Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ



Τελικά πόσο μα πόσο βαθιά έχει πάει η διάβρωση αυτού του λαού, τώρα αρχίζει και φαίνεται .Σου θυμίζει τον πύργο της Βαβέλ , ίδιοι άνθρωποι , άλλη γλώσσα επικοινωνίας. Είναι απίστευτο λες και μας έχουν ψεκάσει με DTT και ο καθένας τρέχει γύρω γύρω, είτε κυνηγώντας φαντάσματα, την ουρά του, τον απέναντι , τον τοίχο ,με αποτέλεσμα να χαίρονται τα κοράκια, οι γύπες ,και οι ύαινες. Είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε σε κάτι βασικό για να πάμε στο επόμενο βήμα. Όλοι παλεύουν να ενωθούν και συνεννοηθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και τελικά καταλήγουν να ξεχνάνε το λόγω ύπαρξης τους.
Οι εκλογές έρχονται και όλοι κρεμασμένοι σαν τα σταφύλια προσπαθούν τι;
Λένε , να ενώσουν το λαό για ένα καλύτερο αύριο.
Αν είναι έτσι , αμφίβολο , γιατί τότε ο καθένας ψάχνει να γίνει πρόεδρος του κινήματος και δεν ενώνεται με τον διπλανό λειτουργώντας σαν το ισχύς εν τη ενώσι;
Για να φύγουμε από την υποτέλεια των Γερμανών και των λοιπών δυνάμεων.
Πως θα γίνει αυτό όταν ακόμα και οι αντημνημονιακοί δεν μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους και ο καθένας τραβάει το δικό του σοκάκι , ρούγα , ανηφοριά.
Πιθανότατα προσδοκώντας να χορτάσει το άδειο του στομάχι .
Και ο λαός;;;
Ναι υπάρχει και αυτός .
Για να δούμε την ετυμολογική έννοια

ΛΑΟΣ
Κατά βικιλεξικό
λαός < αρχαία ελληνική λαός (οποιοσδήποτε πλήθος ανθρώπων· αυτό που σήμερα λέμε λαό, στους αρχαίους δηλωνόταν με τη λέξη δήμος).
Προέρχεται από την ρίζα -λας σημαίνουσα την πέτρα, εξ΄ής και λα-τομείον. Κατά τον μύθο ο Δευκαλίων καί η Πύρρα αναδημιούργησαν τους ανθρώπους μετά τον κατακλυσμό, από λίθους.
λαός αρσενικό
1.  ένα έθνος με την ξεχωριστή πολιτιστική του φυσιογνωμία και ταυτότητα
Σχόλιο  της συγγραφέως : ούτε πολιτιστική φυσιογνωμία έχουμε πια, ούτε ταυτότητα , την χάσαμε στην προσπάθεια μας να εκπολιτιστούμε με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ως καλά ανθρωποειδή , θάβοντας , εξευτελίζοντας και τροποποιώντας την ιστορία και πολιτισμό ενός από τα αρχαιότερα έθνη παγκοσμίως .
2.  το κυβερνώμενο τμήμα ενός κράτους, σε αντίθεση με τους άρχοντες, αλλά και το τμήμα αυτό από το οποίο, όταν υπάρχει δημοκρατία, απορρέουν όλες οι εξουσίες
Σχόλιο  της συγγραφέως : δεν είμαστε αντίθετοι με τους άρχοντες διότι δεν πολεμάμε πλέον την ιδιότητα τους αλλά τον εαυτό μας ώστε να πάρουμε την θέση τους .Επίσης αναλύοντας τις απορρέουσες εξουσίες έμεινα με την υδρορροή στο χέρι διότι ψάχνοντας στο παρελθόν να τις βρω, ποιος τις είχε και δεν τις έβρισκα, παρατήρησα ότι το μόνο που μου έμεινε είναι το μαγικό χαρτάκι των εκλογών που στην παρούσα φάση ούτε για χαρτί τουαλέτας δεν κάνει λόγω πολυκαρισμού.
3.           τα κατώτερα στρώματα μιας κοινωνίας, κατώτερα από οικονομική άποψη και από άποψη γοήτρου· στην περίπτωση αυτή ο λαός διακρίνεται από την αριστοκρατία, από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα

Σχόλιο  της συγγραφέως : Εδώ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Είμαστε τα κατώτερα στρώματα έως υποπόδια γιατί απλά το επιλέξαμε όταν αποφασίσαμε να εντάξουμε την λέξη δημοκρατία στην έννοια δικτατορία των δημοκρατικών σωτήρων των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων …τα οποία σημειωτέων δεν είναι και ανατομικά όταν προσπαθούμε με ζόρι να ξαπλώσουμε πάνω τους .Σε αντίθετη περίπτωση εμείς λειτουργούμε σαν Mediastrom.

Άρα από τα 3 έχουμε το ένα το οποίο είναι το 3ο και από αυτό ,το  εξής μισό και από αυτό το μισό

Άρα δεν είμαστε λαός .,..Αν λοιπόν δεν είμαστε λαός τι είμαστε;

ΟΧΛΟΣ
στην ιστοσελίδα της Αθηνάς
Όχλος = Ομάδα ανθρώπων που δεν ελέγχονται από το δικό τους συνειδητό αλλά από την συνείδηση (που όταν ο άλλος είναι επιεικώς ασυνείδητος δλδ) κάποιου άλλου που τους επιβάλλεται και τους ελέγχει . Άγονται και φέρονται .

Θα μπορούσε να λεχθεί αυτό για τον λαό μας ; Για να σκεφτούμε λίγο …. Ενας λαός που άγεται και φέρεται μέχρι τώρα από το τι του έταζαν , είτε σε θεσούλες ,είτε σε λεφτά. Ο οποίος ακόμα και σήμερα λειτουργεί με το τι θα ακούσει ,χωρίς να βάζει το μυαλό να σκεφτεί ότι το καλό για τον διπλανό, είναι το καλό για μένα και ως εκ τούτου πρέπει να πάψω να λέω ΕΓΩ αλλά ΕΜΕΙΣ. Σκεπτόμενος, όμως έτσι χάνει τα κεκτημέν , δεδομένα και αναγκάζεται να συμβιβαστεί με την έννοια ότι χάνω λίγο εγώ , κερδίζει λίγο ο άλλος, που δεν είχε άρα υπάρχει ισορροπία.
Πως μπορείς να το μάθεις αυτό σε έναν λαό που μέχρι σήμερα περιμένει τον άλλον, να επαναστατήσει γι αυτόν. Που ακόμα και μια ηρωική πράξη δυσφημίζεται λόγω συμφερόντων.

Κατά
Wikiquote
σημαίνει τα κάτωθι καθώς αρκετά που δεν έχουν αναφερθεί

Δημοκρατία: όταν η κυβέρνηση δεν διορίζεται από μια χούφτα διεφθαρμένων, αλλά εκλέγεται από αστοιχείωτη πλειοψηφία. Σω Μπέρναρ
Εάν όλοι σε ακολουθούν, τότε ένα απ’ τα δυο: ή είσαι ηγέτης, ή αυτοί είναι πρόβατα Μάμτσιτς Μ.
Η κοινή γνώμη θριαμβεύει μόνο εκεί που κοιμάται η σκέψη Ουάιλντ Όσκαρ
Ο ασυγκράτητος όχλος και η ναυτική ανταρσία είναι χειρότερα και από τη φωτιά Ευριπίδης
Ο όχλος είναι ένα τέρας με πολλά κεφάλια, αλλά χωρίς μυαλό Φραγκλίνος Β.
Ο όχλος έχει πολλά κεφάλια αλλά καθόλου εγκέφαλο. Φούλερ Τ.
Ο σοφός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο, ο ανόητος προσπαθεί να προσαρμόζει τον κόσμο στον εαυτό του. Και αφού η πλειοψηφία είναι δεδομένη η "πρόοδος" εξαρτάται από τους ανόητους Σω Μπ.
Το μυστικό ενός δημαγωγού είναι να κατεβάσει τον εαυτό του στο επίπεδο της ανοησίας του όχλου, ώστε να πιστέψουν ότι είναι τόσο έξυπνοι όσο αυτός Κράους Κ.
Τους μεγάλους ηγέτες, ο λαός δεν ξέρει ότι υπάρχουν, τους μικρότερους ηγέτες, ο λαός τους αγαπά και του εγκωμιάζει, τους ακόμα μικρότερους, ο λαός τους φοβάται, τους ακόμα πιο μικρούς, ο λαός τους μισεί Τάο-Τε-Κινγκ
Για να γινόμαστε όχλος καθόλου δεν είναι απαραίτητο να βγούμε στο δρόμο, αρκεί να καθόμαστε στο σπίτι και να ξεδιπλώνουμε την εφημερίδα ή ν' ανοίγουμε την τηλεόραση Όντεν Ου.

ΕΘΝΟΣ
Κατά το βικιλεξικό σημαίνει
έθνος ουδέτερο
1.           σύνολο ατόμων που συνδέονται με κοινό ιστορικό παρελθόν, καταγωγή, στοιχεία πολιτισμού, έχουν, συνήθως, κοινή γλώσσα και θρησκεία και έχουν συνείδηση της κοινής τους ταυτότητας
2.           σύνολο ατόμων που έχουν συνείδηση κοινής ιστορικής, κοινωνικής, πολιτισμικής κτλ. παράδοσης, αυτόνομη πολιτική συγκρότηση και κατοικούν σε καθορισμένη εδαφική έκταση

Εκπληκτική ερμηνεία για κάποιον άλλον λαό προγενέστερο ,ο οποίος θυμόταν το ιστορικό του παρελθόν και δεν στρογγύλευε (Και ακόμα) τα γεγονότα προσπαθώντας να εξομοιώσει έως απαλείψει συνειδήσεις . Ένα ιστορικό παρελθόν που δεν θα τολμούσε κανείς να μιλήσει περί συνωστισμού στην Σμύρνη , κατέβασμα του πίνακα με την Σφαγή στην Χίο για να μη παρεξηγηθούν οι Τουρκαλάδες . Ο οποίος σαφώς και δεν θα τόλμαγε να αντιμετωπίσει την σημαία σαν πανί .Βέβαια ώρες ώρες γίνομαι γραφική ….πόσοι εξ υμών και ημών γνωρίζουν τι σημαίνει η γαλανόλευκη πόσοι ξέρουν την διαφορά της γαλανόλευκης με το σταυρό στην μέση ; Ελάχιστοι από την σημερινή νεολαία .
Καταγωγή , έννοια εκπληκτική γιατί μπορεί να δείχνει και να καταδεικνύει την διαφορετικότητα. Αντιμετωπίζεται από εμάς τους ραγιάδες σαν κόμπλεξ, όταν αφορά άτομα που προέρχονται από την επαρχία με αποτέλεσμα ήθη και έθιμα ετών να έχουν διαγραφεί ακόμα και από βιβλία μήπως και έτσι όλοι οι κομπλεξαρισμένοι νιώσουν καλύτερα, αφού δεν θα ανήκουν στους χωριάτες, και οι αστοί θα νιώσουν ότι είναι γέννημα θρέμμα της πόλης .
Πολιτισμός , τι είπες τώρα.
Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πρώτη και την Τρίτη ηλικία . Τι άλλο να πει κανείς για τους Νεοέλληνες και την Τρίτη ηλικία. Φαίνεται στον τρόπο που λειτουργεί στην καθημερινότητα του και στον τρόπο που προστατεύει κάθε είδος που κινδυνεύει , το περιβάλλον τα ήθη και έθιμα . Που σέβεται τον τόπο που μένει , μα πάνω από όλα που σέβεται το αίμα που χύθηκε και χάθηκε και θυσιάστηκε για να μπορεί να θυμάται και να σκέφτεται ελεύθερα.

Κοινή γλώσσα , την αρχαιότερη , πληρέστερη και απέραντη , άπειρη γλώσσα,  Ελληνική . Χωρίς τέλος , με έννοιες διαφορετικές για όλα , με λέξεις μοναδικές που μπορεί κάποιος να τις βρει , ακούσει , βιώσει παγκοσμίως σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης , γι αυτό και φροντίζουμε με συνέπεια και συνέχεια να την αποκόβουμε από την ζωή, την καθημερινότητα τα βιβλία και την επικοινωνία μας χρησιμοποιώντας τα greeklish ή ακόμα καλύτερα όποια άλλη ξενική γλώσσα για να γινόμαστε και αρεστοί αλλά και προνομιούχοι στου ‘’Άλλους’’. Αυτούς που επειδή δεν είχαν την τιμή να γεννηθούν Έλληνες αποφάσισαν να αφανίσουν τον Ελληνισμό για να βρει αξία και υπόσταση η ύπαρξή τους .
Συνείδηση της κοινής ταυτότητας, αυτό και αν είναι σε βαθιά ύπνωση σε εμάς .
Έχουμε απολέσει την συνείδησή μας και αντί να σκεφτόμαστε και να πράττουμε, λειτουργούμε ανάποδα και είτε απλά πράττουμε για να μη θεωρηθούμε ότι δεν ασχολούμαστε, είτε απλά σκεφτόμαστε χωρίς ουσία. Ατάραχοι στο καρμικό μας μέλλον, όπως το έχουμε σχεδιάσει, περιμένουμε τον έναν ηγέτη που θα μας βγάλει από το τέλμα , φουμάροντας εν τω μεταξύ άπειρο μπάφο μέσω των ΜΜΜ και όλων των άλλων μέσων τα οποία μας ενημερώνουν για το ελλαδικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, προτηγανισμένο και ξαναζεσταμένο σε όποια θερμοκρασία βοηθά τα ερπετοειδή με ανθρώπινη μορφή. Ενώ παράλληλα πετάμε σαν μίασμα την ανάγκη να φωνάξουμε :
Εδώ είναι Ελλάδα , εδώ υπήρξε ένας Σωκράτης , Περικλής, Θουκυδίδης , Κολοκοτρώνης , Ανδρούτσος, και πόσοι άλλοι ανώνυμοι που όμως προσέφεραν στην παγκόσμια , ιστορία πολιτισμό , γλώσσα και όχι μόνο.
Τέλος σε ότι αφορά το Νο 2 της εν λόγω ετυμολογικής επεξήγησης δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες οι οποίες θα κουράσουν απλά θα αναφέρω τούτο , αν οι ΝεοΕλληνες είχαν αυτού του είδους την συνείδηση θα έπρεπε να έχουμε κάνει χαρακίρι αντί να ψηφίζουμε με όλους τους άλλους τρόπους , λόγους και αιτίες πλην των αναφερθέντων .
Ως εκ τούτου στο μόνο το οποίο είχαμε κάποια συνοχή ήταν στην εδαφική έκταση η οποία όμως την σήμερον ημέρα αρχίζει και γκετοποιείται οπότε είναι θέμα χρόνου να την απολέσουμε και αυτή


ΑΓΕΛΗ
Κατά το Βικιλεξικό

Ετυμολογία

αγέλη θηλυκό = πλήθος ζώων που ζουν μαζί
συνώνυμα: κοπάδι = οι λύκοι κυνηγούν κατά αγέλες ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί , (μεταφορικά) πλήθος ανθρώπων χωρίς οργάνωση και βούληση
 συνώνυμα: μάζαμπουλούκι = ο χουλιγκανισμός εμφανίζει συμπεριφορές με στοιχεία αγέλης

Τελικά τι είμαστε , λίγο από όλα , όπως λέμε λίγο από γιουβέτσι , ή μία σκέτη από γιουβέτσι..Είμαστε ότι βολευόμαστε αλλά το χειρότερο είμαστε ότι μας επιτρέπουν οι άλλοι,  μας επιβάλλουν οι άλλοι και μας πείθουν ότι θέλουμε .
Άρα είμαστε τα θέλω των άλλων που δεν μπορούμε να κάνουμε δικά μας θέλω διότι κάποιος πρέπει πάντα να είναι ο Μ@κ@κ@ας και τώρα πιάσαμε πάτο στο περίπου και είναι απλό το γιατί.
Γιατί πάντα σε ένα κρύο πάτωμα χρειάζεται ένα χαλί, ένα υποπόδιο, μια φλοκάτη μια βελέντζα να υπάρχει για να ικανοποιούνται όσοι
Επέλεξαν να είναι Έθνος και Λαοί ούτε όχλοι ούτε αγέλες
Και εμείς αυτό τελικά είμαστε μια αγέλη που ακολουθεί το γιούρια και ένας όχλος που περιμένει τον έναν .
Έτσι μας έμαθαν , έτσι βολευτήκαμε , έτσι λειτουργούμε γι αυτό το λόγο μπορούν και μας χειραγωγούν
Είμαστε ακόμα φωνακλάδες , αλλά κατά βάθος φοβισμένοι
Είμαστε όλο λόγια , αλλά στην ουσία τίποτα.
Είμαστε αυτό που τις περισσότερες φορές ήμασταν η μάζα στην οποία οι λίγοι θα κάνουν την διαφορά και στο τέλος θα πληρώσουν με την ζωή και την τιμή τους την ελευθερία που θα κερδίσουν για τους άλλους.




Είμαστε για τα πανηγύρια .
Οταν σταματήσουμε αυτή τη λογική τότε θα μας φοβηθούν γιατί απλά δεν θα φοβόμαστε το φόβο μας και όταν μας φοβηθούν θα μας υπολογίζουν ακόμα και αν είμαστε ξυπόλητοι και ξεβράκωτοι. Όταν γίνουμε όπως λέει το βίντεο τότε θα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και ας είμαστε μια χούφτα.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χριστινάκι κρατώ το «Είμαστε ακόμα φωνακλάδες, αλλά κατά βάθος φοβισμένοι».
Είναι ο φοβισμένος που πάντα φωνάζει, ο σκύλος που γαυγίζει, άρα δεν δαγκώνει.... η λαϊκή σοφία μας δίνει πολλές απαντήσεις, τις περισσότερες φορές. Αυτός που είναι αγανακτισμένος, φωνάζει. Για να ξορκίσει τον φόβο του, την απελπισία του, ίσως. Για να πείσει τον εαυτό του για το δίκιο του, ίσως. Όταν, και αν, ΟΜΩΣ, μετατραπεί σε αποφασισμένο, σταματά να φωνάζει, εισέρχεται σε εσωτερικές διεργασίες, απρόβλεπτες και σταθερά απειλητικές για εκείνον που του επιτέθηκε, που τον έβλαψε. Τότε αρχίζει το πραγματικό πάρτυ. Τίποτα πιο απειλητικό για τον άδικο από την σιωπή του δικαίου.

Με την ευκαιρία να χαιρετήσω και να καλησπερίσω (να καλημερίσω μάλλον, τέτοια ώρα) τον νέο μας φίλο Κ.Δ

Και Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη προς όλους.
Εμείς να δούμε πότε θα «αναστηθούμε». Ανάσταση = Επ-ανάσταση, όπως έλεγε ένα ευχετήριο μήνυμα που έλαβα. ΑΛΛΑ ποια επανάσταση ; εσωτερική ή εξωτερική ; ψυχική ή πρακτική ; δική μας ή «των άλλων» ; από αυτές που τσιγκλάνε το εύφλεκτο θυμικό μας για να μας κάνουν μαριονέτες σε έναν προκαθορισμένο και προαποφασισμένο κοινωνικό πόλεμο ; ίσως η σιωπή αυτής της κοινωνίας να μην είναι ένδειξη ηττοπάθειας, αλλά σοφίας. Σε κάθε περίπτωση, ο θεός Χρόνος τραβάει πάντα τις κουρτίνες και αποκαλύπτει τα πάντα. Αρκεί να του το «ζητήσουμε» και να το αναμένουμε. Με πλήρη συνείδηση αλλά και πίστη = βεβαιότητα.