Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ




Υπάρχουν στιγμές σε αυτό το τόπο που πραγματικά χάνει κανείς τα λόγια του και δεν ξέρει τι να πει και τι να πιστέψει…



Είναι απορίας άξιον πραγματικά πως αυτό το έθνος υπάρχει ακόμα σαν οντότητα …Έλληνες πεινάνε και τρώνε από τα σκουπίδια. Έλληνες που πριν λίγο καιρό θεωρούσαν , όπως και όλοι μας, δεδομένο την στέγη , δουλειά , τροφή . Σήμερα βρίσκονται στα όρια της απελπισίας.

Οικογένειες έχουν διαλυθεί και ζουν, όχι κάτω από τα όρια της φτώχειας απλά αλλά, κάτω από όλα τα ανθρώπινα όρια.

Όμως η δημοσιονομική πολιτική του κράτους δεν επιτρέπει να επεκταθεί το επίδομα για θέρμανση...

Συνάνθρωποι μας, συνέλληνες αυτοκτόνησαν, γιατί δεν άντεχε η αξιοπρέπειά τους αυτή τη ξεφτίλα και ο Παπούλιας μας μιλά μέσ' από το ζεστό μέγαρο για άλλη μια δύσκολη χρονιά. Λες και κατάλαβε δυσκολία τα προηγούμενα χρόνια εκείνος ή θα καταλάβει δυσκολία.
Κατά τα άλλα μια βουλή ασχολείται με τη λίστα. Ποιος την πήρε , που την έβαλε , πως την έβαλε , αν την άλλαξε , τι της έβαλε , πως την τροποποίησε, αν πρόσθεσε , αφαίρεσε , διαίρεσε , πολλαπλασίασε…. Ειλικρινά πρέπει να μας θεωρούν το λιγότερο φλαντζοκαμένους όλους μας , αλλιώς δεν εξηγείται. Βέβαια μέσα από τα έδρανα που έχουν εδράσει την αφράτη τους έδρα, νόμους κατεργάζονται και μας επεξεργάζονται. 

Κατά τα άλλα το 2013 μας μπήκε και οι ευχές ένθεν και ένθεν δόθηκαν με εκείνα τα μειλίχια χαμόγελα που από πίσω κρύβεται ο πονηρός όφις. Κανείς δεν ασχολείται με τίποτα παρά με την λίστα λες και η Ελλάδα κρεμάστηκε από αυτή αφού όλα τα άλλα προβλήματα τα έχει λύσει.

Τι να περιμένει κανείς από αυτό το κράτος , από αυτή τη βουλή, τους πολιτικούς . Ακόμα και ο εκνευρισμός , το μίσος είναι υπερβολικό συναίσθημα για όλους τους . Ψυχροί εκτελεστές ενός λαού, συνεχίζουν το πάρτι της διαφθοράς και το εμπαιγμού των συνειδήσεων μας σε μια εποχή που το 2013 θυμίζει 1950. 

Η μετανάστευση της νεολαίας μα και όλου του κορμού των Ελλήνων που θα στήριζαν αυτό το κράτος έχει πάρει το εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Οι Ελληνικές φαβέλλες είναι απ’ ότι φαίνεται μέσα στα επόμενα σχέδιά τους . Όμως οι ξένοι μας συγχαίρουν.

Η πείνα έχει χτυπήσει κόκκινα και ακόμα κυνηγάει ο Αλέξης τον Βαγγέλη και όλοι μαζί τον Παπακωνσταντίνου και ο Αντώνης σαν νέος Φύλακας Θερμοπυλών έχει προτάξει τα στήθη του για να τον σώσει. Ρε ντροπή δεν έχετε. Αυτό πλέον είναι σίγουρο. Συνείδηση αποκλείεται, διότι οι Ερινύες θα είχαν αυτοκτονήσει αν είχατε. Φιλότιμο ; απαγορευτική έννοια, καθότι εμπεριέχει και αντίδραση τύπου ‘’αυτοκτονία’’, τι είπα τώρα.

Όλα θυμίζουν ένα γαιτανάκι με πολλές σερπαντίνες μόνο που στο τέλος κάποιος θα πιαστεί και θα πνιγεί…εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.

Αλλωστε ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται, εσείς όμως ;;;;Δεν φοβάστε τίποτα; Αλήθεια πως είναι να κοιμάστε ψάχνοντας αν ο (Δ)ένδιας σας έστειλε όλους τους αστυνομικούς να σας φυλάνε; Είναι δε σίγουρο ότι πάντα θα φυλάνε εσάς ; 'Η μπορεί καμιά φορά κατά λάθος να ξεχαστεί κανένας ; …

Είμαστε πολλοί, αλλά σιωπηλοί. Ακόμα !! …Δεν είναι όμως γιατί χαζέψαμε ή φοβηθήκαμε (αν και θα βόλευε να έχετε αυτή την άποψη). Απλά μαζεύουμε θυμό και ο θυμός μπορεί να είναι κακός σύμβουλος αλλά κάνει γρήγορες και άμεσες εκκαθαρίσεις. Ετσι λοιπόν το ναι , το όχι , το ίσως , θα δούμε ,λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο, σε λίγο θα είναι το σκοινί που θα σας εξαφανίσει…
Αν και τα θα είναι πολλά , η ελπίδα που τα ακολουθεί δεν θα πεθάνει και όσο ο καιρός περνά και εσείς απλά επιλέγεται το ρόλο του χαλίφη τόσο το τέλος θα είναι οδυνηρό .... 

Αμοίβεται πάντα η υπομονή ακόμα και αν εκλαμβάνεται ως βλακεία απο μερικούς .................Η υπομονή, και ο έχων αυτή, δίνει χρόνο σε σκέψη, προγραμματισμό και σωστή αντίδραση..και τέλος αιφνιδιασμό...

Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες και όχι στους κατ' επάγγελμα Ελληνες ... Οι Ελληνες δεν ''πληρώνονται'' για να αγαπήσουν την πατρίδα τους ......

5 σχόλια:

Samurai είπε...

Η υπομονή μπορεί να αμοίβεται..αλλά ο χρόνος τρέχει.
Υπομονή και ελπίδα..στην Ελλάδα ψευδαίσθηση μυρίζει.
Έχω έναν αδερφικό φίλο,γεωργό.
Αυτός την υπομονή του τη δείχνει με τον τρόπο που φέρεται στη γη που τον τρέφει.Να τον δείτε να σκαλίζει, να φυτεύει, να κλαδεύει.. μεγάλη αγάπη σας λεω.
Ανιδιοτελής.Τα χάδια του κι οι κόποι μ'ένα χαλάζι αντάλλαγμα πολλές φορές.
Αλλά την την τσάπα δε λεέι να την αφήσει..

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα Samurai
Η υπομονή είναι αρετή αρκεί να έχει και αυτή όρια. Θα πει κανείς τι σόι υπομονή είναι αυτή με όρια . Είναι η υπομονή κάποιου με δυνατότητα σκέψης που υπερβαίνει τα απλά.
Ο Αριστοτέλης μίλησε για την μεσότητα. Σωστή αρχή αλλά δεν μπορεί να υφίσταται σε όλα και για όλα.
Η υπομονή με την έννοια του προγραμματισμού, της έλλειψης αντίδρασης εν θερμώ γιατί τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.
''Κρυο αίμα'' λένε, κάποιοι. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί το αδύνατο ή το δύσκολο.

Ενα τραγούδι νομίζω ταιριάζει στο θέμα υπομονή και σίγουρα όχι το κάντε υπομονή κι ουρανός θα γίνει πιο γαλανός αλλά το

http://www.youtube.com/watch?v=o7o6TZLJTzU

Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει το έχω πει χίλιες φορές.
Απλά θα γίνει όπως πάντα γινόταν.
Απο τους λίγους και αφανής, τους σιωπηλούς και ''ήρεμους'' και γραφικούς για κάποιους .
Και όχι απο τους επαγγελματίες πατριώτες και Ελληνες φανφαρολόγους και μεγαλόστομους.
Θα γίνει απο αυτούς που δεν μιλούν για θάνατο αλλά πεθαίνουν, δεν μιλούν για τιμή γιατί χάνει την αξία της, δεν μιλούν για πατρίδα αλλά δίνονται γι αυτή και σ'αυτή.
Ολοι οι άλλοι είναι απλά φυρίκια χωρίς το ρι.

Samurai είπε...

Αγαπητή Χριστίνα

Η Ελλάδα δυστυχώς δε ν πρόκειται να αλλάξει.Είναι αργά πολύ αργά.
Οι αφανείς δε φτάνουν..οι γραφικοί χάθηκαν ή τα παράτησαν ή είναι πολλοί λίγοι.
Δεν μπορούν οι Έλληνες πλέον να αντιδράσουν διότι έμαθαν στην απραξία.Δεν περιμένω τίποτα θετικό από τους συμπατριώτες μου..δεν έχω την παραμικρή προσδοκία..δεν έχω ψευδαισθήσεις.
Δεν την μπορούν τη δουλειά οι Έλληνες πάει και τελείωσε.
Και ξέρετε κάτι?
Σα να μου φαίνεται ότι κι η πατρίδα μας δε μας γουστάρει άλλο.
Όσοι μπορούν λοιπόν ας την κάνουν..
Όσοι μείνουνε ας φροντίσουν να μη την ξεφτιλίζουν.
Η υπομονή μπορεί να έχει όρια αλλά και η ξεφτίλα επίσης.
Τώρα πάλι θα μου πείτε να ορίσω την έννοια ξεφτίλα..
καθένας τη δική του..
Άντε μετά να αλλάξει κάτι..
Με φύκια και μεταξωτέςς κορδέλλες
μεγάλωσαν γεεές και γενεές Ελλήνων..
Το θεωρούσαν δε και αυτονόητο !

Χριστίνα είπε...

Όσοι μείνουνε ας φροντίσουν να μη την ξεφτιλίζουν.

Καλησπέρα Samurai,
Εχω το κακό ελάττωμα παρά το γεγονός ότι διαβάζω όλο το σχόλιο όποιος και αν το κάνει να κολλάω σε εκφράσεις που μου κάνουν εντύπωση.
Οσοι μείνουν δεν θα την ξεφτυλίσουν, και ξέρεις γιατί ;
Οταν ένα καράβι βουλιάζει τα πρώτα ζώα που πέφτουν στην θάλασσα είναι τα ποντίκια .Ξέρεις αυτά που ζουν στα αμπάρια, στα σκοτάδια εκεί που η υγρασία δίνει ζωή σε μύκητες και παράσιτα εκεί που ο καθαρός αέρα δεν περνά και που η μπόχα αναδύει την ασχήμια του τρωκτικού.
Μετά τα ποντικια φεύγουν οι ''πλούσιοι'' σε ύλη ..Αυτοί που νομίζουν ότι με τα λεφτά αγοράζουν τα πάντα μόνο που δεν μπορούν να αγοράσουν τον χρόνο...Παίρνουν δε όλα τα τυμαλφή με αποτέλεσμα οι ''βάρκες'' να βουλιάζουν από το βάρος και ο ''χρυσός'' τους να τους σκοτώνει την ίδια ώρα που σε άλλη περίπτωση θα τους έσωζε...
Στο τέλος μαζί με το καράβι αν δεν είναι λαμόγιο φεύγει ο καπετάνιος και οι πλούσιοι σε ψυχή αυτοί που είναι λίγοι και δεν ξεφτιλίζουν αλλά δεν επιτρέπουν και να συρθούν με την κοιλιά τους.Αυτοί που θα σώσουν τα παιδιά τους πρώτα και μετά τον εαυτό τους..

Ας φύγουν όλοι ....όσοι μείνουν θα είναι Ελληνες και ένας να ζήσει το έθνος μας θα αναβιώσει...
Σε πείσμα των φανφαρολόγων και επαγγελματιών απάτριδων που φωνάζουν υπερ πατρίδος αλλά κατα βάση με αναγραμματισμό παρτίδος.

Samurai είπε...

Καλησπέρα Χριστίνα.
Μερικά πράματα δεν παλεύονται με τίποτα.
Τη βλακεία ας πούμε και το συμφέρον, τη λαμογιά, τη γραφειοκρατία,δεν μπορεί να τα εξαφανίσει το υπέροχο φως και το απέραντο γαλάζιο της πατρίδας.
Γιατί μόνο τος φως και το γαλάζιο έμειναν αναλοίωτα.
Μόνο αυτά έχουμε να παρατάξουμε μπροστά στα θεριά και τις λερναίες ύδρες.
Γαλάζιο και λευκό..μπροστά στο βούρκο..