της θα πέσουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας για να χαθούν σοβαρά γεγονότα τα οποία αφορούν την πατρίδα μας και το μέλλον της , θα δεις Κ.Δ. τι έχω να γράφω...