Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΙΔΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Οι νέοι εθνοσωτήρες έφτασαν εμπρός βήμα ταχύ
 να τους προϋπαντήσουμε παιδιά πριν το Δαφνί.



Περήφανα νιάτα τιμημένα γηρατειά …. Αυτή η έκφραση μου ήρθε στο μυαλό όταν πρωτοαντίκρισα αυτή την υπέροχη φωτογραφία. 

Τελικά πάλι οι σωτήρες της χώρας θα έρθουν από τα τιμημένα γηρατειά. Είναι αυτό που λέμε ούτε να γεράσεις μπορείς με ησυχία σε αυτό το τόπο … Είσαι νέος όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε σένα .Τα ανεκπλήρωτα όνειρα των γονιών , η εκμετάλλευση της νεανικής θέρμης από τους πολιτικούς και τέλος αλλά με ουσιαστική και σοβαρή σημασία η ωριμότητα, ανοχή και αντοχή των γηρατειών.

Η Ελλάδα στις πλάτες τους , στα χέρια και στα πόδια τους ενίοτε δε και στο θάνατό τους. Τι μακάβριο σαν σκέψη , πραγματικό σαν ουσία όμως αν σκεφτεί κανείς πως όλοι σαν τα ΄΄γαιδούρια΄΄ τρέχουμε στα νιάτα μας ώστε να ηρεμίσουμε στα γεράματά μας . Μια ωραία πρωία έρχεται ο εθνοσωτήρας τόνης και λέει εσείς της τρίτης ηλικίας θα φτάσετε στην τέταρτη και θα κόψετε στο ενδιάμεσο και το φαί για να σωθούμε. Όσοι δε έχετε αντοχές θα βάλετε πλάτη, καλή ώρα η γιαγιά στο ΑΤΜ, για να σώσετε την οικονομία….. Ντε βρε γαιδαράκο ντεεε /ντε με τ’αλλα τα γαιδούρια /γαιδαρέ μου κουτεντε…

Η Μέρκελ έρχεται ο λαός πεθαίνει 
οι γέροι αναλαμβάνουν χρέη εθνοσωτήρα.

Θα είναι το νέο σύνθημα που θα αναγράφεται πλέον στις νταλίκες.
Η Αθήνα αυτές τις μέρες θυμίζει τη νύφη που τρέχει να προλάβει τις τελευταίες ετοιμασίες πριν το γάμο… Οι ‘’καλεσμένοι’’ να είναι σίγουρα όλοι στις ‘’θέσεις’’ τους, τα ‘’λουλούδια’’  να στέκουν δεξιά και αριστερά στους δια_Δρόμους τις εκκλησίας φρέσκα φρέσκα δίνοντας μια υπέροχη αίσθηση αρχοντιάς και ‘’καθαριότητας’’. 
Το ‘’ρύζι’’ να είναι σε ‘’σακουλάκια’’ και να γνωστοποιηθεί στους καλεσμένους ότι δεν θα πεταχτεί την ώρα του μυστηρίου , μη και λερωθεί το κόκκινο χαλί (ρε δε βλέπουμε το χάλι μας) αλλά στον προαύλιο χώρο. Τα ‘’σκουπίδια’’ θα μαζευτούν και θα ‘’ντανιαστούν’’ για λίγες ώρες (ουδέν μονιμότερο παρα του προσωρινού), στην αυλή του ‘’γείτονα’’ ο οποίος θα έχει ειδοποιηθεί ότι θα ‘’παραβρίσκεται στο τραπέζι’’ μετά το ‘’γάμο’’.
Είναι η γνωστή διπλωματική κίνηση με τίτλο : ‘’πώς να βουλώσετε το στόμα του γείτονα’’.

Έτσι λοιπόν και η χώρα μας εδώ και κάποιες μέρες, σαν την νύφη περιμένει το γαμπρό επ ονόματι ΜέρκελσταινΤζούνιορ ώστε με συνοδεία ζουρνάδων και μαντολίνων να στεφθεί ο γάμος και να προχωρήσουμε στο γλέντι με σούβλισμα των υπολοίπων εκατομμυρίων αρνιών, λαγών, βοδιών…Ο καθένας ας διαλέξει το ζώο που τον εκπροσωπεί.

Η αστυνομία σαν τα Lego τρέχει πάνω κάτω να κλείσει τρύπες , χαραμάδες, οπές ίσως λέω ίσως και κλ_οπές, διαφυλάττοντας την σωματική ακεραιότητα του γαμπρού που τον εφωνάζουν νύφη.   Επίσης το μεταγωγών δουλεύει υπερωρίες γεμίζοντας τα πούλμαν με τους λαθρομετανάστες προς άγνωστη (Γνωστή) κατεύθυνση , σαν την λογική που λέει μακριά από το Κ….. μας και ας είναι  και στου αδελφού μας . Έτσι λοιπόν μέχρι σήμερα το πολύ αργά το βράδυ η Αθήνα θα έχει καθαριστεί, πλυθεί , σαπουνιστεί και ‘’ασπρίσει΄΄. …

Είπα πιο πάνω νύφη και τι θυμήθηκα…
Το έθιμο που είχαμε στην Ελλάδα παλαιότερα.
Τότε, που όλοι περίμεναν να βγει το σεντόνι έξω για να δουν ότι η νύφη ήταν αμόλυντη, απείραχτη ,άσπιλη, τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό το έθιμο ξεχάστηκε και παρατήθηκε από τις επόμενες γενιές κάπου στο χρονοντούλαπο …Πως θα ήταν δυνατόν να παραμείνει Ελληνίδα και Έλληνας ‘’αμόλυντος’’ μετά των τόσων ετών κατά συρροή βιασμό από όλες τις εντός και εκτός κυβερνήσεις ….

Ετσι λοιπόν η ΜερκελσταινΤζούνιορ μας επισκέπτεται …. Και το τραγούδι που λέει :
Θα βάλω τα μεταξωτά μου έρχεται στο μυαλό σε συνδυασμό με το άλλο ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα / να μου φέρεται τα μάτια μου σα κλείσω….
Θα έρθει και θα μπουν στο μαγαζί το γωνιακό με τον Τόνυ, ταπώνει δεν τελειώνει ,για να συζητήσουν πως θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από το τέλμα.
Τώρα αγχώθηκα, καθώς όταν ακούω τη λέξη βοήθεια μου έρχεται στο μυαλό το Καστελόριζο με τον αΓΑΠούλη να μου λέει πως θα με βάλει για να με σώσει στο ΔΝΤ . Φεύγοντας αυτή η εικόνα βοήθειας από το μυαλό μου, έρχεται η άλλη που λέει ,ότι θα πρέπει για να σωθούμε να υπογράψουμε όλα τα μνημόσυνα ….

Μήπως να μας αφήσουν αβοήθητους ώστε να έχουμε πιθανότητα να σωθούμε ;
Ας μη παίρνουν θάρρος οι ‘’φίλοι’’ μας οι Τσυριζαίοι, γιατί σε αυτή τη ζωή καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, γιατί μέχρι σήμερα έχουν αποδειχτεί τα καλύτερα παιδιά του συστήματος, (καθώς είναι πολύ εύκολο να αντιπολιτεύεσαι την εκάστοτε κυβέρνηση , δεν έχει κόστος – α και κάτι ακόμα μη βιαστείτε να με πείτε Νδούλα ή Κούλα , Πασοκούλα ή Κούλα, Ανεξαρτητούλα ή Τούλα γενικώς να με ταμπελοποιήσεται είναι κάτι που σιχάθηκα μετά την εφηβεία που ευτυχώς βγήκα στην σωστή ηλικία και δεν την ζω παρατεταμένα όπως πάρα πολλοί γνωστοί  και φίλοι μου εντός και εκτός και γενικώς και επί τ’ αυτά) …. Ούτε και οι ίδιοι ξέρουν τι ακριβώς πρεσβεύουν την μια τα λένε παρά πέντε και την άλλη ακριβώς …Αλλάζουν θέσεις και μετακινούνται διαρκώς σε  μια προσπάθεια να αποδείξουν την ευλύγιστη κορμοστασιά που έχουν…..

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από σωτήρες, ούτε σωτηρίες .
Δεν έχει ανάγκη από βοήθεια και επαναστάτες χωρίς αιτία.
Δεν έχει ανάγκη από ‘’τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα’’
Δεν έχει ανάγκη από ιδέες και μεγαλεπήβολα σχέδια.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους Έλληνες και μόνο.
Έχει ανάγκη το ήθος που είχαμε
Την ψυχή που απολέσαν - όσοι το έκαναν

Την συνείδηση που κάποιοι ξεπουλήσαν έναντι πινακίου φακής.
Και όλα αυτά με έναν τρόπο μπορεί να επιτευχθούν αν καταλάβουμε ότι με τα λίγα, και με πατρίδα, μπορούμε να περάσουμε και τον σκόπελο αλλά και τις μελλοντικές δυσκολίες , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
 Κανείς δεν τα κατάφερε μόνος του .
Κανείς δεν επιβίωσε μόνος του
Κανείς δεν σώθηκε μόνος του.

Μόνο αν πετάξουμε από πάνω μας το χρώμα του κόμματος, την ταυτότητα του συνδικαληστή και την ιδέα της μονάδας θα μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων .
Αλλιώς ο λόγος που θα εκφωνήσουν οι δύο νεόνυμφοι θα είναι και ο επιθανάτιος ρόγχος μας.
Γι αυτό σταματήστε να βάφετε την αντίδραση με κόμμα και την ιδέα με επανάσταση και γιούργια . Σκεφτείτε , ενωθείτε, λειτουργήστε σαν ομάδα και όχι σαν μαζάνθρωποι.







Δεν υπάρχουν σχόλια: