Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ στην Αθήνα



Η χώρα που γέννησε την Δημο_κρατία μετουσίωσε την Δημιο_κρατία και μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης μεταλλάχτηκε σε τριγωνο_κρατία….


Βάση του πυθαγορείου θεωρήματος το τετράγωνο  της υποτεινούσης  ενός ορθο(ν)_γωνίου τριγώνου ισούται με το άθροισμα του τετράγωνου των δυο κάθετων  πλευρών

Τελικά αφενός παρατηρούμε ότι ακόμα και σήμερα το συγκεκριμένο θεώρημα αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι σωστό και εφαρμόσιμο. Αφετέρου ο Τόνη σήμερα ειδικά θα φυλάκιζε τον Πυθαγόρα καθότι μέχρι αύριο που θα φύγει η κουκλάρα του Βερολίνου με δημοκρατική απόφαση τύπου : ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΤΑΣΟΜΕΝ απαγορεύτηκαν παντός είδους τρίγωνα (άραγε τα ερωτικά τα επιτρέπει ; Όμως τι λέω αφού είναι παραπάνω από 3 …τα πανοράματος σήμερα θα παράγονται ή θα σταματήσουν ).

Βέβαια ο Πυθαγόρας μιλούσε για τα ισοσκελή τρίγωνα κάτι που δεν ισχύει (οπτικά τουλάχιστον αν μη τι άλλω , βλ Τόνη Μπένυ και Κουβέλη ) στην παρούσα συν_κυβέρνηση.

Έρχεται επιτέλους η γυναίκα αράχνη. 
Έρχεται επιτέλους η black widow.

Τώρα θα σωθούμε, τώρα και θα μας επιμηκύνουν και θα μας χαρίσουν τα χρέη ….
Τώρα θα βρεθεί η λύση θα κλείσει η τρύπα και θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια….
Βέβαια για σιγουριά όπως προείπα απαγόρευσαν και την αναπνοή γύρω από το κέντρο, οι άνθρωποι της δημοκρατίας και του ελευθέρου διαλόγου .
Αυτοί που υπέρ πάντων το καλό του λαού ,για το καλό μας, μας απαγόρευσαν να χαιρετίσουμε με τον γνωστό χιτλερικό χαιρετισμό , μια διαφορά τα δάχτυλα ανοιχτά, την Φραου_λα Μέρκελ … Ξινή λίγο η φράουλα μιας και δεν είναι και της εποχής , αλλά και αν ήταν πικρή θα ήταν λόγω τιμής.

Αυτοί που σκεπτόμενοι το κυκλοφοριακό και το δικό μας κυκλοφορικό, σταματάνε τα πάντα για ένα 24ωρο ώστε να έχουμε και στην τσέπη μας οικονομία αλλά και να μη μολύνουμε το περιβάλλον…. 
Η μόλυνση βέβαια που προέρχεται από την δική τους παρουσία έχει μετονομαστεί σε προστασία του πολίτη.

Έτσι λοιπόν όπως προείπα τα τρίγωνα απαγορεύτηκαν , οι συναθροίσεις άνω των δυο , και αυτό σχετικό διότι κάθε υπέρβαρος θεωρείται δυο, απαγορεύτηκαν δια ροπάλου… Σκέπτονται δε να αναρτήσουν, σύμφωνα με την δική τους εξήγηση, το Κοινωνικό Συμβόλαιο του Ρουσσώ , ειδικότερα το σημείο που αναφέρει ξεκάθαρα ότι λαός και κράτος συμφώνησαν να παραχωρήσουν οι μεν κάποιες ελευθερίες και οι δε να τηρούν αυτή τη συμφωνία ,εκτός αν γίνουν τυραννικοί οπότε μπορεί ο λαός να επαναστατήσει …

Το δεύτερο κομμάτι το τροποποίησαν τρόπων τινά, καθότι θεωρήθηκε τρομοκρατικό για την ελευθερία των λαών καθώς με μια δεύτερη μη πω και Τρίτη, τέταρτη ματιά αποδεικνύεται ότι , υποθάλπει βομβιστικές ενέργειες τύπου αλ κάιντα μιας και οι δικοί μας έχουν γίνει αλ μάϊνα ….
Μάϊνες , γνωστά ‘’μαύρα πουλιά’’ που επαναλαμβάνουν ό,τι τους λένε οι άλλοι.

Έτσι λοιπόν σήμερα η αστυνομία έβαλε τα καλά της ο Αντώνης είναι ήδη μπαστακωμένος στο αεροδρόμιο και την περιμένει και εκείνη ως νεανίδα αφλερτάριστη τα τελευταία 40 χρόνια κάνει κορδελίτσες και αλλάζει την ώρα προσέλευσής της για να ανεβάσει την ‘’αγωνία’’ του μέλλοντος γαμβρού , συμβίου, συν αθηνά και χήρα (καθότι για να δει άντρα μάλλον ως χήρα με μαύρα σε κηδεία από φωτογραφία) είναι , Αντώνη.

Μάθαμε από πληροφορίες ότι συνοδεία του Αντώνη θα είναι και η κα. Μιραράκη με ένα νέο χαλί (κάτι σαν το χάλι μας ) μπουχάρα μιας και εδώ από τους μπου_Χέσες πήξαμε και είπαμε μια και τους έχουμε να τους θωρούμε δια γυμνού οφθαλμού να πάρουμε τα αντίγραφα σε Μπου_χαρα να τα πατήσουμε μη και δουμε και εμείς μια χαρά ρε παιδί μου.

Το πρόγραμμα βγήκε θα πάνε να πάρουν πρωινό , το μενού θα περιλαμβάνει :
Πρωινό
Βούτυρο απο αγνό παρθένο λάδι …Σαν εκείνο που δοκίμασαν στην Siemens και μας γλίστρησαν τα λεφτά πιο εύκολα.
Μαρμελάδα από ‘’φραγκόσυκο’’
Και
Ελληνικό πικρό καφέ της παρηγοριάς για τον τόνι μαζί με παξιμάδι ολικής για καλύτερη πέψη .
Η συνοδεία της συνοδείας που θα είναι τριγύρω θα πιει το κονιάκ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την υπέρλαμπρη ομορφιά της Φραου_λας .
 Μεσημεριανό
Συνταξιούχο βραστό  καθότι η γριά κότα έχει το ζουμί.
Νεοπροσλαμβανόμενο στα κάρβουνα καθότι το κορίτσι θέλει παιδάκια γάλακτος
Πίτα από Ελλάδα χωρισμένη σε φιλέτα μινιόν γιατί όλοι πρέπει να πάρετε
Κρασί νερωμένο στον τόνη και στην συνοδεία του για να θυμάται ότι το νέρωμα στο κρασί γίνεται μέχρι ένα σημείο και πριν γίνει νερό.
 Βραδινό
Αν αντιληφθεί ο λαός το καταπέτασμα που θα φάτε το βραδινό θεωρητικά θα πρέπει να είναι σε κάτι πιο ελαφρύ
Τύπου πίτα από Ελληνικό Χειμώνα …. Κάτι αντίστοιχο της Αραβικής ''πίτας'' άνοιξης.

Και μιας και τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται μέσω αστεϊσμού…..

Μιας και σαν λαός ζούμε περίοδο εσχατιάς στο επίπεδο ήθους , ηθικής , ανεξαρτησίας , ελευθερίας, αξίας , αξιών. Δεν μας μένει τίποτα άλλο από το να συνειδητοποιήσουμε πως ή θα πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα ή θα μας δολοφονήσουν για την Ελλάδα.Δεν υπάρχουν επιλογές , δεν υπάρχουν αλλαγές , δεν υπάρχουν πολλές και ευχάριστες λύσεις .

Η Λερναία Υδρα που λέγεται Μέρκελ σήμερα και Φεκρελ η Σερκελ ή Τρολ αύριο έχει σαν σκεπτικό ένα μόνο …Την αγορά όλης της Ευρώπης σαν ένα φιλέτο από κοτόπουλο που πρέπει να έχει στην κατοχή της και να το τεμαχίζει κατά το δοκούν .Τον αφανισμό των λαών και ειδικότερα όσων υπάρχει περίπτωση να αντιδράσουν έστω και μελλοντικά. Τον παραδειγματισμό κάποιων, ο οποίος θα λειτουργήσει ως σύμβολο μη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για τους εναπομείναντες. Την αρπαγή όλων των πόρων προς τέρψιν του ενός και εκλεκτού λαού, ο  οποίος σαφώς και δεν λέγεται Γερμανικός .Λέγεται παγκόσμια τάξης πραγμάτων και οι συν αυτώ προσκείμενοι , ολίγοι.
Έρχεται το Φίδι με μορφή γυναίκας.
Γιατί και ο διάβολος ήταν γυναίκα
Γιατί και η Εύα ήταν γυναίκα .
Γιατί γυναίκα έβαλε το διάβολο ή καλύτερα πρίγκιπα του διαβόλου στο μπουκάλι
Κάποτε οι γυναίκες στην Ελλάδα επέδειξαν μέγιστο ήθος είμαι σίγουρη πως και σήμερα που θα κληθούν συντόμως το ίδιο θα πράξουν. Το αίμα νερό δεν γίνεται και αμα γενεί δεν πίνεται..…

Σήμερα το ήθος έχει συρθεί στα πεζοδρόμια , έχει εκπορνευτεί στις ψυχές των ανθρώπων και έχει γίνει η ηδονή των ερπετοειδών που μας κυβερνούν.
Καμία επανάσταση υπό την σημαία κόμματος δεν ευοδώθηκε.
Καμία επανάσταση υπό το καθεστώς πλήρους διαίρεσης του λαού δεν απέδωσε.
Καμία επανάσταση που βασίστηκε στις προτηγανισμένες ειδήσεις που τα ξεπουλημένα μέσα ‘’φύτεψαν’’ στα κεφάλια του λαού, δεν κράτησε.

Πριν τον διαφωτισμό ο μεσαίωνας
Η σκοτεινή εποχή , της πλειοψηφίας των μαζών ….Εκεί που οι λίγοι λεγόντουσαν αντιστοίχως τρομοκράτες, γραφικοί τρελοί και πουλημένοι.Εκεί που η πλειοψηφία ,όπως  σήμερα, σαν μάζες ακολουθούσαν τα κεριά, γιατί τα φώτα ‘’έκαιγαν’’ .
Έφτασε η στιγμή όμως, που η πείνα του σώματος κατακλύστηκε από την πείνα της ψυχής .
Της ψυχής,  που όσο κρέας και αν της δώσεις δεν χορταίνει , γιατί η πηγή ενέργειας είναι η σκέψη, η ελεύθερη Βούληση, ο νους, ο άνθρωπος. Αυτό το δίποδο ον που θρώσκει , όσοι ακόμα , ψηλά και μπροστά για το νέο, για το επίτευγμα , για το όνειρο , για το στόχο , για το μέλλον…..
Έφτασε η στιγμή που οι λίγοι αντέδρασαν και που οι μάζες οι εξαθλιωμένες, έστω και αχνά, αντελήφθησαν πως οι χορτασμένοι από την πείνα των πολλών, δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να σηκώσουν κεφάλι, γιατί απλά αυτό θα τους δώσει τη δύναμη της αντίδρασης , να διεκδικήσουν.

Το αυτονόητο …. Ελευθέρως Βούλομαι…. Είμασταν στο διαφωτισμό , τον αντιμετωπίσαμε με μεσαιωνική αντίδραση και τώρα βρισκόμαστε στην πόρτα της αλλάγής προς τα πίσω στο σκοτάδι. 

Α. Κάλβος  «Εις Σάμον»:
Όσοι τα χάλκεον χέρι
Βαρύ του φόβου αισθάνοντα
ιΖυγόν δουλείας ας έχωσι
Θέλει αρετή και τόλμη/Η ελευθερία».


και όπως λέει και ο Κ. Καβάφης 

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: