Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ = ΚΑΡΑΒΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ


Αυτός ο λαός ποτέ δεν θ αλλάξει. Ποτέ δεν θα κοιτάξει το δάσος πάντα θα κοιτά το δάχτυλο ή το δέντρο. Τελικά καλά λένε πως ο κάθε λαός έχει τους ηγεμόνες που του αξίζουν. Φεύγει ο ένας έρχεται ο άλλος . Κάτι σαν την Χούντα του Παπαδόπουλου που όλοι νομίζουν πως έπεσε απο το Πολυτεχνείο. Τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς με τους Ελληνες που έδωσαν το φως του πολιτισμού σε όλο το κοσμο ;

Τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς με τις γνώσεις που κατείχαν την παιδεία, την τιμή και τις αξίες υπέρ πατρίδος ; Απο ελάχιστη έως καμία. 

Εστιάζουμε το πρόβλημα στην προσωπική μας άποψη του τι εστί σωστο και λάθος εξηγώντας τα γεγονότα όπως μας βολεύουν και κοιμόμαστε μετά ήσυχοι πως και λάθος να γίνει κάποιος άλλος θα φταίει. Ο ένας παραδίδει το δαχτυλίδι αφου έχει παραδώσει την Ελλάδα . Ο άλλος κουράστηκε και θέλει να απομονωθεί για να ξεκουραστεί και ο τρίτος αποφάσισε πως τώρα πρέπει να βγάλει έναν ΠτΔ γιατί έτσι έκρινε πως θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα βάση των δεδομένων που κάποιοι προφανέστατα του προτειναν. 

Την ίδια ώρα ο λαός ή να πω όχλος νομίζει πως αλλάζοντας τα ρουχα του μέσα έξω θα βρει την λύση χωρίς να χρειαστεί να εργαστεί ή αγνοώντας ότι ειναι και ο ίδιος μέρος του προβλήματος άρα και της λύσεως εφόσον επιλέξει να δει που ευθύνεται.
Φύγε συ έλα εσύ.... 

Γνώση μηδέν , αλλά με άποψη. Είναι ν απορεί κανείς πως καταφέραμε και επιβιώσαμε ως τώρα.
Ολοι στον αυτόματο πιλότο της λειτουργίας με επιφανειακή μνήμη ή καλύτερα χρυσόψαρου που δεν μπορούν να δουν ότι τα ίδια κόμματα που τον έφεραν στο σημείο που επέτρεψε να τον φέρουν αλλάζουν φορεσιές κάνουν αλλαξο(_|_)λιές και τον κυβερνούν.

Το μόνο που τους νοιάζει ο μικρόκοσμος που περικλείεται στους  4 τοίχους του σπιτιού τους και μόνο στον εαυτό τους. Στην καλύτερη στα σύνορα της Ελλάδος όπου ο καθένας τα ορίζει όπως τον βολεύουν.

Λύση μπορεί να μην έχουμε ως λαός αλλά έχουμε την δυνατότητα να βάζουμε απο μια ταμπέλα ο ένας στον άλλον αναλόγως της συμφωνίας ή διαφωνίας  με το ΕΓΩ μας .
Είμαστε μόνο κούφια λόγια και όταν έρχεται η ώρα της πράξεως ο καθένας κοιτά τον εαυτό του...

Η σοβαρότητα και οι αποφάσεις μας οι ενέργειές μας και οι πράξεις μας εξαντλούνται στα πληκτρολόγια και στα φόρουμ εκεί που ο καθένας έξυπνος μπορεί να δει τα κουμπιά του άλλου να τον παρακολουθήσει και να τον κάνει να χορεύει ότι χορό θέλει.

Γι αυτό το λόγο και είμαστε άξιοι της μοίρας που εμείς προδιαγράψαμε , διαγράφουμε και θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί.


Συμπέρασμα : Οτι έρευνες και αν έχουν γίνει για το DNA των Ελλήνων σήμερα σε σχέση με των αρχαίων , ότι κυβέρνηση και αν βγει ο λαός τούτος είναι καταδικασμένος να μείνει ες αεί σκλάβος της κενότητας που επέλεξε να κυβερνά την ζωή του.

6 σχόλια:

derkon είπε...

Χριστίνα, γειά σου. Σε βρίσκω και εδώ, και πολύ χαίρομαι γι αυτό. Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρότερα, και δεν υπάρχει η χυδαιότητα και το υβρεολόγιο των σχολιαστών. Επίσης σου γνωρίζω ότι πολύ μου άρεσαν οι απόψεις που εδώ εκθέτεις.
Να χαίρεις πάντα, και καλή χρονιά να έχεις.-

Χριστίνα είπε...

Καλησπέρα Derkon και γω χαιρομαι που το βρήκες. Σε σχέση με το υβρεολόγιο και τη χυδαιότητα δεν την επιτρέπω. Οποιος θέλει να κάνει αρένα με θύματα και σκοτωμούς υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο αποτελεσματικοί και όχι τα λόγια. Οι αποψεις μου είναι θεωρητικές εύχομαι να μπορώ όταν χρειαστεί ...σύντομα δλδ να τις πραγματοποιήσω γιατί αλλιώς μένουν κούφια φιλοσοφικά λόγια ...

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό, υπέροχο άρθρο, η σκέτη αλήθεια χωρίς σάλτσες και μεγάλα λόγια. Συγχαρητήρια.

PN

Χριστίνα είπε...

Καλησπέρα PN ευχαριστώ .
Και πάλι πολλά λόγια είπα..
Νομίζω ότι πλέον έχει φτάσει η ώρα της σιωπής . Η ώρα που οι κορώνες περιττεύουν και οι πράξεις μιλούν απο μόνες τους.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΧΡΣΤΙΝΑΚΙ
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
Ο ΝΕΟΣ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΝΑ
ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΑΚΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ
ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΝ PN ΕΔΩ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΗΛΑΜΕ
ΓΙΩΡΓΟΣ

Χριστίνα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.