Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ .......


Σε καμία περίπτωση πρόβλημα το οποίο επιχειρήθηκε να λυθεί με συγκεκριμένες λύσεις και δεν επιλύθηκε δεν θα λυθεί χρησιμοποιώντας ρετουσαρισμένες πάλι τις ίδιες λύσεις ή τους ανθρώπους που τις εφηύραν .
Τα δυο μεγάλα κόμματα και το δρόμο έστρωσαν και το έφεραν το μνημόνιο πολύ νωρίτερα από την υπογραφή του, πάντα όμως με την βοήθειά μας έστω και στο ελάχιστο όπως κάποιοι βαυκαλίζονται (Εδώ δεν είμαι και τόσο σύμφωνη αλλά επι του παρόντος το αντιπαρέρχομαι).
Ως εκ τούτου οι επιλογές μας είναι δύο :
1.       Συνεχίζουμε να φοβόμαστε το φόβο μας τον οποίο και όπως προείπα ως ένα βαθμό προκαλέσαμε
2.       Να αποφασίσουμε πως απεμπολήσαμε , συνειδητά είτε ασυνείδητα πολλά , και ως εκ τούτου μόνο με ‘’επανάσταση’’ με στρατηγική και τακτική πιθανόν να πάρουμε κάποια κομμάτια πίσω αλλά γνωρίζοντας πως θα έχουμε και πολύ μεγάλο κόστος τουλάχιστον για τα επόμενα 4-5 χρόνια.
Δυστυχώς κανένα κόμμα, απόκομμα απόχρωση έστω και ανταύγεια δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων έστω και τώρα.
Τα παιχνίδια που παίζονται και θα παίζονται είναι :
Σύνορα – άρα εθνική κυριαρχία (για λόγους στρατηγικής, γεωπολιτικής, οικονομικής και πολυπολιτισμικότητας )
Γεωπολιτικός πλούτος
Παγκόσμια κυριαρχία με μεγάλη δόση αλαζονείας των θεωρητικά κυρίαρχων κρατών
Ανακατανομή του επίγειου πλούτου (νερό , τροφική αλυσίδα, φάρμακα)
Όλα δε αυτά , γίνονται πάντα με τις ορντίναντσες των προέδρων των κρατών άρα .
Το δεδομένο είναι :
1. Είτε '’πεινάμε’’ μετά από 5 χρόνια (και πολύ λέω)
2. Είτε θεωρητικά τώρα
Ακόμα και αν μας βγάλουν από την ζώνη του Ευρώ και από την ΕΕ ακόμα και αν μπορούν, και ως ένα βαθμό '’μεγάλο’’ το κάνουν , να ελέγχουν τις κυβερνήσεις το πληθυσμό δεν τον ελέγχουν. Αν αύριο το πρωί βγούμε από το ευρώ (υποθετικό σενάριο γιατί δεν υπάρχει ΟΡΟΣ πουθενά που να το λέει ακόμα και με απόλυτη πλειοψηφία – τι είναι παιδικό παιχνιδάκι που μαζεύονται όλα τα παιδάκια και λένε δεν σε παίζουμε άλλο;) ποιος θα είναι εκείνος που θα κρατήσει τον Ιταλικό , Ισπανικό , Γαλλικό, Πορτογαλικό κ.α. λαό από το να σηκώσουν όλες τις καταθέσεις που έχουν στις τράπεζες με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση του συστήματος που μετά μανίας όλοι προσπαθούν να σώσουν. ΚΑΝΕΙΣ .
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι .
Λύση
Παραδοχή Νο. Ένα : Είτε το θέλουμε ,είτε όχι , πρέπει επί του παρόντος να βρούμε μια μεσοβέζικη λύση με τα υπάρχοντα ανεγκέφαλα πολιτικά κεφάλια . Άλλα δεν υπάρχουν , ακόμα . Οψόμεθα .
Άρα :
Μόνη λύση Σύμπραξη όλων αφαιρώντας από τις λαϊκίστικες δημαγωγίες τους όλα εκείνα τα ηλίθια κατ' εμέ μέρη τα οποία δεν βοηθούν την Ελλάδα .
Σαμαράς – Βενιζέλος – Τσίπρας – Παπαρήγα – Καμένος – Κουβέλης  και είτε το θέλουμε είτε όχι και Μιχαλολιάκος (καθότι οι προηγούμενοι τον έβαλαν στην βουλή και όχι ο λαός που τον ψήφισε ,δεν φταίει μόνο  η τελευταία σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι - και λοιποί συγγενείς ):
1.   Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με όρους :
α) Αποπληρωμή του πραγματικού δανείου
β) Επιτόκια επι του πρακτέου (κοινώς αυτά με τα οποία δανείζονται οι δανειστές) και όχι αυτό που θέλει η Μέρκελ
γ) Μερικό ‘’σβήσιμο’’ των πανωτοκίων και των τόκων υπερημερίας για να μη πω ολόκληρο
δ) Αποζημιώσεις από το 1940 και από το δάνειο που πήρε από τα φτωχαδάκια η Γερμανία το 50
ε) Διασφάλιση από ΕΕ των συνόρων μιας και είμαστε το τελευταίο σύνορο στην Ευρώπη αλλιώς χαρτιά σε όλους τους λαθραίους να πάνε στο καλό και προς τα πάνω
ζ) Άμεση απομάκρυνση όλων των λαθρομεταναστών και όχι να φέρουμε και το σόι τους να μη νιώθουν μόνοι.


Η Αλέκα μπορεί να διαφωνήσει αλλά τι μπορούμε να πούμε για κάποιον αρχηγό που του είναι πιο εύκολο να αντιπολιτεύεται αντί να κυβερνά σε έναν τόπο που όσοι θέλουν να κυβερνήσουν νομίζουν πως είναι κληρονομικό δικαίωμα.


Τέλος επειδή ο λύκος (Τούρκος) στην αναμπουμπούλα χαίρετε και επειδή είναι δεδομένο κατ εμέ πως όσο περισσότερο συνεχιστεί αυτή η ‘’ανακατωσούρα’’ τόσο τα σενάρια για ‘’θερμό επεισόδιο’’ με ότι αυτό συνεπάγεται αυξάνονται , καλό θα ήταν να σκεφτούμε πολύ την παροιμία ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου αρκεί να προσθέσουμε τον όρο όταν κάποιος σου δίνει κάτι με το δεξί χέρι κοίτα το αριστερό.


Τρόπος : Παρακινδυνευμένος μιας και δεν έχω να σκεφτώ κάποιον άλλον . Μιας και δεν μπορώ να πάρω το πιστόλι και να το βάλω στο κρόταφο κανενός (άδικα θα πάει η σφαίρα) , μιας και εδώ που τα φέραμε , φέρανε (όποιο πρόσωπο ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ) πάλι εκλογές σύντομα και χαμηλότερα ποσοστά στα κόμματα …Ίσως μάθουν , ίσως …..


ΥΓ. Ας το πάρουμε απόφαση χωρίς να σπάσουμε αυγά ομελέτα δεν γίνεται ..Τα πράγματα είναι απλά εμείς τα κάνουμε δύσκολα. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑ βρίσκει τρόπο γιατί έχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ λόγο να συνεννοηθεί. Όποιος δεν θέλει έχει την επιλογή να αυτοκτονήσει ή να ‘’αυτοκτονηθεί’’ .





Δεν υπάρχουν σχόλια: