Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

O ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ή Η ΑΡΧΗ (συνέχεια)


Στο ταξίδι της ανατροπής , σ’ εκείνο που κάποιοι το λένε θάνατο , κάποιοι άλλοι όραμα και κάποιοι απλά ταξίδι στην Ιθάκη,  απλά και μη αναμενόμενα πράγματα, μπορούν να αλλάξουν την πορεία ατομικά αλλά και συλλογικά.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να κατανοήσει κάποιος, πως ο άνθρωπος σαν μονάδα επηρεάζει το σύνολο και το αντίθετο, άρα  είτε ο συνειδητός είτε ο ασυνείδητος επηρεασμός δρα και αντιδρά ανεξαρτήτως των θελήσεων του ατόμου. Αυτό έχει ήδη γίνει ευρέος γνωστό στους επιστήμονες που πλέον δεν πολεμούν με σφαίρες αλλά με ΜHZ χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο νου για να θανατώσουν το ίδιο το άτομο . Πως όμως μπορούμε να αντιδράσουμε , κλείνοντας όλες τις πόρτες του μυαλού μας ; 

Πως μπορεί το ίδιο το όπλο που μας σκοτώνει να μας ξαναδώσει τη ζωή  όταν εδώ και χρόνια έχουμε παραβιάσει την φύση μας ; Απομακρυνθήκαμε από το περιβάλλον που μπορεί να μας δώσει πνοή ενώ την ίδια στιγμή καταστρέψαμε κάθε τι ζωογόνο και το μεταλλάξαμε σαν ζωοκτόνο…
Σκοτώσαμε το νου και περιμένουμε να ζήσουμε . Κοιμίσαμε τα ψυχικά μας αποθέματα και επιτρέψαμε στου ιούς του θανάτου μας να μας εξοντώσουν εν ζωή. Τώρα κοιτώντας πίσω βλέπουμε θρύψαλα και νιώθουμε τα γόνατα να κόβονται και τις δυνάμεις να μας εγκαταλείπουν γιατί δεν υπάρχει λύση . Νομίζουμε.

Ο νους είναι άυλος, η ψυχή είναι ενέργεια και η σκέψη δύναμη. Άρα εγκαταλείποντας την ατομικότητα μέσω της προσωπικής μας ξεγύμνωσης και γυρνώντας πίσω στις διδαχές ανθρώπων που μπορεί να μην έζησαν στην εποχή της τεχνολογίας αλλά στην εποχή της αυτογνωσίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον θάνατο σαν την αρχή της ζωής δημιουργώντας ένα όραμα. Ο καθένας θα μπορούσε να πει το δικό του και να μπούμε πάλι στον φαύλο κύκλο του εγώ  ξέρω εγώ γνωρίζω εγώ μπορώ εγώ έχω την λύση όμως αυτό απλά θα μας προκαλέσει καταρράκτη στα μάτια και κοίμηση της ήδη διαταραγμένης μας ψυχής.

Ένα είναι το όραμα που μπορεί πλέον να ανατάξει τους Έλληνες που βαθιά μέσα στον μυαλό τους έχουν όλα εκείνα τα κύτταρα που έδωσαν πριν χιλιάδες χρόνια τον πολιτισμό, την επιστήμη μα πάνω από όλα την ανθρωπιά, και λέγεται ‘’ο άλλος’’.
Ο νους και η ψυχή μας έχουν δυνάμεις που ουδείς φαντάζεται . Ως πολιτισμός το αποδείξαμε χρόνια τώρα ,όμως μόνο όταν λειτουργήσαμε συλλογικά μπορέσαμε και ξεφύγαμε κάνοντας την ανατροπή και προσφέροντας φως απλόχερα , εισπράττοντας το σκοτάδι, το οποίο έως κάποιο σημείο δεν μας εμπόδισε να προχωρήσουμε. Αναλόγως λοιπόν πως κοιτά κανείς το σκοτάδι μπορεί να δει το φως που απορρέει και να το χρησιμοποιήσει σαν όπλο σε όλους εκείνους που μας βομβαρδίζουν χρόνια τώρα με τα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα χαλιναγωγώντας τις σκέψεις και συναισθήματα.
Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς , όπου ο πόλεμος δεν θα γίνει στις προηγμένες χώρες με όπλα, ούτε με βόμβες. Καθότι δεν έχει νόημα να σκοτώνεις το σώμα κάνοντας έναν λαό μάρτυρα και παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι πιο αποτελεσματικό να σκοτώσεις την ψυχή κάνοντας τον ίδιο λαό παράδειγμα προς αποφυγή δημιουργώντας έτσι τις εικόνες του φόβου και της ανασφάλειας , της εγκατάλειψης και της δυσπιστίας. Θανατώνοντας την ψυχή εξασφαλίζεις το φώς και την ζωή του σκοταδιού που κάποιοι επιζητούν για να επιζήσουν. 
Είμαστε κοινωνικοί και μας έκαναν μοναχικούς άρα μας θάνατο σαν την επαφή των όντων που βοηθά στην αναζωογόνηση του σώματος. Ήμασταν συλλογικοί και μας έκαναν εαυτούληδες τους το επιτρέψαμε σκοτώνοντας το ενδιαφέρον για τον άλλον ….

 Όμως το νόμισμα έχει δύο πλευρές. Ο θάνατος που μας προκάλεσαν με αργές και βασανίστηκες δόσεις από το δηλητήριο της ανυπαρξίας οράματος μπορεί να γυρίσει και να τους δολοφονήσει άμεσα…. Ας γυρίσουμε στον ‘’άλλο’’ και ας χρησιμοποιήσουμε τις διδαχές του πολιτισμού μας  κρατώντας της στάχτες που δημιουργήσαμε για να αναγεννηθούμε. Ο νους και η ψυχή ζητούν λιγότερα για να επιβιώσουν κρατώντας το σώμα στην ζωή ….Αν λοιπόν θρέψουμε την ψυχή μας με την εικόνα του άλλου θα σκοτώσουμε το θάνατο μας και θα αναγεννηθούμε απο τις στάχτες μας .Αρκεί να πιστέψουμε στον ''άλλον'' , να νιώσουμε τον ''άλλον'' να κοιτάξουμε τον ''άλλον''. Ο άλλος είναι η δύναμη της αγάπης , που δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ να κλείνει πληγές, να θεραπεύει ανθρώπους και ψυχές. Πολλοί πέθαναν από αυτή , γεννήθηκαν από αυτή, μετουσιώθηκαν από αυτή , διέπρεψαν από αυτή .Τελικά μόνο αυτή μπορεί να παραδώσει, λυγίσει, αντιμετωπίσει, γιγαντώσει τα πάντα...Ο άλλος λοιπόν είναι απλά αυτή...
Ρομαντικό κάποιοι θα πουν, όμως ουσιαστικό θ' απαντήσω ....
Ο θάνατος δεν μπορεί να την σκοτώσει παρά μόνο να τη αναστήσει και να την γιγαντώσει ....Αγάπη για τον άλλον , την πατρίδα, τον άνθρωπο, τον πολιτισμό , σημαίνει όραμα σημαίνει ζωή .... 
Άρα ποιος σκοτώνει ποιον ; και τελικά ο θάνατος είναι το τέλος ή απλά η αρχή; ...
Τώρα ως λαός πεθαίνουμε ή απλά μαθαίνουμε πως να ζούμε ; Μας σκοτώνουν ή μας δυναμώνουν; 


Το βλέμμα ο καθρέφτης της ψυχής.....και την ψυχή μόνο όταν ο καθένας μας μόνος του μπορεί να την σκοτώσει ή να επιτρέψει να του την σκοτώσουν....

 Χριστίνα Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: