Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ


http://www.youtube.com/watch?v=b6L9Rg5Ew8U

Βασισμένος, ένας λαός, στα λόγια και χωρίς καν να ελέγξει τις πράξεις αποφάσιζε για το μέλλον του.
Κρίνοντας μόνο από το περίβλημα και την ευκολία με την οποία κάποιοι έταζαν ένα καλύτερο αύριο, επέλεγε την ζωή ακόμα και των αγέννητων γενεών.



Βασανισμένος από χιλιάδες κακουχίες, πολέμους, και ιστορικά γεγονότα επέλεγε να σκέφτεται με το επιφανειακό μέρος του εγκεφάλου, επιλέγοντας το πόνο να τον αφήσει κλειδωμένο στο χρονοντούλαπο..Λες και υπήρχε περίπτωση μια επιφανειακή επιλογή να καταλήξει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα...

Νοοτροπίες ριζωμένες χρόνια στο μυαλό των Ελλήνων, σήμερα πρέπει να εκ λογικευθούν και να αποτρέψουν την πλήρη καταστροφή. Ακόμα όμως και σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί το απλό...

Είμαστε ό,τι πράττουμε και όχι ό,τι λέμε.

Αν αυτό δεν γίνει βίωμα, αν δεν γίνει αξία, είμαστε σαν λαός καταδικασμένοι είτε να χαθούμε είτε να διαβρωθούμε σε βαθμό που μετά από μερικές γενιές, και αν τα βιβλία δεν έχουν χαθεί, τίποτα μα τίποτα να μη θυμίζει τους Ελληνες.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα έπρεπε να σκεφτούμε, και να ανατρέξουμε σκαλίζοντας την μνήμη μας, για να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά..

Καθηγητάδες και λόγιοι, πανεπιστήμονες και συγγραφείς μπορούν ακόμα και σήμερα να τους αναλύσουν, τους ίδιους λόγους, είτε με φτωχά λόγια χωρίς επίθετα, είτε με πλούσιες εκφράσεις, ισάξιες μόνο των πνευματικών ανθρώπων .
Κι όμως λέξεις απλά λέξεις και εκφράσεις , θα ειπωθούν , θα αναλυθούν,τίποτα παραπάνω. Καθώς οι λέξεις αποκτούν νόημα και ουσία, μόνο όταν κάποιος τις κάνει πράξη, μόνο όταν κάποιος τις κάνει τρόπο ζωής. 

Εμείς αντ΄ αυτού τις εντάσσουμε στην ζωή μας για να βολευτούμε, αντί να εντάξουμε την ζωή μας στην έννοια τους.

Σήμερα που ο λαός μας μαστίζεται, από κηφήνες που είτε με την αδιαφορία τους, που είναι το ίδιο ένοχη, είτε με την σύμπραξή τους σε συνδυασμό με την μαζική εγκεφαλική βλάβη που ως λαός πάθαμε, από την λαίλαπα ενός ακήρυχτου πολέμου, επιλέγουν για εμάς την ίδια ώρα που  εμείς απλά κοιτάμε κοντόφθαλμα μόνο στο παρόν. 

Κιοτεύουμε να σηκώσουμε την σημαία μας ως σύμβολο αντίστασης για να αντιδράσουμε στον ίδιο πάλι εχθρό και προτιμούμε την σημαία του εκάστοτε κομματίσκου και επιφανειακού λακέ που θα μας πει πάλι τα ίδια και απαράλλαχτα λόγια.

Τελικά σε τι διαφέρουμε από τα έρποντα σκουλήκια της γης; Ακόμα!! μόνο σε ένα πράγμα.. Έχουμε μια ιστορία να θυμηθούμε αρκεί να έχουμε το σθένος να μιμηθούμε.
Έχουμε μια ιστορία που με σύμβολο μια σημαία και μια ιδέα υπό τους ήχους του ''Μολών Λαβέ'' και του ''ούτε μιας σπιθαμής γη'' έριξε γίγαντες και ''Πολύφημους'' στα τάρταρα
Αυτό μας έμεινε τίποτα άλλο ...

Είμαστε ότι πράττουμε λοιπόν, και όσο το μυαλό λειτουργεί και η μνήμη δεν διαγράφεται, μπορούμε να θυμηθούμε σβήνοντας δια παντός το σκουλήκι του ωχαδερφισμού.
Άλλως, η χώρα που με την ιστορία και τον πολιτισμό της έδωσε το φως σε όλο το κόσμο, το έθνος που παρά την μικρό αριθμό σε λαό μπόρεσε να κατακτήσει την ανατολή και τη δύση, το βορρά και το νότο, σε λίγα  χρόνια θα γίνει όχι μόνο η οικονομική χλεύη όλου του κόσμου αλλά και η λήθη της ιστορίας που κατέκτησε το κόσμο..

Είμαστε άξιοι μόνο για ό,τι μπορούμε να κατακτήσουμε με το μυαλό μας και την ιστορία μας ..

Λόγια χωρίς νόημα, χωρίς πράξη....Σε τούτο το τόπο ποτέ πολιτικός δεν διεκδίκησε για το λαό και ποτέ ο λαός δεν σώθηκε από πολιτικούς.  Σε τούτο το τόπο απο συστάσεως του είχαμε τα κομματιάσματα γαλλικό , ρωσικό μας θυμίζει κάτι; 

Μόνο όταν ο λόγος γίνει Ελληνικό πνεύμα και η σημαία είναι η γαλανόλευκη, μόνο τότε θα υπάρξει Ελλάδα, χώρα του φωτός ..........

Αλλιώς ας μάθουμε το ''Ερικα'' των Γερμανών ή τον ύμνο των Τούρκων γιατί θα γίνουμε πάλι ραγιάδες. Με τη μόνη διαφορά ότι τώρα θα είναι χωρίς αντίσταση και χωρίς πολλούς νεκρούς, ίσα ίσα όσοι αυτοκτόνησαν, πέθαναν γιατί δεν είχαν λεφτά για να γιατρευτούν και να φάνε ....πάντως βόλι δεν θα πέσει .

Τότε θα μπορέσουμε όλο μεγαλείο, να αναφωνήσουμε κρίμα τα παντελόνια που φοράγαμε ως λαός, τελικά μόνο για το κρύο ήταν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: