Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους η συνταγή “Κατσικάκι με τσικουδιά”!!!


Γεια σας και πάλι.
Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να κυνηγήσουμε το αγριοκάτσικο, μιας και όπως είπαμε η συνταγή μας ξεκινούσε με τρία σφηνοπότηρα τσικουδιά, καταφύγαμε στον κρεοπώλη της γειτονιάς και έτσι γλυτώσαμε τις μηνύσεις και τα συναφή ατυχήματα.

Λοιπόν παίρνουμε ξανά την συνταγή από την αρχή.

Αγοράζετε λοιπόν(και προς θεού δεν κυνηγάτε) ένα κατσικάκι γάλακτος γύρω στα 4-4,5 κιλά ολόκληρο. Το 1,5 λίτρο τσικουδιά φροντίζουμε να μας την έχει στείλει ο σύντεκνος από το νησί, για να είναι εγγυημένο το κάψιμο. Επίσης θα χρειαστούν 4-5 κιλά πατάτες, 1 κιλό κρεμμύδια, λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μάραθος, ελαιόλαδο κι ότι με την κατανάλωση της τσικουδιάς, αρχίσει να μας μυρίζει. Θα χρειαστείτε επίσης ένα ταψί που να τα χωρέσει όλα αυτά(χλωμό!!!).


  • Βήμα Πρώτο.

  • Ανοίγουμε το μπουκάλι με την τσικουδιά και χτυπάμε στο φτερό τρία σφηνάκια χωρίς ανάσα.
    Εάν δεν έχουμε λιποθυμήσει ή κάψει τον ουρανίσκο ή νιώσουμε εκρήξεις στο στομάχι συνεχίζουμε στα παρακάτω.


  • Βήμα Δεύτερο.

  • Καθαρίζουμε πατάτες και κρεμμύδια με το γνωστό κουζινογκατζετάκι(πωλείται σε Καρφούρ, Τζάμπο και λοιπά μάρκετ). Εάν δεν το έχετε, είναι μεγάλη η πιθανότητα να έχετε απώλειες στα άνω άκρα. Γιαυτό και για μεγαλύτερη ασφάλεια, σ’ αυτό το Βήμα δεν περιέχεται δόση τσικουδιάς.


  • Βήμα Τρίτο.

  • Γιορτάζουμε την ύπαρξη δέκα δακτύλων στα άνω άκρα μας, με τρία επίσης μονοκοπανάτα σφηνοπότηρα τσικουδιάς.


  • Βήμα Τέταρτο;

  • Ναι, είστε ακόμη σε θέση να κρατάτε λογαριασμό!!! Λοιπόν εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να λαδώσετε το κατσίκι(εύκολο) και να καταφέρετε να στύψετε τα λεμόνια(δύσκολο), τα οποία παραδόξως γλιστρούν μιας και ξεχάσατε να καθαρίσετε τα χέρια σας από το λάδι και για το θεό, ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ για να τα στύψουμε, ΔΕΝ ΣΤΥΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ


  • Βήμα Πέμπτο.

  • Το λεμονοκυνηγητό, ευτυχώς σας ξενέρωσε. Πιείτε δύο-τρία(εδώ η συνταγή είναι χαλαρή)-τέσσερα, αυτή τη φορά σφηνάκια και στριμώχτε τα υλικά σας στο ταψί που προείπαμε. Αν το κατσικάκι δε σας κάθεται μη τολμήσετε να προσπαθήσετε να το στριμώξετε γιατί στην κατάστασή σας όποιος σας δει, θα σας περάσει για κτηνοβάτη. Γκαντεμιά, και θα πρέπει τώρα σε άπταιστα Αραβικά, να εξηγήσετε στην μητέρα σας που μπήκε ξαφνικά στη κουζίνα, τι δουλειά είχατε με το παντελόνι κατεβασμένο και το πουλί σας μεσ’ το ταψί(πρέπει να επανεξετάσουμε μάλλον την χαλαρότητα της συνταγής σ’ αυτό το Βήμα).


  • Βήμα Έκτβδομο.

  • Ναι, είναι αλήθεια, έχετε χάσει πλέον κάθε έλεγχο. Τρία σφηνάκια τσικουδιά θα βοηθήσουν να ξεπεράσετε το σοκ της μαμάς και να πάτε γ@μιόντας το κατσικάκι με το ταψί μέσα στο φούρνο, στον οποίο έχετε ξεχάσει ν’ ανοίξετε την πόρτα. Στην ένατη προσπάθεια έχετε καταφέρει να βάλετε  στο φούρνο και τις τελευταίες πατάτες, κρεμμύδια και λοιπά υλικά που έπεσαν στο πάτωμα…


  • Βήμα Γ@μ@τ@.

  • Αφού δεν υπάρχει ελπίδα να φάτε κάτι από το φαγητό σας, πίνετε 5-6 σφηνάκια τσικουδιά για να ξεγελάσετε το στομάχι σας… Παρατηρώντας το φούρνο διαπιστώνετε ότι το κατσικάκι “γυρίζει” γύρω-γύρω και πριν καλά -καλά να το καταλάβετε, σωριάζεστε ξερός στο πάτωμα της κουζίνας… Το απόγευμα ξυπνάτε, με το κεφάλι μες τη λεκάνη της τουαλέτας να ταΐζετε τα παπάκια, τον παπά που κάλεσε η μητέρα σας να σας διαβάζει(τον κάλεσε η μαμά μετά από αυτό που αντίκρισε στην κουζίνα) και μια άσχημη μυρωδιά(εκτός από τη δική σας), να έρχεται από τη κουζίνα… Όπως αντιληφθήκατε τσικουδιά και μαγειρική δεν ταιριάζουν, γιαυτό την επόμενη φορά θα μαγειρέψουμε…
    Μοσχαράκι με Perrier…



    Πηγή : http://www.xaxa.gr 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: