Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

SPIRIT OF NATURE - YANNI -ANTIΔΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ''ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ'''

Λέει το απόφθεγμα : Γνώρισα τον άνθρωπο κι αγάπησα τα ζώα ..Συμπληρώνω με έτερο απόφθεγμα… Όταν ένα ζώο σκοτώνει έναν άνθρωπο λέγεται δολοφονία , όταν ένας άνθρωπος σκοτώνει ένα ζώο λέγεται κυνηγητικό χόμπι….
Ξεκίνησε να είναι ενδιαφέρον η ανάλυση των προβλημάτων που μας ‘’κατάντησαν’’  Έλληνες από ένα τσούρμο Ανθέλληνες …Ενδιαφέρον γιατί ο Άνθρωπος και όχι ανθρωποειδές πρέπει να νοιάζεται για τα κοινά ώστε να μπορεί με συλλογικότητα να λύνει τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στην καθημερινότητά του… Ενδιαφέρον γιατί έτσι πρέπει να είναι. Βεβαίως τα πρέπει τα ορίζει ο καθένας από μόνος του γιατί απλά έτσι τον βολεύει μη αναγνωρίζοντας ότι η φύση έχει τους δικούς της κανόνες. Μια φύση που άλλοτε την βλέπεις και την γεύεσαι και άλλοτε την νιώθεις και λόγω φόβου την αποποιείσαι. Η φύση των φόβων, ανασφαλειών, αλαζονείας , μικρότητας. Η φύση που στην Αρχαία Ελλάδα είχαν τον 13ο θεό για να την καλύπτει …τον θεό του ελέους..Όμως εμείς τα ζώα και επονομαζόμενα άνθρωποι δεν έχουμε την αίσθηση του ελέους , της συμπόνιας , παρά μόνο σε λεκτικές φανφάρες που ενίοτε μας προκύπτον στο μπροστινό τεταρτημόριο του καύκαλου μας (λεγόμενο και κρανίο , είτε άδειο είτε γεμάτο) με μόνο σκοπό το κέρδος..Είτε ηθικό είτε υλικό….
Μια χρονιά με ανατροπές σε όλα τα επίπεδα άυλα  και υλικά μόνο που έχουμε χάσει την επαφή με την φύση και κάποιοι νοούν τους εαυτούς τους στην σφαίρα του τρελλού όταν μιλάνε για την 6η αίσθηση… Αυτή που    πολλές φορές σε κάνει να μη μπορείς να ξεχωρίσεις αν νιώθεις κάτι που θα συμβεί ή απλά είναι μια εσωτερική ανάγκη που σε υποβάλλει σε αυτή τη διαδικασία. Μυαλό σταυρωμένα σε ένα μεγάλο Χ με το κρανίο να κρέμεται μπροστά και το πρόβλημα άλυτο…

Αρκετά κουραστικό με αποτέλεσμα ο κόσμος πλέον να λειτουργεί σαν αεροψεκασμένος με ισχυρή δόση γραψαρχιδίνης περιμένοντας το πεπρωμένο το οποίο ‘’φυγείν αδύνατο’’
Ακαριαίος θάνατος ή αργός.
Θα έλεγα καθόλου θάνατος ή ας επιλέξει ο κόσμος.
Γιατί να πεθάνω με ρώτησε κανείς εμένα;
Ηρθε η ώρα μου και δεν το ήξερα
Το επέλεξα να πεθάνω και δεν το ξέρω;
Ναι ναι ναι θα φωνάξουν κάποιοι το επέλεξες με τον τρόπο που διάγεις τον βίο σου και θέλεις και τα παιδιά σου , τόσα χρόνια.
Ζούσες με δανεικά
Ξόδευες παραπάνω από ότι έβγαζες …
Και ο απλός λαός αναρωτιέται πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ;
Αφού αυτά που ξόδευε τα είχε πως δεν τα είχε
ΔΑΝΕΙΖΟΣΟΥΝ ζώο του λένε
Ναι δανειζόμουν αλλά και πάλι πλήρωνα
Και γώ τα έπαιρνα εσύ γιατί τα έδινες

Το μέλλον το παρόν και το παρελθόν κανείς πέραν από τον ενδιαφερόμενο δεν μπορεί να το ορίσει .Κανείς δεν μπορεί να το καθορίσει , κανείς δεν μπορεί να το προδιαγράψει εκτός από αυτόν που τον αφορά. Ακόμα και αν όλα είναι εναντίον του ακόμα και αν το σύμπαν όλο συνωμοτεί εναντίον του, την τελευταία λέξη μπορεί πάντα να την έχει ο άμεσα ενδιαφερόμενος …Αρκεί να μπορεί να σκέφτεται με ελεύθερη βούληση… Αρκεί να σκέφτεται για την ομάδα του σαν μέλος αυτής, αρκεί να είναι ελεύθερος και να θέλει την ελευθερία και του άλλου…
Αρκεί να είναι αυτός που πραγματικά είναι και να μη δείχνει αυτό που θα ήθελε να είναι, γιατί τότε κινδυνεύει να πέσει μέσα στην δίνη των αποκαλύψεων που επιφυλάσσει το 2012 για όλους μας και να έρθει το τέλος του, μαζί με εκείνο του κόσμου.
Όμως ενός κόσμου όπως τον εννοεί η νόηση και όχι η σάρκα ..
Μάθαμε να νομίζουμε ότι ο θάνατος είναι μόνο σωματικός και ξεχάσαμε πως η ψυχή θρέφει το σώμα …. Όλα αποκαλύπτονται και το 2012 αποκαλύπτεται σε όσους μπορούν να δουν. Αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει …Μια αλήθεια πικρή, μια αλήθεια που κατακρημνίζει τα δεδομένα τα γνωστά , το ψέμα , την ανασφάλεια μα πάνω από όλα την φοβία ….
Την φοβία εκείνη, που έκανε τους ανθρώπους να εκμεταλλεύονται τον άνθρωπο ,την φοβία εκείνη που κάνει την αίσθηση της ανάγκης για εξουσία πιο δυνατή, γιατί αλλιώς δεν μπορούν οι αδύναμοι επί γης να κυριαρχήσουν στο πνεύμα των δυνατών.
Μια φοβία που βασίζεται σε νούμερα μόνο νούμερα, όμως ο νους δεν μπαίνει σε αριθμητικά καλούπια .
Ανατροπές και αποκαλύψεις λοιπόν, των φαιδρών που τόσο καιρό κυριαρχούσαν έναντι των αληθινών που τόσο καιρό απλά υπέμεναν.
Ανατροπές και αποκαλύψεις των ψευτών έναντι της αλήθειας των θυμάτων, που νοούσαν ως θύματα.
Ανατροπή αποκάλυψη και τελείωμα ενός κόσμου πλασματικά και επιφανειακά πλασμένου σε μια πιο αληθινή και πικρή πραγματικότητα , γιατί η αληθινή αγάπη μπορεί να είναι πικρή μεσοπρόθεσμα όμως οι ορίζοντες που ανοίγει είναι αδιάβλητοι και χωρίς όρια.
2012 μια χρονιά που το τέλος του κόσμου, οι αδύναμοι μπορεί να το περιέγραψαν με τον θάνατο του  σώματος και οι δυνατοί με την σιωπηλή υπομονή της ψυχής, περιμένοντας την ήδη προαναγγελθείσα ανατροπή..Μια σιωπή που θα ξεκινήσει μέσα από το τέλος του ψέματος. Ο κόσμος καταρρέει γιατί οι αριθμοί αντιστοιχούν σε κενά δοχεία συσσωρευμένων και φοβισμένων μικρόψυχων.  
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λύτρωση από την αλήθεια, όσο πικρή και δύσκολη και αν είναι . Λύτρωση και γι αυτόν που θα την πει και γι αυτόν που θα την ακούσει .Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την ζωή μας πίσω μόνο έτσι θα πούμε ότι ζήσαμε , μόνο έτσι θα αναπνεύσουμε ανθρώπινα και όχι πλασματικά σύμφωνα με την λογική των πολλών στα λεφτά , των μικρών στην ψυχή και των λίγων στην ουσία...



           


Δεν υπάρχουν σχόλια: