Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ Ή ....ΣΟΥΕΛ






Οι θαλασσινοί λένε, να φοβάσαι το βουβό κύμα γιατί δεν ξέρεις από πού και πως θα σε βρει. Δεν μπορείς ποτέ να υπολογίσεις την δύναμη και το μέγεθος του παρά μόνο όταν το έχεις τόσο κοντά όσο να μη μπορείς να το αποφύγεις… Τι δίκαιο!!! Είναι σιωπηλό δεν αντιδρά, δεν μορφάζει, δεν κινείται, στέκει ακούνητο και ακλόνητο ,πλην όμως σιωπηλό… Τόσο που μπορεί να σου τσακίσει τα κόκκαλα και να στα κάνει να φανούν σαν αποστεωμένες οδοντογλυφίδες …Ένας συνδυασμός από κέντρα ελέγχου του μυαλού και τις ψυχολογίας, των έμμεσων μηνυμάτων, του ερεθισμού του θυμικού και την δυνατότητα επιβολής των θέλω των άλλων ,μέσω της δημιουργίας του φόβου, της ανασφάλειας και της επιβίωσης.
Ικανά θέματα τα οποία ποτέ άμεσα δεν εμφανίζονται , πόσο μάλλον τώρα, που όλα είναι στο τραπέζι σαν απλωμένος τραχανάς και ο καθένας προσπαθεί να βάλει τον άλλον πρώτο να ξεραθεί για να είναι έτοιμος να φαγωθεί.
Άνθρωποι, θεωρητικά δεσμευμένοι, που μέσω της αντίδρασης, ψάχνουν να σπάσουν τα δεσμά τους μέσα στον Ελλαδικό μικρόκοσμο και κατά κύριο λόγω να περιχαρακώσουν και προφυλάξουν μόνο το άμεσο περιβάλλον τους, προσπαθώντας να το αποξενώσουν, απομονώσουν έως και αποστειρώσουν, ει δυνατόν μόνο και μόνο για να σωθεί.
Υπό αυτό το πρίσμα άλλοι φωνάζουν μήπως και μέσω αυτού αλλάξουν , ή εκφοβίσουν όλους όσοι μέσα στα σχέδια τους καταφανώς πλέον θέλουν τον θάνατο μας , άλλοι απλά παρακολουθούν λειτουργώντας επιφανειακά μέσω της ατάραχης ήρεμης σιωπής αποδεικνύοντας στους άλλους την επιφανειακή ανυπαρξία τους ενώ ουσιαστικά δρομολογούν τις επόμενες αιφνιδιαστικές κινήσεις .
Έξυπνος είναι εκείνος που με επαγγελματισμό μπορεί να προσποιείται τον ηλίθιο. Έτσι λοιπόν η σιωπή των λέξεων και η φωνή των πράξεων πρέπει να ακολουθήσει τον  ήρεμο δρόμο της σκιάς επί του παρόντος μέχρι να βγει στο φώς τόσο μα τόσο έντονη που δεν θα χρειαστούν παραπάνω από 300 για να φέρουν την ανατροπή ή να δώσουν την σπίθα για την αλλαγή.
Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης, που άλλωστε δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα, αφού το σπίτι του είναι ήδη γνωστό, το έχει χτίσει πέτρα τη πέτρα και άρα δεν φοβάται μήπως και σε κάποια γωνιά το καταστρέψει ή χτυπήσει. Ο κλέφτης όμως μέσα στο σκοτάδι μπορεί να αναγνωρίσει την σκιά του και να φοβηθεί, γι αυτό και οι αντιδράσεις του είναι τόσο έντονες και με στόμφο ώστε μπορεί να παρασύρει το παραμικρό άτομο που βασίζει τη γνώση μόνο στα κατ επίφαση αληθή …..
Είναι λογικό, να υπάρχει φόβος αρκεί να μη φοβάται ο καθείς τον φόβο του διότι τότε είναι καταδικασμένος να ζει σε περιβάλλον που δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί το προσαρμόζει άθελα του με μόνο γνώμονα τα μπορώ σε αναγκαστικό θέλω επιβίωσης.
Μας βομβαρδίζουν καθημερινά με το τι θα πάθουμε αν δεν. ..
Πάνε μέτρα επαίσχυντα και επώδυνα πίσω, με μόνο γνώμονα την μικρής διάρκειας και εμβέλειας μνήμη που έχουμε και προτάσσοντας την ανάγκη της ασφάλειας, με τέτοιους τρόπους που αν κάποιος έχει λίγο χρόνο να το ελέγξει, θα δει την τρικυμία που έρχεται μετά την επιφανειακή γαλήνη που υπόσχονται.

Σιωπή, σε όλα μια ένοχη σιωπή, εκείνη που τηρείται για να σκεπάσει την αλήθεια και από την άλλη μεριά η σιωπή του αποφασισμένου, εκείνου που δεν έχει την ανάγκη να φωνάξει για το δίκιο του γιατί απλά στην ώρα του θα το διεκδικήσει και θα το πάρει….. Δεν υπάρχει πλειοψηφία στο δίκαιο και μειοψηφία , δεν υπάρχει ανάγκη και συμφέρον , υπάρχει δίκιο και δίκαιο, εκεί ο κόσμος μπερδεύεται εκεί ο κόσμος λειτουργεί με αποστάσεις από τον απέναντι….
Ο δίκαιος δεν θα αναζητήσει ποτέ το δίκιο του στην φωνή του όχλου , ούτε στην σιωπή της απραξίας , θα αναστηθεί και θα αναγεννηθεί μέσα από την εσωτερική επανάσταση που θα ξεσπάσει μέσα από το πέρασμα όλης αυτής της κατάστασης που φτάνει στο τέρμα της .
Τι και αν γίνουν εκλογές στις 6 Μαΐου και μετά στις 27 και 38 και 52 καμία σημασία δεν έχει κανένα πλήθος δεν θα κατευναστεί για έναν και μόνο λόγο, διότι τις αλλαγές δεν τις έφεραν οι πολλοί και σαφώς όχι εκείνοι που φάνηκαν εν καιρώ που ο κόσμος τους ζήτησε …Την αλλαγή θα την φέρουν τώρα, αύριο, χτες, οι λίγοι και οι ασήμαντοι, οι σιωπηλοί και αυτοί που τώρα θεωρούνται από τους άλλους ότι λειτουργούν με βάση την λογική
Μη μου τους κύκλους τάραττε ….
Η ψυχή θα γίνει το θηρίο εκείνου που ξέρει να κάνει τα θέλω μπορώ και δεν αρκείται να προσαρμόζει τα θέλω στα μπορώ του .Θα χαρακτηριστεί άραγε ήρωας ή απλά άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξεως. Θα λειτουργήσει η επανάσταση σαν ανάσταση , νεκρανάσταση ή σαν μια προβοκάτσια εναντίων των κέντρων ελέγχου που θεωρούν εαυτούς ταγούς της ευμάρειας ημών ή υμών;;;;;;;;;
Σιωπή λοιπόν, όχι όμως σκασμός , απλά σιωπή , σαν το βουβό κύμα σαν τον αρνί που ήταν λύκος μεταμορφωμένος , σαν τον ήρωα που απλά μεταμορφώθηκε σε άνθρωπο γιατί η έννοια άνθρωπος και ήρωας στους Έλληνες πρέπει να αρχίσει πάλι να ταυτίζεται με το παρελθόν. Ένα παρελθόν που μας ζωγράφισε ένα ένδοξο μέλλον με τη μόνη διαφορά ότι επιτρέψαμε σε κάποιους να καταστείλουν το παρόν μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: