Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΩΚΡΑΤΗΣ : ''ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ''


Άρθρα επί άρθρων , καταγεγραμμένα γεγονότα και τόνοι μελάνης είτε εικονικής (διαδίκτυο) είτε σε εφημερίδες, περιοδικά γενικώς ό,τι κυκλοφορεί σε έντυπο και μη τύπο αναφέρεται μονίμως στο ίδιο θέμα …Η κρίση στην Ελλάδα , ποιος φταίει, τι φταίει ..
Πολυλογία στο έπακρον , αναλύσεις επι αναλύσεων, σενάρια επί σεναρίων φταίχτες (εκεί να δεις τι γίνεται) μια θολούρα πλανάται και ο Έλληνας ο οποίος αρέσκεται να λεει ότι κάποιος άλλος φταίει ακόμα και όταν ο άλλος είναι ο ίδιος του ο εαυτός ακόμα συζητάει για το τι θα πρέπει να γίνει για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.
Εκπαιδευμένοι αναλυτές πολιτικών και οικονομικών επιστημών, οικονομολόγοι με έδρες ή και χωρίς (ένεκα Σόιμπλε) στρατιωτικοί , στρατηγοί , μυαλά που είναι εκπαιδευμένα στον στρατηγικό σχεδιασμό όλοι επι το έργων να βρουν την λύση …
Και εσύ λαέ βασανισμένε κάτσε και χάφτε από μύγες μέχρι κοπανιστό αέρα μήπως και βρεις πως θα πληρώσεις αύριο και πως θα φας μεθαύριο.
Κανείς δεν φταίει για την κατάντια μας και όλοι μαζί …Θα μου πεις γενικότητες και αοριστολογίες..Σε καμία περίπτωση..
Μπλέξαμε την μόρφωση με την εκπαίδευση διαλύοντας την παιδεία και έτσι φτιάξαμε το λιγότερο 4 γενιές ημιεκπαιδευμένων ανθρώπων χωρίς καμία μόρφωση με αποτέλεσμα όλοι εμείς οι ευεργετημένοι από τον πολιτισμό τον οποίο κληθήκαμε να υπερασπιστούμε , την πατρίδα για την οποία κάποιοι πέθαναν, να έχουμε γίνει εχθροί του εαυτού μας .
Έλληνες ευεργετημένοι με την ψήφο (οι λεγόμενοι πολιτικοί μόνο κατά θεωρία) έγιναν εχθρός του ίδιου του λαού κοιτώντας μόνο το τομάρι τους και προσδοκώντας ότι και στην καρέκλα θα καθίσουν και τα λεφτά θα φάνε και εμείς θα πληρώσουμε.
Πολυβασανισμένος λαός που μόλις 100 χρόνια έχουν περάσει από την θεωρητικώς πλήρη απελευθέρωσή του δεν δύναται να κατανοήσει ότι έχει γίνει ο περίγελως παγκοσμίως όχι για τα πάθη του αλλά για την επανάληψη των ιδίων λαθών .Ποια είναι αυτά , η νοοτροπία του .
Και τέλος μια ειδική ειδικότατη κατηγορία, αυτή που από μόνη της είναι κόμμα και απόκομμα μέχρι και σύγκαμα θα μπορούσα να πω ..ο δημόσιος τομέας . Αυτή η Λερναία Ύδρα που ένα κεφάλι της κόβεις δέκα πετάγονται.
Αυτή που νοιάζεται μόνο για την πάρτη της και δε πα να πεθάνει όλος ο κόσμος εμείς να είμαστε καλά.
Αυτοί οι οποίοι φωνάζουν ότι απολύονται και είναι στο δρόμο με τη μόνη διαφορά ότι το 1,5 εκατ . ανέργων είναι είτε ιδ. Υπάλληλοι είτε μικρο-επαγγελματίες.
Αυτοί που σαν τις ακρίδες μας πίνουν το αίμα του κάθε φορολογούμενου για να πληρωθούν οι μισθοί τους μικροί και μεγάλοι δεν έχει σημασία, σημασία έχει σε τι αντικατοπτρίζονται  και φωνάζουν ότι είναι αδικημένοι . Αυτοί λοιπόν που η κακιά τρόικα (και δεν το λέω ειρωνικά το εννοώ) είπε απολύεστε αυξήθηκαν κατά 70.000. τον τελευταίο καιρό.
Είναι κανείς να διερωτάται αν αξίζει να σωθούμε ή αν το καλύτερο είναι να μας πάρει ο έξω από εδώ και να μας σηκώσει αφού δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν σπάσουν αυγά ομελέτα δεν γίνεται.
Δυστυχώς η Ελλάδα είναι για να την πετάνε όχι από την Ευρώπη αυτό είναι το λιγότερο γιατί και η Ευρώπη είναι το ίδιο διεφθαρμένη, και έτοιμη να συντριβεί να την πετάνε από τον χάρτη.
Καταστρέψαμε τα πάντα σαν τις ακρίδες .
Για ό,τι ο λαός μας πολέμησε, σταυρώθηκε, έκρυψε ,πάλεψε .Εμείς σαν τις ακρίδες το καταστρέψαμε σε μια νύχτα μέσα.
Ευεργετημένα όντα σε έναν μαγευτικό και μοναδικό τόπο παγκοσμίως από άποψη γεωπολιτική αλλά και φυσικού κάλους.
Κληρονόμοι ενός πολιτισμού που όμοιος δεν υπήρξε δεν υπάρχει και σίγουρα δεν θα υπάρξει.
Βασανισμένοι από τους περισσότερους πολέμους ιστορικά και κατακτήσεις από πολλά άλλα κράτη παγκοσμίως .
Μυαλό δεν βάλαμε και δεν θα βάλουμε διότι ποτίσαμε το DNA μας με λάθος μηνύματα
Το βασικότερο δε αυτών ,η αλαζονεία, αρχηγία, παρτακισμός, και η ανικανότητα να παραδεχτούμε ότι κάποιος άλλος μπορεί να είναι ικανότερος από εμάς .

Έτσι λοιπόν οι Ελληνες πολίτες και πολιτικοί βαυκαλίζονταν ότι τα ξέρουν όλα και πως ο καλός θεός της Ελλάδος θα μας σώσει συνεχίζουν να πιστεύουν πως όλα θα πάνε καλά και ετοιμάζουν αμφότεροι σχέδια και τρόπους διάσωσης για την επόμενη επαναδιαπραγμάτευση...
Αυτό που είναι άξιον απορίας είναι : 
1. Τι τους κάνει να πιστεύουν πως οι ξένοι θα επαναδιαπραγματευτούν

2. Αν δεν επαναδιαπραγματευτούν πιο είναι το επόμενο σχέδιο ; είναι κάτι σαν την ιστορία του πόντιου που αναρωτιόταν πηδώντας από το αεροπλάνο πως το λένε το πουλί; 

3. Αν διαπραγματευτούν αλλά επί διαφορετικής βάσεως και δεν συζητήσουν τα θέματα της ατζέντας με την οποία θα ανέβει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες τι θα κάνουν τα παιδιά 

4. Τέλος δε και αυτό αφορά την κυβέρνηση .Ρε γαϊδούρια ποιες απολύσεις το κρτ μας πότε απολύθηκαν από το δημόσιο άτομα και ποια ; Δουλευόμαστε ; Είναι μήπως τα 70.000 που προσελήφθησαν τώρα ή αυτά που ήταν να απολυθούν αλλά ακόμα δεν απολύθηκαν ή είναι η εφεδρεία που δεν εφευρέθηκε ή είναι αυτοί που βγήκαν από τα 50 στην σύνταξη ; 

Ήμαρτον έλεος και Γουδί ,

1 σχόλιο:

argyrios2 είπε...

ΘΕΩΡΏ ΌΤΙ ΤΌ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ , ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΦΟΥ Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΑ ΜΕΡΚΕΛ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΡΟΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΤΙΓΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΒΛΕΠΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ Κ.Λ.Π)ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΕΒΑΛΕ ΔΗΘΕΝ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΕΒΡΑΙΟΝΑΖ- ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΧΤΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ , Ο ΟΛΑΝ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ , ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ , ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ 1821, ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΥΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΨΗ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ, ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΑ , ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΒΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΘΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Η ΓΗ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΤΩΚΟΛΛΑΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ) ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΞΕΛΗΣΟΝΤΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ Κ.Λ.Π) ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΗ ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ , ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ.

ΜΕ ΕΚΤΜΗΣΗ.
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ