Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΑΡΑΓΕ


Δήλωση της Γερμανικής Πρεσβείας αναφέρει ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle θα επισκεφτεί την Τουρκία το Σάββατο για μια συνάντηση με θέμα την Συριακή Κρίση. 


Συγκεκριμένα η δήλωση από την Γερμανική πρεσβεία την Τετάρτη αναφέρει πως ο κος Westerwelle θα συναντήσει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ahmet Davutoglu στην Κωνσταντινούπολη και "το κυρίως θέμα της συζήτησης θα επικεντρωθεί στις πρόσφατες εξελίξεις στην Συριακή κρίση " .

H συνάντηση αυτή έρχεται κατόπιν της συμπλοκής Τουρκικών αεριωθουμένων με με Συριακό αεροπλάνο και τον εξαναγκασμό του δευτέρου να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Τουρκίας την Τετάρτη κατά την διάρκεια πτήσεως του από την Μόσχα στην Δαμασκό

Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan ανέφερε ότι στο φορτίο του εν λόγω αεροπλάνου μεταφερόταν στρατιωτικός εξοπλισμός και πυρομαχικά για τον εξοπλισμό του Συριακού καθεστώτος, κατηγορίες που δεν έγιναν αποδεκτές από την Δαμασκό .

Οι σχέσεις των παλαι ποτέ συμμάχων Αγκυρας και Δαμασκούς επιδεινόνται σταθερά τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα από την εξέγερση εναντίων του Σύριου Προέδρους Bashar al-Assad η οποία αρχικά ξεκίνησε σαν μια ειρηνική διαμαρτυρία τον Μάρτιο του 2011 .

Οι εντάσεις μεταξύ των γειτόνων κορυφώθηκαν για μια φορά ακόμα ,όταν την προηγούμενη εβδομάδα όλμοι από Συριακό έδαφος σκότωσαν 5 Τούρκους υπηκόους σε χωριό στα σύνορα της Τουρκίας και η Αγκυρα άρχισε να ανταποδίδει τα πυρά στην Συρία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel συναντήθηκε με άλους ηγέτες παγκοσμίως σε μια προσπάθεια περιορισμού των Τουρκικών αντιποίνων


Σχόλιο: Είναι που οι Γερμανοί δεν ''ασχολούνται'' με τους Τούρκους ...Οπως λέμε και στο χωριό μου η Νταρντάνα θέλει να κρυφτεί η χαρά δεν την αφήνει ......





Δεν υπάρχουν σχόλια: