Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΙ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.... ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ





Μάθαμε να γιορτάζουμε και να πενθούμε, να θυμόμαστε και να αναπολούμε, με βάση το εορτολόγιο είτε είναι προσωπικό, είτε εθνικό, είτε παγκόσμιο.

Η μέρα της γυναίκας, η μέρα του άντρα, του πατέρα, του παιδιού.
Η μέρα για το AIDS, για τα ναρκωτικά για το καρκίνο, για τη χοληστερίνη και πάει λέγοντας.
Έτσι λοιπόν έχουμε και την μέρα της Αγάπης , του έρωτα , την μέρα των Χριστουγέννων, και άλλων πολλών εορτών  είτε Χριστιανικών είτε άλλων θρησκειών.

Αυτή η ανάγκη του ανθρώπου να συγκεκριμενοποιήσει τις εορτές (πλην των θρησκευτικών που μας ''τοποθετήθηκαν'' παλαιόθεν) βοήθησε ουσιαστικά στο τομέα  που λέγεται εμπορευματοποίηση της χαράς, της λύπης, της ανάτασης ψυχής και της περισυλλογής ώστε να γεμίσουν ''ευρά'' (ο ευρών αμειφθήσεται) οι ταμειακές μηχανές των καταστημάτων και ολόκληρης της ‘’βιομηχανίας’’ που κρύβεται πίσω από αυτές.

Ερώτηση καλά και να μη γιορτάζουμε δλδ τίποτα ;


Όχι δεν υφίσταται τέτοια λογική στο δικό μου το κεφάλι και σε ό,τι έχει μέσα αυτό (τελευταία ανακαλύφθηκε μικρή ποσότητα φαιάς ουσίας)….

Η έννοια της γιορτής έτσι όπως μας έχει ''καρφωθεί στον εγκέφαλο και στην νοοτροπία μας ως λαός, έχει την έννοια της υλικής και μόνο έκφρασης και απέχει έτη φωτός από την  ουσία της ύπαρξης της .Κατά μία έννοια λογικό, αφού μάθαμε να αγαπάμε και να μισούμε να γελάμε, να κλαίμε και να νιώθουμε μόνο με βάση τα προ τυπωμένα παλιόχαρτα, ήτοι ευρώ.

Βιομηχανοποιήσαμε τον τρόπο έκφρασης και καταντήσαμε να νιώθουμε με βάση τη μέρα.
Έτσι λοιπόν, όλοι αντιδρούμε έχοντας ένα ημερολόγιο μπροστά μας .
Ρομπότ άνθρωποι και συναισθήματα , ένα συνονθύλευμα του παλιού ανθρώπου με το νέο κομπιουτεράνθρωπο που τείνει να κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και να γίνει και σημείο αναφοράς του ''ευ ζην''.

Άρα με βάση αυτή τη λογική δεν υπάρχει λόγος ενόχλησης και αντίδρασης του κόσμου για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας δια_κυβέρνησης.
Εφόσον σαν άνθρωποι πάψαμε να νιώθουμε και να συναισθανόμαστε λόγω της ύπαρξης μιας ευάρεστης ή δυσάρεστης ψυχικής κατάστασης.
Εφόσοντα πάντα γίνονται μέσω επιβολής είτε έμμεσης είτε άμεσης, η οποία είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου, δεδομένου ότι ελέγχεται το μυαλό και διαγράφεται η ψυχή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη και άνευ όρων ''υποταγή'' καθώς είμαστε ότι πράττουμε και ότι δεχόμαστε να ''πράξουν'' σε μας

Όταν έχουμε ανάγκη να αναγνωρίζουμε την προσφορά της γυναίκας, της μάνας, του πατέρα, του παιδιού, του γονιού,  μόνο όταν επιβάλλεται , για πιο λόγο να μην υπάρχει και κάποια κυβέρνηση η οποία θα μας λέει ,τι να κάνουμε, πως να το κάνουμε, πότε να το κάνουμε, αν πρέπει ή δεν πρέπει, απαγορεύεται ή δεν απαγορεύεται; Αυτά παθαίνει κάποιος ο οποίος επιτρέπει την ύπαρξη συναισθήματος μόνο κατόπιν είτε πατήματος κουμπιού στην τηλεόραση είτε αναγραφής σε ημερολόγιο, χάνει την ελευθερία στη σκέψη του.
Η  ελευθερία είναι ανάγκη δεν είναι μόνο λογική. Η ελεύθερη βούληση είναι δικαίωμα που ο άνθρωπος το νιώθει δεν του το επιβάλλει κανείς...ίσα ίσα πολλοί θέλουν να το ''ξεκολλήσουν'' από το DNA μας.

Έτσι λοιπόν μιας και ανοίξαμε το δρόμο στη τόση εκβιομηχάνιση του ανθρώπου αρχικά και του συναισθήματος κατά δεύτερον, σε λίγο δεν θα υπάρχει λόγος να νιώθούμε το συναίσθημα της αγάπης, αφού όλα στο μυαλό μας είναι, θα προγραμματίζεται κατά το δοκούν.
Ούτε να παντρευόμαστε θα χρειάζεται καθότι η συντροφικότητα η οποία υπάρχει στον άνθρωπο απο την πρώτη του εμφάνιση είναι αίσθημα και ανάγκη που δημιουργείται λόγω της ανασφάλειας του . Ενα κομπιούτερ θα μας λύνει το πρόβλημα.
Πόσω δε μάλλον να πολλαπλασιαζόμαστε!! θα πει κάποιος ε όχι και πολλαπλασιαζόμαστε αυτό το κάνουν τα ζώα. Μα κι 'γω αυτό λέω για να διαφέρουμε από τα ζώα ας ξεκινήσουμε από το Α που λέει νιώθω γιατί το θέλω , το εκφράζω 365 μέρες το χρόνο με διαφορετικούς τρόπους και δεν περιμένω να το γιορτάσω μια προκαθορισμένη μέρα, μόνο.

Ας σταματήσουμε να θυμόμαστε την γέννηση και την σταύρωση του Θεανθρώπου μόνο τις μέρες της εορτής τους . Είναι μεγαλύτερη κατάντια, ακόμα και από αυτούς που τον μισούν και στο όνομα της αλλαξοπιστίας προβαίνουν στα πιο ειδεχθή εγκλήματα. 
Οταν το σώμα αιμορραγεί φαίνεται, όταν η ψυχή αιμορραγεί πρέπει κάποιος να μπορεί να δει για να το κατανοήσει. 
Όταν το σώμα δολοφονείται, μένει ακίνητο και κρυώνει, όταν η ψυχή δολοφονείται μπορεί να προβεί είτε σε απραξία είτε στα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί ο ανθρώπινος νους να σκεφτεί.

Ας σταματήσουμε να αναγνωρίζουμε τη προσφορά των φύλων,των φίλων, των παιδιών,  και γενικότερα ότι μπορεί ο ανθρώπινος νους να σκεφτεί , με βάση την μέρα που κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν.
Η προσφορά, η αναγκαιότητα και η αναγνώριση φαίνεται ή πρέπει να φαίνεται στην καθ' ημέραν πράξη και όχι για να πουλήσουμε περισσότερα δώρα, ή να νιώσουμε την ανάγκη να αγοράσουμε περισσότερα αγαθά, να δούμε περισσότερα κλικ ή να χτυπήσουν κόκκινα τα μηχανάκια της agb. 

Ας ξαναγίνουμε άνθρωποι εκ του άνω θρώσκω και τότε όλα θα αλλάξουν. Ας ξαναγίνουμε άνθρωποι πριν ολοκληρωθεί το σχέδιο ‘’ανθρωποειδές’’ που χρόνια τώρα χτίζεται ….

Η αξία τους συναισθήματος δεν εγκλωβίζεται σε γιορτές γιατί τότε απλά εμπορευματοποιείται . Η αξία του συναισθήματος είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κινήσει γη και ουρανό , δεν εξαγοράζεται και δεν εμπορευματοποιείται. Εμείς αγοράσαμε το συναίσθημα και απεμπολήσαμε την αξία του ....

Ελλάδα σημαίνει φως . Η γη του φωτός. Οι Ελληνες κοιτούσαν πάντα ψηλά ακόμα και αν αυτό εσήμαινε τύφλωση. Ας θυμηθούμε και ας κάνουμε την αρχή για μια φορά ακόμα τουλάχιστον θα δώσουμε αξία στην έννοια της υστεροφημίας όταν η έκρηξη ακουστεί στα πέρατα της γης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: