Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Το μεγάλο μυστικό που κρύβει η λίστα Λαγκάρντ, ακούει στο όνομα Σάμπι Μιώνης! ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ

Εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον διαβόητο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!Ο Σάμπι Μιώνης της Capital Management Advisors που πλέον ανήκει στην EFG International (Eurobank), παραδέχθηκε ότι τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ (τράπεζα HSBC) προέρχονταν από μεριδιούχους της δικής του διαχείρησης.

Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την ελβετική τράπεζα Julius Baer για διευκόλυνση φοροδιαφυγής (παραδόθηκε λίστα στην Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και ξέπλυμμα χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ έκανε επιδρομή στα γραφεία του και κατέσχεσε φακέλους και ηλεκτρονικά αρχεία αλλά η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη παρά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.

Επίσης, ο Σ. Μιώνης, αναφέρεται σε άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ (το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του) και το όνομά του βρίσκεται σε δικογραφία του IRS με αριθμό 219327706 (29/6/2006).

Εκτός από τις τεράστιες οικονομικές του συναλλαγές, ο Σάμπι Μιώνης, παρεμβαίνει αρθρογραφώντας και στην ελληνική πολιτική όπως θα δούμε παρακάτω.

Ο Σάμπι Μιώνης έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή (της λίστας Λαγκάρντ) ήταν υπάλληλός του και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν επίσης διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων (το όνομα του Στ. Παπασταύρου υπάρχει στη λίστα).

Ο «συνεργάτης» του Σάμπι Μιώνης, ο κ. Παπασταύρου, (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά), είχε μεταβεί τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Ελβετία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών στο ζήτημα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία! Δηλαδή έστειλαν κάποιον για να κυνηγήσει τον εαυτό του!

Τι να συνδέει άραγε τον Σάμπι Μιώνης (μέλος πολλών εβραϊκών οργανώσεων) με τον Σταύρο Παπασταύρου του Αντώνη Σαμαρά; Οι σχέσεις του πρώην διευθυντή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ με την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επί Ράλλη, κυρίας Μπριγκίτα Παπασταύρου ερευνώνται...

Άλλωστε η Μπριγκίτα Παπασταύρου (εκλεκτή του ΔΟΛ) έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δεν διώκεται πλέον (ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ), ενώ το πλήρες όνομά της είναι Μπριγκίτα Παπασταύρου Λεβή! (Θα ξαναδούμε παρακάτω το όνομα Λεβή...)

Με δανεικά από τον Μιονί πλήρωσε το πρόστιμο για τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπασταύρου!

Σε πληρωμή του ποσού των 3,3 εκατ. ευρώ που του καταλόγισε το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για να αποφύγει την ποινική δίωξη για τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Hot Doc για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο ίδιος σημειώνει -μέσω ανακοίνωσής του- ότι το εν λόγω ποσό καταβλήθηκε μετά από δάνειο που έλαβε από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί που είναι επίσης στην λίστα Λαγκάρντ!...Ο κλοιός γύρω από τον κ. Παπασταύρου άρχισε να σφίγγει μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα οι οικονομικοί εισαγγελείς να στείλουν το φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Ο Σταύρος Παπασταύρου εξακολουθεί να αρνείται όσα του αποδίδονται, μιλώντας για άδικη στοχοποίηση του.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως πλήρωσε προκειμένου για να μην βρεθεί κατηγορούμενος για κακούργημα, αναφορικά με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η καταβολή του ποσού έγινε μέσω δανεισμού από τον φίλο του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί, ο οποίος «είναι και ο πραγματικός δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα HSBC»....

Λάτρης του Σαμαρά ο Σάμπι Μιώνης

Στις 22 Οκτωβρίου 2012 η Haaretz δημοσίευσε άρθρο του Σάμπι Μιώνη στο οποίο εγκωμιάζεται προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς και χωρίς την παραμικρή αναφορά στους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.


Ο Σαμαράς περιγράφεται ως «κολοσσιαία έκπληξη», που διατηρεί την Ελλάδα στο ευρώ, που έπεισε τους ευρωπαίους και αναποδογύρισε τη χώρα προς την ελπίδα και όλα αυτά «όχι με λόγια αλλά με έργα».

Μετέτρεψε την Άνγκελα Μέρκελ σε θαυμάστριά του και κατόρθωσε να περάσει σειρά από αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που ελευθερώνουν τη χώρα από τα δεσμά ενός σοβιετικού μοντέλου οικονομίας που ίσχυε για δεκαετίες.

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές και έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ απελευθέρωσε τα κλειστά επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, δικηγόρων, φαρμακοποιών και ταξιτζήδων.

Ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι πλέον ο Σαμαράς είναι η ελπίδα για τους Έλληνες που τον αποδέχονται ως «παιδί θαύμα», παρά τη μείωση των εισοδημάτων τους, την αυξανόμενη ανεργία, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

Στον αντίποδα του Σαμαρά, γράφει ο Μιώνης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, που κερδίζουν δημοτικότητα από την απελπισία μερίδας του λαού και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, από τον καπιταλισμό μέχρι τους παράνομους αλλοδαπούς και ευκαιριακά τους Εβραίους.

Τέλος, ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι οι περισσότεροι Έλληνες κατανοούν πως το κάθε τι στη χώρα χρειάζεται διόρθωση, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσίες και δηλώνουν ότι «το πάρτι τέλειωσε».

«Οι μελλοντικές γενιές θα απολαύσουν μια νοικοκυρεμένη χώρα σε αντίθεση με τη διεφθαρμένη αναρχία που υπήρχε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια», καταλήγει το άρθρο του Σάμπι Μιώνης.

Και ο Μπόμπολας στο ίδιο Hedge Fund με τον Σάμπι Μιονί!


Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας αλλά και οι Αγγελος Μεταξάς, Νικόλαος Βάγγερ και Μάκης Λεβή βρίσκονται στον ίδιο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ.Ας σημειωθεί ότι ο Άγγελος Μεταξάς απέδρασε στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη εξέδιδε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πιο αναλυτικά, ως δικαιούχοι του λογαριασμού των 550.000.000 ευρώ εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι εξής offshore εταιρίες:

- SUNFLOWERS CORPORATE LTD με καταθέσεις ύψους 27.514.060 δολαρίων, ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:

Copland SA η οποία εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

Ο κ. Σάμπι Μιονί (MIONIS SAMPY) που δηλώνει διεύθυνση Αθηνών και εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD

Ο κ. Άγγελος Μεταξάς επίσης διαχειριστής της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

Η κυρία Μαρίνα Παπαπαναγιώτου - Ηλιάδη η οποία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

Ο κ. Σωτήρης Ηλιάδης που εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

Η εταιρία SUNFLOWERS CORPORATE LTD ως κάτοχος του λογαριασμού

- BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED - 161.802.709 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:

Η κυρία Valerie Lehane ως internet user της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Ο κ. Solomon Levis με διεύθυνση Αθηνών εμφανίζεται ως internet user για τις εταιρίς BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED και CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

Ο κ. Eric Perssone internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Ο κ. Lionel Erdley internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Η κυρία Yasmine Reggai internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Ο κ. Makis Levis internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Ο κ. Stenger Jean-Marc internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Custom House Administ & Corp. Services ltd η εταιρία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλός και των 6 αρχικών εταιριών

CM Advisors limited νομική σύμβουλος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Lyxor Asset management νομική σύμβουλος BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Joanne Moloney internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Doize Pierre επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Sandrine Lebozec επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Γιάννης Τρίαρχος εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών

Γιάννης Προκόπης εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών

Silk Asset management limited διαχειρίστρια της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Espirito Santo Activos Financeiros asset management δικαιούχος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

Ως κάτοχος του λογαριασμού της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED εμφανίζεται η ίδια η εταιρία

- CMA TECHNOLOGY VENTURE PARTNERS LIMITED 2.158.452 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:

Ο κ. Zeffertt Lai Wah εμφανίζεται ως δικαιούχος της CMA technology venture

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας (BOBOLAS (BOMPOLAS) FOTIOS) εμφανίζεται ως δικαιούχoς της CMA technology venture

Η εταιρεία Global Multi-Strategies ltd φαίνεται να κατέχει το 12% της CMA technology venture

Η Glaxton Development corp. κατέχει το 8% της CMA technology venture

H Patella finance establishment το 8% της της CMA technology venture

Η εταιρία PEGASUS INTERACTIVE SA με διεύθυνση στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου εμφανίζεται ως κάτοχος του 8% της CMA technology venture

Η TELESIS investment Bank sa με διεύθυνση στην Αθήνα και κατοχή του 12% της CMA technology venture

Η Global multi strategies fund 1 12% της CMA technology venture

- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A (EX TC IN. LTD CL. A GL. EQ UNTIL 4.5.01) - 2.424.581 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:

Robinson & Company δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

Ο κ. Wonk Keri internet user της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

Pictet & Cie sa δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

Citco global custody n.v. cash δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A 

MURDOCH & CO. δικαιούχος του 5,01% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- CMA MULTI-HEDGE LTD (EX. TC MULTI-HEDGE LTD UNTIL 21.5.2001) - 368.996.744 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:

Hansard international ltd δικαιούχος της CMA Multi-Hedge ltd

Σημειώνεται ότι αυτά τα ονόματα περιέχονται στο fund που υπάρχει πίσω από το όνομα Μαρία Παντελή στη λίστα Λαγκάρντ και είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς που επίσης περιέχει η λίστα.

Γιατί ΔΕΝ θα φορολογηθούν ΠΟΤΕ τα ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ποσά της Λίστας Λαγκάρντ;

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής και δικηγόρος, που ήταν μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, για τη Λίστα Λαγκάρντ, παραδέχεται δημόσια οτι πίσω από τα κεφάλαια βρίσκονται άτομα συγκεκριμένης καταγωγής και θρησκεύματος....

Ποιο Αναλυτικά και οπως βλέπουμε στη λίστα που καταρτίστηκε από το ΣΔΟΕ με φθίνουσα σειρά (τα υψηλότερα ποσά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ...). Στην κορυφή του καταλόγου, εμφανίζεται το όνομα «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια.Ωστόσο η κυρία Παντελή (η οποία είναι μιά απλή υπάλληλος, που εργαζόταν στην εταιρεία του Σαμπί Μιωνή) έχει δηλώσει ότι ο λογαριασμός δεν της ανήκει καθώς ήταν διαχειρίστρια. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στο hedge fund του κ. Σάμπυ Μιώνη.

Ο κ. Μιώνης, όμως, εμφανίζεται 4ος στη λίστα και με ονομαστικό λογαριασμό. Για του λόγου το αληθές ο κωδικός καρτέλας είναι 5090142709 με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 80.619.625 δολαρίων.

Βλέπουμε δηλαδή ότι αμέσως αμέσως, στα πρώτα 4 ονόματα, βρίσκονται τα μεγαλύτερα ποσά, τα οποία επιβεβαιώνουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου ...Είναι Εβραϊκά!

Σαμπί Μιωνής και Σολομών Λεβή .....

Εβραϊκά ονόματα υπάρχουν βέβαια και άλλα στη λίστα, και τρανταχτά : όπως ο Πρόεδρος του ΚΙΣ Μωυσής Κωνσταντίνης, Μπενρουμπής, Μάτσα, Μοδιάνο (μάλλον γόνοι μεγάλου εβραίου Τραπεζίτη της Θεσσαλονίκης), και άλλοι πολλοί ....

Γιατί όμως όλοι αυτοί δεν πρόκειται να φορολογηθούν ΠΟΤΕ;

Διότι, συνέταιρος του Μιώνη, είναι ένας ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ του ΙΣΡΑΗΛ!

Όπως βλέπουμε και στις δύο εικόνες κάτωθι, πράγματι, ο Εχούντ Μπαράκ, (Ehud Barak) είναι από το 2003 στο διοικητικό συμβούλιο της CMA, της Εταιρείας του Μιωνή.Τι ακριβώς κάνει στην Εταιρεία του Μιωνή Ένας ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ του ΙΣΡΑΗΛ;;; Ο Εχούντ Μπαράκ παρέχει υπηρεσίες "ασφάλειας" σε πολυεθνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σε επενδυτικά funds ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και η CMA.Ο κόσμος άλλαξε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τον πόλεμο στο Ιράκ και οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες χρειάζονται διευθύνσεις που να γνωρίζουν καλά τη νέα πραγματικότητα και τις γεωπολιτικές ισορροπίες",δήλωσε ο πανίσχυρος Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, που έχει στη διάθεσή του και πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του (Μοσάντ).

Τα παρακλάδια της CMA ανά τον κόσμο , σύμφωνα με το ιστολόγιο "μέσες ακρες" (του Δημοσιογράφου Χάρη Μπότσαρη) είναι περίπου 50 υπό-εταιρείες εγκατεστημένες σε φορολογικούς παραδείσους....και φυσικά ο Σάμπυ Μιώνης διέθετε πολύτιμη πληροφόρηση από τον προστάτη του Εχούντ Μπαράκ ο οποίος τον διόρισε και εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Έτσι λοιπόν, επειδή τό ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυό το ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ο καλός φίλος του Μιωνή, Εχούντ Μπαράκ πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ (1999-2001), και υπουργός εθνικής άμυνας του Ισραήλ (για 6 ολόκληρα χρόνια, από τις 18/6/2007 μέχρι τις 18/3/2013):

Διόρισε τον Μιώνη ως εκπρόσωπο τύπου του ισραηλινού στρατού για την Ελλάδα ....
Για την τρομαχτική δικτύωση του (μεγαλωμένου στο Αγρίνιο!) Σάμπι ΜΙΩΝΗ, διαβάζουμε εδω: Βίος και πολιτέια του Σάμπι Μιωνή ...


Στην παραπάνω φωτογραφία, ο Σιμόν Πέρες, πρόεδρος του Ισραήλ, βραβεύει τον Χαίμ Μιωνή, πατέρα του Σαμπί ...

Βραβεύτηκαν οικογενειακώς απο τον αρχι-σιωνιστή Σιμόν Πέρες, για την συνβολή τους στα Εβραϊκά πεπραγμένα ...

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν Έλληνα, ότι όταν έχει ο Μιωνής από πίσω του ολόκληρο το Ισραήλ, δέν υπάρχει περίπτωση να φορολογηθεί εις τον αιώνα τον άπαντα, η Λίστα Λαγκάρντ και τα Εβραϊκά κεφάλαια που κατέχουν τη Μερίδα του Λέοντος ...

Διότι αυτά τα κεφάλαια ανήκουν στο Ισραήλ ...

ΤΟ ΠΩΣ ακριβώς ΑΝΗΚΟΥΝ στο ΙΣΡΑΗΛ, αναφέρεται αναλυτικά ΕΔΩ και συνοπτικά παρακάτω.

Oι Ισραηλιτικές κοινότητες από το 1920 θεωρούνται ΝΠΔΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους τα ΝΠΔΔ δεν πληρώνουν στο Δημόσιο της Ελληνικής Πολιτείας καμμίας μορφής και εκτάσεως άμεση ή έμμεση φορολογία. Δεν πληρώνει ούτε για την απόκτηση, από αγορά ή δωρεά, οποιουδήποτε ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου ούτε από κέρδη διαχειρίσεώς τους.

Πως λοιπόν δεν πληρώνουν οι Ισραηλίτες φόρο:

(α) Το 95% των Ισραηλιτών έχουν γράψει τα ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία στις κοινότητες αυτές για να αποφύγουν καταρχάς την φορολογία. Τον αναλογούντα στο Ελληνικό Δημόσιο φόρο τον πληρώνουν στην κοινότητα σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις. Βάσει ειδικού μυστικού συμβολαίου μεταξύ του υπόχρεου και της κοινότητας, ο υπόχρεος κρατά τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων μέχρι να πεθάνει.

(β) Τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των κοινοτήτων αυτών σε αναλογία φτάνουν τα ακίνητα της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης κάποια από αυτά τα ακίνητα έχουν γίνει δωρεά μέχρι.... και στο υπουργείο άμυνας του Ισραήλ (ο Ζακ Μπενβενίστε στη Θεσσαλονίκη έχει δωρίσει κάποια από τα ακίνητά του στο υπουργείο άμυνας και εισπράττει το τελευταίο έσοδα από τη διαχείρισή τους)

(γ) Σύμφωνα με τον Φορολογικό κώδικα Ν.2961/2001 κάθε δωρεά κινητής και ακίνητης περιουσίας σε ΝΠΔΔ απαλλάσσεται των προβλεπομένων φορολογικών και άλλων τελών.

Το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ, έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα επί ελληνικού εδάφους .... καταλαβαίνεις γιατί ο Εχούντ Μπαράκ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ Μιωνή;;O πανίσχυρος πρώην Πρωθυπουργός, και Υπουργός Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ, είναι συνέταιρος του Μιωνή, και τον διόρισε ως εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού.

Φυλάει σαν κέρβερος τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκάλεσαν το 2013, οι αποκαλύψεις του «Εκκεντρικού Δελτίου» για τον διαβόητο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!

Ο Σάμπι Μιώνης της Capital Management Advisors που πλέον ανήκει στην EFG International (Eurobank), παραδέχθηκε ότι τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ (τράπεζα HSBC) προέρχονταν από μεριδιούχους της δικής του διαχείρησης.

Σήμερα το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε

Έτσι άρχισε από το spirospero.gr και το αρτ tv...

Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την ελβετική τράπεζα Julius Baer για διευκόλυνση φοροδιαφυγής (παραδόθηκε λίστα στην Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και ξέπλυμμα χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ έκανε επιδρομή στα γραφεία του και κατέσχεσε φακέλους και ηλεκτρονικά αρχεία αλλά η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη παρά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.Επίσης, ο Σ. Μιώνης, αναφέρεται σε άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ (το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του) και το όνομά του βρίσκεται σε δικογραφία του IRS με αριθμό 219327706 (29/6/2006). Ο Σάμπι Μιώνης έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή (της λίστας Λαγκάρντ) ήταν υπάλληλός του και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν επίσης διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων (το όνομα του Στ. Παπασταύρου υπάρχει στη λίστα). Ο Σταύρος Παπασταύρου του Harvard είναι διευθυντής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παλαιότερα είχαν αναφερθεί και σχέσεις του με τον Μ. Χριστοφοράκο της Siemens. Ο «συνεργάτης» του Σάμπι Μιώνης, ο κ. Παπασταύρου, (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά), είχε μεταβεί τον Σεπτέμβριο στην Ελβετία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών στο ζήτημα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία! Ο κ. Παπασταύρου όμως ως ικανός και αν είναι λογικά δεν μπορεί να γίνει «τσάρος» της οικονομίας γιατί το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Αυτή την αμαρτωλή λίστα, η οποία αλλοιώθηκε από τον «τσάρο» Γ .Παπακωνσταντίνου, ο οποίος οδεύει προς το ειδικό δικαστήριο. Είναι ανακατεμένος στο μεγάλο λογαριασμό 500 εκ. δολαρίων για τον οποίο στελέχη του ΣΔΟΕ είχαν πει ότι ανήκει στην κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του τέως πρωθυπουργού, η οποία διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή της.

«Ο Παπανδρέου εκβιάστηκε από τον Σαρκοζί»
Ο Φαλτσιανί υποστηρίζει ότι πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έπεσε θύμα εκβιασμού του τότε Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τον ανάγκασε να δεχθεί να μπει στο ΔΝΤ και κατ' επέκταση υπό τον έλεγχο της Τρόικα με την απειλή ότι θα αποκάλυπτε πως το όνομα της μητέρας του, Μαργαρίτας, φιγουράριζε μαζί με αυτά που είχαν βγάλει παράνομα στο εξωτερικό τεράστια ποσά. Σύμφωνα πάντα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα, το ποσό που κατέθεσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην ελβετική τράπεζα αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ.

Στο βιβλίο «Χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και τιτλοφορείται «La cassaforte degli evasori», που στα ελληνικά σημαίνει «το χρηματοκιβώτιο των απατεώνων», ο Φαλτσιανί γράφει συγκεκριμένα για την Ισπανία και την Ελλάδα, κατονομάζοντας δύο ανθρώπους: «Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ισπανίας, ο Εμίλιο Μποτίν της Τράπεζας Santander (της οποίας ήταν και ιδιοκτήτης μέχρι και τον θάνατό του στις 10 Σεπτεμβρίου 2014), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».

Ο δεύτερος άνθρωπος που κατονομάζεται είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, η Corriere della Sera γράφει:
«Στη συνέχεια, ο ίδιος προσθέτει ένα άλλο επώνυμο με σημαντικό λογαριασμό, αυτό της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, που "είχε έναν λογαριασμό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ". Αυτή η λίστα των "χρυσών ανθρώπων" της HSBC -από διάφορες χώρες και για πολλά χρόνια- θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη, σύμφωνα με τον Φαλτσιανί, για την επιβολή των πολιτικών λιτότητας σε άλλες χώρες. Αυτό, σύμφωνα με εκείνον, είναι το λιγότερο η περίπτωση της Ελλάδας. Ο Φαλτσιανί θυμάται τον Παπανδρέου και κάνει λόγο για "πιέσεις και εκβιασμούς". Αποκαλύψεις που προορίζονται να εκραγούν λίγες ώρες πριν από το Eurogroup, το οποίο αύριο θα αποφασίσει για τη μοίρα της χώρας της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας».

«Το 2011, η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ.: πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας) Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλτσιανί.

Η απάντηση Παπανδρέου στο δημοσίευμα:
Μόλις έγινε επισήμως γνωστό το περιεχόμενο της δήλωσης Φαλτσιανί, το γραφείο Παπανδρέου διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν θα δώσουν καμία δημόσια απάντηση στο θέμα, αφού το θεωρούν λήξαν, καθώς το ΣΔΟΕ μετά από έρευνες έχει αποφανθεί ότι ο λογαριασμός με τα αρχικά Μ.Π. που υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ δεν αφορά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά είναι χρήματα που ανήκουν σε fund του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή.

"Καίει" τη Μαργαρίτα η κατάθεση Καραμάνου στην Προανακριτική (όλα τα Πρακτικά)
Μετά την ολοκλήρωση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Ευάγγελου Καραμάνου, έγινε σαφές πως ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας είχε πληροφορίες πως πίσω από το λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων, είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Ιδού η κατάθεση - "φωτιά" όπου επιβεβαιώνεται η κάθε αναφορά της Μαργαρίτας Παπανδρέου
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κύριε μάρτυς, κύριε Καραμάνο, εσείς έχετε δώσει μία κατάθεση στις 9 Οκτωβρίου 2012 στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, αναφέρετε ό,τι αναφέρετε μέσα και στο τέλος της καταθέσεώς σας λέτε το εξής: «Στην ίδια σύσκεψη, δηλαδή στη σύσκεψη στις 2-10-2012 ειπώθηκε κάτι το οποίο θεωρώ καθήκον μου να το πω.

Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας, Διευθυντής της Β' Διεύθυνσης ανέφερε ότι έχει πληροφορίες περί της ύπαρξης γνωστού γυναικείου ονόματος στο συγκεκριμένο αρχείο. Όταν ζητήθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα να κατονομάσει το πρόσωπο αυτό, ανέφερε την κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου.»

Κύριε Καραμάνο, θέλω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια να μας μεταφέρετε τη διαλογική συζήτηση που έγινε ενώπιων σας κατά τη συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου 2012 μεταξύ υμών, του κ. Λέκκα και του κ. Στασινόπουλου.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Μάλιστα. Ο κ. Στασινόπουλος κάλεσε τους Διευθυντές της Υπηρεσίας που υπηρετούν εδώ στο κέντρο, οι οποίοι είναι πέντε τον αριθμό. Είναι τρεις στην Κεντρική Υπηρεσία και δύο στις Εκτελεστικές Υπηρεσίες, που διενεργούν ελέγχους.

Εμείς της Κεντρικής έχουμε το σχεδιασμό, την εποπτεία και όλα αυτά τα πράγματα. Εκεί πέρα, λοιπόν, κάλεσε και τους πέντε Διευθυντές και τους ρώτησε εάν έχουν χειριστεί ποτέ το συγκεκριμένο θέμα, εάν έλαβαν γνώση του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού αρχείου ή αν γνωρίζουν τίποτα επ' αυτού.

Όλοι, λοιπόν, είπαμε ότι δεν έχουμε. Εγώ συγκεκριμένα απάντησα και -από ό,τι άκουσα- και οι άλλοι το είπαν ότι δεν έχουν λάβει γνώση του συγκεκριμένου αρχείου. Ακολούθησε μια συζήτηση, η οποία περιεστράφη γύρω από το γεγονός ότι για να είχε μπει και να είχαμε διαχειριστεί ένα τέτοιο αρχείο, θα έπρεπε να έχει πρωτοκολληθεί, να έχει έρθει με ένα επίσημο έγγραφο και να έχει ακολουθηθεί η συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία.

Επειδή η κουβέντα περιεστράφη γύρω από το τι θα μπορούσε να είχε γίνει, αν θα είχε έρθει, τι θα είχε γίνει και όλα αυτά τα πράγματα, ο κ. Λέκκας είπε κάποια στιγμή ότι όλοι ξέρουμε για ποιο λόγο δεν δόθηκε το αρχείο σε εμάς –εννοούσε στους υπηρεσιακούς παράγοντες- και εκεί πέρα τον προκάλεσε ο κ. Στασινόπουλος και του είπε «πες το να το ακούσουμε και εμείς».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Το λόγο που δεν σας το έδωσαν.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ναι, το λόγο που δεν μας το έδωσαν. Είπε τότε ο κ. Λέκκας με έναν αυθορμητισμό «δεν μας το έδωσαν, γιατί περιλαμβάνεται το όνομα μιας γνωστής κυρίας». Τον ξαναπροκάλεσε ο κ. Στασινόπουλος και του είπε «πες το μας, να το μάθουμε και εμείς. Όλοι το ξέρουμε εδώ πέρα;». Και είπα εγώ «και εγώ δεν το ξέρω και εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα». Και είπε ο κ. Λέκκας το όνομα της κ. Παπανδρέου, ότι έχει ακούσει ότι περιλαμβάνεται το όνομα της κ. Παπανδρέου.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Πάντως, εδώ δεν μας το επιβεβαίωσαν αυτό.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Ο ίδιος ο κ. Λέκκας σας ανέφερε κάτι πιο συγκεκριμένο εκτός από το πού αντλεί την πληροφορία, από πού γνωρίζει, κάτι δηλαδή μετά από αυτό το όνομα που ακούστηκε; Φαντάζομαι ότι το καταλαβαίνετε και εσείς ότι έχει μία βαρύτητα.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Βεβαίως, έχει βαρύτητα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Δεν τον ρωτήσατε κάτι; Οι συνομιλητές του, οι παρόντες;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Εκείνη τη στιγμή συνέβη το συγκεκριμένο γεγονός, ότι κτύπησε η πόρτα –κάποιος κτύπησε την πόρτα- και ήταν ο κ. Κανελλόπουλος από το Γραφείο του κυρίου Πρωθυπουργού. Διεκόπη, λοιπόν, η συζήτηση εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Πιστεύω ότι θα ακολουθούσε μία συζήτηση, γιατί πραγματικά έπεσε σαν βόμβα εκεί μέσα, αλλά δεν συνεχίστηκε η κουβέντα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Τι ώρα γινόταν αυτή η συζήτηση;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ήταν πρωινές ώρες, ήταν γύρω στις –αν θυμάμαι καλά- 11.00΄. Εκείνο το πρωί εγώ κλήθηκα να πάω στη σύσκεψη αυτή από το Μουσείο Ακροπόλεως, όπου μιλούσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα της αρμοδιότητάς του και είχα κληθεί να τον παρακολουθήσω. Έφυγα για να πάω σε αυτήν τη σύσκεψη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Μάλιστα. Ήσαστε μπροστά κατά το χρόνο της παράδοσης αυτού του αρχείου από τον κ. Κανελλόπουλο στον κ. Στασινόπουλο;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Όχι, ο κ. Στασινόπουλος, όταν μπήκε ο κ. Κανελλόπουλος, ζήτησε να βγούμε έξω. Βγήκαμε έξω οι Διευθυντές και του παρέδωσε ένα φάκελο. Είδα ότι κρατούσε ένα φάκελο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Μάλιστα. Δεν ξέρετε, δηλαδή, αν άνοιξαν το φάκελο, αν άνοιξαν το αρχείο σε κάποιον υπολογιστή κλπ.; Αυτά τα γνωρίζετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Δεν το γνωρίζω αυτό.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Δεν το γνωρίζετε. Η διαλογική συζήτηση, δηλαδή, διεκόπη με την έλευση του κ. Κανελλόπουλου;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Μάλιστα, απ' ό,τι θυμάμαι, ναι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Η συζήτηση είχε φθάσει μέχρι του σημείου που ο κ. Λέκκας είπε ότι έχει αυτές τις πληροφορίες και φάνηκε σίγουρος για ποιο λόγο δεν είχε παραδοθεί και το αρχείο στην Υπηρεσία σας.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ναι. Το είπε ακριβώς με τη διάθεση που σας είπα, έτσι, με έναν αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τον κ. Λέκκα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Μάλιστα. Κύριε μάρτυρα, πώς κρίνετε το γεγονός ότι ο κ. Λέκκας, προσερχόμενος ως μάρτυρας στην Επιτροπή και από τη θέση στην οποία κάθεστε, αρνήθηκε ότι είπε αυτά τα πράγματα;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Δεν μπορώ να κρίνω εγώ το γιατί το αρνήθηκε ο κ. Λέκκας. Εγώ είπα κάτι, όπως ακριβώς το λέω στην κατάθεσή μου, το οποίο θεώρησα καθήκον μου να το πω στον εισαγγελέα. Εξάλλου, ήταν πέντε Διευθυντές εκεί πέρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Μάλιστα. ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Δεν μπορούσα να το αποκρύψω, δηλαδή.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Και σωστά κάνετε και αναφέρετε αυτά τα οποία έχουν πέσει στην αντίληψή σας. Να σας κάνω μία ερώτηση, γιατί εμένα μου γεννάται ένα ερωτηματικό: Ο κ. Κανελλόπουλος ήρθε και παρέδωσε στον κ. Στασινόπουλο ένα αρχείο. Από ποια βάση ξεκίνησε αυτή η συζήτηση με τους πέντε συναδέλφους σας και τον κ. Στασινόπουλο περί του συγκεκριμένου αρχείου, περί της λίστας Λαγκάρντ, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε; Γιατί σας φώναξε εκείνο το πρωί;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Νομίζω ότι ήταν ένα θέμα, για το οποίο είχαμε ξανασυναντηθεί οι διευθυντές και είχαμε συζητήσει ξανά.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Εκείνο, όμως, το πρωί γιατί σας καλεί και συζητάτε γι' αυτό το ζήτημα;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Δεν θυμάμαι τη συγκεκριμένη αιτία για την οποία κληθήκαμε εκείνο το πρωί. Δεν ξέρω τι συνέβαινε γύρω μας. Δεν το θυμάμαι ακριβώς. Πιστεύω κάποιος λόγος υπήρχε, που έχει να κάνει με τη δημοσιότητα ή με τη Βουλή ή με το...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Σας είπε ο κ. Στασινόπουλος εάν ανέμενε κάτι από το Πρωθυπουργικό Γραφείο;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Όχι, δεν είπε κάτι τέτοιο. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι αιφνιδιάστηκε λίγο ο κ. Στασινόπουλος, γιατί η γραμματέας του –αυτό το θυμάμαι- δεν επέτρεψε στον κ. Κανελλόπουλο -δεν το γνώριζε- να μπει μέσα γιατί είπε ότι γίνεται μία σύσκεψη διευθυντών. Ο κ. Κανελλόπουλος την παρέκαμψε και μπήκε μέσα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Αυτό σημαίνει ότι μάλλον ήταν ενημερωμένος...

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Δεν το γνωρίζω αυτό. Δεν μπορώ να το πω.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: ...ότι κάποιος έρχεται από το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Εγώ αυτό το συμπέρασμα βγάζω.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Δεν το γνωρίζω αυτό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα είχε ενημερώσει τη γραμματέα προφανώς, όμως.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Εντάξει. Δεν θέλω να κάνω άλλη ερώτηση, κύριε Πρόεδρε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριοι συνάδελφοι, εγώ δεν θέλω να διακόψω κανέναν, οποιαδήποτε ερώτηση και αν θέλει να κάνει. Έχω, όμως, την εντύπωση ότι τον μάρτυρα τον καλέσαμε εδώ για έναν συγκεκριμένο λόγο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Ναι, αλλά επειδή συνδυάζεται...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εντάξει, έληξε αυτό το θέμα. Καλώς τον ρωτήσατε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Προσέξτε, κύριε Πρόεδρε...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι ανοίγουμε τώρα έναν κύκλο...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Όχι. Εγώ ήθελα να διευκρινιστεί αυτό, γιατί έχουμε το μάρτυρα μπροστά μας και για την οικονομία της διαδικασίας. Θα ήταν πολύ άδικο και για εμάς και για τον μάρτυρα να τον καλέσουμε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Και εσείς να μην τον ρωτούσατε, θα τον ρωτούσα εγώ. Απλώς, θα παρακαλούσα πάρα πολύ ας μην ανοίξουμε τώρα έναν ατέρμονα διάλογο εδώ πέρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Όχι ατέρμονα διάλογο, κύριε Πρόεδρε. Κάποιες διευκρινίσεις ζητήσαμε από έναν μάρτυρα ο οποίος μάλιστα λέει «θεωρώ καθήκον μου να το πω στους οικονομικούς εισαγγελείς».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ήδη ζητούν το λόγο πολλοί συνάδελφοι, γι' αυτό το λέω. Ο κ. Κασιδιάρης έχει το λόγο. ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στην επίμαχη συζήτηση, εκτός από το όνομα της κ. Παπανδρέου ανεφέρθη και ο αριθμός 500 εκατομμύρια και από ποιον;

ΜΑΡΤΥΣ (Καραμάνος Ευάγγελος): Αυτό εγώ, κύριε Βουλευτά, δεν το θυμάμαι. Δεν θυμάμαι να αναφέρθηκε το όνομα, η σύνδεση του ονόματος Παπανδρέου κ.λπ.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το όνομα σίγουρα αναφέρθηκε. Το είπατε.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Το όνομα ακριβώς της κ. Παπανδρέου ειπώθηκε, όπως ακριβώς το είπα. Εάν συνδέθηκε με τα 500 εκατομμύρια δεν το θυμάμαι.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το ποσό αυτό, τα 550 εκατομμύρια για την ακρίβεια είναι στη λίστα Λαγκάρντ, ανεφέρθη;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ούτε αυτό το θυμάμαι.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ενδεχομένως δηλαδή να μην ανεφέρθη;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ανεφέρθη ότι υπήρχαν μεγάλα ποσά. Κάτι τέτοιο, «έχουμε ακούσει ότι υπάρχουν μεγάλα ποσά». Αυτά ανέφεραν οι...

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άρα δεν θυμάστε τον αριθμό.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Όχι, τον αριθμό δεν τον θυμάμαι.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εσείς από τα λεγόμενα του κ. Λέκκα εξάγατε το συμπέρασμα ότι ομιλούσε με απόλυτη βεβαιότητα για τη συγκεκριμένη λίστα, τη λίστα Λαγκάρντ που λέμε τώρα, ή ενδεχομένως να είπε ότι το όνομα Παπανδρέου υπάρχει σε κάποια λίστα.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Η σύσκεψη είχε αποκλειστικά μόνο αυτό το θέμα, τη λίστα Λαγκάρντ.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άρα, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα στη λίστα Λαγκάρντ βρισκόταν.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Γι' αυτό το θέμα μιλούσαμε εκείνη την ημέρα. ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ευχαριστώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει το λόγο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε μάρτυς, σε σχέση με τη σύσκεψη αυτή της 2ας Οκτωβρίου, είπατε, απαντώντας στο συνάδελφό μου τον κ. Κοντονή, «είχαμε ξανασυναντηθεί οι διευθυντές».

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Μάλιστα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πότε ήταν αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Θυμάμαι ότι είχαν προηγηθεί και άλλες συσκέψεις. Ξέρετε, κάθε εβδομάδα γίνονται συσκέψεις για διάφορα θέματα. Θυμάμαι ότι στο πλαίσιο και άλλων συσκέψεων είχε συζητηθεί το θέμα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θυμάστε, λοιπόν, ότι είχε ξανασυζητηθεί στο πλαίσιο και άλλων συσκέψεων.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ακριβώς.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτής της κλίμακας συσκέψεων; Δηλαδή σε επίπεδο διευθυντών;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Σε επίπεδο διευθυντών. Μάλιστα απ' ό,τι θυμάμαι η προηγούμενη, που είχε αναφερθεί το θέμα -μεταξύ άλλων, όμως, όχι με αποκλειστικό θέμα- ήταν λίγο ευρύτερη. Είχαν κληθεί νομίζω και οι υποδιευθυντές, γιατί η υπηρεσία έχει και υποδιευθύνσεις. Έτσι είναι διαρθρωμένη.... ....

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς, λοιπόν, μας λέτε ότι την ημέρα κατά την οποία εισήλθε ο κ. Κανελλόπουλος ήσασταν μόνο οι διευθυντές, πέντε πρόσωπα. Ποια πρόσωπα είναι αυτά;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Είναι πρώτα απ' όλα ο κ. Στασινόπουλος, που ήταν ο Ειδικός Γραμματέας, η Διευθύντρια της Α΄ Διεύθυνσης, η κυρία Χατζηιωαννίδου, που ασχολείται με τα διοικητικά θέματα, ο κ. Λέκκας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Φορολογικών και Τελωνειακών Ελέγχων, εγώ ως διευθυντής της Γ΄ Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Περιφερειακής Αττικής και ο κ. Κυριακάτος, ο Διευθυντής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μάλιστα. Χατζηιωαννίδου, Λέκκας, Καραμάνος, Παναγιωτόπουλος, Κυριακάτος. Ήσασταν παρόντες.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ακριβώς.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ήταν οι υποδιευθυντές;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Όχι, δεν ήταν.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε βέβαιος γι' αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Είμαι βέβαιος.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε βέβαιος ότι ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Ναι, ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε μία εξήγηση για το γεγονός ότι εσείς μεν και ο κ. Στασινόπουλος αναφέρετε ρητά αυτό το γεγονός, ο δε κ. Λέκκας το αρνείται και ο κ. Παναγιωτόπουλος λέει: «Δεν άκουσα να διατυπώνεται κάτι τέτοιο». Είναι μία πολύ στενή σύσκεψη, όπως μας την περιγράφετε και θα ήθελα να μας πείτε αν έχετε κάποια ερμηνεία γι' αυτήν την κραυγαλέα αντίφαση.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Με συγχωρείτε. Δεν έχω καμμία ερμηνεία. Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο το αρνήθηκε ο κ. Λέκκας ή για ποιο λόγο δεν θυμάται ο κ. Παναγιωτόπουλος. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι θυμάμαι, τι άκουσα και το είπα σαφώς.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει συζητηθεί έκτοτε αυτό το πράγμα μεταξύ σας;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Μεταξύ μας όχι.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς το έχετε συζητήσει έκτοτε με κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα ή μη υπηρεσιακό παράγοντα;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Καραμάνος): Το συζήτησα με την κυρία Χατζηιωαννίδου και με τον κ. Κυριακάτο, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν ότι το θυμόντουσαν...


Πηγές : http://freelakon.pblogs.gr/
http://www.logiosermis.net/
http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: