Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ



Οι μέρες περνούν και χάνονται σαν να μη πέρασαν ποτέ, από την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ΤΌΤΕ που ο χρόνος πάγωσε.


Δικαστήρια, δίκες, δίκαιο, περί δικαίου αίσθημα. 
Αποφάσεις και εκφάνσεις και στο τέλος μια τρύπα στο νερό. Πιο είναι το δίκιο και πιο το δίκαιο, κανείς δεν μπορεί να το ορίσει ακόμα, λες και μια υπογραφή μόλυνε το μυαλό όλων για να δουν το αυτονόητο.

Χριστούγεννα ήρθαν και κανείς δεν τα κατάλαβε.Σκυφτοί άνθρωποι, σκυθρωποί με μάτια γεμάτα απελπισία , προσπαθούν να συνέλθουν από το ένα σοκ που διαδέχεται το άλλο και δεν μπορούν. Που είναι το όνειρο, η ελπίδα το δικαίωμα στην ζωή…Μια νύχτα και μια μέρα όλοι τα έχασαν λες και το χαλί όχι απλά τραβήχτηκε κάτω από τα πόδια τους αλλά πετάχτηκε κιόλας.

Είναι από τις λίγες φορές που η Ελλάδα δεν ντύθηκε στα γιορτινά, αναμένοντας το χαρμόσυνο γεγονός που ουσιαστικά απλά έδινε μερικές μέρες χαράς στα μικρά παιδιά και γυρνούσε εμάς τους μεγάλους σε κάποιες ξεχασμένες παιδικές αναμνήσεις.

Ακόμα και αυτό κατάφεραν να μας το στερήσουν. Η Αθήνα ντυμένη με τα χρώματα των νέο-άστεγων για στολίδια στο δέντρο τους, και λαμπάκια τα θαμπά μάτια των παιδιών που πλέον δεν κοιτούν τις βιτρίνες για δώρα, αλλά για φαγητό.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα δώρα μπερδεμένα απο κάτω, όλοι οι σκουπιδοτενεκέδες του δήμου για εκείνους που ο κος Στουρνάρας και οι συν αυτώ βοηθοί ετοίμασαν για γιορτινό τραπέζι, και προσπαθώντας να το κάνουν πιο ρομαντικό αποφάσισαν να αυξήσουν και τη ΔΕΗ ώστε με σιγουριά να βυθίσουν την πατρίδα μας ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι.

Ένα μάτσο σκοταδιστές εστεμμένοι με το λίκνο, και καλά ,τους φωτός ως βοήθεια για το πέρασμα από το τούνελ της χρεωκοπίας, σκοτώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους δημιουργώντας την γενιά των απελπισμένων…. Νομίζουν.

Δεν παραδίνομαι ρε σου λέω, η μάχη δεν τελείωσε ακόμα.

Βάρα Στουρνάρα βάρα, χτύπα, σκότωσε, το όνειρο, την ελπίδα, τον πολιτισμό και στο τέλος έλα να θερίσεις τις θύελλες. Αυτές που τώρα σπέρνεις. Δεν θα υπάρξει τρύπα ούτε ως μαύρη στο σύμπαν για να κρυφτείτε καθώς κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τις Ερινύες.

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες όμως που θα ζήσουν και με ότι δυνάμεις έχουμε θα βοηθήσουμε όσους εσείς έχετε αποφασίσει να ρίξετε στο καιάδα του σωσμού , όπως λέτε , της Ελλάδος.

Ελλάδα είμαστε εμείς, Ελλάδα δεν είναι μόνο τα δέντρα, τα βουνά, οι κάμποι, τα ποτάμια και η θάλασσα. Ελλάδα είναι και οι Έλληνες, αυτός ο πεισματάρικος λαός που όμως είναι περήφανος. 

Αυτός ο λαός που είναι ικανός να τρώει από τα σκουπίδια, αλλά δεν θα ζητιανέψει’’ ποτέ, όπως εσείς το χειροφίλημα της κΑγκελας.

Ένας λαός που έχει χίλια ελαττώματα .

Που είναι ωχ αδερφιστής. Ναι είναι

Που κοιτάει τη πάρτη του.Ναι την κοιτάει .

Που λέει να ψοφήσει η κατσίκα του απέναντι . Ναι το κάνει

Αλλά που όταν ακούσει ότι κάποιος πεινάει, θα πάει ανώνυμα να του δώσει φαΐ και ρούχα.

Θα μαζέψει φάρμακα και κουβέρτες.
Αυτός ο λαός είμαστε.

Δεν είμαστε αναίσθητοι κατάθρωποι που αποφασίζουν για τους άλλους, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν. 
Πραγματικά αξιοπερίεργο πως γίνεται ο λαός να βοηθά όταν οι έχοντες είτε σε εξουσία είτε σε χρήμα, περί άλλων να τυρβάζουν …

Θα έρθει όμως και η ώρα σας .Να τη φοβάστε αυτή την ώρα . Να φοβάστε εκείνους που δεν φωνάζουν, δεν αντιδρούν, δεν σκοτώνουν. Είναι γιατί μαζεύουν οργή.

Φοβού τους οργισμένους και απελπισμένους, γιατί το κύμα που φουσκώνει μέσα τους συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του.

Φοβού τους οργισμένους και πεινασμένους, γιατί μαζί τους θα έχουν και τους απλά οργισμένους.

Δεν θα πεθάνουμε, δεν θα παραδοθούμε….

Γονατίσαμε αλλά ξανασηκωνόμαστε αργά αλλά σταθερά…

Καλά Χριστούγεννα στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς…πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες.

Καλά Χριστούγεννα σε όσους μπορούν τα θέλω τους και δεν θέλουν απλά τα μπορώ τους.

Καλά Χριστούγεννα σε όσους  πράττουν γιατί είναι και δεν είναι για να πράττουν.

Καλά Χριστούγεννα σε όσους τιμούν το όνομα τους μέσω όλη τους της ζωής.  

Καλά Χριστούγεννα σε αυτούς που μιλούν γιατί έχουν κάτι να πουν και δεν λένε απλά για να γεμίζουν κενές λέξεις, κενά μυαλά , κενές προτάσεις, κενά συναισθήματα.

Καλά Χριστούγεννα στους Ελληνες και όχι στους επαγγελματίες ή κατά συνθήκη Ελληνες.


Χριστίνα Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: