Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ (καμία σχέση με τον Σπαθάρη και τον γνωστό μας Καραγκιόζη)





(Αφιερωμένο στους ''καραγκιόζηδες'' της Ελλάδος που καμία σχέση δεν έχουν με τον καραγκιόζη της Ελληνικής παράδοσης ...μιας και για μια ακομα φορά λειτουργούν για την παράδοση της πατρίδας ένεκα της παρτίδας..) 



Φωνάζουν όλοι για την ελευθερία. 

Φωνάζουν όλοι για την αδικία και για την ποδοπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, σε αυτό το τόπο.

Μιλάνε για Ελληνισμό και Ελλάδα, την ίδια ώρα που δεν μπορούν να πατήσουν στα ποδια τους μακριά απο οτιδήποτε μοιαζει ή είναι μαντρί. 

Εχουν την ανάγκη να ανήκουν κάπου για να είναι. 

Εχουν την ανάγκη να προσκολλούνται στον πιο δυνατό για να νιώθουν δυνατοί


Εχουν ανάγκη απο ένα χέρι να τους σπρώξει για να πανε παρακάτω 


ΟΤΑΝ



Για λίγα ψίχουλα επιβίωσης πέφτουν στα γόνατα και προσκυνούν



Για λίγη αίγλη των 5 λεπτών ξεπουλούν και την ίδια τους την πατρίδα.



Κρύβονται πίσω απο την θρησκεία για να τους σώσει ενώ την ίδια ώρα καταριόνται με θάνατο ότι δεν συμφωνεί με αυτούς.



Κλείνουν τα μάτια σε οτιδήποτε γίνεται δίπλα τους, αρκεί να μην τους ενοχλήσει ή επηρεάσει και χάσουν κάτι απο τα κεκτημένα



Προδίδουν τον συνάνθρωπο, για να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα , είτε χρηματική είτε εργασιακή



Ξεχνούν βασικές αξίες του πολιτισμού μας προς χάριν της επίπλαστη πολυπολιτισμικής θεωρίας .



Υιοθετούν ενοχικά σύνδρομα, για να είναι αποδεκτοί απο την πλειοψηφία,ισοπεδώνοντας πλήρως την αρχή, πως η ελευθερία και η δημοκρατία του άλλου σταματά εκεί που ξεκινά η δική τους και των υπολοίπων.



Ακολουθούν τον δρόμο της αλήθειας , μόνο που πρέπει να ειναι ‘’ηλίθια’’ όταν αφορά τους ίδιους, αλλα πλήρως εναρμονισμένη με την Ατη , Νέμεση και την Τίσις όταν αφορά τους άλλους .



Καταδικάζουν την λογική που αναφέρεται στα 2 μέτρα 2 σταθμά όταν αφορά τους γύρω τους, αλλά εντέχνως την χρησιμοποιούν όταν αφορά τον εαυτό τους .



Ταμπελοποιούν όσους δεν συνάδουν με την δική τους λογική, της ένταξης σε μαντρί, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την διαφορετικότητα .



Τελικά ποια ειναι η διαφορά τους απο τους ραγιάδες που κατηγορούν; 



Απο εκείνους που για να σωθούν προτιμούσαν να ανήκουν κάπου, πείθοντας τον εαυτό τους για το ορθό της επιλογής τους ;



Ραγιάδες οι περισσότεροι που θέλουν να επαναστατήσουν για την ελευθερία ενός τόπου, τον οποίο καθημερινά με την στάση τους προδίδουν. 



Ραγιάδες στην νοοτροπία, σκέψη, λογική με περιτύλιγμα την ιθαγένειά τους.



Πότε Ελληνα θα θυμηθείς πως για να δει τον ήλιο πρέπει να σηκωθείς απο τα τέσερα που έχεις σκύψει; 



Πότε Ελληνα θα θυμηθείς πως ο προδότης ειναι χειρότερος απο τον εχθρό και δεν ειναι πάντα εκείνος που μεταφέρει μυστικά εθνικής ασφαλείας, αλλα και εκείνος που καλύπτεται πίσω απο μεγαλοστομίες για να καταραστεί τους ....άλλους;



Αν θες να επαναστατήσεις ξεκίνα απο το πρώτο βήμα...που λέει 

ΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΓΙΑΣ

Ελληνας εξεκίνησες
Ραγιάς θε να πεθάνεις
Γιατι στο νου σου έβαλες
Όλους να τους ξεκάνεις
Μα να θυμάσαι σκώληκα
Πως καταής θα μείνεις
Σκουλήκι εγεννήθηκες
Σκουλήκι και θα μείνεις*
*(μη το γκουγκλάρετε δικο μου ειναι δεν θα το βρείτε πουθενά)




Χριστίνα

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧ

Φανταστικό κείμενο και βίντεο !!

Νηστικός Πράκτορας "Νόστιμος-Τόστιμος" είπε...

Ο Ραγιάς είναι αυτός που κατηγορεί τους άλλους ως Ραγιάδες γιατί αυτός δεν μπορεί να κάνει αυτό που οι άλλοι Ραγιάδες μπορούν και ο ίδιος και δεν θέλει και δεν μπορεί γιατί το χρήμα και η προδοσία είναι υψηλότερα ιδανικά από το Έθνος και την Ιστορία μιας χώρας που λέγεται Ελλάδα και θα εξακολουθεί να λέγεται Ελλάδα όσο υπάρχουν Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Ραγιάδες είναι όλοι αυτοί που σήμερα θυμήθηκαν ότι ήρθε η ώρα για επανάσταση...Αυτοί που τόσα χρόνια περιμένουν κάποιον άλλο να κάνει αυτά που δεν κάνουν αυτοί για τον εαυτό τους...Αυτοί που βοσκάνε σαν γνήσια πρόβατα ό,τι τους σερβίρουν...Ραγιάδες είναι όλοι αυτοί που δεν έχουν την κρίση να δουν ποιός είναι αυτός που τους καθοδηγεί και που τους πάει...Ραγιάδες είναι όλοι αυτοί που περιμένουν πίσω από ένα πληκτρολόγιο να ξεσπάσει ο θυμός τους...ραγιάδες όλοι αυτοί που δεν φροντίζουν να διορθώσουν πριν και πάνω απο όλα τον ίδιο τους τον εαυτό...
ΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

Με όλα όσα παρατηρούνται θεωρώ σωστό να σας υποδείξω το παρακάτω το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό για τα τεκτενόμενα

https://www.youtube.com/watch?v=XDg835Sspds

Μια φανατική αναγνώστρια

Ανώνυμος είπε...

einai krima autos o laikos hrwas na exei katandhsei vrisia kai akoma pio krima einai oloi aytoi oi ragiades poy katoikoyn thn patrida mas na axizoyn na feroyn to onoma toy...

RENA_74 είπε...

Υπάρχει ο λαϊκός ήρωας, ο Λιάκος ήρωας και ο Λιακός ως ήρωας.Κουραφέξαλα παντζάρια και ακτινίδια αργεντινής.

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερία είναι, για έναν άνθρωπο, η δυνατότητά του να δρα κατά βούληση. Η καθολική ελευθερία, με τα σημερινά δεδομένα, είναι το σωρευτικό αποτέλεσμα της ατομικής, της κοινωνικής και της πολιτικής ελευθερίας, καθώς και των εσωτερικών ελευθεριών.
Οι εσωτερικές ελευθερίες είναι η πνευματική,η ψυχολογική και η ηθική.
Πνευματική ελευθερία είναι το να μην εξαρτάται η σκέψη και ο λόγος από τη βαρύτητα των προλήψεων, των προκαταλήψεων, των αυθεντιών κλπ. Η πνευματική ελευθερία περικόπτεται από την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, τα επιβαλλόμενα πρότυπα, τα δόγματα, περιορίζεται από την κατευθυνόμενη πληροφόρηση, τα προβαλλόμενα πρότυπα, τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις, τις αυθεντίες, υποστέλλεται από την ημιμάθεια, την άγνοια κλπ.
Ψυχολογική ελευθερία έχουμε όταν ελαχιστοποιείται μέσα μας η επίδραση από τους φόβους μας, τις ανασφάλειες, τα άγχη μας κλπ.
Η ισορροπία στην πάλη μεταξύ των ενστίκτων, των παρορμήσεων και της υποταγής τους χάριν ανώτερων ιδεών και αξιών καθορίζει το επίπεδο της ηθικής ελευθερίας. Η ηθική ελευθερία έχει δύο δρόμους: την απελευθέρωση από πάθη και αδυναμίες ή την απελευθέρωση από συμπλέγματα και δεσμά της ηθικής.
Όταν λοιπόν δεν υπάρχει ούτε καν η εσωτερική ελευθερία πως είναι δυνατόν να υπάρχει κατά βούληση δράση;Φυσικό και επόμενο είναι να επηρεάσει και τις παραπάνω επιμέρους ελευθερίες,δηλαδη την ατομική,την κοινωνική και την πολιτική ελευθερία.Άρα είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας για να αλλάξει ο κόσμος μας.Επίσης είναι βέβαιο ότι κανείς ο οποίος δεν είναι εσωτερικά ελεύθερος δεν μπορεί να απαλαμβάνει καμία ελευθερία,διότι όποιο και να είναι το κοινωνικοπολιτικό σύστημα,αυτός δεν θα μπορεί να είναι ποτέ ικανοποιημένος και η κοινωνία μας είναι γεμάτη από εσωτερικά ανελεύθερους ανθρώπους οι οποίοι ασφαλώς και δεν μπορούνε να δημιουργήσουνε μια σωστή κοινωνία και πολιτεία.
Ο κλήρος λοιπόν πέφτει πάλι στους λίγους εκλεκτούς,τους πραγματικά ελεύθερους να κάνουν την διαφορά και όχι στους καραγκιόζηδες ραγιάδες που κατέκλυσαν την Ελλάδα.

Δάφνη είπε...

Ωραίο άρθρο πολύ όμορφα γραμμένο και με νόημα.Μου έφερε στο μυαλό αυτό το τραγούδι

https://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg



Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΩΡΑΙΟ ΠΟΙΗΜΑ

Άλβιν Τόφλερ είπε...

Η κυρία Χριστίνα είναι Κυρία με κεφαλαίο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΩΡΑΙΟ ΠΟΙΗΜΑ

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα σε όλους
Σε αυτό τον τόπο έχουμε μάθει να γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου για την ημέρα και όχι για την ουσία, άλλως θα έπρεπε τις θυσίες των ανθρώπων αυτών, και όχι μόνο, να τις τιμούσαμε με τις πράξεις μας καθημερινά.
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο ο Καραγκιόζης θα παρέμενε ώς παράδοση και δεν θα γινόταν ο καθημερινός τύπος που κυκλοφορεί αναμεσά μας προσπαθώντας να πείσει έναν θολωμένο περίγυρο ότι θα τον σώσει απο τα όποια δεινά που τον περιβάλλουν.

ΥΓ : Πολλά είναι αυτά που γίνονται και δεν φαίνονται και πολλά ειναι που όπως φαίνονται δεν ισχύουν σε αυτό τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Θυμαρι ριχνω στις φωτιες
με τυραννουν οι ομορφιες
οι ομορφιες οι φοννισες
και συ που με λησμονισες
Καλημερα Χριστινα

Unknown είπε...

δε λεσ τιποτα ψ..λι φαγαμε και μας κανανε θεους.θεοι γιναμε και μας μοιραζουνε ψ..λεσ.Θα μεινω στον καραγκιοζη

Χριστίνα είπε...

Μηδενα προ του τέλους μακάριζε έλεγαν...και είχαν απολυτο δίκιο όσοι το έλεγαν , όσοι το πιστευαν αλλά περισσότερο οσοι το έπρατταν.
Σε κάθε περίπτωση ο Καραγκιόζης είχε όλο το κόσμο απέναντι με τη μόνη διαφορά οτι στο τέλος όλοι σε αυτόν γύριζαν. Το κακό ήταν ότι τους δεχόταν...Αλλά αυτό γινόταν τότε, στην σημερινή εποχή τα πράγματα αλλάζουν, άλλαξαν και τπτ δεν θα ειναι το ιδιο αν βρεθεί ξανά κάποιος τέτοιος όσοι και αν ειναι απέναντι.

derkon είπε...

Χριστίνα, σε θαυμάζω ! ! !

Χριστίνα είπε...

Καλησπέρα Derkon Γιατί το λες αυτό
Νομίζω ότι απλά γράφω το αυτονόητο
Ασχέτως αν πλέον το αυτονόητο έχει γινει
δυσεύρετο