Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η ΔΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ''ΓΛΥΚΙΑ''

Κάποιος μας είπε ότι θα μας κάνει «Δανία του Νότου» και 1 χρόνο μετά γίναμε Δανία μόνο στη φορολογία. Μάλλον πάμε να την ξεπεράσουμε και εκεί όμως.
Η Δανία, μια από τις πιο πλούσιες χώρες στην Ευρώπη ακυρώνει τα σχέδια της για φόρο στη ζάχαρη και καταργεί και τον φόρο στα λιπαρά. Είχε χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα για να επιβληθούν ανάλογοι φόροι και στις άλλες χώρες της ΕΕ αλλά το σχέδιο δεν δούλεψε καθώς ούτε τα έσοδα αυξήθηκαν αλλά ούτε βελτιώθηκε η διατροφή των Δανών. Στην Ελλάδα πάλι δεν ενδιαφέρονται για το αν έχουν αποτέλεσμα οι φόροι που βάζουν αρκεί να εξαγγέλλονται μέτρα. Άλλα 11,5 δις σε χαράτσια τώρα και ακούγονται μέχρι και φόροι για ιδιοκατοίκηση και αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες. Και αναρωτιέμαι εγώ που δεν είμαι οικονομολόγος το πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι «ειδικοί» ότι όσο μειώνονται οι μισθοί και αυξάνονται οι φόροι τόσο θα πέφτουν τα κρατικά έσοδα. Ας δούνε τώρα το παράδειγμα της Δανίας που τόσο τους άρεσε παλιότερα.



Η Δανία σταμάτησε να φορολογεί τα λίπη και δεν θα φορολογήσει τη ζάχαρη

Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να καταργήσει το σχετιζόμενο με την υγεία φόρο στα κορεσμένα λίπη και να εγκαταλείψει σχέδια για επιβολή φόρο στη ζάχαρη. Η αποτυχία της συγκεκριμένης φορολογικής πολιτικής να διαμορφώσει σωστές διατροφικές συνήθειες στους πολίτες, να διαμορφώσει μια δίκαιη φοροδοτική βάση ανά προϊόν, αλλά και η εισπρακτική του αποτυχία πλόγω της διαφυγής πόρων από την κατανάλωση σχετικών προϊόντων από γειτονικές χώρες οδήγησε στις συγκεκριμένες αποφάσεις.Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή της Δανίας, κράτους μέλους της ΕΕ με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ποιότητα ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας βάζει σε νέα βάση τη συζήτηση που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιβολή φόρων βασισμένων στη λογική της προστασίας τη δημόσιας υγείας.







Σημείωση : Τα δώρα αρέσουν σε όλους, ειδικότερα όταν δεν έχουν απώτερο σκοπό και εμφανίζονται απο το πουθενά. Σ'ευχαριστώ  Κωνσταντίνε (http://kostasxan.blogspot.gr/για αυτό το δώρο που ήταν μη αναμενόμενο ως εκ τούτου η αξία του διπλάσια.




Πηγή : http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1791237&nt=103

2 σχόλια:

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ είπε...

Χριστίνα καλησπέρα. Πολύ ωραίο τό δημοσίευμα σου. Όμως δέν τίθεται θέμα "ειδικού" γιά νά καταλάβει κάποιος ότι μέ φορολογία μόνο καί μειώσεις μισθών , συντάξεων καί απολύσεις, δέν μπορεί νά υπάρχει αύξηση εσόδων. Ή μαύρη εργασία, τό μειωμένο ωράριο, τό παρεμπόριο κ.λ.π, δέν μπορούν νά αποφέρου έσοδα στά ασφαλιστικά ταμεία αλλά καί στά ταμεία τού κράτους.
Τό θέμα πού τίθεται είναι ή εξαθλίωση τού λαού μας καί τό ξεπούλημα τής πατρίδος μας.
Οί προδότες πολιτικοί αλλά καί όλα τά κόμματα συμφωνούν διαφωνώντας. Δέν είναι τυχαίο ότι όλα τά κόμματα συμφωνούν καί υπερασπίζονται τούς μετανάστες, λαθραίους καί μή.
Τά κόμματα παίζουν τό ίδιο παιχνίδι είς βάρος τού λαού.
Τό κομματικό σύστημα δημιουργήθηκε στήν Αγγλία τό 1870 από τούς Εβραίους γιά τόν έλεγχο τών μαζών-λαών.
Κόμμα= διαιρώ=κομματιάζω, αυτ΄ς καί ό ρόλος τους.
Διαιρούν τόν λαό σέ δήθεν τάξεις γιά νά τόν ελέγξουν. Τί έχει νά χωρίσει ό λαός αναμεταξύ του; ΤΙΠΟΤΑ. Εδώ θέλω νλα σημειώσω ότι ό λαός μόνο μέ τήν άρχουσα τάξη-ολιγάρχες έχει νά χωρίσει. Γι`αυτό καί τά πολιτεύματα είναι τρία. Η μοναρχία, ή ολιγαρχία καί ή δημοκρατία.
Στήν μοναρχία κυβερνά καί αποφασίζει γιά όλους ένας =μονάς, εξ`ού καί μοναρχία.
Στήν ολιγαρχία αποφασίζουν οί ολίγοι πού έχουν τόν πλούτο, εξ`ού καί ολιγαρχία.
Στήν δημοκρατία κυβερνά καί αποφασίζει ό λαός. Συμμετέχει σέ όλες τίς αποφάσεις μέ διαβουλεύσεις στίς εκκλησίες τού δήμου. Εξ`ού καί Δημοκρατία = κρατεί ό λαός.
Άν προσέξεις τίς λέξεις , ενώ στά δύο πολιτεύματα μπαίνει τό ρήμα ΆΡΧΩ, σέ αυτό τό πολίτευμα μπαίνει τό ρήμα ΚΡΑΤΩ. Ο λαός δέν άρχει αλλά κρατεί.
Όσο γιά τήν φορολόγηση στήν Ελβετία, ήταν ένα πείραμα γιά νά δούν πώς θά αντιδράσει ό πιό πλούσιος λαός τής Ευρώπης.
Δέν τούς έκατσε.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Χριστίνα είπε...

Καλώς τον Αργύρη ,
Καλησπέρα και σε σένα,και χαίρομαι που σε βλέπω πάλι κοντά μας
Αγαπητέ Αργυρη στην Ελλάδα δεν μπορούμε όχι κόμμα να κάνουμε ούτε απόκομμα διότι όπως γνωρίζεις ακόμα και το κομμάτιασμα θέλει τέχνη και εμείς ως λαός την μόνη τέχνη , στο πλείστον που προάγουμε, τα τελευταία χρόνια είναι του εφιάλτη.
Σε ότι δε αφορά τα πολιτεύματα θεωρώ ότι αναφέρεσαι στην τότε εποχή όπου οι άνθρωποι βάσιζαν την ύπαρξή τους στην ρίζα της λέξεως και όχι στον κορμό.
Λυπάμαι που θα το πω αλλα δυστυχώς σαν λαός απο τα λάθη του παρελθόντος δεν μάθαμε τίποτα . Ενω δε θα έπρεπε να μη τα επαναλαμβάνουμε συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι και η βλακεία είναι όπως η μάθηση , απορρέει εκ της επαναλήψεως άρα επαναλαμβάνουν τα ίδια και χειρότερα .