Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ... (άρθρο)




"Το παλαιομοδίτικο προεκλογικό πολιτικό καραγκιοζιλίκι συνεχίζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα" και ενώ όλα προδιαγράφουν ότι έρχονται φθινόπωρο και χειμώνας για τη χώρα που θα είναι κάτι παραπάνω από εφιαλτικά, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κράλογλου στο άρθρο του με τίτλο "Τι μας περιμένει μετά τα μπάνια του λαού..." το οποίο αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια από το capital.gr:
Μέχρι τα μπάνια του λαού, οι επαγγελματίες κυβερνήτες που θα «προσλάβουμε» στις εκλογές του Μαΐου θα εκφράσουν το “ευχαριστώ” τους  με ψυχρολουσία «εφοριακού ντους» και «ζεμάτισμα» μισθών, συμβάσεων και 13ου και 14ου για να διασφαλίσουν έτσι τόσο τους δικούς τους μισθούς όσο και του στρατού των πελατών τους στις κρατικές υπηρεσίες.
Με άλλα λόγια, μέχρι τον Αύγουστο θα εφαρμόσουν μόνο αυτά που έχουν ήδη συναποφασίσει ως σημερινή συγκυβέρνηση και μας έχουν ήδη προϊδεάσει ώστε ο λαουτζίκος να τα καταπιεί (αν τα καταπιεί) μέσα στην καλοκαιρινή ευφορία των διακοπών.
Μετά τα μπάνια του λαού όμως και περίπου στα μέσα του φθινοπώρου το πρώτο που θα πληροφορηθεί ο λαός θα είναι ότι βενζίνες και πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης (λόγω ενιαίου φόρου) θα αυξηθούν σε σημείο που θα γίνουν απαγορευτικά για το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών.
Τότε θα μάθει ακόμη ότι το Δημόσιο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στους φόρους που εισπράττει και από τα καύσιμα γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός, μιας και το κράτος θα παραμείνει έτσι όπως το ξέρουμε μέχρι το 2015 και βλέπουμε...
Το φθινόπωρο θα ανακαλύψει ο κάθε φορολογούμενος ότι τα χαράτσια συνεχίζονται γιατί θα διατηρήσουμε 4-6 χρόνια ακόμη την κρατική περιουσία ως έχει μιας και πουλάει στον λαουτζίκο το παραμύθι-σύνθημα ότι δεν ξεπουλιόμαστε...Το ξεπούλημα βέβαια θα έλθει, αργότερα, νομοτελειακά. Η αλήθεια όμως στο σύνολό της θα φανεί τον χειμώνα.
Η αρχή θα γίνει από τις απανωτές αποφάσεις μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων (με πρώτες αυτές του κύκλου παραγωγής οικοδομικών υλικών, κλωστοϋφαντουργίας, αμυντικού υλικού, ηλεκτρολογικού υλικού και συσκευασίας) που θα αφορούν αλλαγή δραστηριοτήτων, απόλυση του προσωπικού και μετανάστευση σε όποια χώρα μπορούν να κάνουν δουλειές εισαγωγών και με την Ελλάδα...
Η επόμενη κίνηση θα είναι η αποχώρηση τρανταχτών ονομάτων πολυεθνικών αλυσίδων του εμπορίου που κρίνουν ασύμφορο τον τζίρο τους στην Ελλάδα ακόμη και με κάποια μείωση των τιμών. Σας υπενθυμίζω ότι μετά από έναν αιώνα παρουσίας τους στην ελληνική αγορά αποχώρησαν, την προηγούμενη 4ετία και οι τελευταίες μεγάλες πολυεθνικές πετρελαϊκές Εταιρίες.
Τις ακολούθησαν μεγάλα ονόματα των καταστημάτων πωλήσεων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αγαθών αλλά και συνεργαζόμενοι με την ελληνική παραγωγή μεγάλοι οίκοι του τομέα της ενέργεια και των πρώτων υλών. «Κρατάνε» ακόμη αυτές του εμπορίου τροφίμων. Ως πότε όμως;
Την εικόνα που θα σχηματοποιηθεί θα ακολουθήσει κύμα ανεργίας του ιδιωτικού τομέα με απολύσεις άλλων 200.000 εργαζομένων (σύμφωνα με σημερινούς υπολογισμούς) και η πιθανή, από το 2013, ομαδική επιστροφή κατοίκων της Αθήνας και των μεγάλων Κέντρων στα χωριά τους για να συντηρηθούν από τις συντάξεις των γονιών και ας είναι στα 300-500 ευρώ.
Ταυτόχρονα θα αδειάζουν τα γηροκομεία με επιστροφή των γονιών στα παιδιά τους για να «αξιοποιείται» με καλύτερο τρόπο η σύνταξη.
Το φαινόμενο των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι ιδιοκτήτες δέχονται ήδη ως ενοίκιο την πληρωμή των χαρατσιών και των κοινοχρήστων, θα πάρει διαστάσεις μαζί με ακόμη μεγαλύτερη πτώση ενοικίων και των τιμών των ακινήτων, λόγω της νέας ειδικής φορολόγησης που ετοιμάζεται. 
Και ενώ αυτό θα είναι το πραγματικό σκηνικό στην οικονομία, οι φαυλοκράτες πολιτικοί θα συνεχίζουν να μιλάνε για ορατές προοπτικές ανάπτυξης.
Θα κρύβουν βεβαίως με επιμέλεια αυτά που τους λένε ήδη οι επιχειρηματίες: «Μην ακολουθείτε την γερμανική συνταγή ανάπτυξης με ζώνη φθηνού εργατικού κόστους στα Βαλκάνια. Κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν κάνει δουλειές μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπως αυτό της Ελλάδας με άγνωστη την τύχη της στην Ευρώπη και με το ελληνικό σοβιέτ να καραδοκεί. Κατανοείστε επιτέλους ότι μόνο ευκαιριακές δουλείες θα γίνονται».
Ενώ λοιπόν σχηματοποιείται ήδη από τώρα αυτή η εικόνα για το προσεχές φθινόπωρο και τον χειμώνα, το παλαιομοδίτικο προεκλογικό πολιτικό καραγκιοζιλίκι συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Χρησιμοποιούν ακόμη και τον τεχνοκράτη των δανειστών κ. Ράιχενμπαχ, που βεβαίως ξέρει να μιλάει άριστα με τα νούμερα και του αποσπούν τις εξισώσεις που οδηγούν σε προοπτικές ανάπτυξης για να δώσουν ελπίδες στους ιθαγενείς ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί τα επόμενα 2-3 χρόνια. Και άρα ψηφίστε μας.
Αλλά κρύβουν ότι ο κ. Ράιχενμπαχ τους εξηγεί πως τα νούμερα του δείχνουν ανάπτυξη μόνο με μία προϋπόθεση. Ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα συνεχίσουν τα δικά τους «νούμερα» στην επιθεώρηση που παίζουν προσποιούμενοι τους ηγέτες και τους γνώστες των προβλημάτων της οικονομίας.
Εάν ο Γερμανός τεχνοκράτης έχει άδικο τότε θα πρέπει να τον πείσουμε για το πώς φθάσαμε στην κρίση αφού από το 1985 και μετά την ελληνική οικονομία την «έσωσαν» αλλά και την «ανέπτυξαν», με την σειρά, οι κ.κ. Κ. Σημίτης, Γ. Παπαντωνίου, Γ.Αλογοσκούφης και Ι. Παπαθανασίου για να την παραδώσουν (περιέργως) χρεοκοπημένη στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου που έβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012!!!
Αν όμως μας έσωσαν, όπως μόνο οι ίδιοι ισχυρίζονται, τότε «Δοξάστε τους...» όπως λέει ο πάντα αμίμητος Χάρρυ Κλυνν.

Πηγή : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: