Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΝ ΛΕΥΚΩ




Είμαι ό,τι πράττω και όχι ό,τι λέω. 
Η επανάσταση έρχεται !!!
Oλοι φωνάζουν και με κάνουν και ανησυχώ γιατί δεν ξέρω από ποια γωνιά να την περιμένω . Έχω βγει στο δρόμο και περιμένω τον ηγούμενο με τα ράσα να σηκώσει το λάβαρο και τον προηγούμενο διαβάτη να αντιδράσει . Όμως η ώρα περνάει και κανείς δεν εμφανίζεται. 

Κάθομαι κι  εγώ στην γωνιά μου νομίζοντας πως ο Γρηγόρης και ο Σταμάτης έπαιξαν άσχημο παιχνίδι και άναψαν ανάποδα. Δεν μπορεί, δεν γίνεται,  το διαδίκτυο βοά από τους επαναστάτες , με αιτία, αυτή τη φορά,  ο καθένας την δική του.

 Δεν μπορεί και εγώ μαζί τους είμαι , ψάχνω κι εγώ υπό το φως των κεριών, καθότι τα μεγάλα φώτα τα έδωσε ο πολιτισμός μας αιώνες πριν και μας άφησε τα καντήλια , να βρω τον έναν και μοναδικό που θα μας πάει μπροστά.

Όμως η ώρα πέρασε και η επανάσταση αναβάλλεται . 

Ας μπούμε πάλι στην οθόνη αφήνοντας τον νου και το μυαλό να ταξιδέψει στις ειδήσεις που αφορούν εμάς αλλά χωρίς εμάς. 

Στις ανακοινώσεις που επηρεάζουν τους άλλους και όχι εμάς, άλλωστε  είναι τόσο μακριά. 

Στον εφιάλτη, που δεν μπορεί θα λήξει. 

Ας πιστέψουμε τον κάθε Σαχλαμάρα Βαγγέλη που με όψη κούνελου, χροιά τσιρίδας, μποι ενάμιση μίλκο, εμφάνιση Δον Κιχώτη , σηκωμένα μανίκια και μπέρτα νυχτερίδας που την ξέχασαν από τον 1ο αιώνα π.Χ θα μας χαϊδέψει τα αυτιά για λίγο και θα πετάξει ένα ξεροκόμματο κάνοντάς μας να νιώσουμε την τύχη μας έναντι όσων, τώρα πεινάνε.

Γι αυτό προτείνω σε όλους μας, στην επόμενη επανάσταση, η οποία θα έρθει,  γιατί σε αυτή που ήρθε αλλά μας προσπέρασε φαίνεται δεν μας ακούμπησε, απλά να πάμε έξω από την βουλή και να αφήσουμε τα πληκτρολόγια. 
Άλλωστε περισσότερες πιθανότητες έχουν αυτά να κερδίσουν κάτι, είμαστε , ακόμα , σε κατάσταση είτε αποχαύνωσης είτε βολεμένοι  είτε κομματικά καταχωρημένοι.

Το τραγούδι ‘’Εν λευκώ ‘’ μπορεί να ακουστεί απο όλους και από εκείνους που προτιμούν την μάζα λόγω ''αν_ασφάλειας'' και από τους συναισθηματικούς .

Γιατί κακά τα ψέματα θέλει πολύ συναίσθημα για να είσαι πατριώτης .

Θέλει ψυχή που μπορεί να αγαπά για να υποστηρίξεις την ‘’πατρίδα’’ σου. 

Όμως η Ελληνική γλώσσα πλούσια και οι αναγραμματισμοί εύηχοι, για εκείνους που κατά λάθος υποστηρίζουν τις παρτίδες και όχι τις πατρίδες.

Καλά ''ακούσματα'' σε όσους ακούν με τ' αυτιά και βλέπουν με τα μάτια και όχι το ανάποδο....

Χ.Δ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://mariatziatziou.blogspot.gr/2013/04/russ-soviet-by-sergei-yesenin.html

"φτωχός ποιητής"