Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΒΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


Η οικονομική κρίση χτύπησε και τις τρίχες . Εκτός από αυτές που εκτοξεύονται ένθεν και ένθεν στο διαδίκτυο , τηλεόραση και γενικότερα σε όλα τα μέσα μαζικής εκτόνωσης οι τρίχες πια έχουν σοβαρότατο θέμα . Δυστυχώς το μόνο που τις συγκρατεί στην πτώση τους είναι το πάτωμα. Βέβαια υπάρχουν και οι ακουστικές τρίχες ,δεν εννοώ σε καμία περίπτωση αυτές που φυτρώνουν στα αυτιά μετά από κάποια ηλικία και για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει μέχρι τώρα το λόγο.
Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου για να αναλύσουμε το δράμα της ανταύγειας .Πολλοί ‘’κομμωτές’’ μας τίμησαν με την δική τους άποψη για τα περί ανταύγειας χρόνια.
Προτίμησα όμως την άποψη Σαμαρά διότι αυτό το όνομα κάτι μου κάνει στο άκουσμα του. Μπορεί βέβαια το μαλλί μου να μην αλλάζει χρώμα αλλά αλλάζει ένταση , κοινώς μου σηκώνονται οι τρίχες .


Αυτός ο άντρας που αναφέρει από πάνω μας εξηγεί πως γίνονται οι οι βαφές , οι ανταύγειες, τα κουρέματα γενικώς τα μαλλιά και ουχί τα μυαλά  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον άνδρα απο κάτω που μας μιλάει για τα μακρο και κοντο και μέσο πρόθεσμα ή προσθετικά; Μαλλιά ή μυαλά 


Μεσοπρόθεσμη βαφή η μακροπρόθεσμες ανταύγειες ;;;;;Ελα ντε

Ψάχνοντας τις διαφορές στα δυο βίντεο ανακάλυψα πως όλα άπτονται αφενός της αισθητικής αφετέρου του δείκτη νοημοσύνης του καθενός.
Στον μεν πρώτο οι πελάτες επιλέγουν να μπουν στο κομμωτήριο, γνωρίζοντας πια χεράκια θα τους αναλάβουν, στο δεύτερο οι πελάτες προσπαθώντας να νιώσουν για μια φορά ακόμα δημοκράτες και σαφώς μη υπαίτιοι για την καταστροφή του κράτους επιδίδονται σε νέου τύπου μες .Έτσι λοιπόν έχουμε τις Μπένι-μες (που άμα μπει δεν βγαίνει) τις Κουβελο-μες, Τσυριζο-μες τις Σαμαρο-μες, , τις Χρυσο-μες σε κόκκινους και μαύρους τόνους, (το κόκκινο για να μη ξεχάσω την φίλη μου Αλέκα ), last but not least (για να μη ξεχνάμε και την δεύτερη γλώσσα που έχουμε ως λαός , η οποία οσονούπω θα αλλάξει εις άπταιστο τουρκική μιας και την ψηφίσαμε κιόλας, βλ. ΦΕΚ  ) οι ανεξαρτητο-μες (αυτές είναι αυτόνομες βάφονται μόνες τους κατά το δοκούν). Όλες είναι ανεξίτηλες ,ότι βάφει δεν ξεβάφει. Ο λαός λοιπόν, εθισμένος από την ακαταμάχητη ανάγκη του να ανήκει κάπου , να είναι μέλος του όχλου, γιατί μόνο κατ αυτό τον τρόπο νιώθει ασφαλής ,αποφάσισε να βάψει το μαλλί, με όλα αυτά τα χρώματα. Έτσι ήρθε η Ελλάδα και έγινε σαν πολύχρωμο πάπλωμα . Αναλόγως των αναγκών, τα διάφορα χρώματα, χειροκροτούν. Οι μες αυτές βοήθησαν πολύ , αν σκεφτεί κανείς πως έκρυψαν επιμελώς τις άσπρες τρίχες της κεφαλής , καθώς και τις μαύρες , που άναρχα ήθελαν να εμφανίζονται εκεί που δεν τις σπέρνουν και να καταστρέφουν την αρμονία της υστερίας . Ως φρεσκοβαμμένο λοιπόν το κεφάλι , από τις διαφόρων χρωμάτων ανταύγειες, έκανε βόλτες στην πλατεία περιμένοντας την αναγνώριση της αξίας του και την έκκληση του, να σώσει το κράτος από το βάραθρο των οικονομικών επιπτώσεων, που είχαν οι προγενέστερες επιλογές μιας και μόνης βαφής (ακόμα και το Πάσχα τα αυγά τα βάφουμε πολλά χρώματα) .Το σουλάτσο όμως δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οι τρίχες διασώστες ,δεν κατάφεραν να εναποθέσουν τις υπέροχες ανταύγειες τους σε μέρη που θα έδιναν την λύση .
Έτσι λοιπόν στασίασαν ,κατσάρωσαν , αντέδρασαν και βγήκαν στο καναβάτσο για να φωνάξουν , να δείξουν πως έχουν κάτι να προσφέρουν, έναντι των άλλων ανταυγειών. Το σούσουρο όμως διοχετεύτηκε από τα γνωστά ενσύρματα και ασύρματα κανάλια εκεί που και οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά μας τοίχους .
Οι αναλογίες και οι ποσοστώσεις άλλαξαν και οι επίδοξοι διασώστες κάθισαν στην γωνία τους, πετώντας εκατέρωθεν δηλητήριο, μιας και στο τέλος μπορεί να επικρατήσει μόνο ένας ….. Ψευδώνυμα στην ζωή και στο διαδίκτυο , στην τηλεόραση και στις εφημερίδες , έκαναν , και ακόμα , τις ανταύγειες να φαίνονται σαν πλαστικές τρίχες της μπάρμπη. Τρίχες οι οποίες νόμιζαν ότι ήταν η αιχμή του δόρατος που θα ‘’ξεσκίσει’’ τα κακώς κείμενα και το διεφθαρμένο κατεστημένο, αποδείχτηκε να υπολείπεται σε ανδρισμό, ανθρωπιά και πολιτικό σθένος .
Καθώς ο ανδρισμός μπορεί να είναι βασικό, εμφανισιακό ,χαρακτηριστικό των ανδρών, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει και αυτό ανταυγειοποιηθεί . Βλέπετε , κάποτε οι άντρες εκτός όλων των άλλων ξεχώριζαν από τις γυναίκες και λόγο ένδυσης. Παντελόνια vs φούστες. Όμως τώρα που ανακαλύφθηκε και ο δεύτερος λόγος διαφοράς ο πρώτος σιγά σιγά εξαφανίστηκε στα βάθη των αιώνων . Θα αναρωτηθεί κάποιος , για τον δεύτερο λόγο , μα είναι απλός ….Τα παντελόνια ανεβάζουν θερμοκρασία και κρατούν το σώμα ζεστό έτσι μπορούν να βοηθήσουν και στο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια  στην πατρίδα μας . Άρα τώρα πια δεν τα φοράμε για να τα τιμάμε, αλλά για να ζεσταινόμαστε και να βοηθάνε στην αναπαραγωγή . Ανταύγειες λοιπόν κυρίες και κύριοι .
Ανταύγειες στα τρίχες, τις επί την κεφαλή , στις λεγόμενες αλλά και στις πεπραγμένες. Ανταύγειες, γιατί τα κόμματα πια είναι μόνο σημεία στίξεως ούτε καν τήξεως δεν μπορούν να γίνουν.
Ανταύγειες στο ήθος και στην αξία.
Ανταύγειες στις νοοτροπίες αφού οι αξίες των διασωστών που κυκλοφορούν ανάμεσα μας έχουν  την αντίδραση  της στρουθοκαμήλου , κάποιοι, της κότας που πίνει νερό , και κάποιοι εκείνων που περιμένουν στην γωνία να πουν το εγώ τα έλεγα.
Ανταύγειες για μια θέση την οποία θεωρούν όλοι ότι αξίζουν, γιατί για την θέση γίνονται όλα, απλά ο καθ’ ένας το παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Έναν τρόπο που απλά έχει ανταπόκριση ,πλέον, μόνο στον ίδιο γιατί ο δείκτης νοημοσύνης μπορεί να είναι υψηλός αλλά ο συναισθηματικός έχει πιάσει υπόγειο και οι τελευταίες μελέτες για όσους γνωρίζουν χρειάζονται και τους δυο σε ισορροπία.

Πως θα βοηθήσετε έχοντας μόνο την, υποτιθέμενη, γνώση όταν από συναίσθημα είστε στο -0 ;
Για να νοιάζεται κάποιος πρέπει να νιώθει , πρέπει να έχει συναίσθημα , και εκεί κύριοι είστε όχι απλά μετεξεταστέοι αλλά τούβλα και μάλιστα πυρότουβλα. Έτσι λοιπόν τον μόνο που μπορείτε να βοηθήσετε είναι τον εαυτό σας να φανεί χρήσιμος , γιατί αλλιώς δεν μπορείτε να υπάρχετε .
Νιώθετε χρήσιμοι μέσω των άλλων, γιατί δεν μπορείτε να είστε χρήσιμοι από μόνοι σας για τους άλλους.

Ανταύγειες λοιπόν και μάλιστα κακής ποιότητας .

Γι αυτό το λόγο προτείνω Τρύφωνα Σαμαρά και όχι Αντώνιο Σαμαρά τουλάχιστον ο πρώτος ξέρει ποιος είναι και τι κάνει , ποιους έχει για βοηθούς και ως που μπορεί να φτάσει. Ο δεύτερος ακόμα το ψάχνει με λάθος χρώμα , σε λάθος κόμμα και με λάθος βοηθούς, δεν συζητώ για τις ''βαφές'' γιατί εκεί τα πράγματα λαμβάνουν δραματικές διαστάσεις.

Οσο για την αντιπολίτευση, που είναι αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να είναι κυβέρνηση, μάθετε κύριοι πως  πέρασε  το χρώμα σας πια,η μπογιά έληξε καθότι η ημερομηνία ''έκλεισε''.

Τέλος για να μη ξεχάσω την Χ.Α. Το μαύρο είναι το μυστήριο , είναι η κακία.... αλλά προσέξτε μην τα ποσοστά σας είναι επίπλαστα γιατί ο κόσμος θέλει αυτόφωτους και όχι ετερόφωτους πολιτευτές λόγω ανεπάρκειας των υπολοίπων. Μπήκατε στην βουλή λόγω ανεπάρκειας αν θέλετε να μείνετε αλλάξτε ρότα γιατί στο τέλος θα ρωτάτε που είναι ο δρόμος για το Μέγαρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: