Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΡΑΣΗ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ποιες ξένες χώρες έχουν αναπτύξει κατασκοπευτικές ομάδες



Η σημερινή παρουσία των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα θεωρείται όχι μόνο κάτι δεδομένο αλλά ο ελλαδικός χώρος έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης δεκάδων ξένων μυστικών υπηρεσιών, μιας που η δική μας ΕΥΠ δε φαίνεται να μπορεί να αναπτύξει σημαντική δράση με την αντικατασκοπεία.


Ανέκαθεν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες και κυρίως των Αμερικανών, των Βρετανών αλλά και των Ισραηλινών δρούσαν στη χώρα θεωρώντας ότι ο ελλαδικός χώρος αποτελεί σημείο που μπορούσαν να δράσουν ελεύθερα.

Αν στις παραπάνω μυστικές υπηρεσίες προστεθούν και εκείνες της Τουρκίας, η ΜΙΤ δηλαδή, και κατά καιρούς, οι θεωρητικά διαλυμένες αλβανικές μυστικές υπηρεσίες τότε μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της δράσης των ξένων κατασκόπων αλλά και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Ο ελλαδικός χώρος ανέκαθεν θεωρείται από τις αποκαλούμενες συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες, ως ιδιαίτερα ευαίσθητος για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών ομάδων και υπηρεσιών δεδομένου ότι η γεωστρατηγική θέση της χώρας στα Βαλκάνια αλλά και στη λεκάνη της Μεσογείου ήταν σημαντική.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που ακολουθήθηκε κατά καιρούς από τις ελληνικές κυβερνήσεις με ιδιαίτερα σχέσεις υποτέλειας στους υπερατλαντικούς συμμάχους και κυρίως από το 1950 και μετά με την εφαρμογή στη χώρα του δόγματος Τρούμαν ήταν απόλυτα καθοριστικές για την ανάπτυξη κυρίως των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Άλλωστε, οι σχέσεις της Ελλάδας με την κυπριακή κυβέρνηση και τον ελληνισμό της Κύπρου σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσε τον άξονα για να μην επιτύχουν τα σχέδια των αδέσμευτων κρατών που ήταν αντίβαρο στο ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους.

Η αμερικανική CIA αλλά και το FBI που αποτελούν τον άξονα δράσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τόσο στην Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν αναπτύξει πλέον τέτοια δραστηριότητα στην Ελλάδα που με χαρακτηριστική άνεση, μπαίνουν, ζητούν και απαιτούν ότι θέλουν από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες .

Βέβαια η CIA θεωρείται μυστική υπηρεσία με πολλές αμαρτίες στην πολυετή της δράση ανά τον κόσμο, ενώ το FBI είναι καθαρά αστυνομική υπηρεσία.

Στην Ελλάδα, και οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι πλήρως δικτυωμένες και δρουν οπουδήποτε επιθυμούν με ελάχιστες εξαιρέσεις, όταν κάποιοι έλληνες υπουργοί αποφάσισαν και τους περιόρισαν.


Μάλιστα δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι στις 23 Δεκεμβρίου του 1975, η επαναστατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα με την εκτέλεση του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα, Ρίτσαρντ Γουέλς, έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό.

Γενικά η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πλέον ζωτικούς χώρους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον κόσμο και για το λόγο αυτό ο εκάστοτε σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τον αξιωματούχο που ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Μια άλλη μυστική υπηρεσία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από πλευράς αμερικανικών υπηρεσιών είναι η DEA, που ασχολείται θεωρητικά με τη δίωξη των ναρκωτικών.

Πώς γίνεται σχεδόν πάντοτε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής να είναι έλληνας απόστρατος της ελληνικής αστυνομίας και μάλιστα στρατηγός, είναι μια άλλη παράμετρος, η οποία αφήνεται στην κρίση του καθενός.

Οι Βρετανοί από την πλευρά τους, υπήρξαν εποχές κατά τις οποίες δεν φαινόταν ιδιαίτερα διαθέσιμοι να αναπτύξουν μεγάλα κατασκοπευτικά δίκτυα στη χώρα, μιας που στην ουσία αποτελούσαν και οι ίδιοι ελεγχόμενοι από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Όμως αμέσως μετά την εκτέλεση του δικού τους πράκτορα από τη «17 Νοέμβρη», του Σόντερς, το 2001, στη Λεωφόρο Κηφισίας άλλαξαν στάση.

Η αλήθεια είναι ότι η εκτέλεση αυτή έπληξε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεδομένου ότι ο Σόντερς ήταν ένας υπερπράκτορας με διεθνή δράση σε πολέμους όπως εκείνος στη Γιουγκοσλαβία, με δράση στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και σε χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Έτσι, αμέσως μετά τη δολοφονία του Σόντερς, η ΜI6 καταφθάνει στη χώρα «μετά βαΐων και κλάδων». Εγκαθίσταται εδώ και απλώνει τα φτερά της στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Φυσικά στο παιχνίδι των κατασκόπων δεν λείπουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι κυρίως την περίοδο που η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου ανέπτυσσε στενές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες, βρέθηκαν σε πολύ άσχημη θέση, δεδομένου ότι τότε η ΕΥΠ είχε δημιουργήσει προβλήματα σε υποθέσεις της Μοσάντ στην Αθήνα, την Κρήτη και αλλού.

Στην όλη ανάπτυξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών φυσικά δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν και οι γείτονές μας, Τούρκοι.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα δεν θα βρισκόντουσαν εδώ, αν η ΕΥΠ δεν βρισκόταν στη διάλυση που βρίσκεται σήμερα, αλλά και αν πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν απέπεμπε ένα από τα καλύτερα στελέχη των υπηρεσιών της κατασκοπίας που η Ελλάδα διαθέτει.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και κυρίως στη γειτονική Τουρκία δεν πραγματοποιούνται ελληνικές επιχειρήσεις της ΕΥΠ.

Στο χορό των κατασκόπων που διαδραματίζεται στο ελληνικό έδαφος δε μπορεί κανείς να παραβλέψει τη δράση των Αλβανών. Μπορεί σήμερα η Αλβανία να έχει πολλά προβλήματα σαν χώρα, όμως η μυστική της υπηρεσία δρα αθόρυβα και κυρίως στη χώρα μας.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι αλβανοί πράκτορες στην Ελλάδα, συνεργάζονται τόσο με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες όσο και με ανθελληνικούς πυρήνες δράσης που αναπτύσσονται μεταξύ των αλλοδαπών, δημιουργώντας πολλά επεισόδια στον ελλαδικό χώρο και κυρίως στις περιοχές που έχουν εγκατασταθεί και έχουν μετατρέψει σε γκέτο, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η περιοχή της πλατείας Αττικής.

ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΕΝΟΠΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Η ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Από τον Γ. Χαραλαμπόπουλο

Πολιτική Τρομοκρατία: Άνθισε στην Ελλάδα ως φαινόμενο της μεταπολιτεύσεως. Τα αιματηρά της κτυπήματα προκάλεσαν βαρύγδουπες παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή του τόπου με αλυσιδωτές επιπτώσεις στα δημόσια δρώμενα. Υπήρξε πονοκέφαλος των διωκτικών αρχών και στάθηκε αφορμή να αναπτυχθούν οι πλέον ευφάνταστες και προωθημένες θεωρίες συνωμοσίας. Παρά ωστόσο την, φαινομενική, εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, η τρομοκρατία μετεξελίχθηκε και επανεμφανίσθηκε με νέο «πρόσωπο»: Ο μίτος της τρομοκρατικής «Αριάδνης» διέρχεται από έναν πολυδαίδαλο και λαβυρινθώδη μηχανισμό, οι απολήψεις του οποίου εντοπίζονται στα «άδυτα» πρεσβειών και στα «στεγανά» ξένων μυστικών υπηρεσιών...

Ο γνωστός τρομοκράτης Κάρλος, μετά την σύλληψή του, ευρισκόμενος σε γαλλικό δικαστήριο. Γνώριζε πολλά για την εγχώρια τρομοκρατία...

Τον Ιούλιο του 1974, με ειδική πτήση επιστρέφει στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι όπου διέμενε κατά την περίοδο της Επταετίας. Κάποιοι που γνωρίζουν εκ των έσω πολλά, επιμαρτυρούν ότι ανάμεσα στα 30 άτομα που ταξίδευαν με εκείνη την πτήση, συγκαταλεγόταν και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ή Μιχάλης Οικονόμου, γαλλοτραφής ακροαριστερός, που το 2002 παρουσιάσθηκε από τις κρατικές υπηρεσίες ως ο «αρχηγός» της 17 Νοέμβρη... Ο σπόρος για τον ένοπλο αγώνα, με την άφιξη του Γιωτόπουλου, είχε ριχθεί...

Η τρομοκρατία ανέκαθεν υπήρξε ένα αποτελεσματικό μέσο ασκήσεως πολιτικών πιέσεων υπό το ημίφως των παρασκηνίων, όταν και όπου το επίσημο κράτος δεν ήθελε ή δεν έπρεπε να κάνει γνωστή την παρέμβασή του. Οι ιθύνοντες νόες της τρομοκρατίας, είναι επιτελικά στελέχη μυστικών υπηρεσιών τα οποία παρεισφρύουν όργανά τους σε κινήσεις αντικρατικού προσανατολισμού και αφού εγκλωβίσουν κάποια από τα μέλη τους, θέτουν τους μηχανισμούς αυτούς υπό τον έλεγχό τους, χρησιμοποιώντας τα για «ειδικού τύπου επιχειρήσεις» που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της νομιμότητας... Ως εκ τούτου, τα εκτελεστικά όργανα των τρομοκρατικών συμμοριών είτε είναι συνειδητοί πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, είτε αποτελούν κατευθυνόμενα στοιχεία από μία ηγεσία δέσμια και εντολοδόχο εντολών μυστικών υπηρεσιών, μη έχοντας επίγνωση του τι υποκρύπτεται...

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ

Τα μέχρι σήμερα γεγονότα σε πανευρωπαϊκό, αλλά όχι μόνο, επίπεδο, έχουν καταδείξει ότι στην πορεία τους μυστικές υπηρεσίες και τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία»... Μπορεί στην Ελλάδα η δίκη των συλληφθέντων μελών της 17 Νοέμβρη (τονίζουμε των «συλληφθέντων», γιατί υπάρχουν ουκ ολίγα και σημαντικά μέλη ασύλληπτα), τελείωσε πριν από πολλά χρόνια, σφραγίζοντας και το ομώνυμο κεφάλαιο της τρομοκρατίας. Όμως τα έγγραφα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών που έκαναν λόγο για διείσδυση πρακτόρων της ανατολικογερμανικής υπηρεσίας «Στάζι» στην 17 Νοέμβρη, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως «Ήλιος», επιχείρηση η οποία σταμάτησε ξαφνικά, κατ' εντολήν της KGB προκειμένου να διαφυλαχθεί ελλαδίτης επιχειρηματίας σχετιζόμενος προς την 17 Ν, παρέμειναν αναξιοποίητα... Η πρωθυπουργική εντολή το θέρος του 2002 να παραμείνει εκτός των ερευνών για την 17 Ν η ΕΥΠ, σε συνάρτηση με τα όσα είχαν εκτυλιχθεί κατά την δεκαετία του 1980 όπου πράκτορες της ΕΥΠ τοποθετούσαν βόμβες προκειμένου να εισέλθουν στον «προθάλαμο της τρο-μοκρατίας» (υπόθεση Ν. Κρυστάλλη κ.α.), μαρτυρεί πολλά...

Κατά πόσο μπορεί να υπάρξει εκτροπή των τρομοκρατικών οργανώσεων από τους αρχικούς τους σκοπούς, εν αγνοία απλών με¬λών, μέσω της χειραγωγήσεως ή του εγκλωβισμού ηγετικών τους στελεχών από μυστικές υπηρεσίες, όταν οι τρομοκρατικές αυτές οργανώσεις δεν αποτελούν δημιούργημα μυστικών υπηρεσιών;

Ο Αλμπέρτο Φραντζεσκίνι, ηγετικό στέλεχος των «Ερυθρών Ταξιαρχιών», σε βιβλίο του σχετικά με την δράση του αναφέρει και τα ακόλουθα αποκαλυπτικά: «Όσο περνούν οι μέρες αντιλαμβανόμαστε ότι πίσω από την τύχη του Μόρο, παίζονται και υπάρχουν άλλα συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική αναγνώριση που θέλουν να επιτύχουν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες. Με τον Ρενάτο, επίσης ηγετικό στέλεχος των Ερ. Ταξιαρχιών, το σκεπτόμασταν συνεχώς και στο τέλος μας φάνηκε πώς αγωνιζόμαστε εναντίον δύο μετώπων: Του Κράτους και “Των Ερυθρών Ταξιαρχιών». Σχετικά πρόσφατα μάλιστα ο Φραντζεσκίνι δήλωσε ότι ο Μάριο Μορέτι, επικεφαλής της επιχειρήσεως απαγωγής του Άλντο Μόρο ήταν πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών που είχαν διεισδύσει στις Ερυθρές Ταξιαρχίες. Η δε απαγωγή όσο και η εκτέλεση του Μόρο υπαγορεύθηκαν από την αναγκαιότητα να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στην Γιάλτα, υπονοώντας ότι στο όλο εγχείρημα ενεχόταν και η CIA, ενώ ο Τζιανφράνκο Σαγκουϊνέτι υποστηρίζει ότι

«Την τρομοκρατία την διευθύνει η εξουσία και όποιος θέλει την εξουσία, πρέπει να αποδείξει ότι ξέρει να διευθύνει την τρομοκρατία».

Το 2003 ήρθε στην δημοσιότητα το περιστατικό του Σκαπατσίνι, γνωστού περισσότερο με το προσωνύμιο «Φαλτσέτα», ο οποίος αν και ήταν από τους σημαντικότερους μαχητές του ΙΡΑ, εν τούτοις είχε προσχωρήσει στο στρατόπεδο του εχθρού και αφανώς εργαζόταν για τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, έως ότου η σύλληψή του απεκάλυψε τον πραγματικό ρόλο του.

Ο γνωστός αρχιτρομοκράτης Κάρλος, γνωστός και ως «το Τσακάλι»,
σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τις φυλακές στο περιοδικό «Αντί» (αλλά και σε κατάθεση που είχε δώσει στον Εισαγγελέα I. Διώτη), αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ελλαδικής τρομοκρατίας, επισημαίνοντας ότι ύστερα από επίθεση που οργάνωσε εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση κα¬τά αστυνομικού τμήματος, τέθηκε υπό την «κηδεμονία» των αμερικανοσιωνιστικών μυστικών υπηρεσιών (πρόκειται προφανώς για την επίθεση που διεξήγαγε η 17 Ν στο Α.Τ. του Βύρω¬να τον Αύγουστο του 1986 για «απαλ-λοτρίωση οπλισμού»).

Περισσότερα απο χίλια οπλα διαφορων διαμετρημάτων βρέθηκαν στις γιάφκες της 17 Νοέμβρη. Οπλισμό που σίγουρα είναι επαρκής να οπλίσει εκτεταμένο δίκτυο τρομοκρατών

ΟΙ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ ΤΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΒΙΑΣ»...

Η έξαρση της παρακρατικής βίας και οι σχετιζόμενες με αυτή δολοφονίες, δεν είναι γεγονός πρωτόγνωρο. Φυσικά το αίτιό τους δεν είναι απλά πολιτικοϊδεολογικές συγκρούσεις, η ρίζα του κακού βρίσκεται ακόμη βαθύτερα, εντοπίζεται στην ενεργοποίηση μηχανισμών παρακρατικών που είχαν δημιουργηθεί στην Ελλάδα από το 1955 και εντεύθεν μέσω του σχεδίου «Κόκκινη Προβιά», μηχανισμοί δολοφονικοί, εγκληματικοί, είτε φέρουν «ακροαριστερό», είτε «ακροδεξιό» μανδύα (στην χώρα μας κατά μείζονα λόγο φέρουν μανδύα ακροαριστερό, όπως συνάγεται και από την ταυτότητα των μέχρι σήμερα εξαρθρωμένων οργανώσεων τύπου 17 Ν). Πολλοί λίγοι γνωρίζουν πώς όταν το 1955 η χώρα μας εισήλθε στο ΝΑΤΟ, υποχρεώθηκε να υπογράψει μυστικό πρωτόκολλο το οποίο όριζε την εφαρμογή του σχεδίου «Κόκκινη Προβιά» για αποτροπή κομμουνιστικού κινδύνου, το οποίο περιελάμβανε την συγκρότηση και ενεργο-ποίηση παραστρατιωτικών παρα-κρατικών ομάδων, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων (κυρί¬ως των ΛΟΚ). Υποτίθεται, ότι κατά τη δεκαετία του 1980, όταν ο Α. Παπανδρέου επέλεξε, υποτίθεται και πάλι, να εξαρθρώσει το δίκτυο της «Κόκκινης Προβιάς» απενεργοποιώντας τις κρύπτες των όπλων και γενικά την ένοπλη υποδομή που είχε στηθεί για την λειτουργία αυτού του δικτύου, θα παρουσίαζε έναν «απολογισμό» σχετικά με την «Κόκκινη Προβιά» στην Βου¬λή που θα αφορούσε τα πεπραγμένα και θα απεκάλυπτε το ακριβές περιεχόμενο του μυστικού πρωτοκόλλου που συνόδευε την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ περί συγκροτήσεως παραστρατικων-παρακρατικων ομάδων κρούσεως, στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδίου. Φυσικά, τίποτε από όλα αυτά δεν έγιναν και το θέμα εν καιρώ ξεχάστηκε, αλλά οι απολήξεις της «Κόκκινης Προβιάς» εξακολουθούν να παραμένουν ριζωμένες μέσα στην ελλαδική πραγματικότητα και να εμφανίζονται με διάφορες μορφές, ανά περιόδους και ανάλογα με τις περιστάσεις...

Θα επικαλεσθούμε ορισμένα «τυχαία» και «ασύνδετα» μεταξύ τους περιστατικά που ρίχνουν ωστόσο αμυδρό φως στην «κορυφή του παγόβουνου» και μόνον... Όταν συνέλαβαν τον γνωστό «Δράκο» Κ. Παπαχρόνη, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «εάν τον διεγείρουν οι ήχοι των τακουνιών στην άσφαλτο» και άλλα τετριμένα. Ουδείς όμως έριξε φως στις «άλλες» δραστηριότητες του Παπαχρόνη, τις οποίες απεκάλυψε ο ίδιος. Ο Κυριάκος Παπαχρόνης καταδικάστηκε επειδή «κατόπιν εντολής», όπως δήλωσε, διέπραξε τα εξής που «ξεχάστηκαν»: «...Πέντε βομβιστικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, στις 12/3/1982 στο Ταχυδρομείο και στην Εθνική Τράπεζα της Ξάνθης, στις 13/3/1982 στην Τράπεζα Πίστεως και σε ένα κατάστημα στην Καβάλα και μία πέμπτη στις 16/6/1982 στην είσοδο του στρατοπέδου της Δράμας. Και έναν εμπρησμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας»...

Από πού έλαβε εντολή να πράξει ό,τι έπραξε και γιατί; Ας θυμηθούμε ότι ο Παπαχρόνης ανήκε στις Μοίρες Καταδρομών του Βορρά, απ' όπου αντλούσε τις δυνάμεις της η «Κόκκινη Προβιά»...

Κάποια χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 1989, ένας ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Μιχάλης Παυλής, τοποθέτησε βόμβα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου θα μιλούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η βόμβα έσκασε στα χέρια του με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Βόμβα όμως είχε τοποθετηθεί και στο ξενοδοχείο Πλωτίνη στο Διδυμότειχο τον Απρίλιο του 1983, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το συνέδριο της ΝΔ, ενώ έτερος ΚΥΠατζής που υποδυόταν τον αναρχικό, κατόπιν εντολών, είχε τοποθετήσει βόμβες προκειμένου να διεισδύσει στον πυρήνα της 17 Ν κατ εντολήν του τότε Διοικητή της ΕΥΠ Συνταγματάρχη Αλεξάκη...

Σε συνέντευξη άλλωστε που παραχώρησε ο γνωστός αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης, είχε δηλώσει με έμφαση ότι πολλοί εξ αυτών που συγκροτούν «οργανώσεις» αναρχικές κλπ είναι εντολοδόχοι ξένων μυ-στικών υπηρεσιών! Συγκεκριμένα δήλωσε: «Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης

Ο Διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. ΜIT και MOSSAD συνεργάζονται στενά σε αποσταθεροποιητικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο... από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων, ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!...».

Όταν ένας παλαίμαχος και συνεπής στις ιδέες του αναρχικός ιδεολόγος αποκαλεί εγκαθέτους του συστήματος και όργανα ξένων μυστικών υπηρεσιών «ψευτοαναρχικούς και ψευτοτρομοκράτες», τότε σημαίνει ότι το όργιο του παρακράτους είναι πελώριο και έχει βαθειές διαδρομές και προεκτάσεις...

Ο στρατηγός Ουίλιαμ Γιαλρμπόρο, καθοδηγητής των Ειδικών Υπηρεσιών της CIA, δήλωσε στο περιοδικό «L' Europeo» (29/9/1978) τα εξής αποκαλυπτικά: «Η λεγάμενη «τυφλή» τρομοκρατία είναι μια τακτική επεξεργασμένη από τη CIA, σε συνεργασία με διάφορους ατλαντικούς οργανισμούς. Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως ως βασικό στοιχείο για διάφορα προγράμματα που έχουν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις και να πείσουν τον λαό να συμφωνήσει με την εγκαθίδρυση ισχυρού αστυνομικού κράτους»...

Στο «Εγχειρίδιο για τις μυστικές υπηρεσίες - Επιχειρήσεις ασταθεροποίησης - Κατασκοπία», που συντάχθηκε από το Αμερικανικά Στρατιωτικό Επιτελείο το 1970 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία δεκαετία αργότερα, γίνεται λόγος για «διείσδυση ειδικών πρακτόρων» σε διάφορες οργανώσεις, οι οποίες «υπό τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αρχίζουν βίαιες και άλλες πράξεις» στο έδαφος ξένων χω¬ρών. Στόχος τους, σημειώνεται, είναι η δικαιολόγηση της επιβολής ενισχυμένων κατασταλτικών μέτρων από τη σύμμαχο προς τις ΗΠΑ κυβέρνηση εναντίον των εσωτερικών της αντιπάλων και των λαϊκών κινητοποιήσεων, είτε ακόμη η άσκηση πιέσεων για ευθυγράμμιση με ορισμένες πολιτικές κατευθύνσεις, υπαγορευόμενες έξωθεν...

Αναφορικά με την «Κόκκινη Προβιά» στην Ελλάδα, το περιοδικό «Der Spiegel» τον Νοέμβριο του 1990, υποστήριξε ότι «Πάνω από 800 κρύπτες με όπλα, ασυρμάτους και άλλο εξοπλισμό βρίσκονταν σε σπηλιές, σε υπόγεια δημόσιων κτηρίων, σε καλυμμένα πηγάδια και, ακόμα, κάτω από ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες στην επαρχία. Η μυστική ομάδα για την οποία είχε τοποθετηθεί το οπλοστάσιο αριθμούσε 1.500 άντρες και σε περίπτωση πολέμου θα έφτανε τους 3.500». Η συμφωνία της «Προβιάς» υπογράφθηκε επισήμως στις 25 Μαρτίου 1955 από τον πρωθυπουργό Παπάγο με τον στρατηγό Τράσκοτ της CIA. Πρόσχημα, ο «κομμουνιστικός κίνδυνος» και η αντιμετώπιση μιας εισβολής των κομμουνιστών στην Ελλάδα από τον Βορρά, πραγματικός λόγος, η παρακρατική υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών σκοπών και στόχων...

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τη δράση της «Προβιάς» σε κρίσιμες υποθέσεις που σημάδεψαν την ελληνική πολιτική ζωή καταλυτικά. Μεταξύ των υποθέσεων αυτών είναι η παρακρατική οργάνωση «Καρφίτσα» που δραστηριοποιήθηκε στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, και η υπόθεση της «Νάρκης του Γοργοποτάμου» το 1964, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εφημερίδα «Το Βήμα» (7/7/2002) είχε γραφεί ότι ο τότε υπ' αριθμ. 2 στην ιεραρχία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τόμας Μίλλερ, εξομολογήθηκε σε συγγενή θύματος της 17Ν: «Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Ψάχνουμε ακόμη και την πιθανότητα ένα κομμάτι ανθρώπων που συμμετείχαν στην επιχείρηση «κόκκινη προβιά» να έχουν αποκοπεί και να λειτουργούν συνωμοτικά»! Σήμερα, με βάση στοι-χεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι η χρησιμότητα του δικτύου δεν περιορίστηκε απλά στην παρακρατική αντιμετώπιση της «κομμουνιστικής απειλής» στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αλλά λειτούργησε και ως μηχανισμός πολιτικής αποσταθεροποίησης, όταν τα συμφέροντα των ΗΠΑ το απαιτούσαν. Έτσι, έχει αποκαλυφθεί η ευθεία ανάμιξη της Γκλάντιο (ιταλικός άξονας του σχεδίου) στο τρομοκρατικό κύμα που σά-ρωσε την Ιταλία στη δεκαετία του '70 και '80. Ξεκίνησε αρχικά με αιματηρότατες τυφλές τρομοκρατικές ενέργειες παρακρατικών βραχιόνων της Γκλάντιο, που στοίχισαν μέσα σε μια δεκαετία πάνω από 300. Την ίδια περίπου εποχή ξεκινούν τη δράση τους και « οι Ερυθρές Ταξιαρχίες με κορύφωση την απαγωγή και δολοφονία του Άλντο Μόρο. Ωστόσο, ο συνταγματάρχης της CIA Όσβαλντ Λεγουίντερ, που υπηρέτησε ως σύνδεσμος με τη Γκλάντιο, έχει δηλώσει ότι το επιχειρησιακό επιτελείο των Ερυθρών Ταξιαρχιών αποτελούνταν από πράκτορες... Επειδή, όσον αφορά την Ιταλία, ουκ ολί¬γες επιθέσεις είχαν αποδοθεί σε ακροδεξιούς που κατευθύνονταν από την Μαύρη Διεθνή, να τονίσουμε ότι η τελευταία υπήρξε συντονιστικό όργανο σε παγκόσμια κλίμακα ακροδεξιών κινήσεων που τελούσε υπό την καθοδή-γηση της CIA...

CIA ΚΑΙ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Ουκ ολίγα στοιχεία που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητος, συνδέουν την επιχείρηση «κόκκινη προβιά» με τη δράση της εγκληματικής συμμορίας 17Ν.

Ο φερομενος ως Αρχηγός της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία, το 2002. Πρόκειται ως τόσο για πυρηνάρχη και όχι για τον κεφαλής της τρομοκρατικής οργανώσεως, η πραγματική ηγεσία της οποίας καθοδηγείται από επιτελεία ξένων μυστικών υπηρεσιών...

Κάτω από το βάρος πολιτικών σκανδάλων όπως το Γουότεργκεητ, συγκροτήθηκε στις ΗΠΑ η Επιτροπή Πάϊκ, ερευνώντας τα εσωτερικά της CIA. Το τεράστιο υλικό που συγκέντρωσε αυτή η επιτροπή αποτελεί «παρέλαση» σκανδάλων της CIA, από δολοφονικές απόπειρες δεκάδων πολιτικών προσωπικοτήτων, έως το ευρύτατο ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά, όπλα, μαφία, κοκ. Ανάμεσα σ' αυτό το υλικό υπάρχουν μαρτυρίες για έναν ακήρυκτο άτυπο «εμφύλιο πόλεμο» που ξέσπασε στο εσωτερικό της CIA, με στόχο το «ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου» κατά τη διετία 1974-76. Στα πολυάριθμα ονόματα που αναφέρονται ως θύματα αυτού του «εμφυλίου πολέμου», συγκαταλέγεται και το όνομα του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα, Ρίτσαρντ Ουέλς, η δολοφονία του οποίου υπήρξε το «εναρκτήριο λάκτισμα» της 17Ν!

Φυσικά καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν επεδίωξε να πληροφορηθεί περισσότερα για τα στοιχεία της Επιτροπής Πάϊκ, ούτε φυσικά ζήτησε εξηγήσεις από τους υπερατλαντικούς «συμμάχους».

Το 1990, αναφορικά με την υπόθεση «Γκλάντιο», η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε απόφαση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι διαπιστώσεις: «φοβούμενοι τον κίνδυνο ότι αυτό το μυστικό δίκτυο μπορεί να έχει παρέμβει παράνομα στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις των Κρατών Μελών, είτε πιθανόν να συνεχίζει να το κάνει. Δοθέντος ότι σε ορισμένα Κράτη Μέλη οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες (ή ανεξέλεγκτοι βραχίονες αυτών) ήταν αναμιγμένες σε σοβαρές υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκλημάτων όπως έχει αποδειχτεί από διάφορες δικαστικές έρευνες. Δοθέντος ότι αυτές οι οργανώσεις λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν εντελώς εκτός νόμου από τη στιγμή που δεν είναι υποκείμενες σε κανενός είδους κοινοβουλευτικό έλεγχο και συχνά αυτοί που κατέχουν τις υψηλότερες κυβερνητικές και θεσμικές θέσεις κρατούνται στο σκοτάδι όσον αφορά αυτά τα θέματα...».

Η ίδια δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε επίσημη απόφασή της αναγνωρίζει αποδεδειγμένη σχέση μυστικών , υπηρεσιών με τρομοκρατικές ομάδες, κείμενο «που λέει πολλά» για όποιον μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει...

Το 1997, ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος επειδή είχε πατριωτικά αντανακλαστικά το σύστημα επί παντοδυναμίας Σημίτη τον απέβαλλε, αμέσως μετά την δολοφονία του εφοπλιστή Μιχάλη Περατικού, ερωτώμενος για το δολοφονικό εκείνο κτύπημα της 17Ν, ειχε τονίσει με νόημα: «ρωτήστε τους πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ» και ο νοών, νοείτω...

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ...

Στις 16 Νοεμβρίου του 1993, οι τρομοκράτες απεκάλυψαν, εκόντες - άκοντες, την πραγματική τους ταυτότητα. Χάρη σε ένα τυχαίο περιστατικό που ξετυλίχθηκε από καταγγελία περίοικων, ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε σε ένα μικρό φορτηγάκι που ήταν παρκαρισμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Μηθύμνης στα Πατήσια, αναδύθηκαν αποκαλύψεις πρωτόγνωρες. Όταν έφτασε το περιπολικό της αστυνομίας, πραγματοποίησε επιτό¬πια έρευνα. Οι αστυνομικοί ερευνούν το φορτηγάκι και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ασυρμάτους, φωτογραφικές μηχανές, υλικό για μεταμφιέσεις, ακόμη και δύο κρεβάτια. Έτσι συνέλαβαν τους 3 υπόπτους που βρήκαν στο σημείο, 2 Αμερικανούς και 1 Έλληνα και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Από την εξακρίβωση των στοιχειών προέκυψε οτι οι 2 Αμερικανοί ήταν υπάλληλοι της Αμερικανικής πρεσβείας! Ο ένας απ' αυτούς ήταν ο Τζον Φάντις Β', Γραμματέας της πρεσβείας και ο άλλος διοικητικός υπάλληλος. Και οι δύο ήσαν πράκτορες της CIA...

Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», εκμεταλλευόμενη το «λαβράκι», στο φύλλο της 2/3/1993, σελ. 3 έγραψε τότε: «...Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα γεγονότα εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα. Ενημερώνονται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί απαιτούν να μην γίνει ανάκριση των δυο πρακτόρων από τις αστυνομικές αρχές ενώ ζητούν να μην γίνει άλλη έρευνα στο φορτηγάκι. Σε λίγο ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης σταθμεύει έξω από το αστυνομικό τμήμα και παραλαμβάνει τους δυο συλληφθέντες, τους οποίους μεταφέρει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ένα γερανοφόρο όχημα παίρνει το φορτηγάκι από την οδό Μηθύμνης το οποίο μεταφέρει στο γκαράζ της πρεσβείας.

Το άλλο πρωί οι δύο πράκτορες της CIA επιβιβάζονται σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την... Τζαμάικα. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι η υπόθεση τέθηκε οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο...». Ο «Έλληνας» υστέρα από «άνωθεν εντολές»χωρίς να καταγραφούν τα στοιχεία του στο βιβλίο συμβάντων έφυγε ανενόχλητος...

Εννέα χρόνια αργότερα, και μετά την... «εικονική» εξάρθρωση της 17Ν, η ίδια εφημερίδα, στις 25/7/2002, ανέφερε τα ακόλουθα άκρως αποκαλυπτικά: «... Και ο Κουφοντίνας στην οδό Μηθύμνης;

Η «Απογευματινή» υποστήριζε ότι «παρών» στην «επιχείρηση» σύλληψης των δυο Αμερικανών πρακτόρων της CIA, Μηθύμνης 50, στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Νοέμβρη 1993 από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, ήταν και ο Δ. Κουφοντίνας. Κατά την εφημερίδα, ο τελευταίος οδηγήθηκε μαζί με τους Αμερικανούς Τσαρλς Φάντις και Τζακ Καρλ Σλιούαρ στο 7ο Αστυνομικό Τμήμα στην Κυψέλη και εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει κατάθεση και χωρίς να αναφερθεί το όνομά του στο βιβλίο των συμβάντων. Τότε είχε γραφτεί πως ο τότε ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στις ΗΠΑ είχε μεταδώσει ότι οι συλληφθέντες ήταν τρεις και η παρακολούθηση είχε σχέση με την 17Ν...».

Και πάλι η ίδια εφημερίδα της 19 Ιουλίου 2002, επεσήμαινε: «...Ο Κουφοντίντας, ...φέρει επάνω του και τις φήμες ότι «δούλευε στην ΚΥΠ» σύμφωνα με τη μαρτυρία του θείου του, αλλά και άλλων συγχωριανών του, αλλά και δημοσιεύματα των εφημερίδων όλες τις προηγούμενες μέρες ...

Μάλιστα, δημοσιεύτηκαν και (ανώνυμες) μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων της ΕΥΠ («Ελεύθερος Τύπος» 17/7/02), σύμφωνα με τις οποίες ο Κουφοντίνας «μπαινόβγαινε στην Κατεχάκη» και μάλιστα είχε και ειδική αποστολή να απλώνει δίχτυα...» είτε προς στρατολόγηση ανθρώπων, είτε προς συλλογή, διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών, που ήταν και το αντικείμενο ενασχολήσεως και διδασκαλίας του, όπως φημολογείται, σε κάποιες αίθουσες εκπαιδεύσεως προσωπικού στην Αγία Παρασκευή, πλησίον του Αμερικανικού Κολλεγίου.. .

Ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Στ. Παπαθεμελής είχε μάλιστα δηλώ¬σει ότι η υπόθεση της οδού Μηθύμνης ήταν τόσο σοβαρή ώστε θα γράψει κάποτε... ένα ολόκληρο βιβλίο. Τα χρόνια κύλησαν, αλλά ουδέν εγράφη...

Ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως επί Α. Παπανδρέου Γ. Σκουλαρίκης, είχε δηλώσει τα ακόλουθα αποκαλυπτικά (Ριζοσπάστης της 2/3/1993): «... Το 1983, όταν δολοφονήθηκε ο Τσάντες, εντοπίσαμε μία συγγενή του που έκανε παρέα με τη σύζυγο του Χρήστου Κασίμη, του ανθρώπου που έβαλε τη βόμβα στις εγκαταστάσεις της «AEG». Θελήσαμε να την ανακρίνουμε, αλλά κάποιοι, πιθανότερο οι Αμερικανοί, τη φυγάδευσαν από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Την εντοπίσαμε και πάλι στη Νέα Υόρκη και της τηλεφωνήσαμε. Μόλις κατάλαβε ποιοι εί¬μαστε, μας έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε εξαφανίστηκε και από εκεί».

Ο Γ. Σκουλαρίκης δήλωνε ακόμη ότι ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως είχε διαπιστώσει ότι πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες μέσα από την ΕΥΠ και την αστυνομία έδιναν διαρκώς πληροφορίες στους Αμερικανούς... Σύμφωνα δε με δημοσίευμα προερχόμενο από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 07/03/2001:

«...0 πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Σκουλαρίκης έχει κουραστεί εδώ και πολλά χρόνια να καταγγέλλει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών και τα προβλήματα που δημιουργούσαν στην Αστυνομία. Το 1997, μάλιστα, κατήγγειλε στην «Ε» ότι επί υπουργίας του πράκτορες της ΚΥΠ, όπως αποκάλυψε η Αστυνομία, είχαν τοποθετήσει 4 βόμβες στην Αθήνα...».

Ένας ακόμη διατελέσας Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο Σήφης Βαλυράκης, σε άρθρο του στα «Νέα», στις 13 Νοεμβρίου του 2001, αναφερόμενος στην τρομοκρατία και στη δράση της «17 Νοέμβρη», τονίζει: «Είναι σαφές πως οι ΗΠΑ αξιοποίησαν την τρομοκρατία ως μέσον άσκησης της διεθνούς τους πολιτικής», δήλωση η οποία υποκρύπτει πολλά....-

CIA και 17 Νοέμβρη.

Το «σενάριο» δολοφονίας του, τότε, πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή από ξένες υπηρεσίες, υπό το σχέδιο «Πυ¬θία», είχε απασχολήσει τον δημοσιογραφικό κόσμο, πρωτίστως όμως τις ανακριτικές και διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εγγράφου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που είχε τεθεί υπ' όψιν του διοικητή της ΕΥΠ I. Κοραντή την περίοδο που ασκούσε τα συγκεκριμένα καθήκοντα, προκύπτει ότι «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες».


Ο πράκτορας της CIA Φίλιπ Έιτζι, εξέδωσε στο παρελθόν ένα βιβλίο με τίτλο «Μέσα στην Εταιρεία: Το ημερολόγιο της CIA» στο οποίο αναφέρονταν τα ονόματα, ιδιότητες και τα μέρη όπου υπηρετούσαν 425 αξιωματούχοι της υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων και ο Ρίτσαρντ Γουέλς, στην Αθήνα. Μετά την δολοφονία του τελευταίου, η CIA, για προσχηματικούς λόγους, «κατηγόρησε» τον πρώην πράκτορά της Έιτζι ότι ήταν συνεργάτης της «17 Νοέμβρη». Τον Έιτζι τότε υπερασπίσθηκε ο Μόρτον Χάλπεριν, διατελέσας σύμβουλος των Προέδρων των ΗΠΑ Τζόνσον και Κάρτερ. Έιτζι και Χάλπεριν είχαν συνεργασθεί στην έκδοση του περιοδικού «Αντικατασκοπία» νωρίτερα... Τότε, στα επίσημα έγγραφα της αρμόδιας Επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας που διερευνούσε την δολοφονία του Γουέλς, καταχωρήθηκαν καταθέσεις Γερουσιαστών και πρα-κτόρων της CIA που απέδιδαν στους Έιτζι και Χάλπεριν την ιδιότητα των συνεργατών της 17Ν. Η υπόθεση ωστόσο σκεπάσθηκε από πέπλο σιωπής... Μία λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί: ο Χάλπεριν τυγχάνει στενός συνεργάτης και φίλος με τον Εβραιοσιωνιστή Χένρυ Κίσσιγκερ...

Σε πόρισμα που συντάχθηκε από τη CIA επί αρχηγίας του Τζέϊμς Γούλσεϊ, με αντικείμενο τη διαρροή πληροφοριών από τους πράκτορες Ρόμπερτ-Φίλιπ Χάνσεν και Όλντριτζ Έϊμς προς την KGB, αναφέρεται ότι οι δύο ανωτέρω υπήρξαν «πληροφοριοδότες της ελληνικής τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη», και πάλι όμως το θέμα καλύφθηκε, πράγμα παράδο¬ξο για τους Αμερικανούς, που υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν την εγχώρια τρομοκρατία...

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι ο Μόρτον Χάλπεριν υπήρξε δι-ευθυντής επιχειρήσεων της CIA. Είχε δηλώσει δημόσια το 1993 ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Αρχηγό της 17 Νοέμβρη, δίχως να δώσει την ελάχιστη εξήγηση! Υπάρχει επιπλέον μία μυστική εταιρεία, η MC-10, η οποία αναλαμβάνει συγκεκαλυμμένες, «βρώμικες» επιχειρήσεις της CIA, όπου η τελευταία για πολιτικές/διπλωματικές σκοπιμότητες δεν πρέπει να αναμειγνύεται... Σύνδεσμος της CIA με την MC-10 είναι ο πράκτορας Λέστερ Νοξ Κόλμαν. Ο τελευταίος, μαζί με τον Μάθιου Κέβιν Κάου και τον Ταγματάρχη της DIA Τσαρλς Ντένις Μακί, το ΙΟήμερο που προηγήθηκε της δολοφονίας του Άγγλου Ταξιάρχου Στήβεν Σόντερς, το 2002, βρίσκονταν στην Ελλάδα με αντικείμενο την παρακολούθηση του Άγγλου στρατιωτικού. Περίεργες συμπτώσεις...

CIA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...


Η CIA ιδρύθηκε το 1947, κατ’ απαίτηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν. Έκτοτε, η CIA αποτελεί το μακρύ, προβοκατόρικο και τρομοκρατικό χέρι των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, έχοντας αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις τουλάχιστον 50 χωρών στις 5 ηπείρους. Οι υπάλληλοί της υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 20.000, εκ των οποίων περισσότεροι από 6.000 υπηρετούν στις υπηρεσίες που ευθύνονται για τις μυστικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα, δε, με τον ορισμό της CIA, ως μυστική δράση νοείται «κάθε μυστική δραστηριότητα, η οποία έχει ως στόχο να επηρεάσει ξένες κυβερνήσεις, γεγονότα, οργανώσεις ή άτομα, για να στηρίξει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, και η οποία θα διεξάγεται με τέτοιο τρόπο, ώστε η ανάμειξη της αμερικανικής κυβέρνησης να μην είναι εμφανής». Και τα «ευεργετήματά» της εξαπλώνονται σε πλανητική κλίμακα.

Αλλά ας αφήσουμε να μιλήσουν τα γεγονότα να «μιλήσουν» από μόνα τους: Στις 12 Δεκεμβρίου 1969, στην Ιταλία, απανωτές εκρήξεις βομβών συγκλονίζουν το Μιλάνο και τη Ρώμη. Οι νεκροί ανέρχονται σε 16 νεκροί και περίπου σε 100 οι τραυματίες. Ενοχοποιείται τότε ο χώρος της Αριστεράς. Επειτα από 10 χρόνια, εντοπίζεται ότι δράστες ήσαν «ακροδεξιοί» συνεργάτες της CIA. Στις 4/8/1974, πάλι στην Ιταλία, ανατινάζεται το τρένο «Ιτάλικους» με 12 νεκρούς. Στις 2/8/1980 γίνεται τρομοκρατική ενέργεια στο σταθμό της Μπολόνια με 80 νεκρούς.

Στις τρομοκρατικές ενέργειες συμμετέχει και η διαβρωμένη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραμασονική στοά «Π-2». Επικεφαλής της τελευταίας, είναι ο Λίτσο Τσέλι, διακεκριμένος πράκτορας της CIA και φίλος του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Ρ. Ρέηγκαν, προσκληθείς (ο μόνος Ιταλός) στην τελετή αναλήψεως των καθηκόντων του ως Προέδρου των ΗΠΑ...

Ο Τζαναμέλιο Μαλέτι, επικεφαλής της ιταλικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας τη δεκαετία του '70 στην Ιταλία, μιλώντας στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», αποκαλύπτει κυνικά ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες που στοίχισαν τη ζωή 200 ανθρώπων στη χώρα του τη δεκαετία του 1970 οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τη CIA. «Ο σταθμός της CIA στη Γερμανία προμήθευσε σε ακροδεξιές ομάδες πυρομαχικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, λειτουργούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στις ακροδεξιές οργανώσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας, ενώ, παράλληλα, τους υπαγόρευε και τον τρόπο δράσης τους».

Στόχος της CIA, κατά τον Μαλέτι, ήταν «να εμποδίσει με την τρομοκρατική συνδρομή της άκρας Δεξιάς τη στροφή της κοινωνίας στην Ιταλία και στη Γερμανία προς την Αριστερά». Σε ανάλογο «μήκος κύματος» κυμαίνονται και οι επισημάνσεις του πρώην διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Κόλμπι, ο οποίος γράφει στα απομνημονεύματά του σχετικά με την Ιταλία: «Εκεί όπου υπήρχε κομμουνιστική οργάνωση, εμείς χρηματοδοτούσαμε και στη ρίζα με αντικομμουνιοτική οργάνωση»...

Στις 3/7/1981 αποκαλύπτεται το απόρρητο ντοκουμέντο με τίτλο «Εγχειρίδιο για τις μυστικές υπηρεσίες. Επιχειρήσεις σταθεροποίησης. Κατα-σκοπία». Το εγχειρίδιο καταρτίστηκε το 1970 από τον αρχηγό του στρατίωτικού επιτελείου των ΗΠΑ. Στο εγχειρίδιο αναφέρεται ότι «αν οι φιλικές (προς τις ΗΠΑ) κυβερνήσεις δείχνουν αδυναμία ή ανικανότητα μπρο¬στά στην κομμουνιστική εξέγερση...», τότε τίθεται σε λειτουργία το πρόγραμμα «σταθεροποίησης», το οποίο επί της ουσίας εί¬ναι πρόγραμμα δολιοφθορών και αποσταθεροποιήσεως...

Το πρόγραμμα «σταθεροποίησης» της CIA περιλαμβάνει «διείσδυση ειδικών πρακτόρων» σε ομάδες. «Οι ομάδες αυτές υπό τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αρχίζουν βίαιες και άλλες πράξεις.

Στην περίπτωση αυτή - αναφέρεται - η χρησιμοποίηση (χειραγώγηση) ακροαριστερών οργανώσεων μπορεί να οδηγήσει στο “ζητούμενο στόχο».

Για το πώς και το πόσο διαπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, απειροελάχιστο φως στον λαβύρινθο αυτό ρίχνει το ακόλουθο περιστατικό:

Τον Ιούλιο του 1981, στην Μασσαλία, «άγνωστοι» εκτέλεσαν τον επιθεωρητή της αστυνομίας Μασιέ. Ο (ακροδεξιών φρονημάτων) επιθεωρητής λίγο πριν εκτελεστεί μετέφερε με πλοίο στην Ιταλία - κατόπιν εντολής της CIA- ένα φορτίο όπλων που προοριζόταν για τις ...«Ερυθρές Ταξιαρχίες»! 

Ο Μασιέ ωστόσο διέπραξε το λάθος να παρακρατήσει ένα μέρος των εισπράξεων της επιχείρησης για τον εαυτό του, επιλογή η οποία απέβη μοι-ραία... Αναφορικά δε με τη δολοφο¬νία του πρωθυπουργού Α. Μόρο, και το ρόλο των «Ερυθρών Ταξιαρχιών», ας προβλημαπσθούμε από τα συμπε-ράσματα του γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Πικόλι και του Υπουργού Εσωτερικών Τζαμπερλέτι, που έλεγαν: «Ο Μόρο πλήρωσε με τη ζωή του την προσπάθεια να αποδεσμεύσει την Ιταλία από την «εποπτευόμενη ελευθερία» στην τροχιά των ΗΠΑ και επειδή αρνήθηκε να αποκλείσει την είσοδο του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην κυβερνητική πλειοψηφία, παρά την πίε-ση του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» (περιοδικό «Panorama» 8/8/1978).

Κατά την δεκαετία που παρήλθε, η αμερικανική γερουσία θέλησε να άρει την ασυλία του Μάϊκλ Χάλπεριν, άλλοτε συνεργάτη του Αμερικανοσιωνιστή Υπουργού Εξωτερικών, Χένρυ Κίσσιγκερ, προσάπτοντάς του διάφορες κατηγορίες, μεταξύ δε άλλων και για συνεργασία με την 17 Νοέμβρη! Οι περαιτέρω «διαδρομές» της υποθέσεως μας είναι άγνωστες...

Στις 3/4/1953, ο καθοδηγητής των μυστικών επιχειρήσεων Ρ. Χελμς πρότεινε στον αρχηγό της CIA να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα για «μυστική χρησιμοποίηση των βακτηριολογικών και χημικών υλών». Το πρόγραμμα ανατέθηκε στον απόφοιτο του Σίτι Κόλετζ του Μανχάταν, Σίντνεϊ Γκότλιμπ, ο οποίος προήχθη σε τμηματάρχη των τεχνικών μέσων της CIA. Ας σημειωθεί ότι η αρχική ονομασία του προγράμματος ήταν «Μάιντ Κοντρόλ» (δηλαδή έλεγχος της σκέψης, της συμπεριφοράς), φαινόμενο που σήμερα γνωρίζει την κορύφωσή του...

Συχνά, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, εφαρμόζουν προς εκπλήρωση των σκοπών τους, «ανορθόδοξα» μέσα. Στην έκθεση της επιτροπής Τσερτς της Γερουσίας που δημοσιεύτηκε το 1975, τονιζόταν σχετικά: «Η έκφραση «εκτελεστική ενέργεια» είναι ένας νεολογισμός που τον εφηύρε η CIA. Σημαίνει σχέδιο διεύρυνσης των μέσων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανατροπή ξένων πολιτικών παραγόντων».

Στις 19/12/1973, δολοφονείται ο Ισπανός πρωθυπουργός Μπλάνκο. Ο Γκονζάλες-Μάτα, πράκτορας της CIA και ένας εκ των εκτελεστών του Μπλάνκο, ομολογεί σε κατά πολύ μεταγενέστερο χρονικά σύγγραμμα ότι στη δολοφονία που είχε την κωδική ονομασία «Ανθρωποφάγος», εκτός από τον ίδιο, συμμετείχαν ο αξιωματικός ασφαλείας της αμερικανικής πρεσβείας στη Μαδρίτη και ο καθοδηγητής των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών στην Ισπανία. Ενώ ο προϊστάμενος των μυστικών επιχειρήσεων της CIA Ρ. Μπίσελ, αποκάλυψε ότι το ει¬δικό τμήμα δολοφονιών δημιουργήθηκε, το 1961, μετά από εντολή που έφτασε απευθείας από το Λευκό Οίκο...

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του περιοδικού «US Newsand World Report», μόνο από το 1961 μέχρι το 1976, η CIA οργάνωσε γύρω στις 900 μεγάλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ η «Ουάσιγκτον Ποστ», έγραφε τον Αύγουστο του 1981: «Η CIA επιστρέφει αθόρυβα στις παλιές μεθόδους εκτέλεσης των μυστικών υπονομευτικών επιχειρήσεων... Για παράδειγμα, μέσω της Αιγύπτου, η ΣΙΑ υποστηρίζει κρυφά τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν...». Η μέθοδος παλαιά, αποτελεσματική και απαράλλακτη. Γι αυτό και ο πατέρας Μπους, 4 μόλις ημέρες μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, κτύπημα το οποίο εξυπηρετούσε απόλυτα τους αμερικανικούς σκοπούς αναδείξεως του νέου εχθρού του «ελευθέρου κόσμου» που λέγεται «τρομοκρατία», δήλωσε: «Πάντα η CIA έβαζε ανθρώπους της στις τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει σε όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ»!

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αν αναλογισθεί κανείς τα αποτελέσματα των «κτυπημάτων» που η 17 Νοέμβρη κατάφερνε (είτε με την επωνυμία της, είτε με άλλες ονομασίες οργανώσεων-φαντασμάτων για λό¬γους παραπλανήσεως και δημιουργίας συγχύσεως), και ποιους σκοπούς αυτά τα κτυπήματα εξυπηρετούσαν (από το κάψιμο των ελληνικών πολυκαταστημάτων τον Δεκέμβριο του 1980 μέχρι τις δολοφονίες επιχειρηματικών ή άλλων παραγόντων που για δικούς τους λόγους είχαν εναντιωθεί σε κάποιες επιδιώξεις της ξενοκρατίας (Μποδοσάκης/ΠΥΡΚΑΛ, Περατικός/εκποίηση Ναυπηγείων κ,α.), εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η τρομοκρατία είναι όντως το μακρύ χέρι της ξενοκρατίας... Αλήθεια, έχει διερωτηθεί ποτέ κανείς πώς μία δράκα περιθωριακών στοιχείων, που υποτίθεται ότι στελέχωνε τη 17 Ν, διέθετε πρόσβαση σε διαβαθμισμένες και απόρρητες πληροφορίες και στοιχεία, όπως στον φάκελο που αφορούσε την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την υπόθεση της ΕΤΕ, όπου σε προκήρυξη που συνόδευσε την δολοφονία του Διοικητή της Μ. Βρανόπουλου εμπεριέχονταν απόρρητα στοιχεία τα οποία γνώριζαν μόνο στελέχη του Δ.Σ. της Τραπέζης, αλλά και πλείστες άλλες περιπτώσεις;

Μάλιστα πολλές φορές οι προκηρύξεις που εκδίδονται για ανάληψη ευθυνών, περιλαμβάνουν αναλύσεις οι οποίες είναι αποπροσανατολιστικές σε σχέση με τα αληθινά αίτια των κτυπημάτων...

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μόλις λίγες ώρες προ της «συμπτωματικής» εκρήξεως της βόμβας που μετέφερε ο Σ. Ξηρός στο λιμάνι του Πειραιά τον Ιούλιο του 2002, «τυχαίο» γεγονός το οποίο, υποτίθεται ότι οδήγησε στην εξάρθρωση της 17 Ν, ο δημοσιογράφος Αλ. Παπαχελάς, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει από την εφημερίδα «Το Βήμα» ότι επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Πώς αλήθεια το γνώριζε; Σίγουρα μαντικές ικανότητες δεν διαθέτει, διαθέτει όμως μία άλλη ιδιότητα, αυτή του προσκεκλημένου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στην ετήσια σύνοδο της οποίας είχε μεταβεί μόλις τον Μάιο του 2002 η οποία... συμπτωματικά είχε ως αντικείμενό της την... τρομοκρατία!

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και κάποια άλλα ζητήματα: Στην γιάφκα που διατηρούσε η 17 Νοέμβρη στην οδό Πάτμου, και η οποία ήταν η κεντρική γιάφκα της οργανώσεως, βρέθηκε κατά τις έρευνες των αρχών ένα πολύκλειδο για την κατασκευή κλειδιών κάθε είδους, φτιαγμένο από ειδικό υλικό που διαθέτουν μόνον μεγά-λες μυστικές υπηρεσίες. Το «εύρημα» αυτό αναγγέλθηκε τότε σε ένα δελτίο ειδήσεων και ακολούθως «χάθηκε» από την επικαιρότητα για ευνόητους λόγους... Επειτα, η ανωτέρω γιάφκα ήταν «αναστατωμένη» ενώ ο Σ. Ξηρός κατέθεσε ότι την άφησε απολύτως τακτοποιημένη φεύγοντας για την μοιραία βομβιστική ενέργεια στο λιμάνι του Πειραιά. Κάποιοι την είχαν «ψάξει» έχοντας προηγηθεί των διωκτικών αρχών... Μήπως η Mossad και η Cia; Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η ΕΥΠ δεν διαθέτει στεγανά από τις δύο ανωτέρω υπηρεσίες, μιας και οι παρακολουθήσεις που διεξάγονται για λόγους εθνικής ασφαλείας πραγματοποιούνται από την ισραηλινή εταιρεία Efrat, τεχνικός υπεύθυνος της οποίας «κατοικοεδρεύσει» στα υπόγεια της ισραηλινής πρεσβείας της οδού Μαραθωνοδρόμων, ενώ ανά¬λογα κυριαρχικός είναι ο ρόλος της ΣΙΑ. «Συμπτωματικά» στις προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη και των λοιπών τρομοκρατικών οργα-νώσεων, ουδέποτε έχει καταγγελθεί ο Σιωνισμός, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη αξιοπρόσεκτα στοιχεία: Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, φερόμενος ως «αρχηγός» της 17 Νοέμβρη (για εμάς, είναι ένας έμπειρος πυρηνάρχης), είχε υιοθετήσει το ψευδώνυμο «Μιχάλης Οικονόμου». Με το όνομα όμως αυτό υπήρξε ένα ιστορικό πρόσωπο, στις αρχές του περασμένου αιώνα, εβραϊκής καταγωγής εκ Κερκύρας, ο οποίος διετέλεσε μάλιστα εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΣΕΚΕ και μετέπειτα του ΚΚΕ. Επίσης, ο αποθανών Μιχάλης Ράπτης ή Πάμπλο, θεωρητικός του τρoτσκισμού στην Ελλάδα, ήταν και αυτός εβραϊκής καταγωγής. Υπήρξε ένας πολυδιάστατος άνθρωπος που «συνομιλούσε» με πολλούς εκ των τρομο-κρατών και από ορισμένους του αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο...

Ερευνώντας τα αδυτα της τρομοκρατίας, να σημειωθεί ότι η ταυτοποίηση των δραστών ενός τρομοκρατικού κτυπήματος, δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην και την διαλεύκανση των κινήτρων αυτού.

Στον δαιδαλώδη και σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και της τρομοκρατίας υφίστανται υπόγειες διαδρομές και λειτουργούν ως αθέατα συγκοινωνούντα δοχεία, καταστάσεις και μηχανισμοί ασύνδετοι φαινομενικό μεταξύ τους.

Έχει υποδειχθεί ότι στον «κόσμο του τρόμου», διαπλέκονται τρομοκρατικές οργανώσεις, μυστικές υπηρεσίες και στοιχεία του κοινού ποινικού δικαίου, αναλαμβάνοντας <<εκδουλεύσεις» και «εργολαβίες» η μία για την άλλη...

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πράκτορα της CIA Μάικλ Λεντίν, ο οποίος ενεχόταν σε υπόγειες διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα και ενδεχομένως και με την 17 Νοέμβρη, τελών υπό την καθοδήγηση του Αμερικανοσιωνιστή Χένρυ Κίσσιγκερ.

Περίεργες ακόμη εκθέσεις περί τρομοκρατίας, έχει εκδώσει και το Ίδρυμα Γεωπολιτικών Μελετών των ΗΠΑ, Στρότφορ, ίδρυμα το οποίο φημολογεϊται ότι συνεργάζεται στενά με τη CIA.

Σε αυτό το ιδιόμορφο «ίδρυμα» προΐσταται ο ομόφυλος του Κίσσιγκερ, Φρήντμαν.



Περίεργες εκθέσεις περί τρομοκρατίας, έχει εκδώσει το Ίδρυμα Γεωπολιτικών Μελετών των ΗΠΑ, Στράτφορ, το οποίο φημολογείται ότι συνεργάζεται στενά με τη CIA. Σε αυτό προΐσταται ο ομόφυλος του Κίσσιγκερ, Φρήντμαν.

Σήμερα, την «σκυτάλη» της εγχώριας τρομοκρατίας έχουν λάβει άλλες οργανώσεις, όπως η «Σέχτα Επανα-στατών», η «Συνωμοσία των Πυρή¬νων της Φωτιάς» και οι «Μαχόμενοι Λαϊκοί Επαναστατικοί Πυρήνες», η πηγή όμως όλων αυτών παραμένει μία και απαράλλακτη: οι μυστικές υπηρεσίες... Αποκαλυπτικό είναι εξ άλλου και ένα επίσημο κρατικό έγγραφο προερχόμενο από το σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής, χρονολογούμενο από το 1979. Το έγγραφο αυτό φέρει την υπογραφή του τότε Αρχηγού του Σώματος, Αντιστρατήγου Αργιάννη, απευθύνεται στην τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ, νυν ΕΥΠ) και στην τότε Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (ΥΠΕΑ) και αφού τους κοινοποιεί κάποια συνημμένα έγγραφα και εκθέσεις που θα είχαν ξεχωριστή σημασία το να μπορούσαμε να τα βλέπαμε στο φως της δημοσιότητας, επισημαίνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Χωροφυλακής, Εβραίοι, Αμερικανοί και Τούρκοι ετοιμάζονται να επιδοθούν σε πρόκληση κλίματος τρομοκρατίας, δια εμπρησμών, τοποθετήσεως βομβών, δολοφονικών ενεργειών, προκειμένου, όπως αναφέρει το έγγραφο επί λέξη «να δυσφημήσουν τη χώρα μας»...

Το έγγραφο παρατίθεται στην σελίδα 26 του παρόντος τεύχους, ως αψευδής απόδειξη των ισχυρισμών μας, προκαλώντας πολλούς και εύλογους συνειρμούς και στον πλέον δύσπιστο σχετικά με τις απολήψεις του τρομοκρατικού φαινομένου... Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, η Μοσάντ, ιδρύθηκε το 1947, στον τρίτο όροφο πο-λυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη, από τον Ρεϊβέν Σιλοόχ, στενό συνερ¬γάτη του Μπεν Γκουριόν, όπως απεκάλυψε η εφημερίδα «Τακβίμ» στις 10/9/2012. Μάλιστα, ουκ ολίγες επα¬φές της Μοσάντ με πράκτορες από τον αραβικό κόσμο, γίνονταν για λόγους ασφαλείας στην Τουρκία, μη διατηρώντας «στεγανά» από την ΜΙΤ...

Πολλά θα μπορούσαν να γραφθούν σχετικά. Όμως ένα είναι το βέβαιο συμπέρασμα: Η διαπλοκή της τρομοκρατίας - με μυστικές υπηρεσίες και το ποινικό έγκλημα, γεννά ένα εκρηκτικό και εντελώς απρόβλεπτο μείγμα, δεδομένου ότι κάποιες παράμετροι δεν είναι ελέγξιμοι...


ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 17Ν ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ..

Η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές, τον Ιανουάριο, παραβιάζοντας την 7η κατά σειρά άδεια που είχε λάβει, ενεργοποιεί σενάρια και εκδοχές σχετιζόμενες με την ανα-ζωπύρωση της παρακρατικής οργανώσεως «17 Νοέμβρη». Η φυγή αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί και ως «φυγάδευση»: Είναι οξύμωρο να χορηγούνται σωρηδόν άδειες σε έναν καταδικασμένο 6 φορές σε ισόβια, ιδιαιτέρως επικίνδυνο και το σημαντικότερο αμετανόητο τρομοκράτη και εκτελεστή, όταν δεν έχει επιδείξει την ελάχιστη μεταμέλεια και τυγχάνει επιπλέον επικίνδυνος για εκ νέου τέλεση εγκλημάτων ενώ παράλληλα είναι ύποπτος φυγής, όπως και τελικά συνέβη...

Καθόλου τυχαία, της «φυγής» του επακολούθησαν «αποκαλύψεις» για διενέργεια «ρεβεγιόν» εντός φυλακών του δραπέτη με προφυλακισμένα στελέχη της τρομοκρατικής οργανώσεως «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προϊδεάζοντας την κοινή γνώμη ότι υπήρξαν παρασκήνιακές διεργασίες εντός φυλακών, με ανάλογες προεκτάσεις με ασύλληπτα στελέχη των «Πυρήνων» αλλά και της «17ης Νοέμβρη» που ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία κινούνται ελεύθερα.

(Στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι μία οργάνωση όπως η «17 Νοέμβρη» διέθετε ισχυρό υποστηρικτικό δίκτυο δεκάδων ή και εκατοντάδων συνεργατών και στελεχών, που ουδέποτε απεκαλύφθη. Όπως δεν εντοπί¬σθηκε και η γραφομηχανή και το ιστο-ρικό 45άρι-σύμβολο των κτυπημάτων της 17Ν). Άξιο επισημάνσεως αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και όταν ο X. Ξηρός λάμβανε άδειες εξόδου από τον Κορυδαλλό πολυήμερες, ουδείς μεριμνούσε για την «διακριτική» παρακολούθησή του και έτσι είναι «άγνωστο» με ποιους και για ποιους λόγους έκανε συναντήσεις...

Στην δεδομένη χρονική στιγμή και συγκυρία, αποσταθεροποιητικοί κύκλοι και καθεστωτικοί παράγοντες έχουν απόλυτη ανάγκη την εξαπόλυση ενός νέου, αιματηρού, κύκλου τρομοκρατ-ας, εκτελέσεων και άλλων «τυφλών» κτυπημάτων, αρχή των οποίων έγινε με το «γάζωμα» της οικίας του Γερ¬μανού πρέσβεως εν μέσω της χειμερινής εορταστικής περιόδου... Και αυτό, διότι τυχόν έναρξη ενός νέου κύκλου βίας, αφ' ενός αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και τα εθνικά θέματα, αφ' ετέ¬ρου εξυπηρετεί την «επιβ-βαίωση» της «θεωρίας των δύο άκρων».

Σε μία τέτοια εξέλιξη, η κυβέρνηση θα σπεύσει να επιρρίψει στο «αντίπαλο δέος», δηλ. στον ΣΥΡΙΖΑ και στον εν δυνάμει πρωθυπουργό Α. Τσίπρα κατηγορίες ότι ένα μεγάλο τμήμα στελεχών του κόμματός του είτε υποστήριξαν στις δίκες τους «πρωταγωνιστές» της 17 Νοέμβρη ως μάρτυρες υπερασπίσεως, είτε απαίτησαν την αδειοδότηση ή την αποφυλάκιση ιστορικών στελεχών της εγκληματικής συμμορίας «17 Νοέμβρη», είτε για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα, είτε για τον Σάββα Ξηρό πρόκειται.

Επομένως, εξαπολύοντας δίκες- αποκαλύψεις για τη δράση στελεχών της «Χρυσής Αυγής» αφ' ενός, αφ ’ ετέρου στοχεύοντας κατά συγκεκριμένων κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσουν να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους για την δράση των «δύο άκρων», προσπαθώντας μάλιστα εντέχνως να καταδείξουν ότι ενίοτε αποτελούν και «συγκοινωνούντα δοχεία» στις δαιδαλώδεις υπό¬γειες διαδρομές της βίας...

Κατηγορώντας στελέχη της «Χρυσής Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπουν την βία, σε θεωρητικό ή και πρακτικό επίπεδο, θα επιχειρήσουν

Αυτοσχέδιο αυτόματο όπλο τύπου Ούζι, το οποίο εντοπίστηκε το 2002 στην κεντρική γιάφκα της 17 Ν, στην οδό Δαμάρεως.

να θέσουν εκτός νόμου το πρώτο κόμμα (κατ' απαίτηση των παγκοσμίων εξουσιαστών), ενώ στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν την συρρίκνωσή του, αποψιλώνοντάς το από το ποσοστό εκείνο που κάνει την «κρίσιμη διαφορά». Και αυτό, σε μία προσπάθεια να εμφανισθεί η κυβέρνηση και ιδιαιτέρως η ΝΔ ως παράγων σταθερότητος και ευνομίας, σε μία προσπάθεια προσεταιρισμού δυσαρεστημένων ψηφοφόρων...

Η κινδυνολογία και η καλλιέργεια κλίματος εντάσεως, εξυπηρετεί απόλυτα τις κυβερνητικές επιδιώξεις, δημιουργώντας έναν τεχνητό «αντιπερισπασμό» στα διαφαινόμενα αδιέξοδα... Με λίγα λόγια, οι κυβερνητικοί κύκλοι θα προτάξουν το τεχνητό δίλημμα: Μνημονιακή συγκυβέρνηση ή χάος... φυσικά, τίποτε δεν προδιαγράφει την ευόδωση αυτών των σχεδίων «επί χάρτου», όμως αναμφίβολα η στόχευση των σεναρίων που εκτυλίσσονται, σε αυτά τα αποτελέσματα κατατείνει...

Το «επαναστατικό διάγγελμα» - παραλήρημα του X. Ξηρού, που επακολούθησε της δραπετεύσεώς του, σαφέστατα παραπέμπει σε αναζωπύρωση της τρομοκρατίας. Η επιστολή του Α. Γιωτόπουλου σε ημερήσια εφημερίδα, που είδε το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά, ουσιαστικά κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό του X. Ξηρό, ως όργανο της ΕΥΠ, επισημαίνοντας ότι εντός φυλακής διέθετε προνομιακή μεταχείριση, ενώ κατά τις προκλητικές άδειες που ελάμβανε δεν ετύγχανε παρακολουθήσεως, σε αντιδιαστολή προς τον Β. Τζωρτζάτο, ο οποίος κατά τη διάρκεια άδειάς του τελούσε υπό την ασφυκτική παρακολούθηση πολλών οχημάτων της αντι- τρομοκρατικής υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ας μην μας φανεί καθόλου περίεργο το να ενσκύψει ένας νέος κύκλος τυφλής βίας και μάλιστα λίαν συντόμως με κτυπήματα που θα καθηλώσουν και θα τρομοκρατήσουν την, ζαλισμένη από τις απανωτές φοροεπιδρομές, κοινωνία...

Η εύρεση αυτοκινήτου-γιάφκας στο Παλαιό Φάληρο, καθώς και άλλες ενδείξεις, συνηγορούν προς την κατεύθυνση της υλοποιήσεως αυτών των σεναρίων...



Πηγή : http://ermionh.blogspot.gr/
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σχόλια του ιστολογίου: 
Οταν πάψουμε να βλέπουμε τον μικρόκοσμό μας σαν το μοναδικό γεγονός που πρέπει να μας ενδιαφέρει και σαν απαρχή των πάντων. Οταν ο κοινός νους πρυτανεύσει , πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουμε πάντα δίκιο σε ότι λέμε όσο και αν δεν μας βολεύει. Τότε ίσως αντιληφθούμε πως η πραγματική ελευθερία ποτέ δεν υπήρξε ως έννοια στην ζωή μας και θα πρέπει να σβήσουμε τα πάντα και να τα ξαναγράψουμε όπως οι πρόγονοί μας μας δίδαξαν και εμείς ξεχάσαμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕΜΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ
ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΕΙΞΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΩ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ G T

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα Γιώργο
Απογοητεύτηκες για το περιεχόμενο ή γιατί ανέβασα τέτοιο άρθρο;
Το περιεχόμενο δεν είναι δικό μου άλλωστε δεν θα μπορούσε επι προσωπικού να έχω τέτοια πληροφόρηση . Αν ειναι για το άρθρο θα έλεγα πως αν δεν γνωρίζεις το κόσμο πως λειτουργεί ή αν δεν έχεις μια μικρή εικόνα στο τι γίνεται γύρω σου και γιατί και πιθανόν απο ποιους δεν έχεις την δυνατότητα όχι απλά να αντιδράσεις ούτε καν να οργανώσεις τις σκέψεις σου για το πως θα αντιδράσεις , μιας και θα είσαι σε μια μόνιμη θολούρα.
Πολλές φορές το πασιφανές είναι και το μη πραγματικό. Εχουμε μια τάση να απομονώνουμε τα γεγονότα και να τα βλέπουμε ασύνδετα με τα άλλα , όπως επίσης και να στοχοποιούμε ανθρώπους και καταστάσεις γιατί είναι τα ηλίου φαηνότερα.
Οι γνώσεις όλων μας , μπορούν να γίνουν ουσιαστικές όταν μπορούμε να τις αναλύσουμε με γνώμονα την κοινή και μόνο λογική. Ακόμα και αυτές που θεωρητικά είναι ‘’άκακες’’ μιας και εμφανίζονται στο διαδίκτυο.
Σε ότι αφορά να γράφω άρθρα δικά μου, που κάποια στιγμή ανέφερες ..θα σου πω τούτο :
Γράφω όταν έχω κάτι να πω δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεν έχω και πολλά να πω γιατί ενώ όλοι οι άνθρωποι έχουν μάτια λίγοι βλέπουν. Και το καλύτερο στο άφησα για το τέλος ήμουν και γω μέσα σε αυτούς που νόμιζα ότι έβλεπα αλλά μπα τυφλή ήμουν και τώρα που σου μιλάω απλά παλεύω να δω.... ίσως τα καταφέρω ίσως και όχι ομως δεν θα τα παρατήσω.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗ ΘΕΙΑ ΓΕΝΝΗΣΙΝ
ΝΑ ΠΩ ΣΤ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ
ΕΝ ΒΘΛΕΕΜ ΤΗ ΠΟΛΕΙ
ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΑΓΑΛΛΟΝΤΑΙ
ΧΑΙΡΕΙ Η ΦΥΣΙΣ ΟΛΗ

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ
ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΑ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΝΑΜΕ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΛΟ
ΕΝΤΑΞ ΒΟΗΘΕΙΣΕ ΛΙΓΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ
ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ DJ