Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η Χ.Α.


Διακινδυνεύοντας να θεωρηθώ φασίστρια (σιγά μήπως θα είναι και η πρώτη φορά) , ακραία , χουντικιά έως και γραφική. Επίθετα τα  οποία κάποιες στιγμές στην ζωή του ανθρώπου μάλλον θεωρούνται κοσμητικά και όχι προσβλητικά , θα τολμήσω να εκφράσω μια άποψη …
Το ζήτημα μπουγέλο –εφημερίδα- χαστούκι -μπουνιά Κασιδιάρης – Δούρου – Κανέλλη είναι μάλλον θέμα τόσο απλό όσο και πολύπλοκο που όμως μόνο με την λύση του γόρδιου δεσμού μπορεί να κοπεί . Τώρα θα αναρωτηθεί κανείς τι χρώμα θα έχει το κόψιμο. Προσωπικά θεωρώ πως ότι χρώμα και να έχει το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο . ΚΟΒΕΤΑΙ. Στο μόνο σημείο που μπορεί κάποιος να σταθεί και με κριτικό μάτι να δει την κατάσταση σε βάθος είναι , τι περιμένουμε από το κόψιμο του γόρδιου δεσμού.
Ας πάρουμε μερικά πράγματα ως δεδομένα . Θα μου πει κανείς και ποιος τα έθεσε .
Απάντηση : Η πολιτισμένη κοινωνία μας της οποίας είμαστε κοινωνοί
1.       Το ξύλο καταδικάζεται από όποιον και αν προέρχεται σε όποιον και αν κατευθύνεται
2.       Γυναίκα δεν δέρνουμε παρα μόνο με λουλούδι και δη τριαντάφυλλο (κάποιοι θα πουν ναι από την πλευρά που έχει το κοτσάνι με τα αγκάθια)
3.       Η βία έχει πολλές μορφές

Και ενώ λοιπόν η ζωή στην πολύπαθη πατρίδα μας κυλούσε ήρεμα (τι λέω και γω τώρα). Ενώ δεν είχαμε με τι ν’ ασχοληθούμε μιας και τα είχαμε λύση όλα .
Ενώ τα ΜΜΜ έχουν αποδείξει ότι είναι  ελεύθερα επιρροών, πάσης φύσεως εκβιασμών και πάντα κινούνται με γνώμονα το καλό της πατρίδος . Εμφανίστηκε ένας brutal τύπος 2μετρος και πλάκωσε στα μπουγέλα την κυρία Δούρου και στα χαστούκια την κα. Κανέλλη.
Λάθος πρώτο ….
Βέβαια η αδρεναλίνη και η τεστοστερόνη σε έναν άντρα που δεν έχει μάθει να χειρίζεται το συναίσθημα το θυμικό και τις ορμόνες του μπροστά σε δυο γυναίκες που η μία χειρίζεται το λόγο άψογα και η άλλη την γλώσσα του σώματος σε τέτοιο βαθμό (απίστευτα κοντρολαρισμένα και συγκρατημένα θα μπορούσε κανείς να την πει τελευταίας τεχνολογίας της ρομποτικής) που μπορεί να βγάλει όχι έξω από τα ρούχα του αλλά και από τα πετσιά του τον πιο ψύχραιμο , δεν είναι κάτι εύκολο.
Λάθος δεύτερο (κάνεις ασκήσεις γιόγκα – όσο δε για τις ασιατικές τέχνες ας μου επιτραπεί να πω μιας και έχω ακούσει κάτι και γω ότι μαθαίνουν και πειθαρχία όχι μόνο στην άσκηση αλλά και στην ψυχή)
Θα έπρεπε να ξέρουν τα νεογνά κόμματα στην βουλή την ρήση :
Που πας ρε Καραμήτροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
Που πας ξεβράκωτος στο λάκκο με τα …….δάχτυλα . Δεν φοβάσαι ότι μπορεί και να γλιστρήσεις και να την πατήσεις ;
Βέβαια την στιγμή που το νόμισμα έχει δύο όψεις και το αποτέλεσμα αυτού του εντελώς τυχαίου συμβάντος , καθότι κανείς δεν το περίμενε, απαπ , τι λέμε τώρα, θα έχει δυο πιθανές αντιδράσεις
Και συνεχίζω
Είναι αδιανόητο στις μέρες μας άντρες να δέρνουν γυναίκες , και όχι μόνο στις μέρες μας αλλά γενικώς σε όλες τις μέρες. Η σωματική βία έχει καταδικαστεί συλλήβδην. Όμως , μπορεί και να κάνω και λάθος, καλό είναι να μη γενικεύουμε και να μη κρίνουμε τα πάντα κατηγοριοποιώντας τα εφ όλης της ύλης. Όλες οι αρρώστιες κατηγοριοποιούνται , κάθε φάρμακο αφορά κάποια αρρώστια , όμως όλοι οι ασθενείς με την ίδια αρρώστια δεν παίρνουν ούτε την ίδια δοσολογία , ούτε την ίδια σύνθεση , ούτε το ίδιο χρονικό διάστημα το φάρμακο. Άρα ενώ συλλήβδην η άποψη δεν σηκώνουμε χέρι σε γυναίκα ,είναι σωστή ,θα πρέπει να σκεφτούμε και το ….και η γυναίκα θα πρέπει να μη χρησιμοποιεί είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα αυτό τον άγραφο νόμο ώστε να συμπεριφέρεται όπως θέλει  και κατόπιν εορτής να λειτουργεί ως θύμα .
Διότι :
Με αυτό τον τρόπο καταδικάζει τις γυναίκες οι οποίες πραγματικά είναι θύματα ανδρών από κακοποίηση είτε σωματική ,είτε λεκτική ,είτε ψυχολογική είτε και συνδυασμός αυτών.
Έτσι λοιπόν καλό το παραμύθι από όλες τις πλευρές αλλά δεν έχει δράκο.
Σαν γυναίκα υπερασπίζομαι πάντα το αδύνατο φύλο αρκεί να λειτουργεί ως αδύνατο και να μην εκμεταλλεύεται το φύλο για να περάσει τα λεχθέντα. Η προκειμένη περίπτωση  θεωρώ ότι υπάγεται σε τέτοιου είδους εκμετάλλευση και άρα είναι χειρότερη από κάθε άλλου είδους. Τέλος θα πω το εξής η μαγκιά πληρώνεται μετρητοίς για όλους και όλες .Όταν θέλουμε να μιλάμε επί ίσοις όροις και να λειτουργούμε επ αυτής της βάσεως θα πρέπει να ζυγίζουμε όχι μόνο τα λεγόμενα μας αλλά τον τρόπο που τα εκφράζουμε και σε τι αποσκοπούμε. Όλα αυτά που ανέφερα δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι η χειροδικία και δη σε γυναίκα είναι απαράδεκτη αλλά καλό είναι να ξεχωρίζουμε την ήρα από το στάρι ακόμα και σε απόψεις .
Γιατί με αυτό τον τρόπο τόσες γυναίκες που ξυλοκοπούνται από τους άντρες τους θα καταδικαστούν από τέτοιου είδους κινήσεις από τον ίδιο τον πληθυσμό .
Θα ήθελα να κλείσω αυτή τη λογοδιάρροια που με πιάνει ενίοτε λέγοντας  , δεν γνωρίζω αν ο κος.  Κασιδιάρης ήταν ευερέθιστος αλλά αν μου μίλαγαν και μένα έτσι γυναίκες δεν λέω άντρες είτε ήταν διπλάσιες από μένα είτε μισές είτε σαν τον Κουταλιανό θα γινόταν της Κορέας .
Σε ότι δε αφορά το κανάλι και τους δημοσιογράφους και τον τρόπο που χειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις ένα θα πω:
Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι ….θα προσθέσω …. Και οι δημοσιογράφοι.
Διότι το γεγονός ότι γράφουν δημόσια το έχουν εκλάβει σαν δικαίωμα να γράφουν και τον κόσμο δημόσια, φαίνεται .


Δεν υπάρχουν σχόλια: