Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ


Επιτέλους μπήκε και το 2013 με μια καθυστέρηση 2-3 λεπτά μιας και ο καθένας στην Ελλάδα πρέπει να φανεί στο κλείσιμο και στο άνοιγμα της αυλαίας, ώστε να επιβεβαιώσει το ρόλο της μαριονέτας.


Όλοι χαρήκαμε, όλοι ευχηθήκαμε και πριν προλάβει αλέκτωρ να λαλήσει μια ίσως και δυο φορές, αν δεν ήταν βραχνιασμένος από τα τόσα ‘’κραξίματα’’ , οι  ε_φοροι μας έφτασαν εμπρός βήμα ταχύ να τους προϋπαντήσουμε παιδιά μες την βολή.

Ο Παπακωνσταντίνου συζητιέται αν θα μπει μέσα ενώ είναι τόσοι έξω και χαίρονται .Οι άλλοι προσπαθούν να τον πυροβολήσουν όσο πιο εύστοχα μπορούν μήπως και γλιτώσουν και το θέατρο του παραλόγου με το όνομα ΤρΕλλας συνεχίζεται.

Υποκριτές και φαρισαίοι οι έχοντες και κατέχοντες, βρίσκουν τον έναν για να στριμώξουν , ενώ όλοι πρέπει να στριμωχτούν , ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα . 


Παπακωνσταντίνου ένας εκ των πολλών, που δεν είδε, δεν άκουσε του παράπεσε . Και εμείς τώρα τι πρέπει να κάνουμε ; Να δεχτούμε ότι θα μπει φυλακή ;


Ε εμένα ρε μεγάλε Σαμ  δεν με νοιάζει . Δε πάει να μπει και σε μπουντρούμι; Να τον βάλετε στα έγκατα της γης . Τα λεφτά τα πήρατε ; Την περιουσία του, την δεσμεύσατε ή απλά όλα για το θεαθήναι των ηλίθιων Ελλήνων ,καλή ώρα όπως και στον Ακη ;

Βέβαια κακές γλώσσες λένε ότι η νέα πτέρυγα που θα στεγάσει αυτά τ’ αγόρια, θα έχει όλα τα κομφόρ για να μη νιώσουν άσχημα κατά την παραμονή τους, στο πληρωμένο από εμάς ίδρυμα .

Υποκριτές όλοι, σε μια κρίση τεχνητή, που αφορά τελικά μόνο το λαό, μιλάτε και προσπαθείτε με βαρύγδουπες εκφράσεις να κατευνάσετε τον κόσμο που πεινάει , ενώ καθημερινά όλο και περισσότεροι προστίθενται στο βωμό του αίματος που με επιμέλεια φροντίζετε να μην αδειάσει.

Μαζί τα φάγαμε είπε ο Πάγκαλος, σε μας ,με περίσσια αλαζονεία για να επιβεβαιώσει έως και νομιμοποιήσει τις ‘’νόμιμες’’ πράξεις τους τόσα χρόνια ….
Φωνάζει ο Αλέξης , κατά το πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης (και με πιάνει μια μελαγχολία κλείσε κοριτσάκι τα βιβλία) για την νομιμότητα και την εξεταστική επιτροπή. 


Αγαπητέ Αλέξη σε παρακαλώ αν έχεις και εσύ τη καλοσύνη ,ως τέκνο από τα σπλάχνα της ανανεωμένης αριστεράς (που δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά) όταν με περίσσια  ‘‘ένταση’’ και παρρησία φώναζες και υπερασπιζόσουν εσύ και το κόμμα σου όλους τους λαθρομετανάστες ότι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε σαν ανθρώπους, κάνε μου τη χάρη έτσι να χαρείς τα ματάκια σου και πες και για τους άστεγους Έλληνες.


‘Η μήπως πρέπει να αλλάξουν υπηκοότητα για να τους συντρέξεις ; Βλέπεις δεν έχουν άλλο χρώμα για να χαίρουν αγάπης. Καθότι μπορεί τα στρατόπεδα να σου θυμίζουν άλλες εποχές ,και δικαίως δλδ, αλλά πίστεψε με από τα χαρτόκουτα που κοιμούνται οι άνθρωποι και τους δρόμους, τα παγκάκια και τις στοές αν μη τι άλλω είναι καλύτερα .

Βέβαια ξέρω φωνάζεις και σκούζεις και αντιστέκεσαι σε βλέπω και σένα ιδρώνεις και ουρλιάζεις (αλήθεια το κόμμα σου αυτά που χρωστάει τα έβαλε στο έλλειμμα ή τα πλήρωσε για να δώσει το παράδειγμα ; το ταξιδάκι που έκανες από ποιον πληρώθηκε και μετά αποπληρώθηκε ή πήγε υπέρ πίστεως και παρτίδος υπέρ βωμών και άλλων εστιών ; ) αλλά πάλεψε το έτσι για να μου φύγει και μένα ο κόμπος στην τσέπη.

Βέβαια είναι και οι λοιποί στην Βουλή (σ)ΑΝΕΛ Χ.Α.και ΚΚΕ αυτό το αγριο-κόριτσο που θέλει να σώσει τον κόσμο αλλά δεν θέλει κανείς να δει τα κιτάπια του Περισσού καθότι μιασμένα χέρια δεν αγγίζουν τα άγια τούτα χώματα και σελίδες….

Υποκριτές και δούλοι είστε όλοι του χρήματος, θυσιάζοντας τους Έλληνες για να επιβιώσετε λίγες μέρες παραπάνω, κρατημένοι από το κουφάρι της πατρίδας σας και του λαού της….Όμως οι Έλληνες σας παίζουν στην παράταση . Και όταν λέω Έλληνες, δεν εννοώ όλους εκείνους που μέχρι και χτες ήταν ευνοούμενοι και τώρα απλά ξεβολεύτηκαν . Εννοώ όλους εκείνους που χρόνια τώρα αγόγγυστα σας πληρώνουν , καθότι είστε υπάλληλοί μας , για να πάρετε σωστές αποφάσεις για την πατρίδα, όμως καθώς φαίνεται πως η παρτίδα ακόμα καλά κρατεί . 

Γι αυτούς λοιπόν τους Ελληνες ο χρόνος τελείωσε. Τώρα πια οι δυνάμεις θα αναμετρηθούν....ας κερδίσει ο πιο υπομονετικός και φιλόπατρις και όχι πατριδοκάπηλος …..


Χ. Δεμερτζόγλου

3 σχόλια:

Χ.Αλεξανδρής είπε...

Μα που είναι οι Έλληνες που θα κάνουν τη διαφορά,που θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα απαιτήσουν ναι απαιτήσουν να εφαρμοστεί η ''αλλαγή''
που τόσο πολύ έχει αναγκη η πατρίδα μας?
Πολεμήθηκαν με μένος οι άξιοι και οι δημιουργικοί,πνίξανε τις φωνές της διαφορετικότητάς τους.
Απέκλεισαν τους καλλιεργημένους τους εθνικά ευαίσθητους.
Εξαφάνισαν τους εργατικούς τους ανιδιοτελείς τους οραματιστές.
Ποιοι μείνανε αλήθεια ακέραιοι μπροστά στις πολεμίστρες?
Κάθε φορά που ανοίγουμε τους υπολογιστές μας φαίνεται η γύμνια της μοναχικότητάς μας και ας νομίζουμε ότι είμαστε μοναδικοί.
Λίγοι είναι αυτοί που πραματικά πονούν και θα πονάνε πάντα.Μας σώθηκαν οι αγωνιστές,τους κάλυψαν οι συνδικαλιστές τους βόλεψαν τα λαμόγια.
Αγώνας γίνεται όμως παρ΄όλα αυτά.Θέλει μόνο να ακονίσουμε τα μάτια μας και την καρδιά μας για να τον δούμε.
Κι όποιος μπορέσει να βοηθηθεί από παλιούς ακούραστους αγωνιστές είναι ευλογία.
Απομακρύνεται η Ιθάκη αδέρφια και δε το παίρνουμε χαμπάρι διότι νομίζουμε ότι μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ξερονήσια.
Να είναι καλά αυτοί που ακόμα προσπαθούν ..εμείς οι υπόλοιποι μόνο να παραδειγματιστούμε μπορούμε.
Εάν δε το κάνουμε..κλέφτες θα μείνουμε,για μια αρπαχτή θα ζούμε.
Άντε καλή μας συνέχεια τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Χριστίνα μου, ποιους ρωτάς αναρωτιέμαι. Και βασανίζεσαι, άδικα. Οι άνθρωποι είναι πλέον μόνιμοι κάτοικοι της χώρας της αηδίας, της παρακμής και της πλήρους άρνησης της πραγματικότητας, όπως φαίνεται, τουλάχιστον, η πραγματικότητα, γιατί δεν είναι ποτέ μια στάσιμη οντότητα, αλλά διαρκώς μεταβάλλεται, ανάλογα με την συλλογική Συνείδηση και την αντίστοιχη διαμόρφωση αυτής, από τα μμε, δυστυχώς και κυρίως, σήμερα.

Εμείς από την άλλη, βουτάμε όλο και πιο βαθιά μέσα στο δηλητήριο όσων αντικρύζουμε. Όντως έχουν εφαρμοστεί εδώ, στην Γη του Φωτός, διαχρονικά, όλες οι τεχνικές κοινωνικής μηχανικής και αλλοίωσης της συνείδησης ενός Λαού.

Κάποια στιγμή όμως πρέπει τα άλλοθι να μην τα ανεχόμαστε άλλο για τον Εαυτό μας.
Εννοώ πως όσο η νεο-Ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να (συμ)περιφέρεται ψυχικά αδύναμη, δειλή και υποταγμένη, τόσο θα ανθίζουν τα σκουλήκια και τα αποβράσματα στην πολιτική Ζωή της χώρας. Η κοινωνία τα πότιζε, και εξακολουθεί ένα μέρος της, να το πράττει. Και ένα άλλο, απλά να κοιτάει τα άνθη του κακού, αναμένοντας τον μεγάλο ηγέτη, σωτήρα ή οτιδήποτε άλλο, να κατέλθει από τους Ουρανούς με την Λύση στο χέρι.

Είναι η ψυχική παραίτηση και τεμπελιά που καθιστά την αναμονή του «σωτήρα» απείρως προτιμότερη από την ανάληψη ευθυνών, την αυτοκριτική και την απόφαση να ορίσει ο άνθρωπος τον Εαυτό του με αξιοπρέπεια, τελικά. Προσωπική και Εθνική. Αλλά και τόσο, αφόρητα, υποτιμητικό και αυτο-καταστροφικό.

Χριστίνα είπε...

Ρίκα μου δεν αναρωτιέμαι πια και το ξέρεις, απλά φιλοσοφική αναζήτηση και τίποτα παραπάνω και μικρόβια που μου αρέσει να σπέρνω παντού και μετά να βλέπω πως τα άρρωστα φυτά τα εισπνέουν και αρχίζουν το καρσιλαμά.

Εφόσον οι περισσότεροι (ξ)έχασαν την αξιοπρέπεια στο βούρκο του ΕΓΩ τους προσωπικά θα χαμογελάω με το χαιρέκακο βλέμμα που λέει ''το περίμενα'' ''σας το έλεγα.''.