Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η ΒΟΛΗ ΤΟ ΒΟΛΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ


Όταν ξεκίνησαν οι άνθρωποι τις συναλλαγές αλλά και γενικότερα από την ημέρα που άρχισαν να επικοινωνούν με λέξεις εκτός από κραυγές,  εκτός από τα βασικά στοιχεία τα οποία αποτελούσαν οι προτάσεις, εφευρέθηκαν και τα καλολογικά στοιχεία, οι προσδιορισμοί και τα κατηγορούμενα για να επαυξάνουν ή να δίνουν έμφαση στα νοήματα που ήθελε ο επι_κοινωνών να μεταφέρει.
Με την πάροδο των ετών η επικοινωνία έγινε όλο και πιο δυσνόητη ακόμα και όταν χρησιμοποιούνταν οι ίδιες λέξεις όπως στην αρχή.
 Στις 8 Νοεμβρίου 2012 μια νέα μέρα ξημέρωσε με ... σκοτάδι παντού.  Η έννοια δημοκρατία πήρε άλλη διάσταση … Η ελευθερία φυλακίστηκε στους τοίχους ενός απλού πλέον κτιρίου και η βούληση του έθνους ποδοπατήθηκε πίσω από ψέματα και μεγαλοστομίες.
Το μεγαλείο της ψευτιάς ολοκληρώθηκε με τη ξεφτίλα που φάνηκε όταν αναίρεσαν την ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στους νόμους και στις αλλαγές που αφορούν τους Δ.Υ.
Πόσο λίγοι είναι και πόσο μικροί εμείς ;
Είναι να αναρωτιέται κανείς τι πάθαμε ως λαός ; Μετάλλαξη, οξεία σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια; Τι είναι αυτό που μας συμβαίνει;  Και αν είναι ο φόβος που μας οδηγεί στην απραξία και απάθεια τότε γιατί ο εκνευρισμός και η ανάγκη εκτόνωσης καθημερινά αυξάνεται;
‘’Άμα φοβάσαι ρε φίλε μη μιλάς …Σκάσε και κολύμπα. Ρούφα τ’ αυγό σου …Μη κάνεις τον τζάμπα μάγκα.
Είναι όμως ο φόβος πραγματικός ή είναι κάτι χειρότερο;
Ο κάθε άνθρωπος από την γέννηση του έχει φοβίες πολλές ή λίγες, τις οποίες προσπαθεί στο διάβα της ζωής του είτε να τις ξεπεράσει είτε να τις επουλώσει. … Αν δεν το κάνει δεν μπορεί να προχωρήσει και να ωριμάσει, ακόμα και μέσα από τα λάθη του έστω και αν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα.
Εμείς όμως ως λαός τι φοβόμαστε; Μία απάντηση μόνο υπάρχει σε αυτή την ερώτηση …  Τις φοβίες μας.
Μιλάμε για ελευθερία αλλά έχει κόστος, το οποίο όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε, παρά μόνο αν μας το υφαρπάξουν.
Μιλάμε για δικαιοσύνη αλλά μόνο σε ότι αφορά εμάς. Στους άλλους κάνουμε, πως δεν μπορούμε να σκεφτούμε ή βρίσκουμε πολλά Ναι και Όχι ή Ναι μεν Αλλά
Λεκτικά πολεμάμε για ισονομία όμως πολλοί στην θωριά της αστυνομίας όταν τους πλησιάζουν ριγούν λες και είναι ένοχοι και πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα τους
Διαύγεια πνεύματος … Τι είναι αυτό;  Ποιος το έχασε; Τρώγεται;
"Κρίνε με ελεύθερη βούληση" ….μια έκφραση απλά για τα λόγια γιατί στης πράξεις έχει μείνει απλά μια σκιά της έννοιας .Μια έκφραση γεμάτη πόνο για να κατακτηθεί και η οποία χρησιμοποιείται από χείλη προδοτών προκαλώντας σου αηδία και μόνο .Παρ’ όλα αυτά όμως πρέπει να ενεργοποιήσουμε την δύναμη της , είναι ανάγκη να το κάνουμε για να σταθούμε γιατί αλλιώς θα πρέπει να κάψουμε   τις βιβλιοθήκες και τα βιβλία που μας  έμαθαν για την πατρίδα, για τον λαό, για τις θυσίες που έκανε μέχρι και πρόσφατα.
Θυσίες που σήμερα 8/11 τις πουλάει για το κόμμα, για το χρώμα για τα ευρώ του σήμερα αύριο δεν ξέρει αλλά δεν νοιάζεται.
Μουδιασμένοι από τα χτεσινά νιώθει κανείς τα πόδια του βαριά έως και παράλυτα , ανίκανα να υπακούσουν στην επιλογή του πνεύματος που λέει στάσου όρθιος.
Πανικός ; φόβος ;
Τίποτα από τα δυο
Έλλειψη σύμπνοιας , διάβρωση αξιών και πίστης στον διπλανό
Κοινώς  "διαίρει και βασίλευε".
Αυτό έγινε χτες. Αυτό αποδείχτηκε χτες. Μας διαίρεσαν, μας βασιλεύουν και τώρα μας επιβάλλουν. Και εμείς,  αντί ενωμένοι να τους κατεβάσουμε από τους ψηλούς θρόνους που κάθονται,  αποσβολωμένοι κοιτάμε τον κάθε γελωτοποιό που θα μιλήσει χρυσώνοντας το χάπι.
Γιατί;
Γιατί περιμένουμε να στηθούν οι κρεμάλες και τα λαοδικία, (που) έρχονται
Είμαστε λαός υπομονετικός ακόμα και τώρα .
Είμαστε λαός που μπορεί να διαιρεθεί.
Όμως,  ένα χαρακτηριστικό του λαού μας δεν κατάφεραν ακόμα να μας το διαβρώσουν, μια βασική αξία που στήριξε και ακόμα αυτό το λαό και λέγεται γονιός .
Για τα παιδιά μας εγκληματούμε
Τα παιδιά μας πεινάνε, κρυώνουν, δεν μορφώνονται αλλά το χειρότερο δεν έχουν όνειρα, όραμα, ελπίδα και φεύγουν  αδειάζοντας την ψυχή μας και την πατρίδα μας από ζωή.
Μαζί με το σώμα , τους σκοτώσατε και την ψυχή….
Ο καιρός σας είναι μετρημένος … Ο χρόνος λίγος
 Τα παιδιά μας είναι η πατρίδα μας, είναι η ζωή μας, είναι το μέλλον του ΕΛΛΗΝΑ και αυτό το μέλλον δεν θα το κάψετε στο βωμό καμιάς ΜΕΡΚΕΛ και κανενός συμφέροντός σας ΄..
Γιατί Ελλάδα χωρίς Ελληνόπουλα δεν είναι Ελλάδα.
Θα συναντηθούμε όλοι μαζί και τότε θα μιλήσει η ψυχή αυτών που δεν την πούλησαν ακόμα και δεν θα την πουλήσουν ποτέ!!
Δεν κοστολογείται..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χριστινάκι μου το πράγμα θα φτιάξει την μέρα που θα μιλήσουμε ξανά με ΣΚΕΨΕΙΣ. Λένε ότι κάποτε οι άνθρωποι έτσι επικοινωνούσαν. Πριν ξεπέσουν. Και βρουν λόγο ύπαρξης τα λόγια, και παρεισφρύσουν τα ψέμματα, ωραία ειπωμένα πάντα, δεν αντιλέγω.

Με τα λόγια, όλοι, χτίζουν ανώγεια και κατώγεια. Στις ΠΡΑΞΕΙΣ φαίνεται όμως ποιος είναι ΠΟΙΟΣ. Και ΤΙ στόφα έχει, πραγματικά.

Σχετικά με τον φόβο, είναι πιο ισχυρό όπλο κι απ’ τα πυρηνικά, και το σύστημα το ξέρει αυτό. Φόβος. Θα πτωχεύσουμε, θα καταστραφούμε, θα μας κόψουν τ’ αυτιά, θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, θα βγουν οι καρχαρίες στην στεριά και θα μας κυνηγάνε στο Σύνταγμα.

Φόβος εκ μέρους της πολιτικής, ΑΛΛΑ και εκ μέρους της θρησκείας, αλλοίμονο. Το ‘χουν στρώσει ωραία το χαλί, εδώ και αιώνες. Να είμαστε καλοί, γιατί είμαστε «δούλοι», του Θεού. Όχι γιατί μέσω της γνώσης αποκτούμε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Να μην έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, γιατί εμείς δεν ξέρουμε. Είμαστε αμαρτωλοί, και θα μας κάνει κεμπάπ ο σατανάς και θα χορεύουν γύρω από την σούβλα μας διαβόλοι και τριβόλοι.

Αυτό που φοβόμαστε όμως, το έλκουμε, το δημιουργούμε. Τέτοια είναι η ΔΥΝΑΜΗ μας. Και οι του συστήματος το ξέρουν αυτό, γι’ αυτό και τρέμουν μην και στρίψουμε αλλιώς, και τους απενεργοποιήσουμε ΕΝ-ΤΕΛΩΣ.