Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ




Αλαλαγμός στις πορείες και στις διαδηλώσεις περί ελευθερίας. Έτοιμος ο κόσμος να λυντσάρει τον οποιονδήποτε τολμήσει να υπονοήσει ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος που  διεκδικούμε τα κεκτημένα μας .
Μεγάλη οργή για την χρόνια καταπιεσμένη ύπαρξη του Έλληνα στην αδικία στο ανήθικο …Όμως τελικά για να μπορεί κάποιος να διεκδίκηση το αναφαίρετο δικαίωμα στην ζωή θα πρέπει να βρει την αιτία που το απώλεσε και να πολεμήσει το κακό στην ρίζα του.
Είναι εύκολο να φωνάζουμε άλλωστε είναι και ένας τρόπος απομαγνητισμού του αρνητικού πεδίου που έχει δημιουργηθεί. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης ο οποίος έχει συγκεκριμένο χρόνο επίδρασης και μετά τα πάθη καταλαγιάζουν εκτός αν αυτός ο οποίος τον εκδηλώνει έχει φτάσει στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης υπόστασης να παρακαλάει για το αυτονόητο που είναι το δικαίωμα στην ζωή.
Αν θέλεις να είσαι κύριος του εαυτού σου , αν θέλεις να μπορείς να ορίσεις την μοίρα σου αν θέλεις να έχεις αν μη τι άλλω άποψη για την πορεία της ζωής σου θα πρέπει να ορίζεις και το μέτρο των αναγκών σου στο επίπεδο που δεν θα γίνεις υποχείριο τους.
Θέλουμε να αποτινάξουμε τον ζυγό. Δικαίως
Θέλουμε να βρούμε τα πατήματά μας . Αναφαίρετο δικαίωμα
Θέλουμε να χαμογελάμε το πρωί και να ζούμε την κάθε μέρα. Δεδομένο
Θέλουμε το δίκαιο , όσο αυτό μπορεί να υπάρξει σε μια κοινωνία που επιβραβεύει την λαμογιά την πονηριά και την παραποντιά.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο , σε έναν τόπο που πολύ θα ζήλευαν και αντί να το εκμεταλλευτούμε έστω και τώρα αντ’ αυτού τον υποβιβάζουμε σε τέτοιο βαθμό ώστε και εμείς οι ίδιο να τον βλέπουμε ως ανίκανο να μας ζήσει και να τον εγκαταλείπουμε.

Ψάχνουμε τρόπους να απεξαρτοποιηθούμε λες και είμαστε χρόνια χρήστες ναρκωτικών και το αντίστοιχο Ο.Κ.Α.Ν.Α έκλεισε λόγω υπερχρέωσης, ενώ η λύση είναι μπροστά μας.

Διαβάζω καθημερινά για την ανάγκη της Ελλάδος σε εισαγωγή τροφίμων λόγω της μη επάρκειας στην παραγωγή. Ναι ήταν λάθος που ενώ η βιομηχανία μας ήταν η γη , το φως , το νερό και ο αέρας εμείς πιστέψαμε πως το τσιμέντο και η πολυκατοικία θα μας θρέψει.

Οι αγρότες ακόμα υπάρχουν , εμείς ως καταναλωτές το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να στραφούμε στα Ελληνικά προϊόντα , στις Ελληνικές εταιρείες , στην Ελληνική κατανάλωση…Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους .
Βασική αρχή της οικονομίας είναι η προσφορά και η ζήτηση η οποία λειτουργεί ανακλαστικά και ανταποδοτικά.
Μια αύξηση σε ζήτηση π.χ. ελληνικού γάλακτος θα αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο
Αμέσως θα ενεργοποιηθεί η αλυσίδα της οικονομίας . Θα ζητηθεί περισσότερο γάλα ,οι παραγωγοί θα αυξήσουν την ποσότητα. Θα εμφανιστούν νέοι κτηνοτρόφοι , το επάγγελμα θα ανοίξει και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι ισορροπίες θα επανέλθουν σε ένα ανεκτό επίπεδο. Αν όλα αυτά γίνουν με συνέπεια και συνέχεια .
Στην περίπτωση που αυτό προωθηθεί σε όλο το φάσμα της τροφικής αλυσίδας εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που μας δίνει το έδαφος και οι κλιματολογικές συνθήκες μπορούμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνουμε αυτάρκης στο πλείστον της διατροφής μας .

Είναι εύκολο να πολεμάς τον ορατό εχθρό είναι δύσκολο να πολεμάς τον αόρατο είναι πιθανόν αδύνατο να πολεμήσεις και να νικήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Όταν λοιπόν δεν θα έχουμε να φοβόμαστε την διακοπή τροφής .
Έχουμε ήδη δημιουργήσει το πρώτο σκαλοπάτι
Ομως είναι αρκετό ; Δεν θα το έλεγα γιατί η σωματική τροφή πρέπει να συνοδεύεται από ψυχική τροφή ….και εκεί ακόμα και σήμερα είμαστε για τα πανηγύρια γιατί η επανάσταση δεν είναι γιούργια αλλιώς πνίγεται στο αίμα και χωρίς αποτέλεσμα.

Αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε την αυτάρκεια μας σε όσα περισσότερα επίπεδα μπορούμε άμεσα …Όταν γίνει αυτό τότε η επόμενη μέρα θα είναι γκρι αν μη τι άλλω. Αλλιώς θεωρώ ότι οι επαναστάτες της μιας μέρας θα γίνουν δήμιοι της ίδιας της επανάστασης την επόμενη

Δεν υπάρχουν σχόλια: