Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΙΔΕΙΑ ή ΠΕΔΙΑ


Τραγούδι της εποχής μου ....διαχρονικό όμως .
Γιατί τότε μίλαγε για τους δασκάλους ...τώρα σε μια άλλη εποχή θα μπορούσε να μιλάει για την υποδούλωση που τόσα χρόνια προγραμματίζεται από όλους .
Υπόδουλα μυαλά σε εξειδικευμένη εκπαίδευση χωρίς καμία μα καμία μόρφωση.
Σκλάβους της μάθησης που θα έπρεπε να είναι τρόπος ζωής την ώρα που όλοι διακηρύσσετε ότι το κάνετε για τα παιδιά.
Εγκλωβίζετε την νεολαία σε έναν άνισο αγώνα με το χρόνο και την νιότη ενώ θα έπρεπε να είστε αρωγοί..Επιβάλετέ σε μια ηλικία της εφηβείας να πρέπει να ορίσουν την ζωή τους όταν εσείς όλοι που αποφασίζεται δεν ξέρετε τι σας γίνεται απο ζωή.
Μήπως κάποιος απο εσάς έχει πάει ποτέ να στηθεί στην ουρά να πληρώσει ή να το πω καλύτερα άραγε πόσα έχετε πληρώσει.
Βιάζεται καθημερινά τα παιδιά με τη λογική ότι ξεχωρίζεται την ήρα απο το στάρι ενω τελικά το μόνο που κάνετε είναι υπερσύγχρονα κομπιούτερ χωρίς σκέψη, χωρίς βούληση απλά ένα μεγάλο στικάκι μνήμης και αποστήθισης ώστε να μη μπορούν πέρα απο την εξειδίκευση που θα έχουν ως γνώση να σκεφτούν και να εργαστούν σε τίποτα άλλο.
Δούλοι μόνο δούλοι είτε αυτής της ριμάδας της εξέλιξης ή δικοί σας .....Αρουραίοι της γνώσης.....

Ανάγατε την εκπαίδευση σε κυνήγι βαθμολογίας ως μέτρο απόδειξης της γνώσης, αντί να διαβάζουν κριτικά διαβάζουν, σαν copy paste ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Τα έχετε σκεφτεί όλα, χρειάζονται άβουλα εργατικά χέρια για την κινεζοποίησή μας και τα παιδιά δεν πειράζει αναλώσιμα....

Δεν έχουν όραμα λέτε , δεν έχουν βούληση όμως είμαι σίγουρη ότι κάπου σύντομα θα σας εκπλήξουν αυτά τα παιδιά ..Αυτή η νεολαία του fb του WOW αυτή η νεολαία που νωχελικά κινείται όμως έχει σκέψη , είμαι σίγουρη έχει σκέψη γιατί είναι Ελληνες ...
Δεν είναι πολύ μακριά το 

Δεν υπάρχουν σχόλια: