Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ VS ΛΙΣΤΑ SUPER MARKET




Τα νεύρα σερπαντίνες και τα μυαλά στα κάγκελα.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι λίστες αρμενίζουν από τα χαμένα στα ξεχασμένα και τις φανερώνουν κάτι ανεβασμ_μένα.

Ακούγοντας το λίστα Λαγκάρντ στο μυαλό μου σχηματίζεται η εικόνα μιας ξερακιανής ανέραστης γυναίκας, με ξασμένο μαλλί, μύτη σαν την πυραμίδα του Χαίωπα και μάτια σαν του Γύλου στην ταινία η Σοφερίνα.

Όμως η εν λόγω λίστα είναι κομψή , διαθέτει ''υψηλής'' ραπτικής ονόματα που όμως τα περισσότερα είναι πεθαμένα .Αναλογιζόμενη το λόγο υπέθεσα αφενός την υστεροφημία των Ελλήνων, και αναλογίστηκα πως εμφανίζονται οι πεθαμένοι μιας και σε λίγο όλοι εκεί θα καταλήξουμε καθώς επίσης και πως οι πεθαμένοι δεν γιορτάζουν ποτέ.

Ο κακός χαμός στα κανάλια όλοι τρώγονται με όλους και ουσιαστικά κανείς δεν τρώγεται και τα μέτρα καλά κρατούν. Ο ένας φυλακίζεται γιατί την έβγαλε , ο άλλος ερωτάται και απαντά σαν τον άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα που την είδε αλλά μετά την έχασε ο τρίτος την ξέχασε και εμείς ως γνωστόν πληρώνουμε.

Ευλόγως θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί τώρα η λίστα και όχι πριν ή λίγο πιο μετά;

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αυτή η λίστα είναι ολόκληρη μισή 3/4 ; ή λειτουργεί σαν τον χασάπη που λέει 450 να τ' αφήσω;

Άραγε έχει νόημα να μάθουμε ; και αν μάθουμε θα είναι η αληθινή;

Ερωτήματα τα οποία έχουν μια απάντηση .ΟΧΙ δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθουμε πόσοι λείπουν αν λείπουν αν είναι δεν είναι πως είναι . ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Η λύση είναι πολύ απλή είτε τα λεφτά έφυγαν απο το 1990 είτε από το 2000 είτε είναι κανένας πρόγονος του Καραΐσκάκη του Κολοκοτρώνη του Καποδίστρια άντε και του Πλάτωνα να ελεγχθούν οι πάντες .

Αν έχουν πληρωθεί για την περίοδο που έφυγαν τα λεφτά, και πέταξαν σε άλλες πατρίδες ,οι εφορίες 

Αν το ποσό δικαιολογείται στο πόθεν έσχες (και όχι του λ_έσχες )

Αν είναι άσπρα και όχι μαύρα 

Αν είναι πλυμένα και όχι ξεπλυμένα

Όλα καλά και όλα ωραία.

Όμως αν τα ονόματα είναι ψεύτικα τότε απλά οι έχοντες κατέχοντες συμμετέχοντες αλλά και ενέχοντες στο πρώτο καράβι με διαδρομή για τη Μακρόνησο, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλές επιτροπές να μη πω καθόλου . Βρήκα και χρήση γι αυτό το νησί που μόνο του χτυπιέται απο το κύμα χρόνια τώρα.

Σκεπτόμενη το θέμα σε δεύτερο χρόνο υπέθεσα ότι μπορεί η λίστα να βγήκε τώρα στο φως γιατί μιας και η 17η Νοέμβρη εξαρθρώθηκε (λένε) με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει καμιά απόπειρα δολοφονίας ώστε η κοινή γνώμη να μπορέσει να ασχοληθεί με κάτι τόσο σοβαρό και να ξεχάσει τα ποταπά τύπου πουλιέμαι ξεπουλιέμαι έχω δεν έχω σπίτι , πεθαίνω ή αυτοκτονώ , για να αποσπαστεί τινι τρόπω το μυαλό μας ή ότι έχει απομείνει.

Πάλι όμως παρατήρησα ότι πέραν της προσπάθειας των δημοσιο_γράφων, αρθρο_γράφων και γενικότερα όλων των γράφων ,εμείς του γράψαμε και συνεχίσαμε να ασχολούμαστε με τα θέματά μας . Συμπέρασμα δεν πιάνει πια το ίδιο κόλπο.

Τελικά κατέληξα στην μοναδική χρησιμότητα της λίστας η οποία αποδίδει και τα μέγιστα σε όσους την είχαν και την ξ_έχασαν , συνειρμικός συσχετισμός με τις λίστες που πλέον δεν θα μπορούμε να έχουμε για το super market μιας και είτε καταδικαστούν είτε όχι, οι Έλληνες πεινάνε και το φαγητό έχει γίνει είδος πολυτελείας . Η λίστα της εν λόγω μου θύμισε την αναπόφευκτη ανάγκη του φαγητού που πρέπει να διαγράψω από το μυαλό μου . Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο ψάχνω αντίστοιχο Delete πάνω μου , αλλά δεν το βρίσκω και το μυαλό αρχίζει και προετοιμάζει το σώμα. Λίστες πλανώνται στο μυαλό και όλες αφορούν θέματα που ο λαός δεν τα κατανοεί πλέον. Λίστες από υποχρεώσεις , πληρωμές και βρωμιές.

Λίστες όλες ένα μάτσο παλιόχαρτα που τρελαίνουν τις εγκεφαλικές συνάψεις και σπρώχνουν τον κόσμο στην απελπισία . Οι γνώστες φωνάζουν αἰδώς Ἀργεῖοι . Οι απλοί καθημερινοί σκεπτόμενοι άνθρωποι θέλουν να αντιδράσουν , αλλά ξέρουν ότι η φωνή δεν καταλήγει πουθενά , φοβούνται ακόμα, βλέπετε η λίστα. 

Η λίστα από το σχολείο που δεν μπορεί να πάει στο βιβλιοπωλείο.

Η λίστα από τη κουζίνα που δεν μπορεί να φτάσει στο μανάβικο γιατί η λίστα του βερεσέ έχει υπερβεί το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένη

Η λίστα με τις πληρωμές ΟΤΕ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΦΟΡΙΑ κ.α.

ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ 

Και εμείς ασχολούμαστε με την λίστα της Λαγκάρντ, του Σώρος και γενικότερα αυτές που δεν γεμίζουν ούτε το μυαλό , ούτε το στομάχι ούτε την τσέπη.

Τελικά μια λίστα θα μας σώσει ….Ας είναι αυτή της καταγραφής όλων των προδοτών της πατρίδας μας ….αρχής γενομένης από τους πολλούς σωτήρες της, που έχουν και όνομα και επώνυμο μη αναγραφόμενα ακόμα στις λίστες των ως άνω ακόμα , αλλά χρόνια τώρα σε περίοπτη θέση στις δικές μας .

Κλείνοντας προτείνω ο λαός να βγάλει νέα δική του λίστα με το όνομα : 

Λίστα Λουδοβίκου(ων) 16ου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: