Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

2013 ΕΥΧΕΣ



Ευχές πανταχόθεν έχουν κατακλύσει , διαδίκτυο, τηλέφωνα , κινητά, τηλεοράσεις , ραδιόφωνα και γενικότερα όλα τα μέσα ενημέρωσης . Είτε προσωπικά , είτε μαζικά.


Πολλά θα μπορούσα να πω , θα ήταν όμως ψεύτικα και χωρίς ουσία. Θα μπορούσα να πω πως δεν μπορώ να χαρώ , δεν μπορώ να πω χρόνια πολλά λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στην πατρίδα μου, όμως και πάλι ψέμα θα ήταν.

Όχι δεν χαίρομαι όπως παλαιότερα που τα πράγματα ήταν καλύτερα όμως δεν μπορώ να νιώσω όπως όλοι εκείνοι οι συνάνθρωποι μου,  γιατί απλά δεν το βιώνω προσωπικά και όποιος πει ότι μπορεί ενώ δεν το βιώνει θα ήταν μεγάλος ψεύτης.

Μπορώ να πω όμως πως προσπαθώ να τους νιώσω και όχι δεν τους λυπάμαι τους σέβομαι  απόλυτα ,γιατί προσπαθούν να το βιώσουν με όση περισσότερη αξιοπρέπεια μπορούν να επιδείξουν.
Έτσι για μένα η μόνη ευχή που πιστεύω πως μπορεί να δοθεί για το άμεσο μέλλον ώστε αν μη τι άλλω είναι η κάτωθι :

Εύχομαι το 2013 να είναι λιγότερο ρατσιστικό για τους Έλληνες .
Αντί οι αντιρατσιστές  συν-Έλληνες να κοιτούν μόνο πως θα αντιμετωπίσουν ανθρώπινα, όλους τους λαθρομετανάστες , να σκύψουν και στους δικούς μας μετανάστες Έλληνες που έχουν γίνει λαθραίοι στην πατρίδα τους

Τα στρατόπεδα που ανοίγουν για να μπουν οι καθόλα ισάξιοι άνθρωποι άλλης πατρίδος , να ανοίξουν για τους Έλληνες που ζουν άστεγοι στον δρόμο και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κρύο και τη ζέστη, μέχρι να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Ν’ ανοίξουν για όλους εκείνους τους Έλληνες, που μέχρι χτες είχαν την ζωή τους και τώρα κάποιοι Φελλοί τους την ξερίζωσαν.
Αν κάποιος πει ότι τα στρατόπεδα θυμίζουν άλλες εποχές θα συμφωνήσω απόλυτα , με την μόνη διαφορά ότι καλύτερα η θύμηση αυτής της εποχής παρά η όψη της Ελλάδος με φορεία για να μαζεύονται οι πεθαμένοι από το δρόμο λόγω κρύου, ζέστης ,αργότερα ,και πείνας.

Δεν αξίζει κανείς Έλληνας να είναι άστεγος εκτός από όσους προκάλεσαν αυτό το κακό…..
Τους εύχομαι να είναι άστεγοι από πατρίδα, όπως και είναι , από ψυχή,  όπως και είναι, αλλά και από αυτό που νομίζουν  ότι τους δίνει την δύναμη ,τα λεφτά …..

Τα σάβανα κύριοι, κατ’ ευφημισμό ,δεν έχουν τσέπες.



2 σχόλια:

Samurai είπε...

Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας φέρει όλα τα αρώματα της κουζίνας όταν μαγείρευαν οι μάνες μας κι άπλωναν φύλλο οι γιαγιάδες μας.
Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας φέρει
ζυμωτό ψωμί και πίτες χειροποίητες.
Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας φέρει γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και μαρμελάδα βύσιννο.
Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας βρει σκυμμένους να μαζευουμε κάστανα κράνα και ξύλα για προσάναμμα.
Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι γενναιόδωρος μαζί μας και να μας δώσει πίσω αυτά που μας βοήθησαν να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας.
Τη θέληση την πίστη την αγάπη για το γείτονα και τη μητέρα γη.
Ξέρουν οι περισσότεροι από εμάς τι είχαν, πως μεγάλωσαν, πως έκαναν οικογένειες.
Λίγη μαγιά έχει μείνει, ας τη χρησιμοποιήσουν,κι ας δώσουν και σ'αυτούς που δεν έχουν.

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Samurai
Να σαι καλά για τις ευχές σου αλλά καμία δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί αν δεν αναζητήσει ο καθένας μας τον εαυτό του και να ευχηθεί να τον βρει τολμώντας την αλλαγή , επί πάντων, πριν οι μαζάνθρωποι της ασυνειδησίας εκπληρώσουν το έργο τους ..