Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=jYwPGooe1tI&feature=g-all-blg

Σαν τις κότες στο κοτέτσι όλοι μαζί με μια φωνή ας βροντοφωνάξουμε μαζί κο κο κο κο
Κικιρικκου και πάλι κο κο
Ευτυχώς τελικά που έγιναν αυτές οι εκλογές (ο θεός να τις κάνει ) και μπορέσαμε όσοι μπορέσαμε (θέλω να πιστεύω και εγώ μαζί με τους άλλους ) να δούμε αυτό το νέο Τσίρκο Medranno να ξεδιπλώνεται μπροστά μας …Κάποτε νεώτεροι όντες βλέπαμε τις Ιταλικές ταινίες με τις διάφορες νοικοκυρές στα μπαλκόνια να απλώνουν τις μπουγάδες και να μαλλιοτράβιονται τσακώνονται πετάνε τσόκαρα η μία στην άλλη και λέγαμε ‘’πω πω κοίτα πως κάνουν ρε γμτ κοίτα σαν κατίνες ‘’ . ΤΑ χρόνια πέρασαν οι καιροί άλλαξαν οι άνθρωποι ρετουσαρήστικαν , έβαλαν και ένα κουστουμάκι βρε αδελφέ και βγήκαν στο κυνήγι της κατινιάς …Έτσι λοιπόν ο αντικατοπτρισμός της κοινωνίας και της κατινιάς βγήκε στην κάλπη.
Ή μήπως να πω μπήκε …Δεν έχει σημασία μπήκε βγήκε το ζήτημα είναι ότι μπαστακώθηκε και δεν λέει να φύγει…
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι θεωρούσαν την αλαζονεία ένα από τα μέγιστα ελαττώματα στον άνθρωπο διότι μπορούσε να επιφέρει τόσα δεινά όσα και ο εγωισμός , αν και το δεύτερο είναι παράγωγο του πρώτου το οποίο όμως μπορεί να σταθεί και κατά μόνας .
Ου γαρ καλόν υπέρβιον ευχετάασθαι – Ομηρος
Φρόνησης μεν μηδέποτε επί σεαυτώ μέγα, αλλά μηδέ καταφρονήσης σεαυτού .Ισοκράτης.
Ο κόσμος άλλαξε, ή καλύτερα με βία και πίεση υπό τις παρούσες συνθήκες αναγκάστηκε, να γυρίσει την ματιά του λίγο διαφορετικά παρά το γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν έγινε με βάση την λογική και στην συντεταγμένη συλλογιστική που λέει : Το καλό του γείτονα δεν μπορεί παρά να έχει και μέρος δικού μου καλού.
Τo παράδοξό όμως είναι, ότι ενώ ο λαός άρχισε να αναλογίζεται , άρχισε να λειτουργεί πέρα από τις λογικές  της αγέλης , ασχέτως αν πάλι πιστεύει στα γιούργια και στα γιούχου και στα πίσω και σας φάγαμε , οι πολιτικάντηδες δεν αντιλήφθηκαν γρι.
Είναι στο κόσμο του Θιβέτ όπου ο Δαλάι λάμα άλλαξε κουδουνάκια στα πόδια για να μη πατάει τα μυρμήγκια …Έτσι και αυτοί έβαλαν τα δικά τους κουδουνάκια αλλά τα έδεσαν για να μην ακούγονται ώστε να μας πατήσουν καθώς δεν έχουν ανάγκη τα μυρμήγκια.
Μια θηλιά στο λαιμό και ένας λαός που υπομένει, αντιλαμβανόμενος , ότι κάπου η κατάσταση είχε ξεφύγει και ίσως, μπορεί , με κάποια μέτρα να γυρίσουν να ομαλοποιηθούν οι καταστάσεις και να μπορέσει να πάρει ανάσα.
Υπομονή σήμερα ,αύριο θα είναι καλύτερα ,ένα μέτρο εδώ άλλο πιο κάτω για την Ελλάδα ρε γαμώτο και πάει λέγοντας
Επιχειρήσεις κλείνουν, άνεργοι στο δρόμο πολλοί , οικογένειες χωρίς τα βασικά και όμως υπομένει.
Αυτοκτονίες στο μέγιστο, εγκλήματα για ένα κομμάτι ψωμί αύξηση της πορνείας και όμως σιωπά.
Μάνα πεινάω , αύριο θα πάρουμε ψωμί, δάκρυα στα κάγκελα των ιδρυμάτων , διαμαρτύρεται και όμως κοντοστέκεται και απλά μιλάει.
Σε όλο αυτό το μεγαλείο υπομονής κάποιοι , καλοβολεμένοι , ψηφοκράτορες και ψηφοθήρες περί άλλων τυρβάζουν και όμως εκείνος βλέπει κα απλά με την ηχηρή σιωπή κατεβάζει το κεφάλι και βάζει λιγότερα φρούτα στην σακούλα .
Κάποιος άλλος πιο δίπλα απλά μαζεύει από το δρόμο …και περιμένει.
Τι ποιος ξέρει…κανείς δεν τολμά να πει.
Την αλλαγή ; πιθανόν
Την ελπίδα ; σίγουρα
Όλο αυτό τον καιρό οι Αντουανέτες της πολιτικής , της διαφθοράς (κάποιοι) , της βαρηκοΐας, της ξεδιαντροπιάς , της επίπλαστης προσωπικής τους λογικής και συμφέροντος, τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα.
Αλλάζουν καρέκλες καθυβρίζοντας τους προηγούμενους και πάει λέγοντας ….
Και εμείς υπομένουμε με μια υπομονή που συνοψίζεται σε ένα :
Ωχ Θέε μου
Βόηθα Παναγία μου
Θα περάσει και αυτό κάντε υπομονή
Σήμερα μας λένε όλοι αυτοί, πως είμαστε με το ένα πόδι στην καταστροφή .
Το λένε σε εμάς που το ζούμε καθημερινά . Σαν να ξύπνησαν μετά από υψηλή δόση ναρκωτικών σήμερα και είδα τι ; Την καταστροφή
Την ίδια στιγμή που ο κόσμος τους είπε με την ψήφο : ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ
Την ίδια στιγμή που τους διαμήνυσε
ΒΑΛΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Βρείτε κοινή συνισταμένη με γνώμονα μόνο το καλό τους Έθνους των Ελλήνων της Πατρίδας μας .
Αυτοί αλαζονικά φερόμενοι , την ώρα που δεν έχουν χάσει τίποτα από τα καθημερινά , δεν έχουν βιώσει την βία που ασκούν σε μας, λειτουργούν σαν τους δημοκρατικούς δικτάτορες που επιμένουν να βλέπουν το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι γιατί δεν τους βολεύει….
Ο κόσμος υπομένει και εκείνοι απλά αλαζονικά κατατρώγουν τις στιγμές .
Αλαζόνες, ιδρυτές τους χάρους  και του χάους ,ξυπνήστε …Η υπομονή δεν είναι θέσφατο , δεν είναι ένδειξη βλακείας , δεν είναι τρόπος μόνιμης λειτουργίας ανθρώπου. Είναι ένδειξη ωριμότητας , τρόπος αντιμετώπισης και μερικώς εν δυνάμει σύστασης σε κάποιον ώστε να κατανοήσει ότι δεν χρειάζεται βία για την αλλαγή, η σύμπραξη , η συνεννόηση και ο διάλογος , ο καλόπιστος και με ουσία, έχει νόημα και επιφέρει το μέγιστο θετικό δυνατό αποτέλεσμα.
Όμως η υπομονή έχει μια δικλείδα ασφαλείας και λέγεται σεβασμός κάτι που κερδίζετε δεν χαρίζετε . Εμείς ως λαός για κάποιο λόγο που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω σεβαστήκαμε έστω και με κάποιες αντιδράσεις τις επιλογές σας . Σας αφήσαμε το χώρο και το χρόνο για να λειτουργήσετε παρά το γεγονός πως όλα έγιναν με μόνο γνώμονα το ίδιον συμφέρον σας και την τάση να ξεφύγετε από την Νέμεση …
Τώρα πια είναι ο χρόνος μηδέν..η οργή της υπομονής θα σας πάρει τα κεφάλια όλων μα όλων με προτεραιότητα από το τέλος προς την αρχή γιατί μπορεί η αλαζονεία του Τσύριζα να μην έφτασε την κατάσταση εδώ αλλά έβαλε την τελευταία πέτρα για να πέσει το οικοδόμημα σε μια περίοδο που δεν χρειαζόταν. Σε μια περίοδο που το κοινό καλό θα έπρεπε έστω και για μια φορά να υπερβαίνει τον προσωπικό εγωισμό, όμως ίδιον της φυλής μας ….ΕΓΩ .
 Οι υπομονετικοί δύνανται να σκεφτούν πριν πράξουν , πριν μιλήσουν ακόμα και εν μέσω της σιωπής αντιδράσουν πιο έντονα από οποιαδήποτε βίαιη αντίδραση. Όμως όταν η υπομονή εξαντληθεί , όταν έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα και οι δικαιολογίες , η απραξία και η σιωπή , η μη αντίδραση σε βαθμό έως και αναισθησίας, τότε τα επιχειρήματα σβήνουν σαν την κιμωλία σε πίνακα.
Το μένος έχει πλέον εστιαστεί στην πηγή που το προκάλεσε και έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα για να ξεσπάσει και να ισοπεδώσει .Ξαφνικά όλοι εσείς οι μεγαλοσχήμονες που σήμερα δεν μπορείτε να βρεθείτε και να  μιλήσετε αφού ακούσετε πρώτα.
Όλοι εσείς που μιλάτε μόνο και μόνο για να γεμίσετε κενές λέξεις σε άδεια μυαλά και κατεστραμμένες έως ανύπαρκτες ψυχές , θα νιώσετε τόσο μικροί που και το μυρμήγκι θα φαίνεται γίγαντας …ΘΑ εκλιπαρείτε για την ζωή σας και θα την έχετε χαμένη. Θα εκλιπαρείτε γιατί θα νομίζετε ότι θα πεθάνει το σώμα σας ενώ ο καλύτερος θάνατος είναι εκείνος που έρχεται από την απομάκρυνση όλων των υλικών αγαθών που σας κάνουν να νιώθετε δυνατοί μιας και η ύλη σας δυναμώνει όταν η ψυχή και το σθένος , η ανδρεία σας δημιουργεί το συναίσθημα του φόβου…
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες ….
Φοβού τους υπομονετικούς και κατανόηση φέροντες θα πω
Ένα χαμόγελο και ένα βλέμμα στωικότητας θα σας θάψει…. Και ο χρόνος είναι πολύ λίγος , πολύ μικρός ….και ασθενικός .
Μετά θα έρθουν τα δώρα των Βερσαλλιών όπως και τότε που η Μαρία Αντουανέτα μα και όλο το συρφετό της χαιρόντουσαν την ίδια ώρα που ο λαός άφηνε σε λακκούβες από λάσπη την τελευταία του πνοή.
Εσείς όλοι οι κόκκινο κίτρινο πράσινο μπλε κόκκοι άμμου θα περάσετε από όλα τα κύματα της αντίδρασης και στο τέλος θα νιώσετε την καυτή πνοή του τέλους . Μιας ανάσας που ένας ολόκληρος λαός υπομονετικά καιγόταν χρόνια τώρα…. Εσείς και οι γύρω από εσάς ….
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: