Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ



Γίνεται να τους βάλουμε όλους αυτούς σε ένα ψηφοδέλτιο και τους άλλους σε ένα τσουβάλι ;Το ψηφοδέλτιο στην Κάλπη το τσουβάλι στον Καιάδα (όποιον θέλει ο καθένας θεωρεί )
Γίνεται να τους κρατήσουμε για μια 4ετια και βλέπουμε;
Πρώτη φορά αυτές τις εκφράσεις τις άκουσα από πολύ κόσμο, μα και όσοι δεν τις εξέφρασαν στο βλέμμα τους φάνηκε η απορία .Μια απορία που θα έπρεπε να μην υπάρχει καθώς το αυτονόητο έχει γίνει ηρωική πράξη. Καθώς η υποχρέωση έχει γίνει εξαίρεση στο κανόνα της λαμογιάς .
Τι είπε το άτομο : Μόνο 16 υπουργούς …Ήμαρτον παναγία μου ήμαρτον. Πότε τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει κυβέρνηση με 16 !!! μόνο υπουργούς. Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει ποτέ.
Είπε χωρίς υφυπουργούς παρατρεχάμενους , γενικούς γραμματείς ! Το άκουσα και αυτό, έζησα και το άκουσα .Μεγάλες ανατροπές , νέα Δεδομένα.
Που είναι ο Γκόρτζος , το παιδί του κόμματος.
Είπε ότι δεν θα πληρωθούν τους μισθούς υπουργών καθώς και κομμένα τα ταξίδια και περιττά έξοδα… ΤΙ είναι αυτός ο Πικραμένος ο Ζορρό της πολιτικής (γιατί ο άλλος είναι του καρναβαλιού ) .Διάβαζα τι λίστα ξανά και ξανά .Δεν μπορώ να ξέρω επακριβώς ο καθένας από αυτούς πόσο ‘’Άγιος ’’ ήταν ή είναι όμως μπορώ να παρατηρήσω ότι είναι επιφανείς άνθρωποι που στο πλείστον έχουν ασχοληθεί με αυτά που έχουν κληθεί να αναλάβουν.
Αλήθεια κύριοι Συνταγματολόγοι εκλογολόγοι και όλων των λογιών λόγοι η περίπτωση να του μαζέψουμε όλους αυτούς να τους βάλουμε σε ένα ψηφοδέλτιο μήπως και δούμε καμιά άσπρη μέρα πριν τα χιόνια του επερχόμενου χειμώνα , παίζει σαν σενάριο ;
Μόνη λογική λύση επί του παρόντος να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αυτή η κυβέρνηση και να προχωρήσει με σύμπραξη των υπολοίπων κομμάτων σε κυβέρνηση .Είναι η μόνη συνετή και αν μη τι άλλω υπό τις παρούσες συνθήκες πατριωτική.. Αλλά τι λέω είναι γλυκιά η καρέκλα του υπουργείου , είναι γλυκό το ποτό της αμαρτίας.
Ό Ελληνικός λαός πάντως τείνει να κάνει πάλι τα ίδια λάθη. Να πιστέψει τα :
Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
Που τα πες με το πρώτο σου το γάλα
Όλοι γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν έγινε με παρθενογένεση τίποτα δεν έγινε από την μια μέρα στην άλλη. Πως λοιπόν απαιτούμαι να λυθούν όλα από την μία μέρα στην άλλη;
Πως είναι δυνατόν να λέμε ότι μπορούν όλα από την μία μέρα στην άλλη να γυρίσουν ανάποδα και να επανακάμψουν σε παρελθοντικούς χρόνους.
Μήπως είμαστε πολύ αεροψεκασμένοι ; μήπως κάψαμε καρμπυρατέρ και πάμε για BLR (Beyond Local Repair) .
Το κόψιμο του γόρδιου δεσμού που πολλοί συμπολίτες αλλά και κόμματα ισχυρίζονται χρησιμοποιήθηκε από έναν στρατηλάτη αλλά ήταν στρατηλάτης με @@ και όχι απλά τα @@ μόνα τους στην διαδρομή του Βουκεφάλα.
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τέτοιου είδους λύσεις καλό είναι να γνωρίζουμε και εμείς αλλά να γνωρίσουμε και στο λαό τι τον περιμένει και ως που πρέπει να δείξει υπομονή , επιμονή , ανοχή αλλά πάνω από όλα σύμπραξη και αντοχή.
Εκτός βέβαια αν έχουμε κρυμμένους άσσους στο μανίκι οι οποίοι θα βοηθήσουν σε μια υπέροχη κωλοτούμπα μετά .
Είναι κατά το λεφτά υπάρχουν
Είναι κατά το περήφανα νιάτα τιμημένα γηρατειά.
Σαφώς και αν κηρύξουμε στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος πιθανόν τα λεφτά να φτάνουν για να ζήσει σαν ρακένδυτος ρακοσυλλέκτης ο Έλληνας μέσω του ΑΕΠ που διαφαίνεται ότι υπάρχει.
Σαφώς και μπορούμε να κινηθούμε προς μια άλλη κατεύθυνση η οποία θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τη σκόπελο δεσμευόμενοι όχι στους ξενοκράτες και κράτορες αλλά στους συμπολίτες μας όμως χρειάζονται και τα αντίστοιχα εχέγγυα.
Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε σε τέτοιες εποχές ότι τα λεφτά θα βρεθούν από την δέσμευση των καταθέσεων.
Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε για την ΑΟΖ λες και είναι η ζεμπεκιά της Ευδοκίας την οποία μπορούμε να την χορέψουμε ο καθείς κατά το δοκούν.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την μεταναστευτική βόμβα στα θεμέλια και να παρερμηνεύεται η φιλανθρωπία με τον ρατσισμό και την ανάγκη ενός έθνους να προστατευτεί από τους ‘’εισβολείς’’ . Γιατί περί εισβολέων πρόκειται είτε μας αρέσει είτε όχι . Και αν αυτοί οι εισβολείς μέχρι τούδε δεν κρατούσαν όπλα μαχαίρια κ.α. με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και όπως διαφαίνεται ότι θα διαμορφωθεί η λέξη Μπρονξ & Σικάγο θα είναι απλή σχολική εκδρομή.
Όταν η οικονομική δύναμη ενός κράτους βασίζεται στην λιτότητα και στην είσπραξη μόνο φόρων τότε με μαθηματική ακρίβεια το κράτος θα βουλιάξει. Αυτό το ξέρουμε όλοι .Η δε καραμέλα της ανάπτυξης είναι ωραία αλλά κάποια στιγμή από το γλύφε γλύφε τελειώνει.
Οι εξαγγελίες των κομμάτων είναι επίπλαστες και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθούν γιατί απλά και μόνο δεν υπάρχουν οι βάσεις .
Εκεί που όλοι έβλεπαν μονόδρομο το μνημόνιο τώρα βλέπουν πως κάποια μπορούν να αλλάξουν.
Ανώριμος λαός – ανώριμοι πολιτικοί.
Είναι δεδομένο ότι το μνημόνιο είναι ο θάνατος μας
Είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή τη τακτική αλλά
Η λύση είναι επί του παρόντος …Σύμπραξη όλων των δυνάμεων (εκτός εκείνων που επιμένουν στην αντιπολίτευση μιας και δεν θέλουν το ρίσκο της διακυβέρνησης , κλασσικοί Έλληνες) με μεγάλου βεληνεκούς στόχους αλλά σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα …
Οι εξωτερικές εταίρες παίζουν και αυτές το τελευταίο τους χαρτί το οποίο λέγεται ψυχολογικός πόλεμος .
Οι επιλογή μας είναι μία και μοναδική : ωριμότητα ή ανωριμότητα
Δεν είναι το μέσα ή έξω απο το μνημόνιο και τα επαχθή μέτρα . Ποιος θα πει μέσα 
Δεν είναι δανειακή σύμβαση ή κατάργηση . Ολοι θέλουν να καταργηθεί
Ομως σε κάθε περίπτωση για να υπάρξει ίαση και ανάπτυξη πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι : 
1. Δημόσιος τομέας τόσο μεγάλος σε σχέση με το πληθυσμό και τις ανάγκες δεν υφίσταται
2. Μισθοί και επιδόματα και υπερωρίες και 400 παρατρεχάμενοι για να μεταφερθεί ένα χαρτί που λέει ο λόγος δεν μπορεί να συνεχιστεί
3. ''Bonus'' για να κάνουν οι κατέχοντες την δουλειά για την οποία εκλέχτηκαν ή επιλέχτηκαν , είναι αδιανόητο
4. Η κλέφτες πρέπει να τιμωρηθούν όσο ψηλά και αν είναι όσα χρόνια και αν έχουν περάσει 
5. Ελεγχόμενες επιδοτήσεις για ανάπτυξη και όχι για ανύψωση του καταθετικού λογαριασμού στην τράπεζα του κάθε μακρυχέρι
6. Αλλαγή του νόμου περί εκλέγειν και εκλέγεσθαι

Έξω το μνημόνιο μεν αλλά με σύννεση και συντεταγμένα. Οσο για εσάς κύριοι πολιτικοί (όχι όλοι όχι όχι κάποιοι , γνωστό το τερτίπι κάποιοι. Πάντως όχι όλοι )αν δεν πήρατε το μάθημα σας αυτή τη φορά την επόμενη μου φαίνεται ότι θα το πάρετε στους δρόμους.
Το είπα και άλλοτε φοβού τον απελπισμένο γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα αφού του τα πήρατε όλα.
Κατεβάστε τους τόνους, είναι πιο εύκολο, και πιο αποτελεσματικό  από τα βρακιά που μας κατεβάσατε με το έτσι θέλω στους ξένους χωρίς όχι απλά να μας ρωτήσετε αλλά με φασιστική βία υπό το πρίσμα της κακός ενοούμενης δημοκρατίας σας ...και όταν λέω ΣΑΣ εννοώ όλων τον κομμάτων , κόμματων, τελειών , και ανταυγειών.
Κατεβείτε απο το δέντρο γιατί όσο πιο ψηλά πάει η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κόκκινος και βρωμερός πισινός της.
Βγάλτε τον κεκαλυμμένο φασισμό απο την ζωή μας γιατί ήδη σας τον βάλαμε στην Βουλή την επόμενη θα τον δείτε και στην ζωή σας  .
Σκεφτείτε σαν Ελληνες 
Λειτουργείστε σαν Ελληνες 
Πράξτε για τους Ελληνες 
Δώστε αξία στο λειτούργημα για να μη λειτουργηθείτε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: