Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ


Έκφραση που λέγεται υποτιμητικά για τους ανθρώπους, αλλά η οποία σε καμία περίπτωση δεν αφορά αυτά τα καθ’ όλα συμπαθή τετράποδα .

Ως έκφραση μπορεί να εννοεί με βάση το www.slang.gr


- Αυτός που του αρέσει να κοπροσκυλιάζει όλη μέρα και αν πρόκειται για δουλεία, κάνει τον Κινέζο. Κοινώς ο χαραμοφάης, ο ανεπρόκοπος και τα συναφή...

- Επειδή όμως και αυτοί που δουλεύουν δεν αισθάνονται και πολύ ευτυχισμένοι κατά βάθος γι' αυτό τους το κατόρθωμα, ο όρος κοπρόσκυλο έχει αποκτήσει και μια θετική έννοια μέσα στα πλαίσια της φιλικής κουβέντας, παίρνοντας τη σημασία των χαλαρός, αραχτός κτλ. (βλέπε και το site koproskilo.gr, για το κοπροσκύλιασμα ως στάση ζωής...)

- Μα τι κοπρόσκυλο είναι αυτός ο γιος της κυρα-Τασούλας Ευανθία μου; Ξυπνάει το απόγευμα το βράδυ γυρνάει και κοιμάται τα ξημερώματα!
- Βρε μπας και δουλεύει νυχτοφύλακας το παιδί;

- Τώρα στις διακοπές θα λιώνω όλη μέρα στο PC... Κοπρόσκυλο θα γίνω!!
- Κάτσε ρε, να βγαίνουμε και καθόλου να κοζάρουμε κανένα (__|__)ι...
- Καλά, που και που θα κάνουμε και καμιά τέτοια δουλειά, μην μας πούνε και τεμπέληδες!

- Η γκόμενα που έχει σκυλόφατσα και μοιάζει εντελώς καμμένη/κατεστραμμένη. Πολλές φορές η εν λόγω γκόμενα έχει επιπλέον μπάσα φωνή ή/και μιλάει σαν νταλικέρης.

Παρόλα αυτά τα σκυλιά μπορεί να έχουν ωραίο σώμα, οπότε η πλειοψηφία των ανδρών είναι (όπως πάντα) έτοιμη να παραβλέψει τα ανωτέρω γαβγιστερά χαρακτηριστικά και να ρίξει έναν ‘’μπιπ’’ (λέξη απαγορευμένη την έκοψε η λογοκρισία του εδώ ιστολογίου) αν του κάτσει κανένα...

1. (Μιλάει η γκόμενα, με βραχνή μπάσα φωνή, περιγράφωντας κάποιον από το μαγαζί που της αρέσει σε μια φίλη της...)
- Τι …….. (λογοκρισία) είναι αυτό ρε;!
- Σιγά, θα μας πάρουνε χαμπάρι!
- Στο ………’’μπιπ’’ μου ρε μακάκα, αφού εγώ τον γουστάρω!

- Ω ρε ένα κοπρόσκυλο...

- Ρεμαλιάζω, ραχατεύω, λουφάρω, φυγοπονώ (αλλά όχι έτσι),
- ξύνω τα α@@@α μου συνεχώς και χωρίς ενοχές· γιατί μπορώ.

- Δεν κοπροσκυλιάζω. ΑΠΕΡΓΩ! | ΤΡΟΛΕΑΤΖΗΣ ΗΛΠΑΠ®
- Οι μόνοι που είναι στην κοσμάρα τους είναι οι αντιεξουσιαστές,που κοπροσκυλιάζουν όλη μέρα στα πανεπιστήμια και όταν βαρεθούν πετάγονται έξω,βαράνε 2-3 αστυνομικούς [...] και όταν έρθει η αστυνομία για να δει τι έγινε,ξαναγυρνάνε μέσα στο άσυλο και συνεχίζουν απερίσπαστοι την φραπεδιά και το σέρφινγκ στο διαδίκτυο

Και κάπου εδώ τελειώνει βάση της ιστοστελίδας slang.gr τι σημαίνει η έννοια κοπρόσκυλο....

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για την έννοια κοπρόσκυλα που αφορούν το αραλίκι, όμως αφενός δεν έχει νόημα , αφετέρου είναι αδικία ,γιατί φαντάζομαι πως AN τα εν λόγω ζωάκια καταλάβαιναν ποιοι παρομοιάζονται με αυτά αν μη τη άλλω θα πάθαιναν μια λύσσα. Πως λέμε κακιά λύσσα να σε πιάσει. Ετσι λοιπόν ας μιλήσουμε για εκείνα τα κοπρόσκυλα που απλά με την έννοια του δεν δίνω τίποτα και παίρνω τα πάντα, αλωνίζουν στις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων διεκδικώντας τον σωσμό του κράτους με βαρύγδουπες εκφράσεις τύπου ‘’για να σώσουμε την πατρίδα μας ''για ένα θετικό προϋπολογισμό’’ για να έχουμε ''πλεόνασμα’’

Ας μιλήσουμε για όλα εκείνα, που έχουν τον τίτλο του Έλληνα πατριώτη με ειδικότητα στις βαρύ-σήμαντες δηλώσεις γιατί απλά είναι αριστεροί,  ενώ έχουν τον τίτλο του προδότη επειδή είναι δεξιοί, ή έχουν τον τίτλο του φλαντζοκουλτουριάρη αν είναι σοσιαλιστές σήμερα σοσιαληστές …

Νόμιζα κάποτε πως το να είναι κάποιος Έλληνας αρκούσε για να ορίσει την σκέψη του και την ψυχή του .Όμως πολύ μελάνι χύθηκε και τελικά κάποιοι κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο, πως ο Έλληνας πρέπει να έχει κόμμα , πρέπει να έχει την έννοια του ανήκω κάπου.

Αυτό το ανήκω ρήμα ενεργητικής φωνής και με δύναμη για τους αδύνμους. Προσδίδει έννοια ανασφάλειας...για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τα δύσκολα. Αποτέλεσμα του ανήκω άρα είμαι κτήμα , είναι ότι όταν όσοι ‘’ανήκουν’’ προκαλούν με τη στάση τους, ‘’τα δύσκολα’’, τα πάντα να λειτουργούν υπό το καθεστώς κουλτούρα να φύγουμε ή καλύτερα ,δώσε στο κόσμο θετική σκέψη με μια υποχθόνια και υποβόλιμη απειλή για να κάτσει στ' αυγά του.

Άνθρωποι που κοπροσκυλιάζουν στην καθημερινότητα τους με κύριο γνώμονα την αφαίμαξη κάθε ίχνους ελεύθερης σκέψης, ώστε να μπορέσει η πλειοψηφία να δείξει αντικειμενικότητα σε αυτά που πρέπει να υιοθετήσουμε, απεμπολώντας ως γραφικούς όσους φωνάζουν πως ο δρόμος ‘’είναι σκοτεινός’’ .

Και μετά όλοι ξέρουν , όλοι γνωρίζουν και αρχίζει κάποιος να αναρωτιέται ρε μπας και κάνω λάθος μήπως τελικά πρέπει να μπω στην αγέλη όλων αυτών και να τα πυροβολήσω ; άλλωστε μίξεις είναι δεν είναι καθαρόαιμα , (τώρα θα με πουν ρατσίστρια) …Άλλα είναι μίξεις από δύο ράτσες, άλλα από τρεις , άλλα έχουν χάσει το μέτρημα …Έξυπνα όμως πάντα επιβιώνουν, αγαπησιάρικα εκεί που μπορούν, δαγκώνουν εκεί που δεν βλέπεις αλλά , πάνω από όλα έξυπνα σε σχέση με όσα είναι καθαρόαιμα και που ο καθείς θέλει να τα έχει στο ‘’σπίτι’’ του για προστασία. Κοπρόσκυλα που γυρνούν από ‘’σπίτι’’ σε σπίτι για να μάθουν και να διδαχθούν με την μόνη διαφορά πως συγκεκριμένες αισθήσεις και συγκεκριμένες λογικές δεν μαθαίνονται ,υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.

Γαυγίζουν μπροστά ή μέσα στις τηλεοράσεις για να φοβίσουν όλους εκείνους που δεν ζουν στην αγέλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έξω από το μαντρί , το πρόβατο το τρώει ο λύκος. Tι γίνεται όμως στην περίπτωση που το πρόβατο είναι μεταμφιεσμένος λύκος τότε ;

Ιδιαιτέρως γλυκά και τρυφερά όταν χτυπούν την πόρτα και μέχρι να ανοίξει . Σε πιθανή ‘’ψηφοφορία’’ για να εκλεγεί ποια ‘’ράτσα’’ είναι η καλύτερη διεκδικούν τα πρωτεία, τα παίρνουν και μετά σου κάνουν κατάληψη στο σπίτι, στο καναπέ, κουζίνα, λόγω δε τεχνολογικής ανάπτυξης ''πληκτρολόγιο'' και άμα λάχει σου ‘’ παίρνουν’’ και την καθαρόαιμη σκυλίτσα που της έβαλες το φιόγκο αλλά δεν της επιτρέπεις να πολυμιλάει , γιατί και να μιλήσει τι θα πει άντε το πολύ πολύ ''λόλα να ένα μήλο, μπουμπούκι μου''.

Καλά να πάθει βέβαια, γιατί η πολύ ευγένεια σκοτώνει.. Όμως όπως έχουμε πει ο καθένας με το τσεμπέρι του αν και τώρα τελευταία κυκλοφορούν και μπαντάνες που μεταμφιέζουν τους ανθρώπους αλλά όχι τα πανέμορφα πανέξυπνα αλλά παρ όλα αυτά μη καθαρόαιμα ‘’ζωάκια’’. Μπορείς να τα βάλεις στο σπίτι σου και από το ‘’παιχνίδι’’ τους φεύγοντας να πάρουν σαν τον τυφώνα Κατρίνα σπίτι, αυτοκίνητο και ψυχή όλα μαζί σε ένα νοικοκυρεμένα.

Γι αυτό όταν ξαναψηφίσετε ‘’ράτσες’’ για να βούλονται όχι κυνός αλλά για το κοινό , δείτε και ακούστε πριν ‘’τοποθετηθείτε’’ : Κάποιες μιλούν συνέχεια , κάποιες απλά γαυγίζουν μόνιμα , κάποιες παριστάνουν τον μαϊντανό σε σχήμα αγκινάρας και κάποιες δεν μιλούν κάθονται και παρατηρούν δίνοντας την εντύπωση ηρεμίας έως και αναισθησίας … μετά πράττουν με σαρωτικές κινήσεις ακροβολιστή …Σκεφτείτε το μέλλον για να έχετε παρόν….

Σκεφτείτε ότι πρέπει να μορφωθούμε παύοντας την εκπαίδευση ως ένα βαθμό μήπως και ξαναβρούμε την ανθρωπιά που απολέσαμε στο δρόμο του εικονικού μεταξιού που τόσα χρόνια ζούσαμε ….

Τα κοπρόσκυλα πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα κυκλοφορούν στους δρόμους, είτε μόνα ψάχνοντας την αγέλη είτε σε αγέλη …..

Εμείς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: