Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ



Η Ελλάδα πέρασε πολλά δεινά σε όλες τις φάσεις τις ιστορίας της όχι μόνο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους αλλά και παλαιότερα.
Πολλές δικτατορίες , πολλές κατοχές ,  πείνα, οικονομικές καταστροφές . Όμως οι έννοιες και η ουσία των καθεστώτων αυτών αντικατόπτριζαν και την πραγματικότητα .Σήμερα θεωρητικά ζούμε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία που όμως στην ουσία της είναι η χειρότερη δικτατορία που πέρασε ποτέ ο τόπος.
Η κυβέρνηση της 4ης Αυγούστου 1936, μια κυβέρνηση φασιστική, δικτατορική. Μια κυβέρνηση η οποία κατήργησε τον κοινοβουλευτισμό με την συγκατάθεση του τότε βασιλιά Γεωργίου Β διέλυσε την βουλή και κατήργησε όλα τα άρθρα του Συντάγματος. Μια κυβέρνηση που πέρα από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της είχε αυξημένη την αστυνομική τρομοκρατία λόγω φρονημάτων αλλά όχι μόνο. Όμως αυτή η δικτατορική κυβέρνηση είπε ΟΧΙ το 1936 στην συνέχιση του δανείου που είχε συναφθεί με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. .Οταν η δεύτερη προσέφυγε στο Διαρκές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου το οποίο είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών κατηγορώντας την Ελλάδα περί αθετήσεως πληρωμής υποχρεώσεων ….Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν πάνω σε αυτό όμως νομίζω ότι αρκεί το υπόμνημα του Δικτάτορα κατά τα άλλα Μεταξά (μιας και σήμερα δεν έχουμε δικτατορία – Χούντα – Φασισμό )

«Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στη θέση της θα έκανε το ίδιο» («Yearbook of the International Law Commission», 1980, v.I, σελ. 25).

Κατά την διεξαγωγής της δίκης το 1938 ο τότε εκπρόσωπος τη Ελλάδος στο δικαστήριο κατέθεσε νέο υπόμνημα :
Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μία έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς το λαό τους . Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δυο υπο9χρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στο λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική , κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών , ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσεις, μερικά ή ολικά τις χρηματικές του υποχρεώσεις , αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του , κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους
Με βάση αυτά τα επιχειρήματα η Ελλάδα κέρδισε το δικαστήριο και το δάνειο το πήρε και το σήκωσε .Σε αυτό δε το δεδικασμένο στηρίχτηκε η κυβέρνηση Κιρτσνερ της Αργεντινής .Βέβαια θα πει κάποιος και είδαμε πως κατάντησε μετά.
Απαντώ : και εμείς εκεί θα πάμε απλά από άλλο δρόμο πιο αργό για να το έχουμε χωνέψει έως και αφοδεύσει ως ιδέα και να μη μας καθίσει βαρύ….

Βέβαια στο ως άνω κείμενο αναφέρονται ζωτικής σημασίας έννοιες λέξεις και συνειρμοί τα οποία έχουν εξαφανιστεί ,όχι μόνο από τα λεξιλόγια των κυβερνώντων δεκαετίας τώρα, αλλά και από την συνείδησή τους . Θεωρώ δεδομένο ότι σε λίγα χρόνια, οι λέξεις και οι έννοιες αυτές ,θα θεωρούνται ως απ αρχή της τρομοκρατίας και θα τιμωρούνται δια λιθοβολισμού .

Κυβέρνηση της χώρας = έννοια δισυπόστατη διότι δεν είμαστε κατ' αυτούς χώρα αλλά αποικία άρα δεν έχουμε κυβέρνηση έχουμε φυτευτούς της χώρας της οποίας ανήκομεν ‘’ανήκομεν εις την δύσην- εννοεί του ηλίου ’’ άρα σωστά πράττουν ή θέλουν να πράξουν.

Χώρα = δεν είμαστε χώρα το αναφέρω είμαστε αποικία , καντόνι.

Κυβέρνηση = προχωράμε στο επόμενο..Αυτό έχει απαχθεί από τα γνωστά UFO Που κατά καιρούς ταξιδεύουν στον έναστρο ή μη ουρανό της Ελλάδος και εναποθέτουν τους εκπροσώπους εντός και εκτός χώρων, χάρων ,  χορών (τρομάζω να πω κυβερνητικών μη και κολλήσω καμιά ασθένεια τύπου γραψ@ρχ@δ@αση γνωστή νόσος του ανώτερου και κατώτερου εγκεφαλικού και όχι μόνο φλοιού ο οποίος γεμίζει από λίπος και δεν επιτρέπει στα κύτταρα , εφόσον υπάρχουν , να συγκεντρωθούν σε οτιδήποτε άλλο πλην της συνεχούς κατάποσης κοψίδια, συναγρίδες και άλλα  όντα του ζωικού και όχι μόνο βασιλείου κατάλληλα προς βρώσιν)

Καθήκον = αρχαία Ελληνική λέξη τα καθήκοντα = μετοχή του καθήκω (είμαι κατάλληλος για κάτι , βέβαια αυτό υπόκειται στην επιλογή του λαού ο οποίος δια της ψήφου κρίνει , αν και εφόσον έχει κρίση ή δεν περνάει κρίση ή τρικυμία εν κρανίω, ο οποίος όμως δεν ερωτήθει διότι ο ίδιος ο οποίος ήθελε ντε και σώνει το καθήκον που να του καθηκοθεί ήξερε ότι είναι κατάλληλος). Επίσης  εννοεί την υπηρεσία ενός λειτουργού σε δημόσιο αξίωμα .Δημόσιο ήταν, τώρα πια έχει γίνει οικογενειακό κειμήλιο το οποίο μεταλαμπαδεύεται δια της συγγένειας από πατέρα σε γιο και εγγονό.

Ηθική = τι είπε τώρα το άτομο . Τι ξεστόμισε τι τόλμησε να πει ..Αν τολμάει αυτός να μιλάει περί ηθικής τότε πρέπει να διαγραφεί από τα βιβλία ιστορίας. Πως τόλμησε ένας δικτάτορας να μιλάει για ηθική όταν οι δικοί μας δημοκράτες θεωρούν πως πάντα για το καλό της πατρίδος μπορούν να πουν:
‘’Αν την αφήσουμε να πέσει και πούμε πως την πήρε ο αέρας (την σημαία στα Ίμια)
‘’Προτιμώ να πουλήσω μερικά στρέμματα γης για να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια
‘Τώρα το ανακαλύψαμε ότι εκχωρούμε Εθνική Κυριαρχία
‘’Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους’’
‘’Μαζί τα φάγαμε’’
‘’Οι Έλληνες Αγανακτισμένοι είναι ένα μείγμα από κομμουνιστές , φασίστες και μαλάκες ‘’
‘’Αν υπάρχει σηνεχώς διάθεση τιμωρίας σε βάρος των Ελλήνων , θα πάψει η κρίση να αποτελεί ευκαιρία’’ (Τελικά αυτό το παιδί είναι με βάση τα λεγόμενα Καρατζαφέρη μεγάλος σπουδαρχίδης.)

Ας μη ξεχνάμε δε και το ΟΧΙ του Μεταξά του Δικτάτορα όπως είπαμε, στους παλιο δημοκράτες (αχ λάθος) παλιοφασίστες τους Ιταλούς , να χαθεί δε ντρέπεται που ανάγκασε τώρα τον Γιωργάκη να πει το ΝΑΙ στους Γερμανούς που θα το είχε αποφύγει αν τους είχαμε κατσικωμένους από τότε .

Αραγε το ΙΚΑ ποιος το δημιούργησε να δεις πως τον λέγανε …Αλλά τι μας νοιάζει εμάς αφου τώρα θα βουλιάξει μαζί με τον Τιτανικό ..Βέβαια είπαμε υπέρ πάντων το κόμμα, η ιδεολογία από εκεί κρίνεται ο φασίστας και μόνο και από κανένα άλλο σημείο της λειτουργίας του.

Ευτυχώς που μερικοί δημοκράτες δεν λειτουργούν όπως οι απαράδεκτοι φασίστες γι αυτό και η Ελλάδα μπόρεσε να πάει μπροστά και να διδάξει τον κόσμος περί Δημοκρατίας, Ελευθερίας….Ευτυχώς που οι δημοκράτες μας δεν ξεπούλησαν τον τόπο και τον κράτησαν με ηθικό ακμαιότατο και πολύ υψηλό φρόνημα και σεβασμό στα μάτια των ξένων επίσης δημοκρατών.

Δεν μπορέσατε να προβλέψετε την αυτοκτονία του φαρμακοποιού μπροστά στην Βουλή , είναι σίγουρο πως ούτε την έκρηξη θα την προβλέψετε, αποτρέψετε αλλά και λουστείτε ....Δεν θα γίνουμε Αργεντινή, δεν θα φύγει κανείς , όλοι εδώ θα μείνουμε .

Ευτυχώς που ακόμα δεν διεγράφη τελείως το Σύνταγμα .
Ευτυχώς που το άρθρο περί εσχάτης προδοσίας ακόμα δεν καταργήθηκε, τροποποιήθηκε.
Ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν Ελληνες και δεν ξεχνούν, θυμούνται.
Ευτυχώς που ακόμα υπομένομαι ώστε όταν σκάσουμε να ακουστεί απ άκρη σ' άκρη το μπαμ, το οποίο σίγουρα δεν θα είναι σαν την φούσκα του χρηματιστηρίου.
Ευτυχώς ο καιρός γαρ εγγύς.Βλέποντας την δημοκρατία σας στην πιο κάτω φωτογραφία αναρωτιέμαι αν τελικά η δικτατορία εκδημοκρατίστηκε  ή η δημοκρατία δικτατοριοποιήθηκε .


Υπέρ πάντων η πατρίς ΄, όπως την εννοεί ο καθείς , αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να εννοεί ΜΟΝΟ τα χώματα , τα νερά , τα βουνά,  και τα ποτάμια, τις λίμνες και τα λαγκάδια ...Η πατρίδα είμαστε ΚΑΙ εμείς ...Η δικτατορία έπεσε....Αλήθεια έπεσε ή άλλαξε χρώμα και έννοια . Οι συνταγματάρχες φυλακίστηκαν. Αλήθεια έτσι έγινε ; Και τότε εγώ γιατί νιώθω το μαχαίρι στην πλάτη μου και το όπλο στο κρόταφο ;
Γιατί νιώθω την Ελλάδα μια απέραντη φυλακή ; 
Γιατί ; Ισως γιατί όλοι μας έχουμε γίνει οι ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ και δεν ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ 

ΥΓ. Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις δεν εννοώ όλο το πολιτικό σύστημα αλλά μερικούς , κάποιους , όχι όμως όλους όοοοοχιιιιι για όνομα ... Ποτέ δεν θα έκανα ένα τέτοιο λάθος το οποίο θα έθιγε κάποιους σε βαθμό να καταγγείλουν το blog και να το κλείσουν. Αν είναι ποτέ δυνατόν είμαστε δημοκρατικοί εμείς δεν καταδικάζουμε συλλήβδην. Ποτέ!!!! Κάποιοι, πιθανών, ίσως , μπορεί ....Κάπως έτσι θα σηκώσω κι εγώ μπαϊράκι και θα εμπλακώ στην πολιτική με τα βαϊών και κλάδων ...Θα υιοθετήσω το μπορεί, ίσως , πιθανόν, υπάρχει περίπτωση , αν δεν μήπως, όπως το λέτε αλλά όμως....Λέξεις άκρως δημοκρατικές 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά τώρα τι συγκρίνεις τον εθνοπροδότη τον ΓΑΠ με τον ηγέτη του ελληνικού έθνους...ντροπή μόνο που γίνεται σύγκριση ο Παπαδόπουλος έκανε την Ελλάδα πρότυπο στρατιωτικής υπεροπλία ήταν υπολογίσιμη οικονομική δύναμη ενώ το άλλο το εβραιόσκυλο μας έβαλε στο ΔΝΤ για να μας φέρει την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε , Καλημέρα
Το τι πιστεύω εγώ για τον Παπαδοπουλο με το τι θεωρεί ακόμα και σήμερα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Αν θεωρείς πως το κείμενο είναι μέτρο σύγκρισης τότε καλώς το κατακρίνεις και το θεωρείς ντροπή. Όμως μήπως θα έπρεπε να το δεις στο επίπεδο του λαού και όχι του ηγέτη;
Ανεξαρτήτως τι έκανε ο Παπαδόπουλος και ο ΓΑΠ όταν ήρθε η ώρα της κρίσεως ο λαός έκρινε τον έναν ως δικτάτορα και τον άλλον ως ηγέτη και τον ψήφισε , άρα αυτόν τον κόσμο που τώρα έχει το σθένος να το πω (αλλιώς θα ήθελα αλλά δε μου το επιτρέπει η αγωγή μου) να πεις ντροπή και να αναφέρεις τα όσα λες και άλλα τόσα.
Βλέπεις το να παραβάλει κάποιος την διαφορετικότητα της δικτατορίας με τα επακόλουθά της δεν είναι απαραίτητα μέτρο σύγκρισης όπως αναφέρεις αλλά μέτρο σκέψης για την κρίση του Λαού μας και όχι μόνο ….