Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αποφασισμένοι …. Αγανακτισμένοι …ή καλύτερα Εξαπατημένοι





Αναζητήσεις: - φωτογραφιες με νοημα  




Στην γραμματική μάθαμε ότι τα λήγοντα σε –μένος –μένη –μένο μπορούν να έχουν τον ρόλο (ρε τι μου θυμίζει αυτό ρόλος , ρολό ) επιθέτου ή μετοχής …..
Μετοχής ή Κατοχής , επιθέτου ή επιθετικού;
Ιδού η απορία….
Έβλεπα τους αγανακτισμένους και το κίνημα να συρρέει κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα , να στήνονται κιόσκια και όλοι με έναν παλμό να φωνάζουν ….
Τα ΜΑΤ να κάνουν την γνωστή δουλειά τους και οι ’’γνωστοί άγνωστοι’’ την δική τους, με αποτέλεσμα όλοι να είναι ευχαριστημένοι εκτός από τους καταστηματάρχες.
Οι αγανακτισμένοι έκαναν το καθήκον τους αντέδρασαν … πόσο ακόμα ρε παιδί μου, ήμαρτον !!! Έκαναν το ιερό καθήκον στην πατρίδα , τη νεολαία , την πίστη τους, πόσο ξύλο να φάνε πια .
Τα ΜΑΤ πάντα υπάκουα στον διοικητή, ο οποίος άνθρωπος και αυτός τι να κάνει, έχει αρχηγό, ο οποίος και αυτός τι να κάνει έχει μια κλάρα να προστατέψει, ένα σετ μαχαιροπίρουνα στον ώμο, που ενίοτε τον βαραίνουν και τον ζορίζουν, αλλά μόλις πάει να αντιδράσει είτε του τα κόβουν (τα μαχαιροπίρουνα) είτε τον κόβουν.
Μετά αα ναι, ναι, οι γνωστοί, άγνωστοι …
Αυτοί που από την μία φοράνε την κουκούλα και από την άλλη είναι στο σπίτι με την μανούλα ή με την -Νούλα. Αυτοί που κανείς δεν ξέρει ,αλλά όλοι αναγνωρίζουν και κοιτούν χαμηλά στο έδαφος μη και καταλάβουν οι μασκοφόροι Ζορρό και τους αναγνωρίσουν ότι αναγνωρίστηκαν και μετά γίνει του ’’αναγνωριστάν.’’
Τέλος, όλοι μαζί με τους 300, αχ αυτοί οι 300, που στην τσέπη είναι 1000, στην συνείδηση ένας και στην ψυχή κανένας.
Αχ αυτοί οι 300 που μας έσωσαν για να τους σώσουν , που δεν ήταν 300 αλλά άλλοι 700 και που στο τέλος θα μείνουν 3 , αλλά εκτός βολής της γνωστής βουλής γιατί άλλο η βολή άλλο το βόλι και άλλη η Βουλή …Διότι η βουλή, βουλή δεν έχει και χαράς σε όποιον την έχει.
Και τέλος ο ένας ο μοναδικός ο Πρόεδρος …Αυτός που όταν φωνάξεις πρόεδρε στην Ομόνοια θα γυρίσουν όλοι .Καθότι όλοι διετέλεσαν πρόεδροι σε κάποιο σωματείο ακόμα και αν ήταν το Μπουρδε_λι (από άλλη ανάρτηση).

Αν τα ανακατέψεις όλα αυτά θα πάρεις τους Νέο Έλληνες αγανακτισμένους .Αλήθεια που πήγαν ; Έψαξα να τους βρω κάπου αλλά πουθενά.
Τέλος οι αγανακτισμένοι , σαν την μετοχή (που αφορά την γραμματική και όχι το ΧΑΑ αυτό είναι μόνιμα κάτω που να σηκωθεί) και αυτοί έπεσαν στην κατοχή της μη αντίδρασης του κόσμου, με σκεπτικό και γνώμονα (ή μπορεί και το ανάποδο) , τι εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;  Το σύστημα είναι σαρκοβόρο θα με δαγκώσει, θα με λιώσει….
Τελικά έκανα λάθος ,δεν ήταν μετοχή ήταν επίθετο, ναι, ναι, το οποίο προσδιόρισε (δεν το προσδιορίζει ακόμα) ένα ουσιαστικό που λέγεται Ζωή … Αλλά και αυτή τελικά τα έφτιαξε με κάποιον άλλον .. Έφυγε και πήγε μακριά στα ξένα.  Αγανακτισμένοι, προσπαθώντας να ενταχθούμε στους αποφασισμένους, αλλά ακόμα και αυτό τελικά δύσκολο είναι . Η υποτέλεια, ο ραγιαδισμός, δεν φεύγει από μέσα μας …. Πιάσαμε πάτο σου λένε, μπα δεν το νομίζω …Το συμφέρον καλά κρατεί, ο καθένας με το τσεμπέρι του , την πάρτη του, την βόλεψη του .Η διαφθορά και το ξεπούλημα έφτασαν στο μεδούλι του Νέο Έλληνα και αναπαράγουν καρκινικά κύτταρα με γεωμετρική πρόοδο..
Μετοχή ή κατοχή …Αγανακτισμένος, ποιος είναι, που είναι, τι κάνει ; Έφυγε γιατί βρήκε δουλειά , σύνταξη , λεφτά ,ελπίδα;
‘Η απέλπιδα κινήθηκε και έφτασε στην κατάθλιψη και στην παραδοχή του αναπόφευκτου τέλους..
Δεν ξέρω να απαντήσω, δεν γνωρίζω, ψάχνω μια λογική αλλά πουθενά .
Το συμφέρον είναι παντού… Το ρουφιανιλική και οι μεγαλοστομίες .
Πήξαμε στις μεγαλοστομίες σε αυτές που από αγανακτισμένος γίνεσαι αποφασισμένος . Το κακό είναι ότι δεν γνωρίζεις τι και για πιο πράγμα είσαι αποφασισμένος.
Οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν (όμως ακόμα ψάχνουν τι θα αλλάξουν ) από την μια η πλύση εγκεφάλου ,από την άλλη το φοβικό σύνδρομο το οποίο και καλά κρατεί, αλλά και καλά κάνει την δουλειά του, έχει κάνει τους εγκεφαλικούς νευρώνες σαν μαλλί τις γριάς , και δεν είναι και γλυκό.
Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος παθαίνει κατάθλιψη , ή πεθαίνει νωρίτερα  , ή αρρωσταίνει και πεθαίνει ή τρελαίνεται και κάνει τον παραλογισμό λογική.
Η μήπως τελικά η τρέλα είναι λογική και η λογική παραλογισμός, που απλά μετά από την χρόνια πλύση εγκεφάλου, έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε γνωστικούς και λογικούς τους πολλούς και τους λίγους , τρελούς.
Βάση της πλειοψηφίας κυβερνόμαστε ….
Σωστό - λογικό  (καθετί σωστό θεωρείται θέσφατο και λογικό )

Η πλειοψηφία όμως λειτούργησε με γνώμονα το ίδιον συμφέρον παρουσιάζοντάς το ως συλλογικό
Πραγματικό αλλά κακό .

Όμως έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε σωστό ότι λένε οι πολλοί .
Οι πολλοί μας έφεραν σε αυτό το σημείο και οι πολλοί που επέλεξαν είτε σε κυβερνητικές είτε μη θέσεις, τώρα λένε λάθος μεν αλλά και πάλι εμείς θα σας σώσουμε.
Τρελό .
Όμως εμείς ακόμα τους ακούμε διότι οι Αγανακτισμένοι εξαφανίστηκαν και οι Αποφασισμένοι δεν εμφανίστηκαν/καμε σε τι αποφάσισαν. Έτσι η μετοχή έγινε κατοχή και το επίθετο επιθετικό όμως που ;Σε εμάς τους ίδιους .

Έρχονται λοιπόν όλοι αυτοί της πλειοψηφίας και άρα οι δημοκρατικοί και επιβάλλουν μια δικτατορία με κάλυμμα το κοινό συμφέρον.
Εμείς περιμένουμε και περιμένουμε μια άσπρη μέρα (εκτός από τις κρύες χιονισμένες χειμωνιάτικες όχι αυτές γιατι αυτές θα είναι καυτές στις τσέπες μας ένεκα το πετρέλαιο ) η οποία δεν ξέρουμε πότε θα έρθει , αν θα έρθει και ποιος θα την φέρει , και αν είναι άσπρη ή περίπου άσπρη.
Ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία θα έχουν στεφθεί ήρωες και αντιμνημονιακοί και εγώ θα φταίω που άργησα να τους δώσω τα σκήπτρα, να με σώσουν αφού πρώτα με σκότωσαν.
Έτσι λοιπόν ως αγανακτισμένοι ,είτε του καναπέ είτε του δρόμου, καταλήξαμε αποφασισμένοι ότι ο εγκέφαλός μας πλύθηκε αλλά ακόμα δεν το κατανοήσαμε πλήρως, γι αυτό και νιώθουμε εξαπατημένοι.


Ηθικό δίδαγμα : Η λογική της πλειοψηφίας δεν είναι η μοναδική λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο βασίστηκε στην λογική των πολλών για να δημιουργηθεί. Οι ενοχές και η αίσθηση της εξαπάτησης βοηθάει στην λογική να εξισορροπήσει τις αιτίες με το αιτιατό .

Άρα όταν η λογική χάσει την ουσία της τότε το συναίσθημα έχει την θέση του στο να επιβάλλει οτιδήποτε άλλο από την λογική γιατί η επιβίωση είναι το πρώτιστο βήμα για να υπάρξει η ανάπτυξη.

Λογικά δεν θέλω να χαθεί η Ελλάδα αλλά δεν θα πεθάνω για να σωθεί κάτι που δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς εμένα. Δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς εμένα, διότι πάντα ακόμα όπως και στην στατιστική έτσι και στην ζωή έχουμε κάποιες σταθερές . Στην παρούσα φάση, η οποία είναι και η μοναδική, η σταθερά είναι μία

Ελλάδα = Έλληνες = Ελλάδα
Αδιαίρετο Φύση και Θέση

ΚΡΕΜΜΑΛΕΣ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ, ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ, ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ ….ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ 1 - 5 - 1 . ΤΟ 5 ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ , ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Και αυτά σαν αρχή για να σοβαρευτούμε.

Ποιος είναι ο καλύτερος θάνατος για τον φίλο : Ο γρήγορος και από εχθρό

Ποιος είναι ο καλύτερος θάνατος για τον εχθρό : Ο αργός, πολύπλοκος και από φίλο …

2 σχόλια:

argyrios2 είπε...

Χριστίνα καλησπέρα. Τό κείμενό σου κaταπληκτικό. Πόσο κατανοητό όμως μπορεί να γίνει; Κι`άν γίνει, σέ πόσους θά σύμφερει νά αλλάξουν τρόπο σκέψης καί νοοτροπίας; Όταν αυτήν ή πλειοψηφία πού μάς οδήγησε εδώ , στήν εξαθλίωση τών Ελλήνων, εξακολουθεί καί ήτε νά παραπλανάται ήτε ηθελημένα ακολουθεί αυτούς πού ευθύνονται, δέν προσπαθήσει νά αλλάξει πρός όφελος τού συνόλον καί όχι τού ατομικού, τότε ίσως νά αρχίσουμε νά βλέπουμε τό μαύρο νά γκριζάρει καί ίσως κάποια στιγμή να γίνει λευκό.
Οί αγανακτισμένοι θεωρώ ότι ίσως νά κουράστηκαν από τό ξύλο καί τά χημικά αλλά ίσως καί από τή αδιαφορά τών πολλών ( θεωρώ ότι είναι τό δεύτερο), τούς ανάγκασε νά αποσυρθούν , διότι έπαψε νά υπάρχει συμπαράσταση από τήν πλειοψηφία. Δέν μπορεί νά υπάρξει αγώνας άν δέν υπάρχει συμπαράσταση καί βοήθεια σέ αναλώσιμα. Ό νοών νοείτο.

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Αργύρη κατανοώ πλήρως τον προβληματισμό σου στο πόσοι θα αλλάξουν νοοτροπία και σου απαντώ με βάση μόνο την αίσθηση που έχω . ΛΙΓΟΙ πολλοί λίγοι γιατί όπως έχουμε συζητήσει κατ επανάληψη, η πλειοψηφία που φωνάζει σπάνια πράττει κατα το συμφέρον των πολλών καθώς δεν άπτεται του δικού τους .Οι σκοπιμότητες καλύπτουν τις ανάγκες με αποτέλεσμα η επερχόμενη σύγκρουση που θα ζήσουμε. Ομως ο όχλος ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν και κανένα κράτος, η μάζα ποτέ δεν άντεξε στο πέρασμα του χρόνου πάντα στο τέλος της επιβλήθηκε κάποιος ή κάτι, έτσι λοιπόν έχε εμπιστοσύνη στους λίγους σε αυτούς που ακόμα δεν φάνηκαν και που δεν μιλούν πολύ , δεν εμφανίζονται πάντα όμως διαβάζουν και διαβάζονται. Ηδη απαρχής αυτού του έτους φάνηκαν τα σημάδια , των ανατροπών.
Η κρίση μας βοήθησε σε πολλά ένα εξ αυτών είναι ότι πλέον πολλοί άνθρωποι άρχισαν να σκέπτονται με βάση την πολιτική και όχι την κομματική νοοτροπία .
Άρχισαν να κατανοούν ότι οι ανάγκες του κράτους και των Ελλήνων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες που δεν άπτονται σε κανένα από-κόμμα άρα γνωρίζοντας ότι μια ''γέννα'' είναι δύσκολη και επίπονη υπόθεση πιστεύω ακράδαντα πως στο τέλος οι λίγοι θα δώσουν την ανατροπή