Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ


Σύνδρομο συλλογικής κατάθλιψης κοντεύουμε να πάθουμε ως λαός, πλην των ατόμων του κυνοβουλίου που κάνουν σαν τις γεροντοκόρες .Τα  Χριστούγεννα έφτασαν και ο κόσμος ακόμα σε κατάσταση σοκ προσπαθεί να συνέλθει από τα απανωτά χτυπήματα του κυνοβουλευτικού Εγκέλαδου.

Όχι 21% στα 18.000 και 36% στα 25.0000 όχι 22% μέχρι 25.000 και ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, λες και ο λαός δεν έχει με τι να ασχοληθεί και έχει όρεξη το κάθε Στουρνάρ(η) να του λέει αν θα τον αποκεφαλίσει μόνο ή θα πάρει και λίγο από λαιμό.
Όλοι κραυγάζουν περί πατριωτισμού και υποστήριξης των ευπαθών ομάδων που τείνουν στο 45% του λαού. Όλοι (οι εντός βολής) διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το αίσχος που τελείται στο κουφάρι του Έλληνα, που με περίσσεια  περηφάνια κουβαλάει το σταυρό του μαρτυρίου αγόγγυστα, προσπαθώντας να κατανοήσει αν είναι ο ίδιος ηθοποιός στο θέατρο του παραλόγου που συντελείται γύρω του, ή απλά ένα κακό όνειρο που θα περάσει.
Άνθρωποι σκυφτοί, χαμένοι στα προβλήματά τους , μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες να ψάχνουν μια μπουκιά φαγητού, λίγο πριν λιποθυμήσουν από την πείνα . Παιδιά υποσιτισμένα να τρέφονται από την ‘’καλή καρδιά’’ των άλλων παιδιών, γονιών, καθηγητών , δασκάλων, και οι 300  γραβατωμένοι  να συζητούν πως θα σώσουν την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που την θεωρούσαν αγελάδα και την οποία  δεν  τάιζαν, σε βαθμό να έχει φτάσει σε κατάσταση ισχνότητας τέτοια , που να φεγγίζει από όλες τις μεριές.

Άνθρωποι καθημερινά φτωχαίνουν και ζουν , κάτω από τα όρια της φτώχειας  όπως λένε τα κανάλια αν και δεν είναι ο σωστός όρος , θα έλεγα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού. Αξίες που ξεχωρίζαν τον άνθρωπο από, όχι το ζώο,  γιατί θα ήταν βρισιά – για το ζώο, αλλά την αμοιβάδα  . 

Αναρωτιέται πολύς κόσμος γιατί ο Έλληνας δεν αντιδρά. Γιατί ο Έλληνας δεν βγαίνει έξω στο δρόμο να τα σπάσει όλα, να τα κάνει χίλια κομμάτια, θρύψαλα . Τι έχει πάθει; Αν είναι στα όρια της απελπισίας ή τα έχει ξεπεράσει και έχει πέσει στην ‘’μαύρη τρύπα’’ της κατάθλιψης , χωρίς γυρισμό.


Με πολύ έξυπνο τρόπο τα τρωκτικά που δεν έχουν πατρίδα σε κανένα μέρος της γης, εδώ και δεκαετίες κατάφεραν και έδωσαν τιμή και αξία στην απαξίωση. Έμαθαν τις γενιές από την ημέρα της γέννησης τους και μετά να θεωρούν πως αξία είναι ότι έχεις και όχι ότι είσαι. 

Άνθρωπος δεν είναι εκείνος που θρώσκει ψηλά έχει στόχους και όραμα, αλλά όποιος πατώντας επί πτωμάτων ανεβαίνει στην ιεραρχία της κάθε σέκτας που επιλέγει να ανήκει.
Η μονάδα  έχασε το κύρος της, την αξία της και πήρε με την βούλα τιμή στο κάθε πανέρι , καλάθι ή ράφι της εκάστοτε ιδεολογίας.
Και όλοι αυτοί έρχονται σήμερα που τρώνε το κουφάρι της Ελλάδος  να φάνε και ότι απέμεινε από τον Έλληνα και ρωτάνε γιατί δεν αντιδρά;  Γιατί δεν φωνάζει; Μήπως είναι χαζός ,ηλίθιος ή ηττοπαθής; Μήπως η απελπισία στην οποία έχει πέσει, σε συνδυασμό με το φόβο, τον μετάλλαξε σε Lego, το οποίο αναλόγως του καπέλου που θα του βάλεις και του ζυγού που θα το ζέψεις, αλλάζει και μορφές ;

Άκου λοιπόν εσύ μικρό τρωκτικό που απλά αλλάζεις όνομα και κόμμα, ιδεολογία, και καθεστώς κάποιους απο τους λόγους που ο Έλληνας δεν είναι ηττοπαθής , δεν είναι ηλίθιος δεν είναι σε κώμα.

Ο Έλληνας έχει περάσει τους περισσότερους πολέμους και κατοχές από τα περισσότερα κράτη
Ο Έλληνας έχει πεινάσει γενιές γενεών.
Πέρασε από γενοκτονία σε όλους τους πολέμους.
Ποδοπατήθηκε σαν αξία , σαν ουσία , σαν πολίτης
Ο Έλληνας έζησα υπό το καθεστώς φόβου 400 χρόνια
Ο Έλληνας πέρασε από την Σκύλλα στη Χάρυβδη από συστάσεως του κράτους
Ο Έλληνας έγινε από σένα τρωκτικό με την Βούλ(α) συνένοχος . Τον έκανες να νιώθει ότι ευθύνεται και ως ένα μέρος μπορεί να είχες δίκιο, όμως δεν μας πείθεις πια.
Το ποσοστό συνενοχής του είναι 2% σε κάτι που επιλεκτικά τον έμαθες για να μπορείς να τον διοικείς χωρίς καμία συνείδηση αξίας , αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.
Τον έμαθες να αυξάνει το λίπος στην σκέψη και στην ψυχή του και τώρα του ζητάς ευθύνες για την μη αντίδραση.
 Τον έμαθες να κοστολογεί την ύλη που μπορεί να γευθεί, να μυρίσει, να χαϊδέψει, και του μηδένισες το βλέμμα στην αξία των άυλων οραμάτων για να μη μπορεί να συνεχίσει να θρώσκει.
Τον έκανες υποπόδιο..... και τώρα απλά φοβήθηκες .Γιατί είδες πως ο Έλληνας ποτέ δεν πεθαίνει , ποτέ δεν σπάει , ποτέ δεν λιώνει. Απλά γονατίζει , κατεβάζει τα μάτια αλλά ξανασηκώνεται και χτυπά πίσω.

Ο Έλληνας μαθαίνει και βλέπει, έχει φιλότιμο, και αξία απλά κάποιες φορές τα ξεχνάει με την έντεχνη βοήθεια σου . Τα ξεχνάει όμως όπως βλέπεις , δεν τα διαγράφει, δεν τα αποποιείται , απλά τα ξεχνάει και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος . Ίσως είναι και η κατάρα μας αυτή, όμως απλά ξεχνάει. …..

Απλά επαναπροσδιοριζόμαστε τρωκτικό. Δες γύρω σου τι κάνουν οι Έλληνες ….Τρώνε από τα σκουπίδια αλλά κρατούν την οικογένεια. Δες τα γηροκομεία ποντίκι οι γονείς ξαναγύρισαν πίσω. Οι γονείς αυτοκτονούν για τα παιδιά τους κάνοντας αυτά τα παιδιά γενίτσαρους. Φοβίσου ποντίκι γιατί ένας Έλληνας γενίτσαρος θέλει πολλές τρακοσαριές από σας …..

Η οικογένεια μας δεν θα σπάσει, γιατί εμείς ως Έλληνες είμαστε περήφανοι, μπορεί πληγωμένοι αλλά περήφανοι. Εμείς δεν κατεβήκαμε από τα δέντρα για να πατήσουμε στην γη . Εμείς πατούσαμε στην γη και σας δώσαμε φτερά για τους αιθέρες …
Η απελπισία μας στιγμιαία μας θολώνει το μυαλό και δείχνουμε αποσυντονισμένοι και αποσβολωμένοι,  όμως έχει αποδειχτεί πως όπως στις καταστάσεις σοκ ο άνθρωπος χρειάζεται αντίστοιχο χρονικό διάστημα για να αναταχθεί και ανασυνταχθεί έτσι και τώρα το ίδιο θα συμβεί. Το σοκ από την κατάσταση του Ζενίθ στο Ναδίρ έγινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ακόμα δεν έχει σταματήσει. 

 Όσοι Έλληνες αντέξουν, που δείχνουν να είναι αρκετοί γιατί απλά διαφέρουμε και σε αυτό,  θα κάνουνε την κρίσιμη μάζα για να τα αλλάξουν όλα .
Η μάζα εκ των πραγμάτων επειδή θα έχει ζυμωθεί με όλο αυτό το πιεστικό συναίσθημα της αδικίας και της απαξίωσης δεν θα δεχθεί επ’ουδενί ο αρχηγός που θα την καθοδηγήσει να είναι κάποιος εκτός αυτών . Άρα το υπάρχον σύστημα θα καταποντιστεί (δεν είναι μακριά ο χρόνος).  Μπορεί ο ηγέτης να μην είναι οξυδερκής μιας και θα είναι πολύ θυμωμένος, να μην είναι  πονηρός και λόγιος όπως σήμερα …  Αλλά θα είναι έξυπνος γιατί θα έχει επιβιώσει από την λαίλαπα , φιλόπατρις γιατί θα βγαίνει από τα σπλάχνα της μάζας που πονάει ….και θα μπει μπροστά να καθοδηγήσει την αγέλη την άμορφη η οποία θα δώσει την εντύπωση της εύκολης χειραγώγησης στην αρχή… Όμως που  σε καμία περίπτωση δεν θα μοιάσει με τις άλλες γιατί απλά γνωρίζει , νιώθει και ισοπεδώθηκε…  

Μοναδικός κίνδυνος γι αυτή την ανατροπή είναι η μη έγκαιρη αλλαγή της άμορφης σε μορφοποιημένη μάζα γιατί μπορεί να αυτό-ακυρωθεί…Ομως γνωρίζουμε αυτή τη πιθανότητα και θα την ανατρέψουμε....


Οψόμεθα…

Χριστίνα Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: