Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΡΙΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΚΕΨΟΥ



Μάθαμε ν’ ακούμε με τα αυτιά μας και ξεχάσαμε την φωνή της συνείδησης μας , την διαίσθηση και την ψυχή μας .Απομακρυνθήκαμε από την φύση που μας τρέφει σε όλα τα επίπεδα και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μάθαμε να επικοινωνούμε τα πάντα γύρω μας , με αποτέλεσμα να χάσουμε το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μας , τον άνθρωπο.
Λάθος δρόμο τραβηξαμε και αντί να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελώς μας γίναμε δούλοι της …Ετσι λοιπόν φτάσαμε να μη μπορούμε να κρίνουμε ότι το συμφέρον του όλου είναι το ίδιο και το αυτό με του επιμέρους και το αντίστροφο. Φοβηθήκαμε να μοιραστούμε γιατί η ανασφάλεια που προκαλείται από τον επιμερισμό και την απομάκρυνση από την κτήση μας έφερε πιο κοντά στον ίδιο μας τον εαυτό….
Λάθος άνθρωποι γίναμε δημιουργώντας μια λάθος κοινωνία ,και τώρα τι; Τώρα πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα και να πάμε από την αρχή…Είναι όμως εύκολο; Είναι εύκολο να παραδεχτούμε πως τόσα χρόνια σε λάθος δρόμο με λάθος φως και λάθος στοιχεία μεγαλώσαμε εμείς και πολλές γενιές πριν και μετά από εμάς ;

Όχι αδύνατον..Βλέπεις είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν τα Ιμαλάια από το να παραδεχτεί ο οποιοσδήποτε πως οι απόψεις του ήταν σε λάθος βάσεις .Έτσι λοιπόν για μια φορά ακόμα θα κληθούμε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση για να μας ‘’σώσει’’ μόνο που και αυτή τη φορά θα το κάνουμε με λάθος σκεπτικό, λάθος νοοτροπία, λάθος άποψη….
Για μια φορά ακόμα θα είναι με γνώμονα το '' Εγώ ξέρω καλύτερα για σένα''
Αντί του
''Τι είναι καλύτερο για εμάς.''
Βλέπεις χάνοντας την επικοινωνία , χάνοντας την δυνατότητα να ακούμε με την ψυχή χάσαμε το μεγαλείο της ανθρώπινης συνύπαρξης …..Ελπίζω πως εκείνοι οι άνθρωποι που σιγά σιγά διαφαίνονται ,εκείνοι που χωρίς να ξέρουν το γιατί νιώθουν ότι για κάποιο λόγο υπάρχουν, πως για κάποιο λόγο γίνονται όλα, να ενωθούν και παρά το γεγονός ότι για μια φορά ακόμα θα είναι μειοψηφία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έστω εκείνο το πυρήνα που θα τους ευτελίσει μεν στα μάτια της μάζας, αλλά στο τέλος αυτοί θα κάνουν την διαφορά.
Ίσως γιατί τελικά η πλειοψηφία δεν έχει πάντα δίκιο.Ισως γιατί η πλειοψηφία έμαθε να έχει συλλογική σκέψη αλλά σε άμορφη μάζα η οποία λειτουργεί σαν όχλος…Ισως πάλι γιατί οι ήρωες ήταν πάντα οι παράξενοι της εποχής, οι οποίοι στο διάβα της ιστορίας δικαιώθηκαν.
Ποιος ξέρει ; Το σίγουρο είναι ένα, η μειοψηφία λοιδορείται, αλλά συνήθως αυτή μπαίνει μπροστά για τις αλλαγές .Αυτή η μειοψηφία που αναρωτιέται και απαντά .Αυτή η μειοψηφία που δεν αναζητά την επιβεβαίωση για να νιώσει το δίκαιο και το άδικο , το σωστό και το λάθος….Πάει μπροστά και πέφτει στο νερό σα σανίδα που θα πατήσουν όλοι οι υπόλοιποι επάνω…
Ερωτήματα , που απαντώνται στο συναπάντημα άγνωστων ανθρώπων , που εντελώς τυχαία βρέθηκαν χωρίς καμία ουσιαστική αιτία και αιτιατό. Όμως τελικά έτσι είναι; Ή μήπως η μοίρα, το κισμέτ, ο χρόνος μας επιφυλάσσει κάπου πιο κάτω την απάντηση ….
Θα δούμε.

ΥΓ Αφιερωμένο σε όλους εκείνους που νιώθουν διαφορετικοί.Για όλους όσους θεωρούν πως υπάρχουν για κάποιο σκοπό που ακόμα δεν τους έχει αποκαλυφθεί.Για όλους όσους ψάχνουν και δεν ψάχνονται.Για όσους ξέρουν να ακούν και να μιλούν. Που μιλούν γιατί έχουν κάτι να πουν και όχι για να γεμίσουν κενές προτάσεις και αυτιά γεμάτα τοίχους

Δεν υπάρχουν σχόλια: