Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ


Ένα παιχνίδι ομαδικό από τα παιδικά μας χρόνια είναι αρκετό για να μας θυμίσει ότι έχουμε εκ-δημοκρατίση την τρομοκρατία και θεωρούμε τρομοκράτες όσους θέτουν όρια . Όρια!!!
Τι λέξη και αυτή , τρισύλλαβη.Βέβαια οι περισσότεροι που μας έχουν κατσικωθεί στον σβέρκο, λόγω βλακείας των ανθρώπων κάποιας ηλικίας στις εκλογές , εξωράισαν το Όρ_ιο και το έκαναν Όρ_γιο καθότι στην πρώτη περίπτωση αν το ξεπεράσεις πληρώνεις πρόστιμο στην δεύτερη έχεις και αποτέλεσμα .


Σε κάθε περίπτωση όμως τα ''ομαδικά'' παιχνίδια απο μικρή ηλικία είχαν την δυνατότητα να μας δημιουργήσουν τις πρώτες εικόνες περί αντιμετώπισης και αντίληψης της κοινωνίας , του πολιτεύματος και πάνω από όλα τις αξιοκρατίας.


Περνά περνά η μέλισσα

Ένα υπέροχο παιχνίδι που όλα τα παιδιά φώναζαν (και ακόμα) .Περνά περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα και με τα παιδόπουλα , παιδόπουλα ….και συνεχίζω κλωσσόπουλα και πούλα Κούλα… Περνάνε λοιπόν τα μέτρα και οι μέλισσες που έχουν γίνει κηφήνες δράττονται των ευκαιριών (βλέπε τους ‘’έχοντες’’ ) να τηρήσουν στο έπακρων την παροιμία τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε 5-6. 

Έτσι λοιπόν περνάνε τα εργασιακά μέτρα έχοντας σαν στόχο τον ιδιωτικό τομέα, σαφώς, αλλά με επικεφαλίδα τον δημόσιο συλλήβδην…Αναφέρω δε, συλλήβδην διότι αναντίρρητα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που 

και αξιοκρατικά κατέχουν τις θέσεις τους 
και δεν αρέσκονται στα ''γρήγορα'' , καθώς η παροιμία του σπεύδε βραδέως έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα 
και έχουν λόγω εφόσον καλύπτουν υπάρχουσες θέσεις και όχι προκατασκευασμένες για να τρώνε οι υμέτεροι και να πίνουν οι ''ενδότεροι''.

Μη τολμήσετε να μιλήσετε όμως όλοι εσείς, γιατί αν μιλήσετε ή αναρχικοί θα είστε, ή δημόσιοι υπάλληλοι ''επάλληλοι'' θα είστε, ή τρομοκράτες. Είναι να αναρωτιέται κανείς σε μια κοινωνία η οποία σαφώς αποδεικνύεται 2 ταχυτήτων, πως γίνεται ακόμα και σήμερα ,να μη μιλάνε όσοι πληρώνουν και να αντιδρούν οι μελισσο-κηφίνες…. 
Τα δελτία ειδήσεων ουρλιάζουν, λες και οι πελάτες έγιναν πιλάτες . Μην απολύεται τους δημόσιους ,κρίμα είναι. Κάτσε ρε μεγάλε εσύ που μιλάς πίσω απο το τζάμι , γιατί να μην απολυθεί κάποιος που δεν αξίζει , που έλαβε τον άρτον ημών τον επιούσιων αναξιοκρατικά, που κλέβει το κράτος και αποδεδειγμένα είναι υπόδικος είτε για πλημμέλημα είτε για κακούργημα (υπάρχουν και τα ηθικά κακουργήματα τα οποία ο νόμος τους , γιατι δεν είναι μας, δεν τα πιάνει καθώς τα ηθικά χρειάζονται ήθος και σε μια ανήθικη πολι_τεια_κή που να το βρει, ποιος το έχασε) ;;;;;;
Και νιώθει κανείς την οργή να ξεχειλίζει για το απάνθρωπο των επιλογών. Το απάνθρωπο των απολύσεων, και τα μάτια θολώνουν και τα χέρια αρχίζουν να νιώθουν το τράνταγμα του παρκινσον και θέλουν να χαστουκίζουν ένθεν και ένθεν. 
Απόλυση - απάνθρωπη έννοια που δεν πρέπει να επηρεάζει κανέναν .Βέβαια δεν είναι όλοι το ίδιο .Διότι είναι απάνθρωπο οι 150.000 να απολυθούν αλλά βέβαια το 1.500.000 απολυμένοι είναι μέσα στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού και οικονομίας. Είναι επί τη βάση  η ίδια λέξη που αλλάζει νόημα, όταν αλλάζει κοινωνικό καθεστώς. 

ΔΕΚΟ σου λέει ο άλλος , κράτος εν κράτη , εκεί που ούτε ο Θεός δεν έχει θέση. Εκει που οι θέσεις έχουν καρφωθεί σε μερικές έδρες και τα λεφτά δεν μπαίνουν πια σε τσέπες αλλά σε κουβάδες , συγκριτικά με τους λοιπούς πληβείους (εμάς δλδ)…Ουρλιαχτά για τα επιδόματα, αλλά η λέξη υπερωρία που στον ιδιωτικό τομέα έχει ξεχαστεί τα τελευταία 10 χρόνια στον δημόσιο ακόμα υφίσταται. Βέβαια εδώ είναι θέμα ‘’λεξικού’’ ..Παρακαλούνται παντός είδους γλωσσολόγοι, γλωσσοπλάστες , εννοιολόγοι και ιστορικοί να εντρυφήσουν στην ρίζα των λέξεων καθότι η ρίζα του κακού έχει πάει τόσο βαθιά που ούτε με πετρελαϊκό τρυπάνι δεν βγαίνει. Πιθανή λοβοτομή απορρίπτεται γιατί τα χειρουργικά εργαλεία έχουν εμπέσει στις περικοπές ως υπερβολή .


Πινακωτή πινακωτή ..από το άλλο μου τ’ αυτί.

Και φωνάζει ο κόσμος, πεινάνε τα παιδιά , λιποθυμάνε οι μαθητές .Όμως τα μέτρα πρέπει να παρθούν . Είναι αναγκαίο μας φωνάζουν όλοι… Και ποιος σωστός Έλλην δεν θέλει να ορθοποδήσει η πατρίδα !!! εεε ποιος τολμά ..Μα φυσικά ποιος άλλος εσύ, εγώ, εμείς που δουλεύουμε διότι οι άλλοι εργάζονται . Ως εκ τούτου λοιπόν παράγουν έργο. Καθώς είναι πολύ δύσκολο να είσαι και συνδικαληστής και εργαζόμενος ; πως γίνεται να σκέφτεσαι και να παράγεις έργο ; Έλα λοιπόν από το άλλο μου το αυτί να μου το πεις για να μπορείς στις επόμενες εκλογές εσύ του Τσυριζα που θέλεις Ξύρισμα να πάρεις το κατιτίς σου.
Διότι ως γνωστόν στην Ελλάδα του σήμερα και στην Ελλάδα του αύριο πρέπει να δουλεύουν λίγοι και να εργάζονται πολλοί για να μας δουλεύουν οι λοιποί να τρώνε οι μισοί και να έχουν τα λοιπά...


Πούντο πούντο το δαχτυλίδι.

Πουντος βρε ο μισθός; Εδώ την είχα, εκεί τον έχω, τώρα τον έχεις . Όμως πρέπει να τον βρω από την τσέπη σου, γιατί μου τον ζητάει το ΙΚΑ .Παρακαλώ εσείς του ΙΚΑ στριμωχτείτε λίγο με το Οικονομικών διότι εκκρεμούν τα ΕΤΑΚ .Όμως κρατήστε κάτι στην άκρη έρχεται ο ΔΕΗΣ αυτός που σου δίνει το φως και σου αλλάζει τα φώτα .Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν καταποντιστεί πριν έρθει η Τρόικα , οι του δημοσίου καταποντίζονται στο έμμεσο μέλλον αλλά τα παρελκόμενα καλά κρατούν. Ορίζοντιες περικοπές σου λέει. Ποιες οριζόντιες εδώ καθέτως μας τα έχουν κόψει όλα , το οριζόντιο θα έρθει όταν θα μας φυτέψουν και τα 4 χερούλια γιατί για φέρετρο δεν υπάρχει ούτε σάλιο. Όμως οι απεργίες καλά κρατούν .Απεργήστε για τα δεδουλευμένα που δεν παίρνετε αλλά θυμηθείτε όλοι σας από πού τα περνάτε και ακόμα .Απεργήστε για την πάρτη σας αλλά αφήστε την πατρί_δα σας . Όχλος, μάζα , πλαγκτόν , και αμοιβάδες με σκέψη μονοκοτυλήδονου και λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα . Δημιουργείτε όλα τα εχέγγυα για τον επόμενο εμφύλιο μεταξύ ιδιωτικών , ελεύθερων επαγγελματιών έναντι δημοσίων υπαλλήλων (όχι όλων αλλά ξέρουν αυτοί σε ποιους αναφέρομαι).Εκείνων των δημοσίων που αντί να εργάζονται μας δουλεύουν , εκείνων που το 40ωρο είναι υπερβολή για τις λογικές τους . Εκείνων που θεωρούν ότι παράγουν έργο μέσω των επιδομάτων έγκαιρης προσέλευσης . Θα αναρωτηθεί κανείς καλά μόνο στο δημόσιο; Στον ιδιωτικό δεν γίνονται ρεμούλες. Στον ιδιωτικό κύριοι υπάρχει και η λεγόμενη αυτοίαση και η απόλυση χωρίς έγκαιρη ενημέρωση ότι αηδίες και αν λέγονται στα ''κανάλια'' της Βενετίας. Ο ιδιωτικός τομέας δεν πληρώνεται μέσω των φόρων που παρακρατούνται. Τέλος δε η αναλογία των ανθρώπων που χρειάζονται για την ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με τον αντίστοιχο δημόσιο είναι 1 προς 10. Θα πει κανείς και εμείς τι φταίμε. Απαντώ : 
Οσοι προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι απο πόρτες, παράθυρα, κρεβάτια , κουζίνες και λοιπά μέρη του τσιφλικιού (καθότι τσιφλίκι το έχουν) και ταυτόχρονα εργάζονται και δεν αράζονται είναι άξιοι συγχαρητηρίων και όχι μόνο. Είναι άξιοι να ενωθούν με όλους όσους εργάζονται απο την άλλη άκρη του νήματος και να διεκδικήσουν ...Ομως πόσοι είναι; 


Αγαλματάκια ακούνητα αμίλητα στο τοίχο κολλημένα.
Έτσι γίναμε εμείς η μειοψηφία των Ελλήνων μιας και πρέπει να αλλάξει η ομοιογένεια του πληθυσμού αλλιώς πως θα περάσουν οι αλλαγές , πως θα εξωραϊστεί ο Έλληνας . Φιλάνθρωποι όλου του κόσμου ενωθείτε , για να υποστηρίξετε τον απανταχού κακομοίρη αλλά μη νοιαστείτε ο Έλληνας δεν έχει πρόβλημα , ας ψοφήσει , ας βιαστεί , ας αφανιστεί. Το Ισλάμ να είναι καλά , και οι απανταχού φιλάνθρωποι και αντι-ρατσιστές , καθότι ο ρατσισμός αφορά μόνο τους έχοντες άλλο χρώμα , θρησκεία , πατρίδα , στους Έλληνες ισχύει ότι και επί ΚΚΚ. Άραγε αυτή η ομάδα υπάρχει ;


Το καλύτερο παιχνίδι όμως είναι το γνωστό σε όλους μας Κρυφτό ή ‘’Κρύφτω’’

Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει όριο κόσμου που μπορεί να παίξει, αρκεί να έχεις ένα ευσεβές εκτόπισμα για να σε χωράει η κρυψώνα. Δεν έχω τίποτα με τους ‘’εύσωμους’’ απλά δεν έχουμε λεφτά για να μεγαλώνουμε τις κρυψώνες.
Σε αυτό το παιχνίδι το οποίο από όσο μπορώ να θυμηθώ τους κανόνες του (κανόνες τι είπα τώρα μαγική λέξη ανύπαρκτη που σε λίγο καιρό θα τιμωρείται δια λιθοβολισμού όποιος την σκέπτεται), επιδίδονται λίγο έως πολύ οι περισσότεροι των Ελλήνων. Κερδισμένος βγαίνει ο γνωστός :

εγώ έχω -εσύ έχεις- αυτός τα παίρνει.

Βέβαια κάποτε είχαμε κάτι να πάρουμε και κάτι να δώσουμε τώρα δεν υφίσταται στα μεσαία στρώματα ή αλλιώς υποστρώματα. Τώρα έχει αλλάξει και λέγεται :

Εγώ δεν έχω – εσύ τα παίρνεις – αυτός τα τρώει.

Έτσι λοιπόν οι γνωστοί άγνωστοι του Ελληνικού πενταγράμμου της Βολής …Αρκούνται να ουρλιάζουν, ότι ο λαός πεινάει αλλά επί του παρόντος πρέπει να τα παίρνουν …. Τα λεφτά … γιατί ως ειδήμονες στην λύση του προβλήματος πρέπει να νιώθουν χορτάτοι και ως εκ τούτου σαν ψείρες μας έχουν βγει στο γιακά.

Και εσύ φτωχέ λαέ , που νομίζεις ότι είτε θα σου πετάξουν κανένα κοκκαλάκι , είτε θα σε σκεφτούν , ΞΥΠΝΑ , δεν υπάρχει περίπτωση μονοκοτυλήδονα και αμοιβάδες που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους να νοιαστούν για σένα. Οσο για τα κομματό-σκυλα που τρέχουν πίσω απο του ρεμπεσκέδες θα είναι οι πρώτοι που θα ''πέσουν'' υπέρ χρήματος και παρτίδος , απο τους ίδιους για τους οποίους τώρα κάνουν τις ορντινάντσες...


Δεν υπάρχουν σχόλια: