Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ το αποτέλεσμα.




Κοινή συνισταμένη ο θάνατος , ο οποίος παίρνει σάρκα και οστά μόνο όταν μεμονωμένα αντιμετωπίζεται. Όταν έχει όνομα και επίθετο..
Ο θάνατος είτε προέρχεται από ένα χέρι , είτε προέρχεται από μια καθημερινή εικόνα που επιβάλλεται από αποφάσεις άλλων , είτε από έναν όχλο που ακούει εντολές είναι ΘΑΝΑΤΟΣ
Μάθαμε να εκμεταλλευόμαστε όλα τα γεγονότα είτε τα προκαλούμε είτε  καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Πέθανε ένας άνθρωπος και όλοι έπεσαν πάνω στον θάνατο να δώσουν τροφή στη ζωή τους λες και μπορεί κανείς να τραφεί ες αεί από αυτόν.

Τα κόμματα βρήκαν πάτημα στο πρόσωπο ενός να κατηγορήσουν συλλήβδην τον κόσμο  που ψηφίζει την ΧΑ λες και όλοι είναι φασίστες.
Οι εφημερίδες ξαφνικά βρήκαν τρόπο να ξεπουλήσουν φύλλα για να μπορέσουν να αντέξουν άλλη μια μέρα.
Οι δημοσιοκράτες (δεν είναι λάθος) όσοι ασχολήθηκαν (ρητορικό ως θέση αλλά μην έχουμε και τραβήγματα με την αστυνομία αφού κατά βάθος είμαστε δημοκρατικό έθνος) στα μεγκάλα κανάλια και όχι μόνο χτύπησαν στα μηχανάκια της AGB κόκκινα.
Ο λαός βρήκε ευκαιρία να ξεσπάσει μέρος του συσσωρευμένου μίσους με τη μορφή οργής.
Οι εντεταλμένοι να μιλήσουν για ανάγκη δημοκρατίας μέσω του περιορισμού της βίας λες και η βία  ξεκίνησε εκείνη την ημέρα και θα τελειώσει με τους νόμους που έχουμε να βάλουμε και στα μπατζάκια μας .

Όλα ένα θέατρο, και ο λαός , ο κυρίαρχος λαός, τα περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά αυτά….σε ένα χόρο δολοκουλτουριάρικο μη συνειδητοποιώντας πως οδεύουν ολοταχώς στην φάκα …
Είναι απίστευτο πως ο θάνατος σου η ζωή μου καλά κρατεί σε μια ζωή χωρίς ζωή….και μετά θέλουμε να αλλάξουμε και να βγούμε από το αδιέξοδο να βρούμε το φως στο τούνελ.

Όταν τα μυαλά θολωμένα από τα κάγκελα που ηθελημένα όλοι έχουν βάλει προσπαθούν να εκλογικεύσουν την δύναμη της εξουσίας να κρατηθεί στα πράγματα.

Περί τους πέντε χιλιάδες αυτόχειρες ακόμα και σήμερα περιμένουν οι δολοφόνοι τους να καταδειχθούν .Αλλά ούτε να τους αναφέρει κανείς δεν μπορεί.. 

Φωνάζει η δεξιά ότι θα σώσει την Ελλάδα .Φωνάζει η αριστερά με όλα τα χαϊμαλιά της να κρέμονται ότι φταίει η δεξιά που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Φωνάζουν οι ανεξάρτητοι εξαρτημένοι ότι φταίνε τα συστημικά κόμματα και όχι αυτοί , λες και βγήκαν στην ζωή από παρθενογένεση …και ο λαός;

Ο λαός μεγάλη κουβέντα .Ο λαός μέσα στην χειμερία νάρκη που είχε πέσει δεκαετίες τώρα ..ενώ ταυτόχρονα ψεκάζεται ανελέητα με ότι σκουπιδαριό κυκλοφορεί από αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις και επιλογές , γνώσεις , ειδήσεις ώστε να παραμένει υποχείριο όλων αυτών που νομίζουν ότι μπορούν να είναι στο απυρόβλητο με μόνη σκέψη ότι το Σύνταγμα τον καλύπτει.

Οι νόμοι των πολιτικών για τους πολίτες είναι υπεραρκετοί να τους σώσουν και η αστυνομία καλά κάνει την δουλειά της προφυλάσσοντας τους από εμάς που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Η ειρωνεία είναι πως μας διώκουν και καταδυναστεύουν αυτοί που βροντοφωνάζουν ότι μας υπηρετούν την ίδια ώρα που με την 4η εξουσία έχουν μπει σε ένα τρελό κυνήγι καταπάτησης κάθε ίχνους ελεύθερης βούλησης, αντιμετωπίζοντας το λαό σαν βόδια προς σφαγή , σαν πρόβατα στο επίπεδο αγέλης και σαν χρυσόψαρα στο επίπεδο μνήμης.

 Την ίδια ώρα ο λαός επιβεβαιώνει περίτρανα τα ως άνω αντιδρώντας σαν όχλος στο εκάστοτε λουκουμάκι και μπουμπουκάκι….
Η δολοφονία ενός ανθρώπου είναι κατάπτυστη από όπου και αν προέρχεται κύριοι και όπου και αν αποσκοπεί.
Το πραγματικό όμως όφελος έγκειται στο να αφήσουμε τις μάγισσες και να δούμε την πραγματικότητα η οποία είναι μακράν των κρωξιμάτων  που επιδίδεστε έχοντας τον λαό σαν μαριονέτα αναλώσιμη προς τέρψιν των αφεντικών ….

Ανοίξατε το κουτάκι της Πανδώρας και απελευθερώσατε τους ανέμους του Αιόλου.
Συνεχίζετε να μας λέτε ψέμματα και απαιτείται να συνεχίσουμε να τα πιστεύουμε.... όμως η απελπισία ξεπέρασε τα όρια και ο θυμός γίνεται οργή που ακόμα δεν ξέσπασε απλά σαν ένα Σουέλ φουσκώνει ....Η διαφορά τώρα είναι ότι ο χρόνος τελειώνει ... κάποιοι το ξέρουν ..Εσείς ;





39 σχόλια:

Samurai είπε...

Ποια θέληση Θεού μας κυβερνάει,
ποια μοίρα τραγική κρατάει το νήμα
των άδειων ημερών που τώρα ζούμε
σαν από μια κακή,παλιά συνήθεια;

Πριν φτάσουμε στη μέση αυτού του δρόμου,
εχάσαμε τη χρυσή πανοπλία,
και μόνο το μεγάλο ερώτημά μας
ολοένα πιο σφιχτά μας περιβάλλει.

Χωρίς πίστη κι αγάπη,χωρίς έρμα,
εγίναμε το λάφυρο του ανέμου
που αναστρέφει το πέλαγος.Θα βρούμε
τουλάχιστον το βυθό της αβύσσου;

Οι άνθρωποι φεύγουν,ή όταν πλησιάζουν,
στέκουν για λίγο πάνω μας,ακούνε
στην έρημη βοή,μάταιη και κούφια
σα να χτυπούν το πόδι σε μια στέρνα

Κοιτάζουνε με φόβο,με απορία,
έπειτα φεύγουν πάλι στους αγώνες,
και μόνο το συναίσθημα κρατούνε
του μακρινού,αόριστου κινδύνου.

Είναι κάτι φριχτές ανταποδόσεις.
Είναι στον ουρανό μια σιδερένια,
μια μεγάλη πυγμή,που δε συντρίβει,
μα τιμωρεί,κι αδιάκοπα πιέζει.

Κ.Γ.Καρυωτάκης

Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητό μπλογκ
Νομοτελειακά τα πάντα ἐλέγχονται ἀπο νόμους που ἔχετε κατανοήσει σαν ἀνθρώπινο γένος, ἀλλά δεν θέλετε να ἀποδεχθείτε σε πλήθος περιπτώσεων.
Ἐμείς οι κάτοικοι του Ἀλντεράν, θα σας ἐφιστήσουμε την προσοχή σε αὐτό που διέπει την λειτουργία του σύμπαντος, και σε μικρογραφία την ζωή και φυσικά τον τρόπο που αὐτή ἐξελίσσεται.
Ἐξέλιξη. Λέξη που δηλώνει το ἐμπρός. Το μετέπειτα. Δεν καλουπώνεται σε χρονικά ὄρια μιας και η ἔννοια του χρόνου εἴναι σχετική. Κάτι που ὑπάρχει σήμερα, ξεκίνησε ἀπο, και θα τελειώσει στό.
Δεχθείτε το "ἀπο" και το "πρός" σαν μια κλίμακα που θα την ἀνέβουμε, και θα την κατέβουμε για να ὑπάρξει ισορροπία.
Θα φτάσουμε στην ἀρχή που οι ἐπόμενοι θα κάνουν την δική τους προσπάθεια.
Εἴναι η ἀνωφέρεια και η κατωφέρεια. Η ἄνοδος και η κάθοδος των κυματισμών, των ταλαντώσεων του σύμπαντος.
Εἴναι η πορεία πρός την ἀκμή και η παρακμή στην συνέχεια. Η ζωή και ο θάνατος των ἄστρων μα και των ὀργανισμών.
Ἐσείς στην γή σας, την δική σας διανυσματική περίοδο, φτάσατε στην ἀκμή σας, που θα την ὀνομάζαμε πολιτισμική περίοδο, και ἀρχίζετε την κατάβαση. Η κατάβαση γίνεται πολύ ταχύτερα λόγο της συσσωρευμένης ὀρμής σας.
Οι ἀναπολούντες το παρελθόν που δεν θα εἴναι ποτέ το ἴδιο εἴναι τα θύματα αὐτών που τους τάζουν πως θα ξανα κοιμηθούν με ἀνοιχτές πόρτες και παράθυρα.
Πώς θα μαζευτεί η οἰκογένεια ξανά τις γιορτές να ἀνοίξει τα δώρα ἀπο τα κουτιά.
Αὐτοί εἴναι οι ἐπιταχυντές της κατάβασης σας.
Ἐαν θέλετε να βγείτε ἀπο το τραινάκι του ρολερ κοστερ που τρέχει την κατηφόρα, μόνο η ἀποκέντρὠση, και η ἀνεξαρτητοποίηση σας ἀπο τους προμηθευτές ἄχρηστων ὑλικών, και τους καταστροφείς των ἠθικών ἀξιών και πραγμάτων, θα εἴναι η λύση σας.
Ἐπιστροφή στην φύση με σημασία στην ψυχική σας γαλήνη θα σας λυτρώσει. Μόνο ὀταν ξανανοιώσετε την μυρουδιά του ἀέρα, και γευτείτε το νέκταρ ἀπο τα λουλούδια που ρουφούσατε παιδιά θα δείτε ὀτι ο χρόνος σας, σας φτάνει και περισσεύει.
Τώρα νοιώθετε στην πλάτη σας την καυτή του ἀνάσα και ὄλο τρέχετε να του ξεφύγετε ἐπι ματαίω.
Ἀκόμα και στην τελευταία παράγραφο σας για το κουτί της πανδώρας, το μόνο που θα ἐπιφέρει θα εἴναι η θλίψη. Ἐλευθερωθείτε ἀπο τα δεσμά σας με την ἐπιστροφή στα πλαίσια που ο ἀνθρωπος φτιάχτηκε να ζεί καλά. Και θα κλείσω με αὐτό.
Δείξτε στα παιδιά σας την ἄρχή. Ὀχι την συνέχεια που δεν ὀδηγεί πουθενά.

Obi

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα Samurai
Το διάβαζα ξανά και ξανά και ξανά όλο το ποίημα που μου έστειλες.
Αφενός σ ευχαριστώ …αφετέρου όμως ξέρεις που κατέληξα;
Είναι θέμα επιλογής η όλη μας παρουσία …Σαν Έλληνες επιλέξαμε να εθελοτυφλούμε και βασισμένοι στις δύσκολες στιγμές που περνάει το έθνος μας δεκαετίας χαϊδέψαμε τον εγωισμό μας για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας.
Ο Θεός όμως δεν επιβάλει την θέλησή του ποτέ …μας έδωσε μυαλό και κρίση για να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όπως πραγματικά μας αξίζει. Εμείς αντ αυτού για να μη καταπονήσουμε τον εαυτό μας επιλέγουμε τον δρόμο της εύκολης λύσης οπότε…. Τώρα έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε τον φόβο που τόσα χρόνια καλλιεργούσαμε…
Είναι πολύ άσχημο σε μια κοινωνία εκατομμυρίων ξαφνικά να συνειδητοποιούμε όλοι πως είμαστε 10 εκ μόνοι άνθρωποι που προσπαθώντας να χτίσουμε έναν πύργο της Βαβέλ δεν ασχοληθήκαμε με την επικοινωνία που θα μας βοηθήσει να τον αποπερατώσουμε.
Ετσι υψώσαμε κάγκελα στην ιστορία μας και αγκάθια στην μνήμη μας γι αυτό και μπορούν και μας κυριεύουν όλα αυτά σκύβαλα , τα ανθρωπόμορφα ερπετοειδή ή κατ εμέ εσπεριδοειδή …Πάψαμε να είμαστε με το κεφάλι ψηλά και μείναμε με την ψυχή στα πόδια.

Σου εύχομαι μια καλημέρα, όλη μέρα

ALEXANDROS είπε...

Καλησπερα σας
Οσο στην πολιτικη σκηνη της Ελλαδος,
πρωταγωνιστουν πολιτικα ανδρεικελα και συμφεροντολογικες πολιτικοιδεολογικες μαριονετες. Eντεταλμενοι πολιτικοι προδοτες του Εθνους, που το μονο μελημα τους ειναι η δικη τους yes man και ja frau Merkel πολιτικη παραμονη στην εξουσια,
πολλα φιδια θα μεγαλωνουν στον κορφο μας και πολλοι θανατοι, θα γινοντε αφορμη για πολιτικο-δημοσιογραφικο-κομματικο κανιβαλισμο.

Kλεινω με το ποιημα του
Κ.Παλαμα

Η ΣΙΩΠΗ

Μιὰ ψεύτρα εἶν᾿ ἡ βοή, τὰ λόγια εἶναι μαχαίρια,
παντοῦ εἶν᾿ ἡ πλάνη. Τραγουδάει σὲ κάθε ἀπὸ τ᾿ ἀστέρια
καὶ μιὰ Σειρήνα ἕνα τραγούδι ἐπίβουλο θανάτου,
τρομάρα καὶ σπαρτάρισμα κάθε φωνὴ ἀπὸ κάτου,
κάθε ἁρμονία ἀπὸ ψηλά. Σιωπή, Σιωπή, μητέρα,
δός μου νὰ πιῶ στὸν κόρφο σου νέο γάλα, νέον αἰθέρα,
καὶ κάτι ποὺ δὲ λέγεται καὶ κάτι ποὺ ἀνασταίνει.
—Τοῦ κάκου· κάποιος μέσα μου μιλεῖ καὶ δὲ σωπαίνει...

αιδως αργειοι

εσεται ημαρ

Samurai είπε...

Χριστίνα
Με ένα ξεσκόνισμα των αξιών γίνονται πολλά.
Αυτοί που ξεβολεύτηκαν ψάχνουν αγωνιωδώς νέους τρόπους βολέματος.
Δε λειτουργούν τα φίλτρα μέσα τους.

Αλέξανδρε
''Αντρέ'ι' Ρουμπλιώφ'' του Ταρκόφσκι.
Σου συστήνω αυτή την ταινία(είναι λίγο μεγάλη)η οποία είναι τεραστίου ενδιαφέροντος,και πολύ επίκαιρη κατά τη γνώμη μου.

Την καλημέρα μου

Χριστίνα είπε...

Καλώς τον Samourai
Φίλτρα που δεν λειτουργούν είναι φίλτρα που ποτέ δεν λειτούργησαν είτε απ' αρχής , είτε σωστά.
Αρα καμμένα χαρτιά.
Οσοι τώρα ψάχνουν για να ξαναβολευτούν τότε απλά στον Καιάδα, καθώς αρκετές φορές η ιστορία της Ελλάδος επαναλήφθηκε για να την μάθουμε .Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάμε παρακάτω.

Καλησπέρα και σε σένα

Χριστίνα είπε...

ALEXANDRE
Αυτά τα σκύβαλα που αναφέρεσαι είναι αποτέλεσμα της δικής μας μακρόχρονης εγκυμοσύνης με λάθος στοιχεία.
Επίσης μετά τη γέννα αυτών εμείς αποφασίσαμε να τα ανδρώσουμε ξανά και ξανά και ξανά υποκύπτοντας στην λογική του πάρε δώσε ..Εχουμε μερίδιο ευθύνης..
Κατά τη ταπεινή μου άποψη είναι θέμα αρχών και αξιών .Πρέπει να γυρίσουμε και να επανατοποθετηθούμε εκεί που ήμασταν και όχι εκεί που πήγαμε ...αρχής γενομένης απο την αλλαγή του ΕΓΩ σε ΕΜΕΙΣ

ALEXANDROS είπε...

Γεια να γινω πιο σαφης,δεν επικροτω κανενος ειδους βια απο οπου και να προερχεται.
Φοβαμε ομως οτι θα φτασουμε στο σημειο να θεωρουμε χρυσαυγιτη, η ακροδεξιο, η φασιστα τον οποιονδηποτε μιλα για πατριδα,ελλαδα,κατι που θελουν καποιοι, εκτος και εντος συνορων.
Αυτο που γινετε πιλοτικα σε διαφορες χωρες αρχης γενομενης απο Ολλανδια
να θεωρητε ο μη GAY ανωμαλος kai o φιλοπατρις φασιστας
ισως πολοτικα το παιξουν και στην χωρα μας.

φιλε μου Samourai ευχαριστω για την προταση σου για την ταινια θα προσπαθησω να την βρω και να την δω

Χριστίνα είπε...

ALEXANDRE
Στο χέρι μας είναι όλα...
Τι εννοούμε βία;
Βία είναι μόνο αυτό που έγινε και είναι 100% κατακριτέο , με το παλικάρι;
Βία είναι αυτό που έγινε προ αυτού του παιδιού με τον πατέρα που τον έσφαξαν για να του πάρουν την κάμερα;
Βία είναι που μπήκαν στο κομμωτήριο του άλλου και για 20 ευρώ τα οποία και πήραν τον μαχαίρωσαν;
Γιατί φτάσαμε σε αυτή τη βία;
και γιατί θα πάμε και παρακάτω;
ΤΙ φταίει ;
Είναι σαν τον καρκίνο που τον χτυπάς με φάρμακα αλλά που επειδή δεν βρίσκεις την αιτία μπορεί και να νοσήσεις ξανά.
Οχι κανείς δεν θέλει την βία αλλά δυστυχώς η χρόνια βία που βιώνει ο Ελληνικός λαός. Η αδικία η ανεργία αν θες και η ασυδοσία που εκλήφθηκε απο γενιές - γενεών ως ελευθερία μας έφτασε εδώ και θα μας πάει και παρακάτω.
Απο την άλλη υπάρχει και το θέλω της ΝΤΠ που για να επιβληθεί πρέπει να αποδομήσει όλα όσα στήριζαν μέχρι τώρα τις κοινωνίες.
Πατρίδα
Θρησκεία
Οικογένεια
Παιδεία

ALEXANDROS είπε...

Μηπως λεω μηπως εφαρμοζεται το φαινομενο της πεταλουδας,παραλαγη της θεωριας του χαους

Μια απειροελαχιστη μεταβολη στη ροη των γεγονοτων οδηγει, μετα απο την παροδο αρκετου χρονου, σε μια εξελιξη της ιστοριας του συστηματος δραματικα διαφορετικη από εκεινη που θα λαμβανε χωρα, αν δεν ειχε συμβει η μεταβολη.

Εσεται Ημαρ

Samurai είπε...

Εντάξει.
Θα το διατυπώσω αλλιώς(αντικαθιστώντας τα φίλτρα),με
το νέρωμα του κρασιού.
Πατρίδα
Θρησκεία
Οικογένεια
Παιδεία
Και όλα αυτά δεμένα με τη φύση.

Ανώνυμος είπε...

Για νά ‘χουμε καλό ρώτημα, που είναι το Αλντεράν ;
Βαρέθηκα την Γαία, με τσαντίζει εσχάτως, οπότε...

May the Force Be with You.

With Us !
Θα την χρειαστούμε.

Καλησπέρα Samurai, Obi, Χριστίνα και ALEXANDRE (με σειρά εμφάνισης).

Και στους Αλντεριανούς.

Χριστίνα είπε...

ALEXANDRE
Η θεωρία της πεταλούδας μου φαίνεται πιο λογική γιατί η μεταβολή των γεγονότων δεν μπορεί να συμβεί αν δεν έχουν ακόμα και τα μεταβαλόμενα προγραμματιστεί να αλλάξουν εκ των προτέρων ...διότ ως γνωστόν το συμπαν δεν λειτουργεί μετο μυαλό του Ελληνα σε καμία περίπτωση ..για να ειμαι ακριβής του σημερινού Ελληνα ...
Αν συμβεί μια μεταβολή σημαίνει ότι έπρεπε να συμβεί και άρα ήταν προγραμματισμένο να συμβεί για να επιφέρει το αποτέλεσμα το οποίο θα ισσοροπήσει την δεδομένη κατάσταση ..


Samurai
Δεμένα με τη φύση είναι τα πάντα απο το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο......απλά ο άνθρωπος ξέφυγε απο αυτή και τώραν παλεύει να γυρίσει στις αρχέγονες αξίες.

Χριστίνα είπε...

Obi όπως και αν ειναι τα πράγματα, όπως και αν ειναι ο χρόνος, σε όποιο πλανήτη γαλαξία είσαι ....
υπάρει αρχή και τέλος ,
άσπρο και μαύρο
το θετικό και το αντίθετο
Η αρχή όρίζεται με κάποιο τρόπο απο όλους αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Τα παιδιά είναι μια συνέχεια μάς αλλά μόνο αν κάποιος πιάσει το δυάνισμα απο την αρχή έχει πιθανότητες να ζήσει όλο το κύκλο...
Σε σχέση ΄βέβαια με το άρθρο καμία αλλά δεν έχει σημασία... και για να μη ξεχνιόμαστε
https://www.youtube.com/watch?v=bZ_BoOlAXyk

Χριστίνα είπε...

Αγαπητή Ρίκα εμένα θα με βάζεις λόγω εκτοπίσματος εκτός γραμμής και εμφανίσεως.....είμαι πάντα πρώτη και καλύτερη κοιτώ ψηλά ποτέ χαμηλά είμαι ψηλομύτα....
Εδώ πάντως στον Αλντεραν έχουμε και την Princess Leya θα την παντρέψω με τον Obi για να συνεχίσει το διάνυσμα τον πλανήτη....
may the force be with us but not dracoumel included

Ανώνυμος είπε...

Καλά τότε, κάτσε πρώτη εσύ μπας και είναι κακά παιδιά τα Αλντεράκια να κρυφτούμε εμείς πίσω σου...

Στον γάμο επίσης θα με καλέσεις να πετάω τα ρύζια, αλλά όχι την ώρα που το διάνυσμα θα κουνιέται ανάποδα μην πέσουν στο πάτωμα πρώτα (τα ρύζια) και μετά στα κεφάλια.

Επίσης το ντρακουμέλ δεν χρειάζεται force, έπεσε όταν ήταν μικρό μέσα στην χύτρα, γι’ αυτό και δεν λέμε, δεν μας αφήνει δηλαδή γιατί εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, αλλοίμονο, να μεγαλώσουμε εμείς...

Samurai είπε...

Obi
Ενδιαφέρον ο τρόπος που προσεγγίζετε
την αλήθεια.
Τίποτα δε θα είναι όπως πριν.
Αυτοί που αναπολούν και νοσταλγούν,
έχουν γευτεί το βουνίσιο αέρα έχουν μασίσει μέντα και κουκουνάρια,έχουν μυρίσει θάλασσα,έχουν αγναντέψει την ομορφιά της φύσης.
Αυτοί που κάνουν αναφορές στο παρελθόν το κάνουν διότι είναι ίσως το μοναδικό αποκούμπι τους.
Το κάνουν για να παίρνουν δύναμη από τις ρίζες της βελανιδιάς που χά'ι'δευαν στην παιδική τους ηλικία.
Έχει πολύ δύναμη η νοσταλγία κι όταν σμίξει με τις θύμησες..γιορτή μεγάλη γίνεται και χαίρονται οι καρδιές.
Τα παιδιά μου φύτεψαν κάτι βατομουριές,μάζεψαν τομάτες και κολοκυθάκια από τον κήπο,καθάρισαν το φράκτη από τα αγριόχορτα,κι έπεσαν για ύπνο μόλις χάθηκε το κόκκινο και το πορτοκαλί του ορίζοντα.
Θα συστήσω και σε εσάς την ταινία του Ταρκόφσκι ''Αντρέι Ρουμπλιώφ''.
Αρχή είναι η σπορά.
Έπειτα έρχεται η χαρά βλέποντας τη γη να πρασινίζει.
Μετά η φροντίδα.
Κι έπειτα έρχεται η ευωδία των ανθών.
Μετά έρχεται το χάζι,βλέποντας τους καρπούς να μεγαλώνουν.
Μέσα στο χωράφι υπάρχει γαλήνη.
Εκεί μπορεί κανείς να αφουγκραστεί τη φύση και να κάνει τους λογαριασμούς του με τον εαυτό του.


Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σαμουράϊ και ἀγαπητό μπλόγκ καλή σας ἠμέρα.
Η ἀναφορά μου ἤταν προς αὐτούς που θέλουν να σκαρφαλώσουν στην ἐξουσία, χρησιμοποιὠντας τις μνήμες των ἀνθρώπων που ἔζησαν ἐλεὑθεροι, ψυχικά τουλάχιστον, γευόμενοι τα ὄσα περιγράφεις.
Κάτι που η φρενήρης πορεία της ἐξέλιξης δεν ἐπιτρέπει πλέον να πραγματωθεί.
Η ἐλευθερία θα ἐπανέλθει μόνο και ὄταν ο ἄνθρωπος ἀπεξαρτητοποιηθεί ἀπο τα δεσμά της ἄπληστης κατανάλωσης προϊόντων που του δηλητηριάζουν την ζωή.
Ὄλοι αὐτοί που δείχνουν να κόπτονται για ἐμάς, εἴναι φασουλήδες με δράση που τους ὑπαγορεύεται ἀπο αὐτούς που κουνάνε τα σχοινάκια σε ἔνα θέατρο ζωής πουλώντας την πραμάτεια τους.
Ἀπλά ἐμείς το μόνο που κάνουμε εἴναι να ἐπιλέγουμε θεατρική παράσταση, ξεχνώντας το σύντομο της ζωής μας που εἴναι πολύτιμο για να το ἀναλώνουμε σε θεατρικές κακές παραστάσεις, με ἀτάλαντους θεατρίνους.
Γι' αὐτό προείπα ὀτι η ἐπιστροφή στην ἀρχή θα γίνει μετά την κατηφόρα. Κάτι που μόνο οι ἐπόμενες γενεές ἴσως βιώσουν.
Σε μία ἀνάρτηση που ἔχει στον τίτλο της τον θάνατο, θα πρέπει να ἀπαντάμε με ζωή.
Να τους παρακάμψουμε και να προχωρήσουμε διδάσκοντας στους ἐπόμενους.
Και για το χιουμοριστικό μέρος, ἐγώ περαστικός εἴμαι και σταμάτησα ἐδώ για καὑσιμα και καφέ, καθώς συνεχίζω το ταξίδι μου μεταφέροντας ὑλικά ἀποίκων ἀπο πλανήτη σε πλανήτη.
Εἴδα την φωτογραφία του μπλογκ που μου θύμισε τον πλανήτη μου, και μπήκα.
Και για τις ἀγαπητές οἰκοδέσποινες.
Στόν πλανήτη μου δεν ρίχνουμε ρύζι στους γάμους. Ἐμείς ρίχνουμε φασόλια. Και σε εἰδικές περιπτώσεις ὀπου το ζευγάρι εἴναι κάποιας διαφοράς ἠλικίας, αὐτά εἴναι και μαγειρεμένα.
Λόγο του ὀτι η Λέϊα θα ἔχει λιγότερα χρόνια ἀπο τα δικά μου, μην γίνουμε θέαμα.
Καλή σας ἠμέρα και η δύναμη μαζί μας.

Obi


Χριστίνα είπε...

Επειδή ξέρεις Obi ότι οι συζητήσεις μας ακόμα και οι χιουμοριστικές πάντα μου άρεσαν γιατί ακόμα και μέσω του χιούμορ υπήρχε ουσία θα σου πω τι επ ακριβώς σκέπτομαι. Η ανάγκη για εξουσία υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων εκείνων που μέσω αυτής προσπαθούν να επιβάλλουν ότι δεν μπορούν με το διάλογο. Το δυστύχημα είναι πως επειδή δεν μπόρεσαν να πείσουν τον κόσμο με τα ανύπαρκτα επιχειρήματά τους , πως θα μπορούσαν άλλωστε , δημιούργησαν όλες αυτές τις καναταλωτικές ανάγκες ενώ ταυτόχρονα αύξαναν τα επίπεδα του φόβου μη και κάποια στιγμή εξαφανιστούν. Ταυτόχρονα ‘’ζωγράφισαν’’ με γλαφυρό τρόπο τον κίνδυνο σε όποιον βγει από το ‘’μαντρί’’ και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε …Το περιγράφω απλοϊκά όμως τόσο απλή είναι η ζωή μας ή καλύτερα θα μπορούσε να είναι…Ο κόσμος νομίζει ότι μόνο το ΔΝΤ είναι η αιτία αυτής της κατάντιας κοιτάει το δάχτυλο χάνει το δάσος .Δεν βλέπει ότι το ΔΝΤ είναι απόρροια της χρόνιας νοσηρής και απαράδεκτης νοοτροπίας και στάσης ζωής που επιλέξαμε να ζήσουμε και τώρα πρέπει να πληρώσουμε το μάρμαρο.
Νομίζουν πως το να ξεπληρώσουμε τα λεφτά είναι το θέμα
ΠΩς αν μας πάρουν τα πάντα μπορούν να επιβληθούν
Μόνο που δεν έχουν καταλάβει πως όλοι αυτοί από πάνω μας είναι πιόνια του ιδίου αφεντικού και τα λεφτά είναι απλά το μέσω ελέγχου του αρρωστημένου μυαλού των σκτψυχων που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν τη ζωή και τον θάνατό μας στα χέρια τους.
ΟΣο εμείς επιλέγουμε την ύλη κιαι όχι το πνεύμα όσο εμείς είμαστε στο εγώ και όχι στο εμείς όσο εμείς κομματιαζόμαστε και δεν ενωνόμαστε τους δίνουμε τα όπλα να ισοπεδώσουν κάθε ανθρώπινη πλευρά μας και να μας πάνε σε χειρότερη μοίρα από τα κτήνη της ζούγκλας.
Κλείνοντας λοιπόν την αρχή (λογοπαίγνιο) ενός διαλόγου είτε έμμεσου είτε άμεσου μαζί σου θα πω ότι αν η ζωή περνάει μέσα από το θάνατο θεωρώ πως θα το ζήσουμε μήπως και οι επόμενες γενιές πάρουν πίσω ότι εμείς απεμπολήσαμε κάτι που ακόμα και σήμερα πολλοί το κάνουν ακόμα
Εγώ σαν τίγρης δεν ζω στον ALNTERAN αλλά http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//2F25B1AF42F08A603F359575E37E22DF.jpg
Από αυτό τον πλανήτη

Samurai είπε...

Καλημέρα

Obi
συμφωνώ σε όλα.
Δε γνωρίζω τι και πως θα το βιώσουν οι επόμενες γενιές.
Εγώ όταν έγραφα τα παραπάνω ταξίδευα στο Βίκο,χάζευα το Βο'ι'δομάτη,έκανα περίπατο στο Πάπιγκο,κι ανέβαινα μ' ένα σακκίδιο στην πλάτη την Τύμφη για να δω τη δρακόλιμνη.
Αυτές τις εικόνες ή παρόμοιες θα έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου, όταν μιλώ για την πατρίδα στα παιδιά μου.
Καλή δύναμη σου εύχομαι όπου κι αν βρίσκεσαι ότι κι αν κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως η παρακμή που βιώνουμε με δύο κουβέντες (και όχι δικές μου, κάπου τις διάβασα αλλά ως συνήθως δεν θυμάμαι που) εξηγείται ως εξής :
Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπιούνται και τα πράγματα φτιάχτηκαν για να χρησιμοποιούνται. Ο σημερινός όμως άνθρωπος αγάπησε τα πράγματα και χρησιμοποιεί τους ανθρώπους.

Και εκεί βέβαια χρειάζεται να ορίσουμε τι εννοούμε ως Αγάπη. Γιατί Αγάπη δεν είναι ούτε το χαζομελό της αισθησιακής υποκουλτούρας που προσπαθεί να μας επιβάλλει η μιντιο-καλλιτεχνοκρατία, ούτε η θυματοποίηση των θρησκευτικών δογμάτων, αγκαζέ με την νομιμοποίηση της βίας.

Είναι κάτι άλλο. Και πρέπει να το ανακαλύψουμε. Για να γίνουμε πρώτα εμείς αξιαγάπητοι, αλλά και ικανοί να αγαπούμε. Γιατί πιστεύω πως η μεγαλύτερη τραγωδία του Ανθρώπου δεν είναι να μην τον αγαπούν, αλλά να μην μπορεί να αγαπήσει.

Αυτά περί παρακμής, συστήματος και αντιδότου, ήτοι της Αγάπης, αν και είναι κατ’ εμέ μια βάρβαρη λέξη, όπως κατάντησε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί. Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, έτσι κι αλλιώς.

Τώρα στα περί γάμου (που δεν είναι και τόσο αδερφάκι της αγάπης όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε, μάλλον η πεθερά της είναι), ειδικά στα περί γάμου στον λαμπερό Αλντεράν, Αγαπητέ μου Obi, αν είναι να ρίξουμε φασόλια στον γάμο σου, θα τα προτιμούσα ωμά μην λερωθούμε με την ιπτάμενη σάλτσα τους... Έτσι κι αλλιώς το διάνυσμα ακυρώνει τον χρόνο, οπότε μην απορήσεις αν ξυπνήσεις την επομένη του γάμου και είσαι έφηβος και η Λέια λιγάκι σιτεμένη, ας πούμε. Περίπου. Τόσο δα.

Επίσης, άμα τελειώσει ο ανεφοδιασμός, σε περίπτωση που έχει μείνει ένα άδειο σκαμπό σε μια γωνίτσα στο αστρόπλοιο, κάνε μου την χάρη να με πάρεις μαζί σου. Να δω κι εγώ μια φορά γάμο με ιπτάμενα φασόλια, ως άλλος... Τζακ (Ποτ). Να γίνω και άχρονη και αθάνατη και ούφο εντελώς, και όχι στο περίπου.

Καλό απόγευμα σε όλους, πρώτα δε στο Χριστινιό (μην μου γκρινιάξει πάλι αλλά και λόγω ηλεκτρομαγνητικής συνάφειας.. και τα συναφή).

Arkoudos είπε...

APLA MIA KALHSPERA PERASTIKOS EIMAI
NASTE OLOI KALA KAI NA XAMOGELATE
KAI NA BREITE TOUS PLANHTES POU THELETE TA LIMANIA POU AXIZETE NA PW KAI GW TO DIKO MOU TRELLO

O AETOS DEN THA PAVEI NA PROSEXEI TO DELFINAKI TOU

Ανώνυμος είπε...

@ Σἀμουράϊ σε εὐχαριστώ που συμφωνούμε, και για τἰς ὠραίες σου περιγραφές ἐπίσης.

@ Χριστίνα
Ο κόσμος χρειάζεται τον ἀρχηγό, τον ἠγεμόνα, της ἀγέλης που θα φροντίζει για το καλό της.
Ἀγέλη εἴναι το κράτος των ἀνθρὤπων που ἔχουν στην ἐπικυριαρχία τους, μία περιοχή, ὄπου ἀγαπούν, (θα το ἀναλύσω πιο κάτω), μεγαλώνουν τα παιδιά τους, την χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητές και την εὐμάρια για τα ὠς πρός το ζήν.
Το καλό της ἀγέλης θα το περιγράφαμε σαν πατρὀτητα, προστασία, ὀργάνωση, ἰκανότητα συσπείρωσης των μελών σε ἐξωγενείς κυδύνους που θα διατάρασσαν την ἀρμονία της ἐπιβίωσης.
Τέτοιοι ἠγέτες τέλος. Η ἀγέλη τρώει τις σάρκες των μελών της.
Οι λύκοι ἀληλοσπαράσσονται δείχνοντας τα δόντια τους.
Κατάντια.
Και οι ὑποψήφιοι ἀρχηγοί με περίσσιο θράσος το μόνο που κάνουν εἴναι να κλέβουν την λεία των μελών, λεία που την μάζεψαν με κόπο για να ταϊσουν τα παιδιά τους.
Η ἀγέλη μαραζώνει και συρρικνώνεται.
Για να ἀλλάξει αὐτό, πρέπει να ἀλλάξουν πρώτα οι ἄνθρωποι.
Να ἀγαπήσουν. Ἐδώ ἀπαντώ και στην @ Ρίκα Κ. για την ἀγάπη.
Πρώτα ἀπόλα να ἀγαπήσουμε την ζωή μας, τον ἐαυτό μας. Να ἀγαπήσουμε σαν ὄμοιους τους συμπατριώτες μας που ἔχουν τἰς ἴδιες ἀνάγκες, τοὐς ἴδιους προβληματισμούς, το ἴδιο ἤθος και τα ἴδια ὄνειρα με ἐμάς.
Που θα σταθούν στο πλάι μας στην μάχη ἐνάντια στον ἐχθρό ἐντός και ἐκτός.
Αὐτός - αὐτοί που γνωρίζουν την ἔννοια της λέξης ἐλευθερία.
Που θα μας χαρίσει το χαμόγελό του το πρωΐ.
Που θα μας καλέσει να μοιραστεί αὐτό το λίγο που ἔχει, ὄπως κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και ἐμείς.
Ἀγάπη εἴναι αὐτή η ματιά του συνομιλητή μας, που κοιτάζει πάνω ἀπο τον ὤμο μας ὀνειροπολώντας.
Ἀγάπη εἴναι το "δεν πειράζει" στο "δεν ἔχω".
Ἀγάπη εἴναι το "πάρε" πριν το "δώσε".
Και ὄτι ἄλλο βάζει πρώτο το "μαζί".
Ἀγάπη εἴναι το γέλιο του ἄλλου.
Μην μακρηγορώ γιατί θα κουράσω με τις ἀγάπες. -:)
Βλέπεις ἀπο αὐτά που γράφω@Χριστίνα ὀτι δεν διαφωνούμε στα ὄσα γράφὀνται ἀπο ὄλους.
Ἀπλά ὄτι νεότερο ἀναρτάται ἐδω, θα συμπληρώνει την εἰκόνα.
Ὠραίος ο τιγροπλανήτης που παρέθεσες, με μια παρένθεση. Ἀπο ζέστη με δυο ἤλιους πώς πάτε ;
Ἀντίθετα ο Ἀλντεραν ἔχει δυο φεγγάρια και ἠπιότερο κλίμα.
http://www.zeusbox.com/wallpapers/two_moons_1600x1200-1600x1200.jpg
-:)))

@ Ρίκα Κ.
Ὑποκλίνομαι στην περιγραφή σου για την παρακμή.
Κανένα σχόλιο ἐπ' αὐτού.
Για την ἀγάπη ἔκανα την περιγραφή μου.
Στό ἀγάπη vs γάμος τι να γράψω.
Ἐχω μια ἀποκωδικοποίηση για το γεγονός.
Ὀταν νοιώσεις ὀτι η ἀτέλεια της ὕπαρξης σου βρίσκεται σε κάποιον ἄλλο ἄνθρωπο, δεν χρειάζεται να σκεφτείς περισσότερο.
Και ὄλοι νας ἔχουμε αὐτήν την μη ὀρατή ἀτέλεια.
Ἐδώ και χωρίς παρεξήγηση θα το θέσω περιγραφικά ἀκριβώς ὄπως μας το δίδαξαν, χωρίς να μπορώ να βρώ κάποια καλύτερη περιγραφή.
Το κομμάτι του πλευρού που δημιουργήθηκε το ταίρι.
Σου λείπει χωρίς να σου λείπει φυσικά, παρά μεταφορικά.
Ὄταν βρείς ποιός το ἔχει γίνεσθαι το ὄλο.
Ἐτσι ἀπλά.
Για τον ἀνεφοδιασμό του σκάφους σου ἀπαντὠ ὀτι ἐνδεχομένως να καθυστερίσει λίγο, λόγο βλάβης στο σύστημα πλεύσης, ἀλλά το ταξίδι θα γίνει.
Θα σε ἐνημερώσω ἐν εὐθέτω χρόνω για την ἀναχώρηση για να προλάβεις να ἐτοιμάσεις σακίδιο με τα ἀπαραίτητα.

Χάρηκα για την ὠραία συζήτηση
Η δύναμη εἴναι μέσα μας, ἄρα μαζί μας

Να περνάτε ὄλοι ὑπέροχα
Obi

Χριστίνα είπε...

[..]Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπιούνται και τα πράγματα φτιάχτηκαν για να χρησιμοποιούνται. Ο σημερινός όμως άνθρωπος αγάπησε τα πράγματα και χρησιμοποιεί τους ανθρώπους.[..]
Μεγάλη κουβέντα Ρικα (και ναι ναι ναι αντιδρώ όταν δεν με βάζεις πρώτη στο χορό). Οι άνθρωποι για να μπορέσουν να αγαπήσουν τον άνθρωπο θα πρέπει να μπορούν να αγαπούν τον εαυτό τους .Αγαπούν όμως όχι υπεραγαπούν. Αρα μιλάμε για ισορροπίες σε μια κοινωνία ανισσόροπων που βλέπει παντού είτε εχθρούς (αφού δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον χειρότερο εχθρό τον ίδιο του/της τον εαυτό).Ο σημερινός άνθρωπος έμαθε να αγαπάει την ύλη και να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους γιατί μέσω αυτής βρίσκει την επιφανειακή αναγνώριση χωρίς αντίλογο του τι αξίζει …κάτι που δεν ισχύει με το ανάποδο.
Είναι πραγματικά τραγικό να μη μπορεί κάποιος ν αγαπήσει αλλά το τραγικότερο είναι να νομίζει ότι αγαπάει και ο άλλος να μη μπορεί να το νιώσει.
Από την στιγμή όμως που μια κοινωνία έχει εδραιώσει του έχω άρα είμαι, αξίζω γιατί έχω, μη περιμένεις να γίνουν αντιληπτές αυτές οι εκφράσεις.Αν δε προσπαθήσεις να της αναλύσεις οι περισσότεροι θα το πάνω μόνο στις ανθρώπινα-ερωτικές σχέσεις λές και όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί. Γίναμε μικρόμυαλοι και στενόμυαλο όταν μας έχει δοθεί μυαλό που μπορεί να κάνει θαύματα. Εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε μόνο την επιφάνεια αυτού για να επιβάλουμε τα θέλω μας χωρίς να αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι και λάθος…
Δεν θα συμφωνήσω ότι κατάντησε να είναι βάρβαρη η λέξη νομίζω ότι είναι ακόμα υπέροχη όπως όταν πρωτο-ακούστηκε απλά οι άνθρωποι την εκπορνεύουν όταν δεν μπορούν να πράξουν τα θέλω τους, την ίδια στιγμή που αρνούνται να θέλουν τα μπορώ τους.
Αυτοκριτική, αυτογνωσία και αναγνώριση ότι ουδείς τέλειος αλλά ο δρόμος δεν σταματά εκεί…
Έχουμε μάθει να λέμε φταίω, αλλά δεν έχουμε μάθει να αλλάζουμε όταν αναγνωρίζουμε το λάθος μας.
Έχουμε μάθει να συγχωρούμε αλλά αυτό εκλαμβάνεται από τους πολλούς ως ένδειξη αδυναμίας. Έχουμε μάθει να λέμε συγνώμη γιατί απλά δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε όταν στην αντίπερα όχθη δεν έχουμε μάθει να ακούμε όταν ο άλλος μιλάει παρα μόνο περιμένουμε να κάνει παύση για να πούμε τα δικά μας .
Σαθροί άνθρωποι Ρίκα , σε σαθρή κοινωνία …. Που ζητούν αυτό που πραγματικά χρειάζονται αλλά δεν γνωρίζουν πώς να το αντιμετωπίσουν όταν το έχουν….
Είναι μεγάλο πράγμα η ελευθερία και η αλήθεια σπαθιά στα χέρια των ανθρώπων για να υπερασπιστούν τα πάντα αλλά και μαχαίρια για να γυρίσουν εναντίων τους.

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα Arkoudos
Ευχαριστούμε για την ευχή χρήσιμη παρά ποτέ και καθόλου τρελό. Άλλωστε όσοι αναφέρουν πως το σκεπτικό τους είναι τρελό δεν είναι τρελοί, μεγάλη κουβέντα είπε αυτός που την ανέφερε.
Σε ότι αφορά το θέμα των πλανητών οι απόψεις διίστανται άλλοι προτιμούν τους μεγάλους και μακρινούς. Αλλοι προτιμούν τους κοντινούς και γνώριμους …Μιλώντας προσωπικά θα έλεγα ότι λατρεύω τους ηλιόλουστους, και ασφαλής. Το καλό είναι ότι ο γαλαξίας μας έχει εκατομμύρια κάποιος να διαλέξει. Οι συνετοί βέβαια απλά μένουν στους γνώριμους και παρατηρούν τις εναλλαγές, γιατί που αλλού να βρει κανείς τόσο γαλάζιο σε θάλασσα και ουρανό.
Μια ειδική κατηγορία δελφινιών τα Delphinus delphis είναι είδος υπό εξαφάνιση και λένε ότι προστατεύονται από το WWF δεν ήξερα ότι το έργο αυτό το ανέλαβαν οι αετοί …Ενδιαφέρον. Όμως να δεις που διάβαζα ότι και οι αετοί τελούν υπο εξαφάνιση…Δλδ για να καταλάβω το ένα υπο εξαφάνιση είδος προσέχει το άλλο είδος υπό εξαφάνιση.
Ωρε της εξαφάνισης έγινε. Καλό αυτό άλλωστε πάντα πίστευα ότι τα ζώα περισσότερο από τους ανθρώπους προσέχουν το ένα το άλλο…

Arkoudos είπε...

KALHMERA SAS

XRISTINA TO POION PLANHTH DIALEGEI O KATHENAS APO EMAS, EINAI ANAFERETO DIKAIWMA TOU DEN MPORW.
DEN THELW NA TO ,SEVOME APOLYTA TIS APOPSIS KAI TA THELW AYTWN POU PSAXNOUN PLANHTES, EITE HLIOLOUSTOUS KAI GNWRIMOUS OPWS ESY, EITE AGNWSTOUS KAI SKOTINOUS KAPOIOI ALLOI H APOFASI EINAI APOKLEISTIKA DIKH TOUS.
OSON AFORA TA ZWA PROS EXAFANISI POU ANEFERES, APLA DEN THIMAME NA ANEFERA EIDOS DELFINIOU.
ARA TO AN TO DELFINI POU O AETOS PROSEXEI EINAI YPO EXAFANISH, AYTO TO XEREI MONO O AETOS KAI KANEIS ALLOS.
EXALOU POU XEREIS XRISTINA MPOREI O AETOS AYTOS POU LES NA TELEI YPO EXAFANISI.
ALLA O AETOS PARAMENEI AETOS KAI AS EXAFANISTEI.
MEXRI NA GINEI OMWS AYTO TO DELFINAKI TOU THA TO PROSEXEI KAI KANEIS DEN MPOREI NA TOU TO APOGOREYSH ,EINAI YPO EXAFANISH KAI TA IXNH TOU DEN FAINONTE STOUS AITHERES.
PETA PSHLA KAI DEN TON BLEPOUN,DEN ENOXLEI,APLA VLEPEI,SPASMENA FTERA ALLA PETA, PREPEI NA PETAXEI ETSI EXEI MATHEI.

NA XAMOGELATE


ALEXANDROS είπε...

Arkoudos
αδερφε τι σχεση μπορει να εχουν με το θεμα του μπλοκ ενα δελφινι ενας αετος καποιοι πλανητες?

Χριστίνα είπε...

Ardoude κάνε μου μια χάρη σε παρακαλώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορείς να γράψεις ελληνικά γράφε μικρά γιατί έχω που έχω πρεσβυωπία (ου γαρ) εεε να μη ζαλίζομαι θα ταβλιαστώ, στο τέλος .
Οι επιλογές πλανητών ήτοι ζωής βασίζονται σε πολλές μεταβλητές και οι σώφρονες αν δεν είναι εν δυνάμει άφρονες τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αν θέλουν να μπορούν να συμμετέχουν στην σωστή πορεία της κοινωνίας μας , είτε της άμεσης (οικογένειας) είτε της έμμεσης( πολιτεία)
Εχεις απόλυτο δίκιο στα περι σεβασμού των επιλογών του κάθε ανθρώπου αυτό σημαίνει ότι είσαι δημοκρατικός άνθρωπος..
Αν και στην Ελλάδα πολλοί Έλληνες ελεύθερα σκεπτόμενοι επέλεξαν ότι επέλεξαν και μας έστειλαν κατά διαόλου .Με τη μόνη διαφορά ότι αν μπορέσει κάποιος να τους δει από μακριά θα κατανοήσει ότι η ελεύθερη άποψη τους ουσιαστικά ήταν είτε έμμεσα είτε άμεσα χειραγωγούμενη. Αρα δεν ξέρω κατά πόσο πλέον στην σημερινή εποχή παίζει το σενάριο περί ελευθερίας…. Και ως εκ τούτου αν ο σεβασμός των επιλογών είναι βασισμένος σε πραγματικά δεδομένα ή σε αέρινα.
Νομίζω ότι πρέπει να ψάχνουμε περισσότερο αντί να δεχόμαστε απριόρι με το να λέμε σέβομαι , βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος ο καιρός θα δείξει. Γιατί βλέπεις και εμείς σεβαστήκαμε τις επιλογές τους αλλά μας ‘’τακτοποίησαν’’ δεόντως….
Εκλογές μυρίζουν στον αέρα… Εκλογές δημοτικές, μετά βουλευτικές άρα ανθρώπινες, που θα αποδείξουν αξίες..
Μου άρεσε σαν φωτογραφία αυτό το δελφίνι που λες γιατί γενικώς τα συγκεκριμένα θηλαστικά τελούν υπό εξαφάνιση, εσύ δεν ανέφερες είδος το πρόσεξα. Βέβαια στο σημείο του αετού το ανέφερα κι εγώ ότι όντως ο Βασιλικός αετός τον οποίο τον βρίσκεις πια στον Όλυμπο κατά βάση και σε άλλα δυο βουνά , τελεί υπό εξαφάνιση (ούτε στα περί αετού ανέφερες είδος)
Για όλα τα υπόλοιπα τι να σου πω δελφίνι δεν έχω κάνει ούτε έχω πετάξει σαν αετός για να γνωρίζω … Από τις λίγες γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα θα έλεγα ότι τα ζώα με διαφορετικούς τρόπους από τους ανθρώπους αν μάθουν στραβά ξεμαθαίνουν με άλλου είδους εκπαίδευση. Οι άνθρωποι όμως όταν αναγνωρίζουν τα στραβό αλλάζουν άλλωστε γι αυτό γίνονται και οι υπερβάσεις. Δεν συμφωνείς; Και τις υπερβάσεις τις κάνουν οι άνθρωποι και μόνο.

Χριστίνα είπε...

Alexandros ο Obi μίλησε για πλανήτες ε εμείς τα συνεχίσαμε και ο Arkoudos έβαλε το ζωικό βασίλειο ....

Arkoudos είπε...

sygnwmh gia ta caps
mallon sas kourasa exou kai h aporia apo filo Alexandro
den tha sas kourasw allo apla xristina ypervaseis den kanoun mono oi anthrwpoi opws les alla kai ta zwa...ypervash einai to oti sto tsirko o elefantas kanei ayto pou tou zhta o ekpedeyths tou...ypervash einai kai oti to skylaki to mathenoume na xereta ...polla paradeigmata mporw na anaderw.
oson afora to na psaxnoume anti na leme sevomaste...osoi xeroun apo aetous gnwrizoun pote petane xwris na rwtane to giati prepei na petaxoun makria.
kai pali sygnwmh pou sas kourasa

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Αρκούδε
1. Μην ζητάς συγνώμη για κάτι που το συμπέρανες χωρίς να φανεί από πουθενά εκτός αν κουράστηκες εσύ, οπότε εκεί πάω πάσο . Η απορία του Αλέξανδρου δεν νομίζω ότι δεικνύει κάτι τέτοιο , τουλάχιστον δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.
2. Θα μου επιτρέψεις να πω πως εσύ μιλάς για υπερβάσεις κατόπιν επιβολής εγώ μιλώ για υπερβάσεις κατόπιν επιλογής. Θα μου πεις πολλές φορές δεν έχουμε επιλογή. Όμως πολλές φορές όχι όλες …Δεν γίνεται πάντα να μας επιβάλλουν οι καταστάσεις επιλογές .Αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε ως λαός από το σπιράλ του θανάτου που κάποιοι μας έβαλαν και κάποιοι το επέβαλαν.
3. Οι γνώσεις μου περί αετών περιορίζονται στο ότι γυρίζουν πάντα πίσω στο σπίτι τους του ή σε ότι θεωρούν πάντα σπίτι τους, εκτός αν πεθάνουν στην πορεία επιστροφής. Αν κάνω λάθος σε αυτό τι να σου πω τα διάβασα λάθος..
Συγνώμη δεν υπάρχει λόγος να ζητάς δεν έκανες κανένα λάθος ..εκτός αν πιστεύεις το αντίθετο οπότε θα σου πω πως προσωπικά δεν διετέλεσα παπάς και δεν σκοπεύω κιόλας ούτε και μοναχή , ούτε και ηγουμένη :P

Ανώνυμος είπε...

Αρκούδε
Χαλάρωσε.
Ούτε κι εγώ γνώριζα ότι υπάρχουν και τίγρεις Σενεγάλης (λευκές παρακαλώ)..
:)

Arkoudos είπε...

xristina pali ofeilw na pw oti sto thema ypervaseis den eida na anaferete an ginete kat epivolis h kat epiloghs ayto dieykrinistike se sxolio.
o aetos gyrizi spiti tou h ekei pou thewrei spiti tou otan apo tous oikeious tou h aytous pou thewroi dikous tou den ekdioxthei.
ENA lathos kanoun oi aetoi....einai toso sigouroi me tous dikous tous pou thn patane apo 3a prosopa
o aetos xerei,gnwrizei,epelexe na mhn milisi eipa kai se allo postarisma...peta psila h xamhla den exei shmasia peta me spasmena ftera ayto exei shmasia gia ayton oti peta.

o xeiroteros polemos einai o psyxologikos kai o xeiroteros thanatos einai na eisai zwntanos nekros
polloi/es misisan ,fovithikan,zilepsan ton aeto den xerw tou kanane zhmia(den ennoei to delfinaki tou alla aytous/es pou to symboulepsan)

kala na eiste kai na xamogelate


Arkoudos είπε...

file/h anwnyme
1on ematha na apantw se epwnyma sxolia giati epwnyma grafw kai egw

2on kanw exeresi kai apantw legontas sou oti eimai poly xalaros kai aytoi pou me gnwrizoun kala mporoun na to baibaiwsoun

3on oute kai gw gnwriza oti ektos apo tis kareta kareta kai monaxous monaxous yparxoun kai oi malakes malakes(den to lew gia sena eileikrina aformh apo tis tigrhs senegalhs pou eipes phra)to ematha kai ayto file

kala na pernas kai na xamogelas

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Αρκούδε και ανώνυμε η τίγρης της σενεγάλης (ποιητική αδεία -καθότι εκεί έχει λιοντάρια αλλά που το ξέρουμε μπορεί και να μεταλαχθώ-το οποίο κάπου αλλού αναφέρθηκε για να με προσβάλλουν αλλά χοντρόπετση γαρ πέρασε και δεν ακούμπησε ) η οποία είναι λευκή (λόγω προβληματικού DNA) έχω την εντύπωση ότι έχει να κάνει με την δική μου φωτογραφία σαν άβαταρ. Είναι πως λέμε τι μου πέρασε απο το μυαλό να ένα ''βλήμα'' ...είναι μια υπέροχη τίγρης η οποία ενίοτε βγάζει νύχια (τα λιμάρω τώρα τελευταία αλλά το άτομο που μου κάνει πετικιούρ έφυγε σε άλλη γη σε άλλα μέρη).
Και μιας και φτάσαμε να συζητάμε για το ζωικό βασίλειο και τη φύση τους πλανήτες και το σύμπαν έχω μια θολούρα (ενίοτε το παθαινω ένεκα της πολύς φαιάς ουσίας)
έμαθα κάτι καινουργιο πέραν της μονάχους μονάχους και της καρέτα καρέτα έμαθα και το νέο είδος μαλάκας μαλάκας...Αρκούδε αν έχεις την ευγενή καλοσύνη μπορείς να μου δώσεις χαρακτηριστικά αυτού του είδους για να το αποφεύγω καθότι ε δεν τα ξέρω και όλα

Arkoudos είπε...

xristina einai aplo xarakthristika tou eidous malaka malaka einai ayta pou diathetw egw
pistevw na se kalipsa 100%
spanizei to eidos malaka malaka....diainonizete to eidos tou malaka sketo pros to paron

kala na pernate kai na xamogelate

y.g an kapou noiasate osoi diavasate postarismata mou prosvevlhmenoi,prosopika stoxeymenoi h tsp kati prosvlhtiko pou na afora kapoion apo esas zhtw sygnwmh den egine eskemena apla isws lathos to antilifthikate....egw milw se 3o prosopo kai den afora kapoion apo esas
an pali eimai mh eypsodektos sto blok mporeite na mou to peite eite dhmosia eite me mynhma

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα Αρκούδε
Ως ανάποδος άνθρωπος θα ξεκινήσω από το τέλος,
[...]an pali eimai mh eypsodektos sto blok mporeite na mou to peite eite dhmosia eite me mynhma[...]
Με έμαθαν αλλά και η ίδια η ζωή να μη λέω πολλά , ίσως γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Άλλωστε φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεσαι από τα γραφόμενα μου πως δεν μασάω ούτε και γω τα λόγια μου ,βλέπεις η ζωή είναι μεγάλο ‘’σχολείο’’ ώστε να άφηνα ποτέ αιωρούμενο τέτοιο σκεπτικό.
Ίσως μάλιστα επειδή έχω μάθει να μη το βουλώνω να το έχω πληρώσει πολύ ακριβά και ακόμα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Δεν θα αλλάξω στα 45 με τίποτα και επειδή η μαγκιά πληρώνετε τοις μετρητοίς σε αυτό το τομέα αν μη τι άλλω δεν χρωστώ πουθενά…
Για τα προλεχθέντα με κάλυψες 100% με μερικές ενστάσεις αλλά προς το παρόν παραμένουν σκέτο ενστάσεις .

Καλημέρα και σε σένα

Χριστίνα είπε...

Οφείλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη στον Obi αλλά κάποιο σχόλιό του δυστυχώς μπήκε στα ανεπιθύμητα με αποτέλεσμα να μη το δω. Συγνώμη Obi δεν ξέρω πως έγινε ...το είδα σήμερα και το ανέβασα ...
Ευχαριστώ για την κατανόηση

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Obi, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με τα λεγόμενά σου.
Ναι κάποια πράγματα συνειδητοποιούμε πως μας έλειπαν μόνο όταν τα βρούμε. Γι’ αυτό και εκείνα που μας ζορίζουν είναι κι αυτά απαραίτητα. Γι’ αυτό και η αίσθηση της πληρότητας είναι πάντα ανεπαρκής.
Και κάθε ξέφωτο στην ανάβαση είναι απλά μια στάση πριν την συνέχεια της πορείας. Στο άγνωστο.
Το σακίδιό μου είναι πάντα έτοιμο όταν ο προορισμός είναι ο επιθυμητός. Βάλε μια φωνή, ρίξε σκάλα και έφτασα! Για τον Αλντεράν.

Χαιρετώ, ευχόμενη Δύναμη σε όλους. Μέσα μας και Μαζί μας.
Ρίκα