Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ




Μου αρέσει που όλοι είμαστε στο ένα πόδι για την επανάσταση και νομίζουμε πως με αλαλαγμούς τύπου ‘’ γιούρια και σας φάγαμε πίσω γορίλλες εδώ είναι Ελλάδα δεν τα σηκώνουμε αυτά’’ θα τους φοβίσουμε και θα φύγουν.
Τελικά μάλλον μακριά νυχτωμένοι είμαστε .Το να ακούγεται δε αυτό από τα στόματα απλών  πολιτών είναι αν όχι αναμενόμενο , επιτρεπτό. Το να ακούγεται όμως από στόματα ανθρώπων που γνωρίζουν από οργάνωση αντίστασης και αντίδρασης είναι αν μη τι άλλω παράξενο.
Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σύστημα το οποίο παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα, πως είναι δυνατόν εμφανώς να οργανώνεις αντίσταση και να μη περιμένεις αιματοκύλισμα. Ότι και αν σημαίνει αυτό.
Αιματοκύλισμα είναι και ο θάνατος με μαχαίρι, όπλο, δακρυγόνο, αλλά αιματοκύλισμα είναι και ο ηθικός θάνατος , ο οικονομικός θάνατος.
Η διαφορά του ενός με τον άλλον είναι η αμεσότητα.
Όταν λοιπόν κάποιος/οι θέλουν να αντιδράσουν οργανώνονται .
Σαφώς αυτή η οργάνωση δεν πραγματοποιείται μέσα σε μερικά 24ωρα θα ήταν κουτό άλλωστε όταν έχεις να αντιμετωπίσεις :
Κάμερες παντού
‘’Σκουληκάκια’’ διαδικτυακά και ‘’κουλουράκια’’ που πλάθουν με τα δυο χεράκια
Υπογραφές για την ACTA τι να λέμε τώρα. 
Οργανωμένη αστυνομία .Ναι ναι καλά ακούσατε οργανωμένη αστυνομία. Όχι για εμάς για όνομα του θεού πως το σκεφτήκαμε για να υπερασπιστεί την δημοκρατία και το σύστημα το οποίο βρίσκεται εντός βουλής .Απέξω όλοι είναι προβοκάτορες γι αυτό και πρέπει να ξαναμπούν στο μαντρί.

Όταν οι Νεοέλληνες έχουν αναγάγει την προδοσία σε επάγγελμα  το να βγαίνει η αντίσταση σε διάγγελμα τότε απλά περιμένεις το αναπόφευκτο.

Καμία επανάσταση που έχασε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού δεν κερδήθηκε..

Όμως μια επανάσταση δεν θα κερδηθεί ποτέ αν ο μόνος λόγος ο οποίος την παρακινεί είναι η έλλειψη χρημάτων και κατανάλωσης.
Διότι θα διαβρωθεί με λίγα ψίχουλα που τα ερπετά της κοινωνίας μας θα δώσουν στους πυρήνες της αντίδρασης.
Μία επανάσταση δεν θα ευοδωθεί αν ο κόσμος δεν έχει κοινό στόχο ο οποίος εκ του αποτελέσματος θα αποδώσει στον λαό τα κεκτημένα και όχι απ’ αρχής.
Μια επανάσταση δεν θα βρει ανταπόκριση όταν δεν μιλήσει στις ψυχές των ανθρώπων αλλά αντιμετωπίσει την τσέπη τους.
Μια επανάσταση θέλει και ήθος και ηθική κάτι το οποίο απωλέσαμε όταν τα αναγάγαμε όλα στο ΕΓΩ , Τι θα φάμε τι θα πιούμε τι θα αρπάξει η ….τσέπη μας.

Μια επανάσταση δεν έχει αποτέλεσμα όταν καπελώνεται από θεωρητικές απόψεις κομμάτων οι οποίες μέχρι σήμερα χωριζόντουσαν στους ξυπνημένους αριστερούς και τους καλοβολεμένους δεξιούς, όσο αφορά το λαό , κατά τον κοινό νου.

Κανείς δεν κοιμάται και κανείς δεν ξυπνάει . Αλλοι βολεύονται στην απραξία τους, άλλοι απλά φωνασκώντας σε πλήθη έτοιμες κασέτες, άλλοι πάλι αντί να χαλάσουν τις φωνητικές τους χορδές πληρώνουν με λίγη καλή ζωή ..

Το ζήτημα στην παρούσα φάση δεν είναι πότε ο καθένας ξυπνάει εκτός αν θεωρούμε ότι η Επανάσταση είναι κεκτημένο συγκεκριμένων ομάδων ενώ οι άλλοι πρέπει να κατηγορούνται σαν αποτέλεσμα μια άλλης ζωής.

Δυστυχώς είμαι από εκείνους που κατά την άποψη αρκετών άργησα να ξυπνήσω :
Ίσως γιατί το να κριτικάρετε κάποιος είναι πιο εύκολο από το να ακούγετε.

Ίσως γιατί πάντα θέλουμε να κατηγορούμε τον άλλον για τις δικές μας παραλείψεις ή μισές διενέργειες.

Το ζήτημα δεν είναι πότε ξυπνάει ο καθένας το ζήτημα είναι ο λόγος που ξυπνάει ή ο λόγος που νομίζει ότι δεν κοιμάται.

Αν είναι για να δικαιολογεί την παρουσία του , τότε , είτε ξύπνιος είτε κοιμισμένος είναι ουσιαστικά απών.

Αν είναι για να βοηθήσει την κατάσταση βοηθώντας όμως πρωτίστως τον εαυτό του πάλι καλύτερα να παραμείνει κοιμισμένος ή στην άκρη φωνασκώντας.

Αν είναι γιατί απλά με βάση την ατομικότητα του ο καθένας αντιδρά στο χρόνο του αρκεί ο στόχος να επιτευχθεί τότε καλός να ορίσει, γιατί πάντα στο τέλος το δίκαιο επικρατεί με όποιο κόστος και όποια χασούρα.

Καλύτερα αργοπορημένα ξυπνητός παρά στρογγυλεμένος στις άκρες ,διότι το να χάσεις την μάχη δεν έχει τόση σημασία όσο να χαθεί ο πόλεμος πριν δοθεί καν.

Μια επανάσταση πετυχαίνει όταν γίνεται πρώτα εσωτερικά δαμάζοντας ο καθένας τον κακό του εαυτό. Τον εαυτό εκείνο που πάντα κατηγορεί τους άλλους για τα πάντα, ενώ δεν βλέπει την δική του συμμετοχή. Που θυματοποιείται για την κακή του τύχη, χωρίς να λέει ότι μέσω τις κακοτυχίας απέκτησε ηθική και αξιοπρέπεια που εκλείπει και μπορεί να την μεταλαμπαδεύσει σε ένα καλύτερο αύριο.        Που ζηλεύει τον απέναντι ,είτε φανερά είτε κρυφά ,ενώ δεν του φταίει ούτε γι αυτό που είναι ούτε για το τι είναι.

   Μια επανάσταση πετυχαίνει όταν αποδεχτούμε ότι ο άλλος είναι αυτός που είναι και αναγνωρίσουμε σε τι μπορεί να φανεί χρήσιμος για το κοινό καλό , χωρίς να πρέπει να καλουπωθεί στα δικά μας μέτρα .Δεν είμαστε πάντα οι σωστότεροι.

Μια επανάσταση πετυχαίνει όταν  πάψουμε να θεωρούμε ότι πάντα φταίνε οι άλλοι γι αυτό που είμαστε εμείς ….

Ετσι μπορούμε να την οργανώσουμε , χωρίς φανφάρες , χωρίς να γίνει γνωστή πριν την ημερομηνία αντίδρασης, με πολλά στεγανά και με τις μικρότερες απώλειες.
Αλλά όταν με τυμπανοκρουσίες καταστρέφεις ένα κράτος νομίζοντας ότι το αναδομείς ..Με τυμπανοκρουσίες θα πεθάνεις θεωρώντας ότι έγινες ήρωας.
Επαναστατώ για να κερδίσω την πατρίδα μου τη αξιοπρέπεια μου που σημαίνει έχω σχέδιο και στρατηγική . Δεν επαναστατώ για να διατυμπανίσω σε όλους ότι τώρα ξύπνησα.
Επαναστατώ σημαίνει ότι γνωρίζω τον χρόνο ο οποίος θα μου αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα .
Όμως όταν φτάνει ένας λαός να χρειαστεί να επαναστατήσει για να κερδίσει αυτό για το οποίο γενιές γενεών χάθηκαν ποτίζοντας με το αίμα τους τα χώματα του , και αυτό είναι η ελευθερία να ορίζει την ζωή του το μέλλον του και το παρόν του κοινώς την βούληση του, τότε ο αγώνας κρίνεται αμφίρροπος πριν δοθεί …Ο λόγος απλός χάθηκαν οι αξίες πριν την βούληση..Άρα πρώτα εκμηδενίζεται η λόγος της πτώσης και μετά έρχεται η ανόρθωση από τις στάχτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: