Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ




Για μια τιμή ζούμε όλοι , ένα κούτελο στην κοινωνία την άτιμη την ξελογιάστρα. Μια κοινωνία απρόσωπη (νομίζουν) …Σχήμα παράδοξο η τιμή , τιμή δεν έχει και χαράς σε όποιον την έχει… 


Λέγαμε το 2012 ήταν το έτος της παγκόσμιας καταστροφής , ειδικότερα δε 21/12/12 θα ερχόταν το τέλος ..Ο κόσμος μας θα ανατιναζόταν , οι άνθρωποι θα πέθαιναν και τίποτα δεν θα υπήρχε  στις 22 να θυμίζει το παρελθόν. Οι άνθρωποι με την τιμή στο χέρι και την ταμπέλα στο κούτελο έτρεχαν να αγοράσουν την ζωή τους.

Οι καταστροφολόγοι πούλαγαν σαν τρελοί ότι είχαν , έλεγαν, έγραφαν και έφτιαχναν, λες και θα ζούσαν μετά για να τα γλεντήσουν. ‘Η μήπως ήξεραν τι αηδίες έλεγαν στους γνωστούς μικρούς μπεζ μαζάνθρωπους ;

Ξαφνικά έρχεται η 22α και η 23η και να η παραμονή των Χριστουγέννων ο Χριστός κατά τα έθιμα τον ξανα-γεννήσαμε για μια φορά ακόμα , το γιορτάσαμε ως γεγονός με λιγότερα βέβαια ευρώ , και τώρα περιμένουμε να τον σταυρώσουμε ως γνήσιοι Χριστιανοί.

Κατά τα άλλα βέβαια συνεχίζουμε να προπονούμαστε όλοι μαζί, ο καθένας από την μεριά του στο καθημερινό βιασμό των πάντων γύρω μας . Άλλοι λυμαίνονται δημόσιο χρήμα νομίζοντας, πιστεύοντας και θεωρώντας πως είναι κληρονομικό δικαίωμα, λες και ο Θεός άλλους τους γέννησε και άλλους τους έφτυσε. 

Άλλοι πάλι θεωρούν πως έχουν δικαίωμα κάθε κόμπλεξ που θρέφουν ως Σκύλλα μέσα τους να το εξωτερικεύουν σε όλους εκείνους που από ευγένεια τους δίνουν χώρο στην ζωή τους για να μπορούν να μη νιώθουν το απόλυτο τίποτα ,τρανό παράδειγμα την σήμερον πολλά πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνο.

 Άλλοι πάλι φέρονται σαν κατίνες στα παράθυρα της τιβι (τιτιβίσματα) και βγάζουν πλυμένα και άπλυτα στην φόρα λες και αποφασίσαμε όλοι να πάρουμε es sex για να τα καθαρίσουμε…

Παρ όλα αυτά ο λαός συνεχίζει να ζει και να περιμένει, αέναα από ότι πλέον τείνω να πιστέψω την λύτρωση. 

Έτσι το 2013 ξεκίνησε με τιμές , ατιμίες, κλεψιές, αντιγραφές και το καλύτερο όλων κοινωνικό κατινάζ, εκ του ξεκατινάζ. Η τιμή της αξιοπρέπειας βγήκε στην διατίμηση της βλακείας του καθενός. Τα κούτελα των ανθρώπων άλλαξα φορά και κοιτούν ψηλά μόνο όπως η κότα για να πιουν νερό άλλωστε το ναι χρειάζεται κατέβασμα του κεφαλιού και το όχι ανέβασμα, και φτάσαμε στην πραγματική έννοια τις αναφερόμενης ως μέρα καταστροφής που είναι η : απαξίωση ….

Η ηθική κατρακύλα πάντα ξεκινά με το ‘’εντάξει μωρέ και τι έγινε μια φορά το έκανα άλλωστε εγώ θα σώσω τον κόσμο’’ συνεχίζει με το ‘’δεν φταίω εγώ αυτός το ξεκίνησε ή το προκάλεσε’’ και καταλήγει στο ‘’σταύρωσων σταύρωσων’’.

Τιμή , ουσιαστικό, γένους θηλυκού ,όπως και η Λίλιθ γνωστή ερωμένη του ''έξω απο δω'' όπως και η γυναίκα διάολος με τα PRADA - γνωστή ταινία πια . Έλα όμως που τα πολιτικά  ''Prada'' σκιάζουν τα βρωμερά νύχια που κάποιος χρησιμοποιεί για να υποθάλψει τον λαό, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι με αυτό τον τρόπο σιγά σιγά αυτοκτονεί και δεν δολοφονεί όπως θα ήθελε.

 Τιμή που κάποτε γι αυτή γίνονται φόνοι αν κάποιος την υπο_τιμούσε , την κατά_πατούσε ή την προσέβαλλε .Τώρα πια έχει βγει στο πανέρι και φωνάζει ο κόσμος διαλιέχτεεεεεεεεεεε ότι πάρετε ένα τάληρο… 

Κατά τα άλλα όμως οι άνθρωποι έχουν αξία , πιθανόν σαν όργανα μεταμόσχευσης,  μη συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, γιατί πλέον είναι δυσεύρετος. Πλέον ως ενεργό στοιχείο ,έχει μπει στα στοιχεία  του ''ανενεργού άνθρακα''.

Άνθρωποι , τιμές, ατιμίες, και αξίες μαλλιά κουβάρια και εμείς να προσπαθούμε να βρούμε την λύση στην κρίση ….Τρικυμία εν κρανίω και εμείς στην μέση σαν τις μάγισσες της Σμύρνης να προσπαθούμε να διαβάσουμε την ‘’σφαίρα’’. Την οποία στην παρούσα φάση θα εξυπηρετούσε μόνο στην θαλάμη όπλου και σε άτομα με υπαρκτή έστω και υποτυπώδη συνείδηση.

Όμως τι λέω πάλι, η τιμή είναι τιμή και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την υποτιμά εκτός αν αφορά άλλον.. Έτσι λοιπόν οι πολιτικοί με τιμή και αξία τίμησαν τον Έλληνα και του έμαθαν πως άξιος εκείνος που πατά επί πτωμάτων ψυχικών και σωματικών για να ανέβει στον πύργο τη Βαβυλώνας …..

Και πάλι ο χρόνος είναι κοντά που ο ένας που είναι όλοι και όλοι που είναι ένας θα μιλήσουν καθώς πολλές φορές η σιωπή είναι πιο ηχηρή απο όλες εκείνες τις πολυλογίες που χρόνια ακούμε και δεν αντιδρούμε, δεχόμαστε και θεωρούμαστε άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης..

Είναι τόσο εύκολο οι πολλοί να λοιδορούν ότι δεν μπορούν να αγγίξουν. Ομως το διαμάντι και στις ακαθαρσίες να το πετάξεις ,θα λάμψει...Φοβού τους λίγους και σιωπή φέροντες , γιατί αυτοί έχουν τιμή που δεν πωλείται, δεν κομματιάζεται , δεν κοστολογείται....




Δεν υπάρχουν σχόλια: