Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ




Πλήθος ειδήσεων είτε σε συντεταγμένη υπηρεσία είτε προς ίδιον όφελος μας ενημερώνουν ότι όλοι οι πολιτικοί προσπαθούν για να σώσουν αυτόν τον ρημαγμένο τόπο από το κακό που τον βρήκε .Τόσες ειδήσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν τελικά όσοι είναι έγκλειστοι στο Δαφνί είναι τρελοί ή όλοι οι απέξω .Σε κάνει να πιστεύεις ότι όλοι αυτοί την ώρα που τελείτε  η καταστροφή της χώρας  έλειπαν ήταν ταξίδι , είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη και δεν συμμετείχαν δεν ήξεραν.
Νιώθεις ενοχές ή αναρωτιέσαι την κλασσική σκέψη ο γιαλός είναι στραβός ή εγώ στραβά αρμενίζω. Λες και στην Ελλάδα πάθαμε κάτι σαν ντελίριο παράκρουση ομαδική
Μιλάνε στα παράθυρα της τηλεόρασης πολιτικοί που μέχρι χτες έσκιζαν τα ιμάτια τους ότι το μνημόνιο θα μας βγάλει από το κακό μονοπάτι της οικονομικής ύφεσης , σήμερα λένε ότι ήταν κακή συνταγή.
Δημοσιογράφοι κάνουν την τρίχα τριχιά και την εμφανίζουν ως τον κατακλυσμό του Νώε για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο να μην αντιδράσει ή να αντιδράσει συντεταγμένα και υπό το πρίσμα μιας συγκεκριμένης λογικής.
Συστημικά άτομα με υπέρογκους μισθούς που δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν το κόστος διαβίωσης του Έλληνας και κανονίζουν πόσο γρήγορα και με χαμηλό κόστος θα τον εξοντώσουν δηλώνοντας Έλληνες και πως ότι  κάνουν είναι  για να σώσουν την πατρίδα
Υπουργοί καταστρατηγούν συνταγματικά δικαιώματα για την υγεία όταν οι ίδιοι στο πρώτο κρυολόγημα είναι βέβαιο ότι δεν θα πάνε όχι σε 3η θέση δημόσιου νοσοκομείου αλλά ούτε καν σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά και να πάνε όλοι οι γιατροί θα είναι στο ένα πόδι , αυτοί θέλουν και επιμένουν σε νομοσχέδια κόλαφο μόνο και μόνο για να είναι καλοί στα παιδιά από το εξωτερικό.
Μαϊντανοί κρεμασμένοι στα παράθυρα των καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών αναλώνουν ώρες από την εργασία  τους  και αναλύουν θεωρίες για το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων , αντί να πάνε στα γραφεία τους και να δουλέψουν εν τοις πράγμασι για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους , που ουσιαστικά κλέβουν από τον μέσο Έλληνα θεωρώντας εαυτόν θεό της λύσεως του προβλήματος .
Όλοι έγιναν ειδήμονες και πατριώτες στην θεωρία , αλλά όταν έρχεται η σειρά τους να αποδείξουν με τις ίδιες τους τις πράξεις εκεί σιωπούν ένοχα και κατεβάζουν το κεφάλι κάνοντας μια ασπίδα προστασίας για τα κεκτημένα τους .
Ανθρωπάκια που θεωρούν την πατρίδα μέρος της καθημερινής τους αναλγησίας στο βωμό της προσωπικής τους αναγνώρισης. Ανθρωπάκια, έλληνες ,που ξεφτιλίζουν τον όρο την έννοια και την αξία θεωρώντας πως μπορούν να σώσουν το κράτος που υπέσκαπταν τα θεμέλια του επι δεκαετίας.
Ανθρωποειδή που για να μη χάσουν την καρέκλα και τα λεφτά αλλάζουν ιδέες , στρογγυλεύουν συνειδήσεις,  και φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες.
Ανθρωπάρια που λόγω του τόπου γέννησης τους, πήραν την ιθαγένεια και την σέρνουν σαν βρώμικο σφουγγαρόπανο, θεωρώντας πως μπορούν να παίζουν σκάκι στην πλάτη του Έλληνα που έχασε και χάνει καθημερινά το βιος του επειδή κάποιοι ήθελαν να πλουτίσουν ,απαξιώνοντας ακόμα και τον θάνατο ηρώων μέσω του ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας.
Ανθρωποειδή που παίζουν ακόμα και σήμερα με την αξιοπρέπεια του καθενός χρησιμοποιώντας όρους όπως : Όλοι μαζί στον αγώνα για την πατρίδα .
Ενώ στην ουσία την μισούν αυτή την λέξη και ότι αντιπροσωπεύει, αποδεικνύοντας το με απλές κινήσεις. Μέτρα για τον απλό λαό που δεν μπορεί να αντιδράσει μιας και το σύστημα είναι για τους κατέχοντες. Απουσία μέτρων για ψηφοθηρικούς λόγους.
Επαγγελματίες πατριώτες που χρησιμοποιούν τον όρο για ίδιον όφελος προσπαθώντας να αποφύγουν την κρεμάλα ενώ ταυτόχρονα θα βγάλουν λεφτά
Επαγγελματίες Έλληνες που θυμούνται την αντίδραση όταν νιώθουν την καυτή ανάσα του διαόλου στον σβέρκο τους , επειδή ο λαός αρχίζει και αντιδρά σαν άγρια θηρία.
Επαγγελματίες πατριώτες που βγάζουν πύρινους λόγους επειδή νιώθουν ότι ο καιάδας πάλι άνοιξε και τους περιμένει είτε με είτε χωρίς την θέλησή τους .Ενώ η μέχρι τούδε πορεία τους αποδεικνύει περίτρανα το αντίθετο .Αλλά δυστυχώς ξεχνάμε…
Επαγγελματίες ψεύτες , λαοπλάνοι και ανάλγητοι που χρησιμοποιούν το όνειρο και την ελπίδα του απλού λαού για να τα κάψουν στο τέλος στο βάθρο του συμφέροντος μεταφέροντας την ίδια στιγμή τις ενοχές στους λιγότερο υπεύθυνους.
Είστε Έλληνες κατ’ επάγγελμα πατριώτες κατ’ επίφαση που κάποτε θα πέσετε στα γόνατα και τότε κάποιο σπαθί θα σας πάρει το κεφάλι …
Πατριώτες είναι αυτοί που νοιάζονται πραγματικά ,δεν το βροντοφωνάζουν, τρώνε την λάσπη του στρογγυλέματος και στο τέλος απαντούν με μια κίνηση ρουά ματ …..
Διότι οι αυλοκόλακες μπορούν να υπάρχουν και στα όνειρα και στους εφιάλτες . Ομως στο τέλος μόνο κόλαση μπορούν να δημιουργήσουν ... Ποιοι είναι πατριώτες ; ο καθένας έχει μάτια και βλέπει …Τα μάτια της ψυχής…. Είναι υπέρ αρκετά.


Όπως λέει και το τραγούδι  για το καλό μου για το καλό ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου….
Μετά όμως λέει :
Και είμαι στον θάλαμο 9 για το καλό στην ηρεμία μήπως βρω τον εαυτό μου….
Ας μη το επιτρέπουμε άλλο αυτό τον θάλαμο 9 γιατί στο τέλος θα μείνει ο θάλαμος άδειος ….. και εμείς ακόμα θα ακούμε όλους αυτούς για το καλό μας ….





2 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Μιλάμε Θεσσαλονίκη καλώς όρισες στην παρέα μας .

Ανώνυμος είπε...

Καλώς όρισες και από εμένα, milame Thessaloniki.