Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ




Δεν θέλω να θεωρηθώ πεσιμίστρια ή ότι ρίχνω το ηθικό των συμπατριωτών μου σε περίοδο κρίσεως . Είναι δεδομένο ότι ο καθένας από τους ‘’έξω από δω’’ – και ως ένα βαθμό καλά κάνει- σκέφτεται την πατρίδα του , τα κέρδη που θα έχει , τη χασούρα .Γενικότερα το συμφέρον του , ακόμα και με κόστος  την πατρίδα κάποιου άλλου.
Άλλως τε αν εμείς δεν σκεφτούμε την Ελλάδα , την πατρίδα μας , το έθνος και τον πολιτισμό μας, την ιστορία και τους προγόνους μας ,άν εμείς με την στάση μας και τις δράσεις ή αντιδράσεις μας , δεν τιμήσουμε τα όσια και τα ιερά μας ,γιατί θα πρέπει να περιμένουμε οι άλλοι να το πράξουν για εμάς, πριν από εμάς, ή σε αντικατάσταση ημών. Είμαι σίγουρη ότι ''πίσω'' από την ιστορία του κόσμου κατά καιρούς, για να μη γίνω πλήρως απαισιόδοξη, κρύβονται σενάρια συνομωσιολογίας από κάποιους γνωστούς αγνώστους της εποχής … ειρήσθω εν παρόδω, ο Ευριπίδης μίλαγε για την χρήση της λογικής στην Ελένη το 491 π.Χ. και αυτή τη σκέψη, όπως και πολλών άλλων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, σε ανάλυση την χρησιμοποίησαν τον 18 αι. μ.Χ. οι Διαφωτιστές (τυχαίο δεν νομίζω). Λογική λοιπόν , βασικές αρχές ακόμα και άναρχες αλλά κανόνες …
Και καλά με κανόνες θα ζούμε, καλουπώματα , κατά πολλούς ;
 Δυστυχώς η μοναδικότητα των ανθρώπων τους προτρέπει να ζουν με κανόνες , έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώνουν αρχικά, να μπορούν να δημιουργούν σε δεύτερη φάση , αν και εφόσον τα ζιζάνια της κατώτερου εγκεφαλικού υγρού δεν υπεισέλθουν στην λειτουργία του εγκεφάλου προσβλέποντας με τρομερό πάθος στην κυριαρχία δια της έμμεσης ή άμεσης βίας στον απέναντι ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί το alter ego .
Έχοντας λοιπόν οι περισσότεροι την άποψη ότι φταίνε οι άλλοι ξεκινάει το κακό. Απαξιώνουν την δύναμή τους , ισοπεδώνουν την σκέψη και την λογική τους , μετουσιώνονται σαν μέρος της αγέλης και ακολουθούν την πεπατημένη ώστε μη διαφέροντας από την μάζα να έχουν πιθανότητες επιβίωσης – νομίζουν.

Οι σημερινοί βιομηχανοποιημένοι μαζάνθρωποι της πλήρους υποταγής στους άλλους -  Γερμανοί – οι οποίοι θεωρώντας ότι με πλήρη πειθαρχία  μόνο, μπορούν να υπερβούν τα προβλήματα και να αναπτύξουν και αναπτυχθούν και ως ομάδες αλλά και ως μονάδες δια το καλό του τόπου τους , προσπαθούν να επιβάλλουν την απόλυτη λογική τους . 
Δεν βασίζονται σε στοιχεία , δεδομένα και προηγουμένων ετών καταστάσεις , τα οποία τους αποδεικνύουν ότι με τον τρόπο τους κινούνται σε λάθος κατεύθυνση , επιμένουν με άκρατο εγωισμό , λόγω της υπερδύναμη – νομίζουν – οικονομικά που έχουν φτιάξει σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε.,  στον μονόδρομο της άποψης τους.

Εμπλέκονται σε διαλόγους διακρατικούς ,μόνο και μόνο για να μη κατηγορηθούν ότι δεν προσπάθησαν ενώ στην ουσία εκβιάζουν ηθικά με τον τρόπο τους , στην πλήρη καταστροφή της ψυχολογικής αντίστασης , σε σχέση με την βουλητική αυτονομία του κάθε κράτους , ώστε να μην υπάρχει ουδεμία περίπτωση ανάπτυξης , πλην εκείνης που επιλέγουν , επέλεγαν και θα επιλέξουν στο μέλλον.Επι δικαίω και αδίκω , επι ζωής και θανάτου.

Δυο υποθέσεις μπορούν να γίνουν στην παρούσα φάση είτε ότι ως πολιτική και όχι μόνο ηγεσία έχουν ψεκασθεί από μεγάλες ποσότητες βαραίων μετάλλων και έχουν αναπτύξει νεοπλασματικές ασθένειές στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι συνάψεις να κάνουν την απλή σκέψη :
Το καλό του διπλανού μιας και είμαστε συνδεδεμένοι σημαίνει και το δικό μου .
‘Η
Κινούνται υπό το πρίσμα τους παγκόσμιου σχεδίου ως αξιωματικοί του Βασιλιά, καθότι δεν είναι σε καμία περίπτωση βασιλιάδες.
Τείνω να πιστέψω το δεύτερο. Αλλως τε ως λαός είναι το καλύτερο παράδειγμα πειθαρχημένου αξιωματικού, σε μια παρτίδα σκάκι που άγεται φέρεται και κινείται για καλό του ''άλλου'' νομίζοντας ότι με κατ’ αυτό τον τρόπο συμβάλει στην επιβολή της κυριαρχίας, της υπέρτερης φυλής ….Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό το κόμπλεξ έχει ενταχθεί στην αλυσίδα του DNA τους .

Εμείς από την άλλη ως λαός είμαστε οι καθεαυτό αδέσμευτοι, ακαλούπωτοι. Εκείνοι που αν τους πεις '' μη το κάνεις '' έχεις υπογράψει με μαθηματική ακρίβεια την πιθανότητα όχι απλά να το κάνει αλλά να το μετουσιώσει και ως δείγμα αντίστασης , αντίδρασης.
Είμαστε ο λαός που μπορεί από μόνος του να μεγαλουργήσει σε  χρόνο ρεκόρ, αλλά ταυτόχρονα να καταστραφεί σε λιγότερο χρόνο. Είμαστε το έθνος των αντιθέσεων αλλά και των συνθέσεων (για λίγο χρόνο) , οι άνθρωποι που μπορούμε να είμαστε τόσο ανοιχτό-μυαλοί σε βαθμό να πάρουν τα μυαλά μας αέρα και να πετάξουν μακριά σαν τα φτερά, αλλά ταυτόχρονα να βάλουμε παρωπίδες τόσο στενά δεμένες στα φρύδια μας ώστε να επιμένουμε να κοπανάμε στον ίδιο τοίχο θεωρώντας πως πρέπει να υποχωρήσει ο τοίχος.

Τo έθνος που μπορεί με γνώμονα την απείθαρχα πειθαρχημένη γλώσσα και τις άπειρες λέξεις για τις αντίστοιχες έννοιες , να περιγράψουμε συναισθήματα και γεγονότα, με πολλαπλές αλλά και απλές εικόνες, που ο καθένας να τις εκτιμήσει και αναλύσει κατά το δοκούν. Ένα έθνος που μιλάει με την σημειολογία των λέξεων, με τις κινήσεις των χεριών , με την ένταση του βλέμματος αλλά και με την απραξία του σώματος. Γι αυτό το λόγο και είμαστε τόσο ικανοί για τα άκρα τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά.
Το δυστύχημα με το λαό μας είναι ότι δεν μπορεί να είναι τέλειος σε όλα , και ενώ έχει άπειρες δυνατότητες στο μυαλό εν τούτοις τα βασικά του ελαττώματα τον ακολουθούν και του προδιαγράφουν το ζοφερό μέλλον του, το οποίο όμως είναι μια απλή επανάληψη του παρελθόντος..
Είναι σαν την ιστορία με την χελώνα και τον λαγό ….Δεν έχει σημασία η οξυδέρκεια, η νοημοσύνη, η ταχύτητα και η εξυπνάδα μόνο αλλά η επιμέλεια , η αυτοπειθαρχία , η πίστη και η επιμονή και υπομονή, και η απουσία του άκρατου εγωισμού.

Μας έφτασαν στο σημείο μηδέν δυο πράγματα :
11.  Η λογική που λειτουργούσαμε
22.  Οι κυβερνήσεις που μας διοικούν
Είναι δυο αλληλένδετες καταστάσεις, οι οποίες δεν θα αναλυθούν στο παρόν, που λειτουργούν σαν σπιράλ θανάτου. Τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα στο γεγονός της πείνας . Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιδράσουμε …. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην επαναστατήσουμε για την ανατροπή..Δεν βγαίνει πουθενά η μόνιμη υπαναχώρηση σε ανθρώπους που επιβουλεύονται τον θάνατό μας και έχουν εγκαταστήσει τα πλοκάμια τους παντού μες την ζωή μας  είτε με κόκκινες είτε με πράσινες είτε με μπλε είτε με μπιρμπιλοτές σημαίες .
Είμαστε Έλληνες και όσο πιο γρήγορα το θυμηθούμε τόσο πιο γρήγορα θα αναταχθούμε . Είμαστε Έλληνες και έχουμε μια Ιστορία που ακόμα και σήμερα μπορούμε να τιμήσουμε . Είμαστε Έλληνες του ΟΧΙ ας θυμηθούμε αυτό .
Είμαστε Έλληνες του Λεωνίδα , του Κολοκοτρώνη , του Περικλή , αλλά και του εφιάλτη …..
Οι Έλληνες των Αντιθέσεων αλλά και των Συνθέσεων
Οι Έλληνες των Διχασμών αλλά και των Ανατροπών.









Δεν υπάρχουν σχόλια: