Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

''..ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΗΚΩ ΑΠ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ... ''



Οπως λέμε η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται !!
Από χθες το πρωί φάνηκε η μέρα ότι δεν θα πήγαινε καλά .
Λίγο τα σύννεφα, λίγο η ‘’ψυχρανσία’’, λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ’αγόρι μου όπως έλεγε και το τραγούδι..Λίγο οι συζητήσεις στο γραφείο τύπου:
''Χτες εκεί που πέρναγα από το Φάληρο για να πάω σπίτι καλέ ένα περίδρομο πολεμικά πλοία είδα και κάτι υποβρύχια....(και να σκέφτεται ο άλλος καλέ για πιο λόγο τα έβγαλαν όξω; αλλά τα έβγαλαν ή η χοντρή που το λέει ότι θυμάται χαίρεται; )
Μη φοβάσαι τα έβγαλαν έξω για να δουν αν γέρνουν (απαντάει ο διπλανός σε μια κίνηση να εξομαλύνει τις φοβίες)
Οχι ρε παιδιά για τα 100 χρόνια του Αβέρωφ, γιορτή διοργάνωσαν.... 
Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε και λίγο αργότερα και ήταν και πιο λογικό, γιατί σε διαφορετικό περίπτωση θα είχαμε τις ανακοινώσεις απο τους δημοσιογράφους ,όπως τότε στα Ιμια που το μόνο που δεν έλεγαν στα κανάλια ήταν τι χρώμα κάλτσες, φόραγαν οι φαντάροι 

Και λίγο το γέλιο από δω καθότι δεν θα τα δώσουμε σε γιατρούς και φάρμακα. Που να τα βρούμε κιόλας , ποιος τα έχασε .Λίγο η επιβεβλημένη τυφλοποντικίαση που σου αφαιρεί την όραση της ψυχής και σου αφήνει μόνο των ματιών.
Και δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη …
Μας έφερε στο σημείο να μη μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι η πατρίδα δεν είναι δεδομένη, πλέον . Ότι για την πατρίδα θα πρέπει να πολεμήσουμε και εντός και εκτός των πυλών ,τους εχθρούς της…

Μα πάνω και πέρα από όλα θα πρέπει να οσμιστούμε ότι  τα πρώτα σύννεφα του πολέμου τα οποία εδώ και μήνες, για να μη πω χρόνια, μια μαζεύονται, μια τεντώνονται, μια φαίνονται, μια κρύβονται, είπαν να κάνουν την εμφάνιση τους.
Κάτι σαν το παιχνίδι ναυμαχία ή αυτό που στην Ελλάδα χρόνια τώρα έχουμε αναγάγει σε επάγγελμα και τελειώνει και αυτό σε –ια.

Φωνάζουμε για την κρίση
Και φούρνος μη καπνίσει
Τα λεφτά δεν φτάνουν
Και όλοι μας το πιάνουν
Ο κόσμος πεινάει
Και ο Βαγγέλας κοπανάει
Δουλειές δεν υπάρχουν
Οι Λαθρομετανάστες μας ‘’ψάχνουν’’
ΟΙ Τούρκοι γενικώς αλωνίζουν
Οι ξένοι φίλοι μας αλλού σφυρίζουν
Τα σύνορα της Ελλάδος για την Ευρώπη Μακριά
Δείτε παιδιά σουλειμάν και κάντε αμάν.

Τώρα εμένα γιατί μου θυμίζει αυτό που διάβαζα για το 1929 την κρίση και πως οδηγηθήκαμε μετά στον Β Π.Π. …Το τοπίο ξεκαθαρίζει , αν δε, διαβάσουμε και ιστορία, θα δούμε πως ήδη ένας παγκόσμιος πόλεμος ή εκτεταμένος για να είμαι πιο φειδωλή στης εκφράσεις μου ,έχει καθυστερήσει αρκετά …. 
Όλοι κάποτε έλεγαν πως η έναρξη πιθανόν θα είναι μια γενικευμένη ανάφλεξη στην Ανατολή …Βέβαια γνωρίζοντας πως οι ‘’παγκόσμιοι εγκέφαλοι’’ τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη τους, είμαι πεπεισμένη πως ήδη γνωρίζουν πότε, πως, και με τι όπλα θα διεξαχθεί, καθώς και την έκβαση του.  Είναι δεδομένο, για εμάς τους μικρούς και μη ειδήμονες επι των δεδομένων στα στρατιωτικά και μη, πεπραγμένων, μελλούμενων  πως αυτή τη στιγμή τίποτα δεν γίνεται τυχαίο και σαφώς τίποτα δεν είναι όπως δείχνει….
Ο πόλεμος για την παγκόσμια κυβέρνηση
Ο πόλεμος για την κατάλυση της ελευθερίας επι πάντων
Ο πόλεμος για το ξεκαθάρισμα
Ο πόλεμος για την κατάλυση των θρησκειών
Ο πόλεμος για την ανακατανομή του πλούτου….
Ο πόλεμος για το νερό το φαι και τα φάρμακα
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ
Δεν ήθελαν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου και απλά έκαναν μερικές τρυπούλες με την Ευρωπαϊκή κρίση, την Αραβική Άνοιξη, τα ‘’κουνήματα ‘’ της Κορέας ,
Τώρα Βρήκαν και το κουτί της Πανδώρας και θέλουν ντε και σώνει να το ελέγξουν …..
Δεν περιμένω τίποτα από αυτούς που είναι στην διακυβέρνηση της χώρας.
Δεν πιστεύω τίποτα από αυτούς που ορίζουν την ζωή μας και της πατρίδας μας λες και είναι η παρτίδα τους.
Όταν στο σπίτι του γείτονα ξεκινάει πόλεμος είναι σίγουρο ότι αν μη τι άλλω θα πιάσει και την δική σου αυλή , όλο και κάποιο βλήμα θα ξοκίλη (όχι όχι δεν εννοώ τα γηγενοί βλήματα αυτά θα εκραγούν σε τέτοια περίπτωση από αυτανάφλεξη)…..Αν συνεχίσουμε να παίζουμε πεντόβολα για να μη πω κάτι πιο βαρύ.

Δεν θα χρειαστεί να νοιαστούμε για τα οικονομικά, αφού αυτά ακολουθούν την ύπαρξη πατρίδας…. Ήδη στην Θράκη το παιχνίδι έχει ανοίξει εδώ και χρόνια για τα καλά και εμείς περί  άλλων τυρβάζουμε, οι Τούρκοι βρήκαν τον τρόπο να βομβαρδίσουν και να αρχίσουν να κουνιούνται σαν γαλέρες , οι Ευρω_παίοι απλά ποιούν την νήσσαν όπως πάντα περιμένοντας να το παίξουν σωτήρες μετά την ήττα για να κερδίσουν ότι δεν μπορούν επι ειρήνης αφού έχουν κάνει τους ‘’διπλούς ‘’ πράκτορες .
 Εμείς συνεχίζουμε το χαβά μας …..
Νομίζω ότι μάλλον θα πρέπει είτε σιγά σιγά , είτε γρήγορα γρήγορα , αναλόγως πως ο καθένας μετράει το χρόνο να προετοιμαζόμαστε για να έχουμε πατρίδα …Μη περιμένουμε από τους Ηγέτες αυτοί είναι στην παρτίδα του πόκερ που έπαιξε ο σε διατεταγμένη υπηρεσία φωτεινός παντογνώστης καθηγητής με ‘’έδρα’’  …..

Η διαφορά του πολίτη από τον οπλίτη είναι απλά ένας αναγραμματισμός στις λέξεις που χρειάζεται όμως τσαγανό και ψυχή στην ουσία και εμείς αναλωνόμαστε να επαναστατούμε στα πληκτρολόγια…. Ενώ οι απέναντι που τους λέμε χανουμάκια μάλλον ψάχνουν για χαρέμι…
Σε λίγο θα έχουμε δυο μέτωπα:
Όπως έστησαν οι Τούρκοι το σκηνικό θα στήσουν εδώ το ίδιο στη Θράκη με τους Μουσουλμάνους και τους Λαθραίους
 Και μετά θα ορμήσουν  στα νησιά μας , τουλάχιστον εκεί αποσκοπούν και το έχουν δείξει παντοιοτρόπως
 Έτσι λοιπόν σε όποιον ταιριάζει ο ρόλος του χανούμ μπουρέκ ας αρχίσει να μαθαίνει καρσιλαμά και χορό της κοιλιάς αφού ξεκινήσει να βλέπει τα τουρκικά σήριαλ για να εντρυφήσει στη γλώσσα όπως οι περισσότεροι των πολιτικών ταγών και επιταγών μας ….Αλήθεια αναρωτιέμαι την λίστα που ψάχνουν σαν τον παπά θα την χρησιμοποιήσουν σαν χαρτί διαβήματος όταν θα αρχίσουν οι Τούρκοι να ορέγονται τα νησιά μας με το στρατό τους ή απλά θα την κάνουν σαΐτα ;;;;.
 Μπορούμε να τους   πετάξουμε  στην θάλασσα όλα αυτά τα κοράκια που μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο ;
 Είτε από πείνα είτε από πόλεμο από κάτι θα πεθάνουμε και σύντομα από ότι φαίνεται , τουλάχιστον ας έχουμε πατρίδα να ταφούμε στα δικά μας χώματα.

ΥΓ. Όμως τα πνεύματα ηρέμησαν, οι τόνοι κατέβηκαν και τα άρματα απλά ξεσκονίστηκαν για τον επόμενο χρόνο καθότι μπορεί πόλεμο να μη κάνουμε τώρα αλλά η ημερομηνία λήξεως της δυνατότητας να τον κηρύξουμε τον ρημάδι είναι 1 ΧΡΟΝΟ σε κάθε ξένο κράτος.... 
ΥΓ 2. Αλήθεια εμείς τι είμαστε ξένο ή ανάδελφο ή αδελφές ψυχές καθότι είμαι λίγο μπερδεμένη ποιον να πιστέψω ; Τις ζεμπεκιές του ΓΑΠ ; την Ιστορία της Ρεπουσ(..)η , το ΦΕΚ για την Τουρκική γλώσσα , τις κότες που έχουμε και δεν μιλάνε για την σημαία της Ανεξάρτητης Θράκης...Και αν ένα πρωί ξυπνήσει ο Ερντι και θελήσει να απελευθερώσει τους υποδουλωμένους συν_πατριωτ_ες στην Θράκη ; Τι γίνεται ; Θα είμαστε  οι ξένοι ; Θα προλάβουμε ;ή θα έχουν κάνει κατάληψη στη Πεντάγωνο και δεν θα μπορεί ο ΑΓΕΘΑ να βγει να μιλήσει ;Γιατί για κάτι παραπάνω ο άνθρωπος τι να κάνει εδώ σε λίγο θα φτύνουμε τα αεροπλάνα για να πάρουν μπρος ; Εδώ ο Ξαφα Σαφα Μάπα ανεξαρτήτως της προόδου εργασιών λένε κάποιες γλώσσες (έτσι άκουσα) θα πληρωνόταν και τα υποβρύχια δεν τελείωσαν . Η τελείωσαν; ποιος ξέρει ίσως κάποτε στην Δύση.... 
ΥΓ 3 : Αλήθεια τώρα με τις περικοπές σφαίρες θα βάζουν στα όπλα ή λόγο έλλειψης θα τις αντικαταστήσουν με μπαλίτσες ;
ΥΓ 4 : Τα νησιά θα έχουν στρατό ή θα τον αποσύρουν για να μη παρεξηγείται ο φίλος Σουλει_Αμάν;
ΥΓ 5 : Έχουν μείνει άντρες (στην ψυχή και όχι μόνο στο σώμα) σε αυτό το τόπο ή γεμίσαμε χάντρες και μπεγλέρια μιας και από το πολύ τουρκοσήριαλ έχουμε καταντήσει τουρκοσουρεάλ;


Τι αναζητήσεις με πιάνουν και μένα κάθε Παρασκευή ....Αναρωτιέμαι μήπως είναι λόγω του τραγουδιού ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκανε βρε πω πω πως κάποιος άλλος ήτανε .Τι να πω.Μπορεί ο χειμώνας φέτος να είναι ''θερμός'' για να μην έχουμε ανάγκη το ''πετρέλαιο'' και το φυσικό αέριο της Κύπρου , της Κρήτης , της Θράκης , ποιος ξέρει.


3 σχόλια:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Το πατιρντί δεν συνιστά ιδιάζοντα λόγο ανησυχίας. Το ίδιο μπορεί να πεθάνει ανάλαφρα ο καθείς στο κρεβάτι του, εάν είναι μαραζιάρης. Το μαράζι φταίει και όχι τα νταούλια. Αυτά υποδεικνύουν μόνον, ότι πλησιάζει η ώρα να βγουν και κάποιοι άλλοι με τα βιολιά.

Χριστίνα είπε...

Εμ Μποτίλια τα βιολιά περιμένω και γω αλλά με αυτούς που τα βαράνε δεν έχω καλή σχέση και γι αυτό το λόγο ανησυχώ μήπως και απο βιολιά γίνουν βιόλες και απο βιόλες άστα να πάνε...
Διότι στην Ελλάδα δυστυχώς τον εφιάλτη απο τότε που τον βρήκαμε για πρώτη φορά τον έχουμε κοπιάρει τόσες φορές που έχουμε και την πατέντα ...

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε Μποτίλια, να βγουν και τα βιολιά, όλων των ειδών, και πολύ άργησαν, αν και σχετικά με τους απέναντι σιγά το πατιρντί που θα κάνουν, τα είδαμε πόσο θαρραλέα είναι τα παιδιά, μία με το μαβί, μια με τα περίεργα με την Συρία, με τους Κούρδους πάλι έχουν κάνει πλούσιες τις φερετροποιΐες, μόνο από δω έχουν βρει και κάνουν τον (τζάμπα) μάγκα, δεδομένου, βεβαίως βεβαίως, πως οι «εκπρόσωποί μας», δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικό μας δείγμα. Άμα θέλουν βέβαια, να το διαπιστώσουν, ας κοπιάσουν. Κερνάμε γλυκό, αυτό που σερβίρεται μαζί με κονιάκ και καφεδάκι.

Χριστινάκι δυστυχώς η κομματοκρατία είναι το στέκι των κλώνων του εφιάλτη, μόνο που τα περιθώρια στενεύουν. Πλησιάζει ο Χρόνος που δεν θα μπορούμε να συνυπάρχουμε ΑΛΛΟ.
Ή αυτοί, ή Εμείς.