Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΙ ''ΛΑΓΟΙ'' ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Υπάρχουν δυο ποιηματάκια  που μαθαίνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, για τα οποίο μόλις σήμερα κατανόησα πώς η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτικών μας έχει εντρυφήσει , κάποιοι δε έχουν πάρει και διδακτορικό….
[..]ΗΤαν ένα γάϊδαρος (πολλοί είναι ) με μεγάλα αυτιά (και τσέπες και χέρια και κοιλιά)
Το παχνί δεν τ’ αρεσε ήθελε αρχοντιά (ο βλάχος κι άγιος να γενεί σκατένια δόξα θα΄χει έλεγε ο πατέρας μου ο συγχωρεμένος)
Ήθελε η μούρη του να φορέσει σέλα ( τι σέλα σαμάρι μας φορέσανε και αυτοί κρατούν τα γκέμια)
Για να καμαρώνεται με το σύρε κι έλα ( εμ τα ταξιδάκια διαπραγματεύσεων πως θα γίνουν για να διαπραγματευτούμε καλύτερα την


 
επίκυψη ανάταση, ανάταση επίκυψη)
Ετσι λοιπόν, εκεί που τα παιδιά στο σχολείο μαθαίνουν για έναν όνο,  διάγουν τα νήπια τον βίον των γνωρίζοντας πολλούς , εντός και εκτός κέντρου Αθηνών. Ειδικότερα δε, εκεί που όλοι οι Ελληνες κάποτε  ψήφισαν το σύνταγμα τους έχουν μαζευτεί και αυξάνουν τα πάχια τους τα κάλλη τους …Την ίδια ώρα που ο λαός αυτοκτονεί, πεινάει, κοιμάται στα παγκάκια , αφήνει τα παιδιά του στα ιδρύματα….
Βέβαια μας κατανοούν και πονάνε με μας γι αυτό και τα μέτρα θα είναι τόσο ώστε απλά να πονάμε αλλά να μη πεθαίνουμε καθότι ο θάνατος μας είναι και δικός τους ποιος μ@λ@κ@ς θα πληρώνει τον λογαριασμό…
Προς βοήθεια τους και πάντα με την ευγενική χορηγία των ηλίθιων που τους ψήφισαν (καλό θα είναι οι τέος νυν και επερχόμενοι ψηφοφόροι να διαβάσουν ενδελεχός το βιβλίο του Ν. Τσιφόρου η Πινακοθήκη των ηλιθίων – πάσα ομοιότης του καθενός με τον εαυτό του  εντελώς συμπωματική)



Το επόμενο ποίημα το οποίο τελεί υπο αμφισβήτηση διότι όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν βγει στα μπαλκόνια και φωνάζουν κατά του αρχιλαμόγιου ‘’κυνηγού’’ που τον κυνηγάει μόνιμα αλλά είναι τοσο βλήμα που δεν τον πιάνει είναι :
Μέσα εις το δάσος είναι ένας λαγός
Περπατεί και τρέχει περπατεί γοργός
Κυνηγός τον πλησιάζει το τουφέκι ετοιμάζει
Μπαμ του ρίχνει ο κυνηγός
Τρέχει τρέχει ο λαγός

Εδώ λοιπόν το ποίημα μας εξηγεί πώς κάποιος που κρατά ένα τουφέκι κυνηγά τον λαγό να τον κάνει στιφάδο. Εμ έτσι είναι στην ζωή η δύναμη των όπλων κυνηγά την τροφή για να την καταναλώσει .Βέβαια τι ευθύνεται ο λαγός που ο Θεός τον έκανε έτσι ; Δυστυχώς η ζωή είναι άδικη και ο λαγός (εμείς δλδ) αντί να μαζέψει και την άλλη ομάδα να την πέσουν στον κυνηγό να τον κάνουν φέτες τρέχει σαν τον βλάκα μόνος του μήπως και ξεφύγει.
Από την άλλη δεν έμαθε το μάθημά του από την προηγούμενη φορά που ο φίλος του έγινε στιφάδο ή ψητός και επιμένει να τρέχει και να ροβολά αμέριμνος σε ένα δάσος που καιροφυλακτούν ένα σωρό κυνηγοί . Το περιβάλλον δεν τον βοηθά για να κρυφτεί καθώς επίσης έχει και τα συνδικαλήστικά ζώα που εντέχνως του χειραγωγούν το μυαλό στο τρέξιμο. Βλέπεις η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται όλο και κάποιος λαγός ξεκινά να τρέχει για να μπορέσουν τα υπόλοιπα  ζώα να ζήσουν μια μέρα ακόμα.





2 σχόλια:

ALEXANDROS είπε...

Καλησπερα σας.
1η φορα παιρνω το θαρρος να σχολιασω κατι και εγω.
θα πω κατι που ειπε ο Γαλλος συγγραφεας Louis Dumur
Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ
αυτο πιστευω οτι συμβαινει και με μας

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Χριστίνα είπε...

Καλησπέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ και ευχαριστούμε για το 1ο σχόλιο . Αυτό που αναφέρεις είναι ένα από αυτά που συμβαίνουν σε μας…καθώς μετά από τόσο καιρό που μας όχι υπηρετούν αλλά χειραγωγούν, ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι όλα είναι ένα καλο-στημένο σχέδιο. Το δυστύχημα είναι ότι λόγω ιδιοσυγκρασίας λαού ακόμα μπορούν και μα εμπαίζουν με την λογική του διαίρει και βασίλευε…όμως που θα πάει όπως είπες και εσύ ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ